Pripravte si tieto recepty na domáce nátierky z mäsa v 7 luxusných prevedeniach

Tieto recepty na mäsové nátierky ponúkajú tie najrozmanitejšie ingrediencie a postupy.

Hľadáte originálne pokrmy, ktoré sa budú vaši hostia opakovane dožadovať?

V tom prípade sa inšpirujte a obohaťte svoj jedálniček o veľmi zaujímavé chute.

Domáca mäsová nátierka z pečeného mäsa

Nie je nad to, pripraviť si pravú domácu pochúťku, a ešte navyše z kvalitného a voňavého mäsa.

Pusťte sa do toho!

Ingrediencie

  • 400 g pečeného mäsa (typ mäsa voliteľný)
  • 1 vajíčko (uvarené natvrdo)
  • 50 g kyslých uhoriek
  • 1 cibuľa
  • soľ
  • korenie
  • 1 polievková lyžica plnotučnej horčice

Postup

  • Pečené mäso, vajíčka, uhorku a cibuľu rozmixujte pomocou kuchynského robota.
  • Zmes môžete rozmixovať do hladka, ale môžete v nej aj ponechať väčšie kúsky.
  • Zmes osoľte, okoreňte a dochuťte horčicou.
  • Podávajte s čerstvým pečivom alebo osmaženými toasty.

Toust, plnený mäsovou nátierkou s paradajkou, zdobenou čerstvými bylinkami.
zdroj: housewifehowtos.com

Toust môžete osmažiť jednoducho v prístroji. Inšpirujte sa recenziami sendvičovačov a sendvičovačov .

Mäsová nátierka z vareného mäsa – Bulharka

Pripravte si klasickú, veľmi obľúbenú, nátierku, ktorú môžete servírovať na desiatu, ale aj na večeru.

Ingrediencie

  • 300 g vareného mäsa z polievky
  • ½ baklažánu (pozdĺžne rozpoleného)
  • 2 strúčiky cesnaku (prelisovaného)
  • 2 strednej zelenej papriky
  • ½ čajovej lyžičky citrónovej šťavy
  • 3 polievkové lyžice olivového oleja
  • 3 polievkové lyžice petržlenovej vňate
  • ¾ čajové lyžičky soli
  • 2 stredné paradajky (nakrájané nadrobno)
  • 2 polievkové lyžice vínneho octu

Postup

  • Baklažán a papriky vložte na grilovaciu panvicu a jemne ich, kožou dole, opečte.
  • Následne zeleninu vložte do misky a prikryte ju potravinovou fóliou, aby sa zelenina zaparila. Nechajte stáť 10 minút.
  • Akonáhle bude zelenina vychladnutá, zložte z nej šupky.
  • Zvyšok zeleniny rozmixujte, v kuchynskom robote, do hladka a prilejte olivový olej. Poriadne zamiešajte.
  • Pridajte k zmesi varené mäso a znova rozmixujte.
  • Následne všetko preložte do misky a pridajte zvyšok ingrediencií.
  • Dochuťte soľou a korením a podávajte s opečenými toastami alebo iným obľúbeným pečivom.
  • Zvyšok nátierky uchovávajte, vo vzduchotesnej nádobe, v chladničke.

Bulharská oranžová nátierka v bielej miske, zdobená čerstvou petržlenovou vňaťou.
zdroj: mealgarden.com

Vyskúšajte tiež ďalšie recepty na nátierky z baklažánu .

Pikantná mäsová nátierka na hrianky

Kto by ju nemiloval? Pripravte si jedinečné hrianky, ktoré majú šmrnc!

Ingrediencie

  • 300 g hovädzieho mletého mäsa
  • 1 polievková lyžica nasekaného tymiánu
  • 100 g mixu farebných pálivých papričiek
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 polievková lyžica paradajkového pretlaku
  • 2 polievkové lyžice kvalitného kečupu
  • soľ
  • korenie
  • plátky pečiva
  • olej na vyprážanie

Postup

  • Plátky pečiva opečte na oleji a nechajte ich odkvapkať na papierovom obrúsku. Môžete tiež použiť hriankovač.
  • Na oleji orestujte nakrájanú cibuľu a pridajte mäso. To opečte do hneda.
  • Následne pridajte paradajkový pretlak, kečup, nakrájané papričky, tymián, soľ, korenie a prelisované strúčiky cesnaku.
  • Zmes ešte chvíľu opekajte a nakoniec, podľa potreby, osoľte a okoreňte.
  • Hriankovú nátierku naložte na pečivo a ozdobte bylinkami.

Pohár plnený pikantným nátierkovým pyré, zdobeným chilli papričkou a podávaným s hriankami.
zdroj: allrecipes.com

Zaobstarajte si toho najlepšieho pomocníka na výrobu hrianok! Pri výbere sa inšpirujte recenziami najlepších hriankovačov .

Diétna kuracia mäsová nátierka

Túto nátierku ocenia predovšetkým diétári. Je ľahučká a neobsahuje príliš veľa tuku.

Ingrediencie

  • 400 g vareného kuracieho mäsa
  • 200 g syra typu gervais
  • 1 malá jarná cibuľka (nakrájaná nadrobno)
  • 1 polievková lyžica bieleho jogurtu
  • soľ
  • korenie

Postup

  • Kuracie mäso rozmixujte tyčovým mixérom, pridajte syr a mixujte spoločne.
  • Pridajte biely jogurt a jarnú cibuľku, soľ a korenie a opäť mixujte, kým nezískate hladkú penu.
  • Podávajte s pečivom alebo toustom opečeným na sucho.

Poháre s kuracím pyré a dvoma hriankami.
zdroj: cookingchanneltv.com

Chcete si nátierku namazať na vlastnoručne pripravené pečivo? Potom sa inšpirujte našimi receptami z domácej pekárne .

Francúzska masová nátierka – Rillettes

Obohaťte svoju kuchyňu o tento skvelý recept, ktorý nepozná len tak niekto. Vaši hostia sa budú oblizovať!

Ale pozor, pred samotnou prípravou je nutné mäso marinovať 3 dni.

Ingrediencie

  • 1 kg bravčovej plece (nakrájané na kocky)
  • 2,5 polievkové lyžice mletého cesnaku
  • 1,5 polievkové lyžice mletého zázvoru
  • 1,5 polievkové lyžice tymiánu (čerstvého, nasekaného)
  • 2 polievkové lyžice morskej soli
  • 2 čajové lyžičky mletého koriandra
  • 1 čajová lyžička bieleho korenia
  • ½ čajovej lyžičky čierneho korenia
  • ¾ čajovej lyžičky mletej škorice
  • ½ čajovej lyžičky muškátového orieška (nastrúhaného)
  • ½ čajovej lyžičky soli
  • ¼ čajovej lyžičky mletého klinčeka
  • ¼ čajovej lyžičky mletého nového korenia
  • ¼ čajovej lyžičky mletého sušeného zázvoru
  • 8 borievkových bobúľ
  • ¼ šálky suchého bieleho vína
  • 400 g bravčovej masti

Postup

  • Nakrájané mäso vložte do mixovacej nádoby a pridajte k nemu všetky zvyšné ingrediencie, okrem masti.
  • Pomocou rúk všetko premiešajte, kým sa ingrediencie neprepoja.
  • Všetko zakryte potravinovou fóliou a vložte na 3 dni do chladničky.
  • Po tejto dobe vyberte zmes z chladničky a nechajte, v izbovej teplote, stáť 30 minút.
  • Predhrejte rúru na 135 °C.
  • Zatiaľ čo sa rúra nahrieva, rozpustite v hrnci masť.
  • Vložte bravčové mäso do liatinového hrnca a prelejte ho rozpustenou masťou tak, aby bolo mäso úplne ponorené.
  • Hrniec prikryte vekom a vložte ho do rúry. Tam ho nechajte 2,5–3 hodiny, kým sa bravčové mäso nebude, pri bodnutí vidličkou, rozpadať.
  • Vyberte hrniec z rúry, nechajte ho vychladnúť a vyberte z neho borievky borievky.
  • Mäso z hrnca tiež vyberte a nakrájajte ho najemno.
  • Pomocou naberačky zozbierajte tuk z hornej časti šťavy v hrnci. Nenaberajte tekutú časť pod tukom. Tuk odložte bokom.
  • Nasekané bravčové mäso vložte do veľkej misy a pridajte k nemu masť spolu s ⅓ odloženou tekutinou. Zmiešajte, aby sa všetko dobre prepojilo.
  • Pridajte soľ podľa chuti.
  • Mäso následne vložte do veľkého pekáča a nechajte stáť najmenej 1 hodinu v izbovej teplote.
  • Zvyšok masti vložte do hrnca a zahrejte ho. Zmes z hrnca následne nalejte na vychladnuté mäso v pekáči, zakryte a nechajte chladnúť.
  • Vďaka tomuto postupu bude mäso tak zmäknuté, že ho ľahko natrite na obľúbené pečivo.
  • Tento recept na mäsovú nátierku skvele chutí s olivami, nakladanou zeleninou, špargľou, nakladanou cibuľou alebo paprikou.

Nátierka s mäsom servírovaná na kúsku bieleho pečiva.
zdroj: daringgourmet.com

Pripravujete radi pokrmy na masti? Potom vyskúšajte skvelé recepty na škvarkovú nátierku .

Recept na mäsovú nátierku s vajcami a kuracím mäsom

Táto nátierka je skvelá, jej chuť je výrazná, a navyše je jej príprava veľmi jednoduchá. Pusťte sa do toho!

Ingrediencie

  • 2 kuracie stehná
  • 6 vajec
  • 1 majonéza
  • 330 g (1 pohár) zeleninovej zmesi na prípravu zemiakového šalátu (napr. značky Znojmia)
  • 1 lyžica olivového oleja
  • korenie
  • soľ

Postup

  • Rozohrejte rúru na 180 °C.
  • Zatiaľ čo sa rúra nahrieva, očistite stehná, ošetrite ich olivovým olejom, osoľte a okoreňte.
  • Vložte stehná do pekáča, trochu ich podlejte vodou (asi 1 cm) a dajte piecť. Pečte asi 40 minút. V priebehu pečenia stehna výpekom polievajte (asi čo 10 minút). Mäso tak nebude vysušené a kožička bude chrumkavá.
  • Vajcia dajte variť. Varte asi 10 minút. Potom schlaďte, olúpte a nasekajte na kocky.
  • Zo zeleninovej zmesi vylejte nálev (nechajte si ho ale bokom pre prípadné dochutenie mäsovej nátierky).
  • Zeleninu vložte do misky, pridajte k nej vajcia a nechajte bokom.
  • Hotové kuracie stehná natrhajte pomocou vidličky na jemné vlásky a mäso pridajte k zelenine s vajcami.
  • Následne zmes osoľte, okoreňte a pridajte majonézu. Majonézy dajte toľko, aby sa všetky ingrediencie spojili a nátierka nebola suchá.
  • Pokiaľ vám príde nátierka málo kyslá, môžete ju dochutiť pomocou trochy nálevu, ktorý ste si odložili bokom.
  • Mäsovú nátierku môžete podávať s čerstvým pečivom alebo s, na masle osmaženými, kúskami bagetky.

Kuracia zmes s vajcom a listom šalátu na vločkovom chlebe.

Otestovali sme variče vajíčok . Ako to dopadlo?

Konzervovaná hovädzia sendvičová nátierka

Chystáte sa na výlet a potrebujete vymyslieť chutnú a rýchlu desiatu? Táto super jednoduchá mäsová nátierka z konzervy je na tento účel ako stvorená.

Nátierku ale môžete použiť napríklad aj na jednohubky, ak organizujete stretnutie s priateľmi.

Ingrediencie

  • 1 konzerva s hovädzím mäsom
  • ½ šálky zeleru
  • 1 menšia cibuľa
  • ½ lyžička soli
  • ½ korenia
  • 2 lyžice cukru
  • 1 lyžička chrenu (podľa chuti je možné pridať chrenu viac)
  • 2 lyžice majonézy

Postup

  • Zeler nakrájajte na malé kocky. To isté urobte aj s cibuľou.
  • Všetko dajte do misky, pridajte zvyšok ingrediencií a starostlivo zmiešajte, kým sa všetko neprepojí.
  • Kým nebudete pochúťku servírovať, uchovávajte ju v chladničke. Skvele totiž chutí vychladená.
  • Vaša mäsová nátierka z konzervy je hotová

Miska, toasty a sušienky s nátierkou z mäsa.
zdroj: food.com

Upečte si vlastné pečivo. Recepty na rožky, žemle a bagety sú jednoduché a zvládnete ich raz dva.

Prečo jesť mäso?

Pokiaľ nie ste vegetariáni, asi uznáte, že kvalitné mäso chutí jednoducho skvele a malo by byť súčasťou vyváženej stravy.

Aké sú ďalšie dôvody na jedenie mäsa?

  • Obsahuje proteín. Bielkoviny obsahujú všetky aminokyseliny, ktoré sú nevyhnutné pre zdravie človeka.
  • Je bohaté na železo , ktoré pomáha predchádzať anémii. Železo z mäsa vstrebáva telo lepšie ako to, ktoré je obsiahnuté v rastlinných potravinách, ako je zelenina.
  • Obsahuje zinok , ktorý ovplyvňuje správnu funkciu celého imunitného systému a funguje ako prevencia ochorení.
  • Pomáha udržiavať svalovú hmotu , pretože obsahuje kvalitné bielkoviny, ktoré zabraňujú strate svalov, ktorá je spôsobená starnutím.
  • Posilňuje kosti. Ukázalo sa, že bezmästá strava obsahuje nižšie množstvo vápnika, vitamínu D, vitamínu B12, bielkovín a omega-3 mastných kyselín, ktoré hrajú dôležitú úlohu v udržiavaní zdravia kostí.
  • Posilňuje fungovanie mozgu. Živočíšne produkty, ako je mäso, sú jediným prírodným zdrojom vitamínu B12, ktorý podporuje vývoj mozgu u detí a pomáha správnej funkcii nervového systému.
  • Zlepšuje zdravie srdca. Nedávne štúdie ukazujú , Že bielkoviny z chudého mäsa môžu pomôcť udržiavať zdravé kardiovaskulárne funkcie.
  • Pomáha kontrolovať hladinu cukru v krvi , a to vďaka vysokému obsahu bielkovín a nízkemu obsahu sacharidov.
  • Mäso je bohaté na selén , ktorý je antioxidantom a pomáha posilňovať správnu funkciu štítnej žľazy. Slúži aj ako pomoc pri prevencii proti rakovine.
  • Napomáha s kontrolou váhy , pretože bielkoviny zasýtia na dlhú dobu a telo tak za deň potrebuje prijať menej kalórií.

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.