Luxusné recepty na kačicu, po ktorých sa budete oblizovať. Inšpirujte sa!

Chcete oslniť svoju návštevu?

Či sa len blysnúť pred rodinou?

Potom sú pre vás naše recepty na kačicu to pravé!

Vyskúšajte napríklad pekinskú kačicu, kačicu na mede či s pomarančovou omáčkou.

Pochutnáte si!

Kačica pečená na rasci

Pomaly pečená kačica s chrumkavou kožičkou sa u nás podáva ako slávnostné jedlo. Najčastejšie ju servírujeme s dusenou červenou kapustou a zemiakovou knedľou. Pripravte si ju podľa nášho jednoduchého receptu!

INGREDIENCIA

  • 1 celá kačica s hmotnosťou 2-3 kg
  • 1 lyžička soli
  • ½ lyžičky celej rasce

POSTUP

  • Kačicu dobre opláchnite pod tečúcou studenou vodou.
  • Osušte papierovými utierkami.
  • V prípade potreby odrežte krídla.
  • Prebytočnú kožu z krku odrežte (podľa toho, ako je kačica pripravená z obchodu).
  • Zo všetkých strán výdatne osoľte.
  • Soľ nasypte aj do brušnej dutiny.
  • Rascu votrite do kože kačice.
  • Ak odrežete krídla, vložte ich na dno pekáča.
  • Položte na ne kačicu prsiami dole.
  • Pekáč prikryte pokrievkou a vložte na 2 hodiny do rúry predhriatej na 160 °C.
  • Po dvoch hodinách odoberte pokrievku z pekáča a otočte kačicu prsiami hore.
  • Zvýšte teplotu na 180 °C a nechajte kačicu opiecť, kým sa na povrchu nevytvorí chrumkavá kôrka.
  • To trvá asi pol hodiny.
  • Podávajte s dusenou červenou kapustou a zemiakovou knedľou.
Kus kačice so zemiakovou knedľou a červenou kapustou na tanieri s vedľa položenou vidličkou.
www.cooklikeczechs.com

Máme pre vás aj výber 5 najlepších receptov na kačicu na Veľkú noc , na ktoré si pochutná celá rodina!

Špagety carbonara s kačacím prsíčkom a sečuánskym korením

Špagety carbonara sú úplne dokonalé, najmä keď sa pripravujú tradične. Niekedy však môžeme mať náladu na jemnejšiu verziu, kde sa nepoužíva masť bravčová, ale kačacia. Vyskúšajte tento recept, kde sú špagety carbonara doplnené kačacími prsiami so sečuánskym korením.

INGREDIENCIA

  • 1 kačacie prsia (cca 200-250 g)
  • 160 g špaget
  • 1 vajce
  • 3 žĺtky
  • sečuánske korenie podľa chuti
  • čerstvé mleté korenie podľa chuti
  • 50 g strúhaného parmezánu + trochu na podávanie
  • soľ

POSTUP

  • Sečuánske korenie opekajte na panvici 1-2 minúty.
  • Prsia položte na doštičku kožou hore.
  • Ostrým nožom vykonajte niekoľko plytkých rezov na koži s krížovým vzorom.
  • Otočte kačicu.
  • Odstrihnite všetku prebytočnú kožu a ponechajte si ju na neskôr.
  • Kačacie prsia z oboch strán ochuťte soľou a sečuánskym korením.
  • Pred pečením nechajte 10 minút absorbovať.
  • Rúru predhrejte na 200 stupňov Celzia.
  • Položte prsia kožou dole na rozpálenú liatinovú panvicu.
  • Pridajte aj odrezané kúsky kože.
  • Po dvoch minútach prípadne stiahnite trochu plameň.
  • Počkajte ďalších 5 až 6 minút, koža by mala začať byť chrumkavá a na panvici by mala byť hromada tuku.
  • Akonáhle ste s kožou spokojní a panvica je dosť rozpálená, otočte prsia a rýchlo ich opečte aj z druhej strany.
  • Kačicu otočte späť na stranu s kožou a presuňte panvicu do rúry.
  • Pečte 5 až 8 minút, alebo kým teplota mäsa nedosiahne aspoň 55 °C.
  • Vytiahnite kačicu z rúry.
  • Nechajte si prepálený tuk z panvice.
  • Kačicu a kúsky kože nechajte odpočívať aspoň na 8 minút.
  • Uvarte špagety.
  • Na al dente ich budete variť asi o 1 minútu menej, než je uvedené na obale.
  • Vajcia, žĺtky a štipku sečuánskeho korenia pridajte do veľkej misy.
  • Premiešajte.
  • Pridajte parmezán a premiešajte.
  • Keď sú cestoviny takmer hotové, nakrájajte kačacie prsia na tenké plátky.
  • Pár plátkov si nechajte bokom.
  • Zvyšok plátkov znova zvisle nakrájajte na malé tyčiny.
  • Chrumkavé kúsky kože nakrájajte najemno.
  • K vajciam pridajte všetok odložený vychladnutý tuk.
  • Premiešajte.
  • Hotové cestoviny sceďte (nechajte si trochu vody z varenia) a pridajte ich k vaječnej zmesi.
  • Premiešajte.
  • Pokiaľ sa vám zdá omáčka príliš hustá, pridajte trochu vody z cestovín a premiešajte.
  • K cestovinám pridajte nakrájanú kačicu a rýchlo premiešajte.
  • Na tanier naložte cestoviny, na ktoré pridajte vaječnú zmes.
  • Navrch naneste trochu chrumkavého tuku a pár plátkov kačice.
  • Dochuťte sečuánskym a čiernym korením a strúhaným parmezánom.
Špagety s kačacím mäsom na tanieri, posypané syrom.
www.obsessedcook.com

Restované kačacie prsia s medovým glazé

Pokiaľ ste kačicu nikdy nepripravovali, toto je ten pravý recept pre vás. Na panvici opečené kačacie prsia s lepkavým medovo-sójovým glazé sú jednoducho vynikajúce a neuveriteľne jednoduché na prípravu!

INGREDIENCIA

  • 4 kačacie prsia (každé asi 150 g)
  • 4 rozdrvené strúčiky cesnaku
  • 2 lyžičky nasekaného zázvoru
  • 1 červená chilli paprička zbavená semienok a nakrájaná nadrobno
  • ½ šálky kuracieho vývaru
  • ¼ šálky sójovej omáčky
  • 3 lyžice medu
  • 1 lyžička limetkovej šťavy

POSTUP

  • Kačacie prsia osušte papierovými utierkami a potom narežte kožu ostrým nožom.
  • Dávajte pozor, aby ste mäso neprerezali.
  • Poriadne osoľte.
  • Rozpáľte veľkú panvicu na stredne vysokom plameni a pridajte prsia kožou dole.
  • Opekajte 6–7 minút, kým nie je koža tmavo zlatisto hnedá a na panvici nebude veľa tuku.
  • Otočte kačicu a restujte ďalšie 2-3 minúty, kým nebude hotová podľa vašich preferencií.
  • Vyberte z panvice a dajte bokom.
  • Kačaciu masť zlejte a na panvici nechajte pár lyžičiek.
  • Do panvice pridajte zázvor, cesnak a chilli a restujte, kým sa nerozvonia.
  • Zalejte vývarom, sójovou omáčkou, medom a limetkovou šťavou a nechajte variť, kým sa omáčka nezredukuje na polovicu.
  • V prípade potreby dochuťte ďalšou sójovou omáčkou, medom či limetkou.
  • Kačicu naporciujte a podávajte s uvarenou ryžou, s uhorkou, jarnou cibuľkou a červenou paprikou.
  • Prelejte omáčkou a podávajte.
Nakrájaná kačica s ryžou, uhorkou a chilli na tanieri.
www.simply-delicious-food.com

Užite si aj našich ďalších 5 skvelých receptov na kačacie prsíčka . Šťavnatá a hotová za minútku!

Pekinská kačica s mandarínskymi plackami

Chrumkavé kačacie prsia a domáce mandarínske placky sú skvelým pokrmom, ktorým rozhodne na svojich hostí zapôsobíte. Navyše je ľahšie na prípravu ako sa na prvý pohľad zdá!

INGREDIENCIA

Na kačicu:

  • 4 kačacie prsia bez kostí, s kožou, opláchnuté a dôkladne osušené papierovou utierkou (asi 170-200 g každé) s kožou
  • 1/4 lyžičky soli
  • 1 lyžička svetlej sójovej omáčky
  • 1 lyžička ryžového vína Shaoxing
  • 1/8 čajovej lyžičky korenia piatich vôní
  • 1 lyžica oleja

Na mandarínske placky:

  • 1 a 1/2 šálky hladkej múky
  • 1/8 lyžičky soli
  • 2/3 šálky vriacej vody
  • 1 lyžička oleja

Na podávanie:

  • 1 uhorka (nakrájaná na tenké prúžky a zbavená semienok)
  • 1/2 šálky žltého melónu cantaloupe, nakrájaného na tenké prúžky (voliteľne)
  • 2 jarné cibuľky, nakrájané na tenké prúžky
  • 3 strúčiky cesnaku. jemne nasekané a zmiešané s 1 lyžičkou oleja na pastu (voliteľne)
  • 3 polievkové lyžice hoisin omáčky

POSTUP

  • Zmiešajte soľ, sójovú omáčku, víno a korenie piatich vôní v miske a vmasírujte do kačice.
  • Kačacie prsia položte na tanier kožou nahor a nechajte cez noc v chladničke marinovať.
  • V žiaruvzdornej mise zmiešajte múku a soľ.
  • Vriacu horúcu vodu nalejte do múčnej zmesi a miešajte, kým nevytvoríte guľu.
  • Akonáhle cesto vychladne, hneťte ho 8 minút, kým nebude hladké.
  • Zakryte fóliou a nechajte odpočívať pri izbovej teplote aspoň 1 hodinu.
  • Cesto vyvaľkajte do valca a nakrájajte na 12 rovnakých dielov.
  • Z každého kusu vytvarujte guľu a z gulí urobte kotúče s priemerom asi 5 cm.
  • Ľahko potrite 6 kotúčov olejom, aj zo strán.
  • Navrstvite zvyšných 6 kotúčov na 6 naolejovaných kotúčov.
  • Pomocou valčeka vyvaľkajte kotúče do 18 cm kruhov.
  • Zahrejte panvicu na stredne nízku teplotu a vložte do nej jednu placku.
  • Po 30 až 45 sekundách uvidíte, ako sa medzi dvoma plackami tvoria vzduchové vrecká.
  • Otočte placku; mala by byť biela s niekoľkými slabo hnedými škvrnami.
  • Po ďalších 30 sekundách budú vzduchové vrecká dostatočne veľké, aby oddelili obe placky.
  • Vyberte placky na tanier a nechajte 30 sekúnd vychladnúť.
  • Teraz opatrne roztiahnite obe placky vo švíkoch.
  • Placky položte na tanier a prikryte teplou kuchynskou utierkou.
  • Opakujte, kým nie sú všetky placky hotové.
  • Predhrejte si rúru na funkciu gril.
  • Zahrejte panvicu vhodnú do rúry a pridajte 1 lyžicu oleja.
  • Kačacie prsia opekajte kožou dole 6–8 minút.
  • Po 6-8 minútach, alebo keď je kačacia koža trochu chrumkavá a tmavo zlatisto hnedá, zlejte kačacie masť a vyhoďte.
  • Kačacie prsia otočte kožou hore a dajte ich do rúry asi na 3 minúty.
  • Vyberte kačicu z rúry a nechajte 10 až 15 minút odpočívať.
  • Preložte na doštičku a ostrým nožom nakrájajte na tenké plátky.
  • Podávajte s ohriatymi plackami, uhorkou, melónom (voliteľne), jarnou cibuľkou, cesnakovou pastou a omáčkou.
Nakrájaná kačica so zeleninou a hoisin omáčkou na placi. Vedľa sú ďalšie nakrájané kúsky kačice.
www.thewoksoflife.com

Kačica plnené ryžou a jablkami

Luxusná pečená kačica plnená jablkami a hnedou ryžou sa skvele hodí nielen na sviatočnú tabuľu, ale aj ako hlavný chod vášho budúceho obeda či večere.

INGREDIENCIA

  • 1 kačica
  • 1 šálka majonézy
  • 6 rozdrvených veľkých strúčikov cesnaku
  • 1/2 veľké nasekané cibule
  • 1 lyžica cesnakovej soli s petržlenovou vňaťou
  • 1 lyžička korenia
  • 3 šálky varenej hnedej ryže
  • 1 veľké zelené jablko
  • 2 veľké mrkvy

POSTUP

  • V strednej miske zmiešajte majonézu, cesnak, cibuľu a korenie.
  • Kačicu opláchnite a osušte papierovou utierkou.
  • Kačicu potrite majonézovou zmesou a pevne ju zakryte fóliou.
  • Nechajte cez noc marinovať v chladničke.
  • Druhý deň z kačice zotrite prebytočnú marinádu.
  • Mrkvu očistite a nakrájajte na veľké kúsky.
  • Jablko nakrájajte asi na osem plátkov.
  • Kačicu naplňte ryžou a poukladajte na ňu plátky mrkvy a jablka.
  • Pečte kačicu pri 175 ° C po dobu asi 90 minút, alebo kým nebude zvonku zlatisto hnedá.
  • Pred krájaním vyberte čo najviac mrkvy a jabĺk.
  • Dobrú chuť!
Pečená kačica s plnkou na tácke, obložená bylinkami a plátkami jabĺk.
www.momsdish.com

Možno sa vám budú hodiť aj naše recenzie vstavaných rúr . Kto vyhral v našom porovnaní?

Pomaly pečená kačica s olivami a provensálkym korením

Toto je ten najchutnejší recept na kačicu, aký môžete nájsť! Jej pomalým pečením s aromatickým korením a následným grilovaním z nej dokážete vyťažiť maximum. Servírujte s dokonalou omáčkou s olivami a vytvoríte úplne nezabudnuteľný pokrm!

INGREDIENCIA

  • 2 veľké cibule, nahrubo nakrájané
  • 1/4 šálky plus 2 lyžičky nahrubo nasekanej plocholistej petržlenovej vňate
  • 1 polievková lyžica plus 1 lyžička nasekaného tymiánu
  • 8 strúčikov cesnaku, rozpolených
  • 2 bobkové listy
  • 1 veľký stopka stopkového zeleru, nakrájaný na cca 0,5 cm kúsky
  • 1 rozpolená kačica s hmotnosťou asi 2 kg, s odstránenou chrbticou, krkom a špičkami krídiel – to si však nechajte na vývar
  • 2 lyžičky soli
  • 1 lyžička mletého čierneho korenia
  • 1 lyžička provensálske korenie
  • 1 lyžica paradajkového pretlaku
  • 1/2 šálky suchého bieleho vína
  • 3 šálky vody
  • 1 hrnček kuracieho vývaru, najlepšie domáceho
  • štipka cukru
  • 1 a 1/2 šálky vykôstkovaných zelených olív, opláchnutých

POSTUP

  • Predhrejte rúru na 250 ° Celzia.
  • V malom pekáči rozprestrite polovicu nakrájanej cibule, 1/4 šálky petržlenovej vňate, 1 lyžicu tymiánu a cesnak, bobkové listy a stopkový zeler.
  • Kožu kačice po celom tele prepichajte vidličkou a potrite kačicu 2 lyžičkami soli, 1 lyžičkou čierneho korenia a 1 lyžičkou provensálskych byliniek.
  • Polovky kačice položte na zeleninu rezom dole a pečte 10 minút.
  • Znovu prepichnite kožu kačice, pekáč prikryte alobalom a znížte teplotu rúry na 135 ° Celzia.
  • Kačicu pečte ešte asi 3 hodiny, kým nie je mäso veľmi mäkké a väčšina tuku sa nevyškvarí.
  • Medzitým vo veľkej hrnci opečte chrbticu, krk a špičky krídiel na miernom ohni, kým nie sú po celom povrchu dobre opečené.
  • Pridajte zvyšnú nakrájanú cibuľu a varte na miernom ohni, kým nezhnedne, asi 4 minúty.
  • Zlejte tuk z panvice a pridajte paradajkový pretlak.
  • Varte za občasného miešania asi 3 minúty.
  • Prilejte biele víno a priveďte zmes do varu.
  • Pridajte vodu, kurací vývar a cukor a varte, kým sa tekutina nezredukuje na 1 šálku, asi 1 hodinu.
  • Vývar preceďte a stiahnite z povrchu tuk.
  • Keď je kačica mäkká, preložte ju na pracovnú plochu.
  • Rozpolte každú polovicu kačice, odstráňte všetku zeleninu, tukové vrecká a voľné kosti.
  • Kúsky kačice preneste na plech s okrajom vyložený papierom na pečenie kožou nahor.
  • Šťavu z pekáča preceďte do hrnca a stiahnite tuk.
  • Scedenú šťavu varte, kým sa nezredukuje na 1/4 šálky.
  • Do hrnca pridajte precedený vývar a olivy a varte 10 minút.
  • Omáčku dochuťte soľou, korením a provensálskym korením.
  • Predhrejte si rúru na funkciu gril.
  • Kačicu ochuťte provensálskymi bylinkami, soľou a korením.
  • Grilujte asi 5 minút, alebo pokiaľ nie je kačica horúca a koža chrumkavá.
  • Lyžicou nalejte omáčku na tanier a položte na ňu kačicu.
  • Posypte zvyšnými 2 lyžičkami nasekanej petržlenovej vňate a 1 lyžičkou tymiánu a podávajte.
Kačacie stehná na tanieri, zaliate omáčkou s olivami.
www.foodandwine.com

Benátske kačacie ragú s pappardelle

Bohaté benátske kačacie ragú so škoricou, pomarančom a bielym vínom skvele ozvláštnia cestoviny pappardelle. Tento pokrm pôsobí sviatočným dojmom, ale môžete si ho pripraviť kedykoľvek počas roka. Ľahko sa pripravuje, skvele chutí a určite zapôsobí!

INGREDIENCIA

  • 2 veľké kačacie stehná
  • 1 mrkva nakrájaná najemno
  • 1 cibuľa nakrájaná nadrobno
  • 1 stopkový zeler nakrájaný najemno
  • kôra z 1 pomaranča
  • šťava z 1 pomaranča
  • 1 lyžička škorice
  • 150 g paradajkovej passaty
  • 1 vrchovatá lyžica paradajkového pretlaku
  • 150 ml bieleho vína
  • 1,2 l kuracieho vývaru
  • soľ a korenie
  • 1 bobkový list
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 400 g cestovín pappardelle
  • parmezán na servírovanie

POSTUP

  • Kačacie stehná osoľte a okoreňte a potom ju celú potrite ½ lyžičkou škorice.
  • Stehná opekajte vo veľkej panvici s trochou olivového oleja na strednom až miernom ohni po dobu 7–8 minút z každej strany, kým nezhnednú, a dajte bokom na tanier.
  • Do rovnakej panvice pridajte 1 lyžicu olivového oleja.
  • Potom pridajte nakrájanú mrkvu, cibuľu a stopkový zeler, pomarančovú kôru, bobkový list a ½ lyžičky škorice a zvoľna restujte 10 minút za častého miešania, kým zelenina nezmäkne.
  • Pridajte stehná späť do panvice a prilejte víno.
  • Víno zredukujte na polovicu, potom pridajte pomarančovú šťavu, paradajkovú passatu, paradajkový pretlak a vývar a všetko premiešajte, aby sa ingrediencie spojili.
  • Pomaly varte odkryté 2 hodiny, v polovici varenia stehná otočte.
  • Pokiaľ sa omáčka príliš zredukuje, pridajte viac vývaru alebo vody.
  • Vypnite sporák a vyberte kačacie stehienka.
  • Nechajte stehná 10 minút vychladnúť na doske a potom mäso vidličkou oddeľte od kosti.
  • Nakrájajte ho nahrubo a pridajte späť do omáčky.
  • Ragú zahrievajte, zatiaľ čo sa vám budú variť cestoviny.
  • Priveďte do varu osolenú vodu vo veľkom hrnci a pappardelle uvarte podľa návodu na obale.
  • Cestoviny sceďte a nechajte si trochu vody z varenia pre prípad, že by sa vám omáčka príliš zredukovala.
  • Pridajte cestoviny k ragú.
  • Premiešajte a podávajte v miskách s čerstvo nastrúhaným parmezánom.
Cestoviny s kúskami kačacieho mäsa a syrom na tanieri s vidličkou.
www.insidetherustickitchen.com

Vyskúšajte aj naše lahodné recepty na cestoviny pomodoro s paradajkovou omáčkou . Sú vynikajúce!

Kačica z pomalého hrnca

Vedeli ste, že si môžete v pomalom hrnci pripraviť aj celú kačicu? Vyskúšajte tento low-carb, paleo aj whole30 pokrm podávať počas vášho budúceho stretnutia s rodinou či priateľmi.

INGREDIENCIA

  • celá kačica, s hmotnosťou 3–5 kg
  • 2 stopkaté zelery, nakrájané
  • 2 stredne veľké mrkvy, nakrájané
  • 1 malá cibuľa, nakrájaná
  • 2 vetvičky čerstvých byliniek
  • 2 lyžičky oleja podľa vlastného výberu

Na potretie kačice:

  • 2 a ½ lyžičky údené papriky
  • 1 a 1/2 lyžičky soli
  • 1 a 1/2 lyžičky oregana
  • 1 lyžička sušeného cesnaku
  • 1 lyžička sušenej mletej cibule
  • 1 lyžička korenia
  • 1/2 lyžičky kajenského korenia

POSTUP

  • Ak máte kačicu s droby, vyberte ich.
  • Opláchnite a osušte kačicu.
  • Nožom alebo vidličkou prepichajte kožu kačice (takže tuk pri pečení vytečie).
  • Celú kačicu rovnomerne pokvapkajte olejom.
  • Dutinu kačice vyplňte stopkovým zelerom, mrkvou, cibuľou a čerstvými vetvičkami byliniek.
  • V malej miske zmiešajte korenie na potretie.
  • Kačicu po celom povrchu okoreňte vzniknutou zmesou.
  • Pridajte ochutenú kačicu do pomalého hrnca.
  • Varte buď na HIGH 3-4 hodiny alebo na LOW 6-8 hodín.
  • Vyberte kačicu z pomalého hrnca a pred krájaním ju nechajte ďalších 10 minút odpočívať.
  • Pokiaľ túžite po chrumkavej kôrke, predhrejte si rúru na funkciu gril.
  • Kačicu položte na plech.
  • Vložte plech do rúry a grilujte na 3–5 minút, alebo pokiaľ nie je koža chrumkavá podľa vašich predstáv.
  • Užite si to!
Celá kačica plnená zeleninou na veľkom tanieri, ozdobená čerstvými bylinkami a plátkami citróna.
www.fitslowcookerqueen.com

Pečené kačacie stehná s pomarančmi a divokou ryžou

Tento pokrm je úplne luxusným predjedlom, ktoré môžete servírovať počas zvláštnej príležitosti. Rozhodne sa nejedná o jedlo, ktoré si pripravíte na večeru počas všedného dňa.

INGREDIENCIA

Na kačacie stehná:

  • 4 kačacie stehná
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1/4 lyžičky bieleho korenia

Na pomarančovú omáčku:

  • 1 šálka bieleho vínneho octu
  • 1 šálka pomarančovej šťavy (asi 4 pomaranče)
  • 1 lyžica pomarančovej kôry
  • 1 strúčik cesnaku, nastrúhaný
  • 2 lyžice medu
  • 1/4 lyžičky soli
  • štipka vločiek červeného chilli (voliteľne)
  • 2 lyžice masla
  • 2 lyžice pomarančového likéru
  • pomarančové klinky na ozdobu
  • čerstvá mäta na ozdobu

Na divokú ryžu:

  • 1 šálka divokej ryže
  • 3 šálky kuracieho vývaru
  • 1 strúčik cesnaku, nastrúhaný alebo jemne nasekaný
  • 1/2 lyžičky soli

POSTUP

  • Predhrejte rúru na 175 °FC
  • Postriekajte plech olejom v spreji a pridajte naň drôtenú mriežku.
  • Ostrým koncom drevenej špajle prepichnite do kačacích stehien niekoľko malých otvorov.
  • To umožní, aby sa pri pečení uvoľnil bohatý tuk.
  • Kačacie stehienka potrite olivovým olejom a ochuťte soľou a bielym korením.
  • Pridajte na mriežku na pripravený plech a presuňte na strednú mriežku predhriatej rúry.
  • Pečte 1 a 1/2 hodiny, vnútorná teplota mäsa by mala byť 80 °C.
  • Teplotu začnite kontrolovať po hodine 15 minútach.
  • Upečené mäso vyberte z rúry, prikryte alobalom a nechajte 10 minút odpočívať.
  • Zatiaľ čo sa kačacie stehienka pečú, pripravte si pomarančovú omáčku.
  • V malom hrnci priveďte na stredne vysokej teplote vínny ocot, pomarančovú šťavu a kôru a cesnak do varu, potom znížte teplotu a varte.
  • Nechajte omáčku zredukovať na 1 a 1/4 šálky, to zaberie asi 20-30 minút.
  • Vmiešajte med, 1/4 lyžičky soli a štipku chilli vločiek.
  • Varte, kým vám nevznikne sirup zredukovaný asi na 1 šálku.
  • Prišľahajte maslo a pomarančový likér a varte 30 sekúnd.
  • Zložte z ohňa, prikryte a dajte bokom.
  • Kurací vývar pridajte do stredného hrnca na strednom plameni a keď sa začne variť, pridajte ryžu, cesnak a soľ.
  • Znížte plameň na minimum, prikryte a varte asi 45-60 minút, alebo podľa vašej chuti.
  • Odstráňte z ohňa, zlejte všetku zostávajúcu tekutinu, priklopte pokrievkou a odložte, kým nebudete pripravení na podávanie.
  • Na servírovanie naneste na každý zo štyroch tanierov porciu divokej ryže, na ryžu položte jedno kačacie stehno a na tanier nalejte 2 alebo 3 lyžice pomarančovej omáčky okolo kačacích stehienok.
  • Pridajte klinky pomaranča a mätu na ozdobu.
Kačacie stehno s pomarančovou omáčkou a ryžou na tanieri, servírované s klinmi pomaranča.
www.savorthebest.com

Inšpirujte sa aj našimi najlepšími receptami s pomarančom . Máme pre vás sladké aj slané varianty!

Kačacie rillettes

Rillettes sú nóbl spôsob, ako inak povedať „konzervované mäso“, ktoré je ale perfektne pripravené. Ide v podstate o bohatú, tučnú, mäsitú nátierku, ktorá sa maže na chlieb. V chladničke vám vydrží aj niekoľko mesiacov a tak skvele poslúži, keď nebudete mať po dlhom dni v práci čas ani náladu variť.

INGREDIENCIA

  • 2 kačacie stehná
  • 250 g kačacieho tuku
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 5 vetvička čerstvého tymiánu
  • 50 g vylúpaných pistácií
  • 50 g sultánok
  • 1 lyžička šalotkového octu

POSTUP

  • Predhrejte rúru na 150º C.
  • Kačacie stehienka a masť dajte do pekáča, okoreňte, potom rozdrvte a vložte do nich cesnak a 3 vetvičky tymiánu.
  • Prikryte alobalom a pečte 2 hodiny, alebo kým mäso nepadá od kosti.
  • Vyberte z rúry.
  • Po vychladnutí odstráňte kožu a mäso oddeľte od kosti.
  • Nahrubo mäso nasekajte a vmiešajte pistácie a sultánky, potom pridajte ocot a zvyšné lístky tymiánu.
  • Pridajte toľko tuku z pečenia, aby sa zmes spojila – mali by to byť asi 2 polievkové lyžice.
  • Podľa chuti okoreňte.
  • Podávajte natreté na chlebe.
Trhané kačacie mäso na tanieri s opečeným chlebom. Vedľa je položený nôž.
www.jamieoliver.com

Máme pre vás aj 8 skvelých receptov na lahodnú domácu paštétu . S nami je to hračka!

A ako sa vám naše recepty páčili? Napíšte nám do komentárov!

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.