Vyskúšajte tie najrozmanitejšie a najjednoduchšie recepty na buchty so slivkami

Hľadáte rýchle a chutné recepty na slivkové buchty?

Milujete sladké, ale zároveň si chcete dopriať aj zopár vitamínov?

Vyskúšajte naše jednoduché dezerty, po ktorých sa budete zaručene oblizovať!

Rýchle slivkové buchty

K tomuto receptu je potrebné vybrať dostatočne mäkké slivky, aby sa dobre jedli a zároveň dostatočne pevné, aby udržali svoj tvar. Upečené budete mať za 15 minút!

Ingrediencie

Cesto:

  • 500 g múky
  • 1 štipka soli
  • 50 g cukru múčka
  • 7 g sušeného droždia
  • 50 g masla (rozpusteného)
  • 250 ml mlieka
  • 8 sliviek (zbavených kôstok)

Poleva:

  • 100 g cukru múčka
  • 50 g masla (rozpusteného)

Postup

  • Múku, soľ, cukor a droždie zmiešajte v mise. K zmesi pridajte maslo a mlieko.
  • Všetko dobre premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili a vytvorilo sa tak cesto. Ak je to potrebné, pridajte o niečo viac mlieka.
  • Hotové cesto vyklopte na pomúčenú dosku a robte miesenie asi 10 minút, kým nebude mäkké a hladké.
  • Cesto umiestnite do, mierne naolejovanej misky a prikryte potravinárskou fóliou. Cesto vykysne približne za 1,5 – 2 hodiny.
  • Vykysnuté cesto vyklopte na pomúčený povrch a vyvaľkajte ho do tvaru hada.
  • Následne ho nakrájajte na 16 rovnakých kusov. Snažte sa, aby jednotlivé kúsky mali rovnakú veľkosť.
  • Z každého kúska vytvorte guľôčku a dajte ju na plech, vyložený papierom na pečenie. Medzi guličkami nechajte vždy 3cm medzeru, pretože sa pečením cesto mierne roztiahne do strán.
  • Pomocou rukoväte valčeka, alebo podobného nástroja tohto tvaru, urobte uprostred každej guličky priehlbinu a položte do nej polovicu slivky.
  • Plech prikryte potravinárskou fóliou a nechajte hodinu odstáť.
  • Predhrejte rúru na 200 °C a pečte 15 minút, kým nezačnú buchtičky zlátnuť a slivky nezmäknú.
  • Pred tým, než dáte na buchtičky polevu, nechajte ich vychladnúť.
  • Poleva je jednoduchá. Zmiešajte cukor s trochou vody a miešajte, kým sa cukor nerozpustí. Pridajte do nej maslo a zamiešajte. Touto polevou buchty prelejte.
  • Vaše rýchle kysnuté buchty so slivkami sú hotové. Nechajte si chutiť!

Koláčiky so slivkami uprostred, preliate bielou polevou.
zdroj: greatbritishchefs.com

Buchtu nemusíte vyrábať iba zo sliviek. Vyskúšajte tiež recept na grófčiny rezy z jabĺk .

Výborný recept na slivkovú buchtu s tvarohom

Chutná, jemná a nadýchaná buchta, posypaná výbornou posýpkou. Tomuto receptu jednoducho neodoláte!

Ingrediencie

Cesto:

  • 480 g múky
  • 200 ml mlieka
  • 50 ml vody
  • 1 polievková lyžica cukru
  • 4 polievkové lyžice rastlinného oleja
  • 1 čajová lyžička droždia
  • 250 g tvarohu
  • 1 vajce
  • 3 polievkové lyžice cukru
  • 1 ks vanilkového pudingu

Drobenka:

  • 4 polievkové lyžice cukru
  • 5 polievkových lyžíc múky
  • 50 masla (v izbovej teplote)
  • rastlinný olej

Postup

  • Múku nasypte do misy. Vo vedľajšej miske zmiešajte mlieko s teplou vodou a zmes prilejte k múke.
  • Následne pridajte zvyšné ingrediencie (tvaroh ponechajte bokom), všetko premiešajte a uhneťte cesto. To by malo byť mäkké, a nie príliš husté.
  • Hotové cesto vložte do misy, vymastenej rastlinným olejom a zakryte potravinovou fóliou. Nechajte odpočívať, na teplom mieste, 50-60 minút.
  • Zatiaľ čo cesto odpočíva, pripravte si posýpku.
  • Cukor s múkou a maslom zmiešajte a, pomocou rúk, vytvorte drobčeky, ktoré odložte chladiť do chladničky.
  • Akonáhle je cesto pripravené, položte ho na dosku, potretú rastlinným olejom a rozdeľte ho na 12 rovnakých kusov (1 ks by mal vážiť približne 70–75 g).
  • Zo sliviek odstráňte kôstky a každú slivku rozrežte na 4 rovnomerné kúsky.
  • Z každého kúska cesta vyvaľkajte placku s priemerom 12–13 cm a do jej stredu vložte kúsok tvarohu a dve polovice slivky. Takto pokračujte pri všetkých kusoch cesta.
  • Okraje placky zdvihnite smerom hore a hornej časti spojte dohromady. Vzniknú vám malé buchtičky.
  • Buchtičky vložte do pekáča, vymasteného olejom a zakryte čistou utierkou. Nechajte stáť 10-15 minút.
  • Následne všetko zasypte posýpkou, ktorú máte pripravenú v chladničke.
  • Pečte, v predhriatej rúre, na 180 ° C, a to po dobu 30-35 minút. Po upečení všetko vyberte a prekryte potravinovou fóliou. Nechajte zakryté 10 minút.
  • Následne fóliu odstráňte, slivkové buchty s tvarohom nechajte, na chladiacom rošte, vychladnúť a podávajte.

Okrúhla slivkovo-drobenková buchta.
zdroj: en.edunclub.ru

Chutí vám drobenka? Pripravte si ďalšie recepty na posýpkové koláče .

Maková buchta so slivkami

Tento recept je výnimočný tým, že obsahuje nielen výborné slivky, ale aj sladučkú chuť marcipánu.

Pusťte sa do prípravy!

Ingrediencie

Cesto:

  • 500 g múky
  • 1 čajová lyžička soli
  • 250 ml mlieka (vlažného)
  • 7 g droždia
  • 70–80 g cukru
  • 1 vajce
  • 80 g masla (zmäkčeného)
  • 3 kvapky mandľového extraktu

Náplň z maku a marcipánu:

  • 200 g mletého maku
  • ½ čajovej lyžičky škorice
  • 100 g masla (rozpusteného)
  • 2 polievkové lyžice rumu
  • 100 g cukru
  • 2 veľké vajcia + 1 vaječný žĺtok
  • 150 – 200 g marcipánu
  • 7 sliviek (vykôstkovaných a nakrájaných na malé kúsky)
  • 1 vajce (rozšľahané so štipkou soli a štipkou cukru)

Rumová poleva:

  • 150 g práškového cukru
  • 1 polievková lyžica mlieka
  • 2 polievkové lyžice rumu
  • 1 kvapka mandľového extraktu

Postup

Cesto:

  • V mise zmiešajte múku so soľou.
  • Zahrejte mlieko, aby bolo vlažné, pridajte cukor, droždie, vajcia a mandľový extrakt. Všetko premiešajte.
  • Túto zmes pridajte do múky a uhneťte cesto.
  • Po kúskoch pridajte maslo a hneťte ďalších 5–7 minút. Môžete použiť hnetací prístroj.
  • Cesto by malo byť mäkké, hladké a pružné.
  • Cesto vytvarujte do tvaru gule, potrite trochou oleja a nechajte kysnúť v, mierne naolejovanej, zakrytej miske. Veľkosť cesta by sa mala zdvojnásobiť.
  • Ak máte čas, môžete zakrytú misku, cez noc, uložiť do chladničky.

Náplň z maku a marcipánu:

  • V miske zmiešajte jemne mletý mak, škoricu, rozpustené maslo, cukor a rum.
  • Marcipán nakrájajte na kúsočky a pridajte vajcia. Pomocou mixéra vyšľahajte do hladka. Pokiaľ je marcipán príliš hustý, pridajte ďalší žĺtok.
  • Akonáhle cesto vykysne, vyvaľkajte ho do veľkého obdĺžnika a natrite naň makovo-marcipánovú náplň.
  • Celý povrch posypte slivkami a stočte do rolky.
  • Zúbkovaným nožom nakrájajte rolku na 12 kusov a vložte na pripravený plech, vyložený papierom na pečenie, narezanou stranou dole.
  • Zakryte a nechajte odpočívať 35 minút.
  • Teraz vložte do rúry, predhriatej na 180 °C a pečte 30–35 minút, kým nie sú makovo-slivkové buchtičky hotové.

Slivková buchta s makom a marcipánom, servírovaná na ružovom tanieriku.
zdroj: cinnamonandcoriander.com

Liata buchta so slivkami

Tento výborný pokrm je hotový iba za polhodinu a chutí naozaj výborne!

Dezert podávajte teplý a posypaný práškovým cukrom.

Ingrediencie

  • 250 g múky
  • 16 g čerstvého droždia
  • 100–150 ml mlieka (vlažného)
  • 1 vajce
  • 30 g cukru
  • 35 g rozpusteného masla
  • 1 štipka soli
  • 4–5 sliviek (vykôstkovaných a rozkrojených na polovicu alebo na štvrtky)
  • 8 ks kockového cukru

Postup

  • Múku preosejte do misky a uprostred nej urobte jamku.
  • Zmiešajte droždie s 2 lyžicami teplého mlieka. Akonáhle sa droždie rozpustí, nalejte zmes do jamky v múke. Zakryte otvor múkou a nechajte stáť 10–15 minút.
  • Do múky pridajte zvyšné prísady (okrem sliviek a kockového cukru a vypracujte hladké cesto.
  • Zakryte misku a nechajte cesto 1–2 hodiny odpočívať na teplom mieste, kým sa jeho veľkosť nezdvojnásobí.
  • Potom hneťte a nechajte niekoľko minút znova odpočívať, aby sa cesto uvoľnilo.
  • Cesto rozdeľte na 8 rovnakých kusov az každého kusu vytvarujte guľôčku.
  • Každú guľôčku vyvaľkajte a doprostred vložte kocku cukru a rozkrájané štvrtky sliviek. Následne cesto zložte – vytvoríte tak malý balíček.
  • Balíčky, so zloženou časťou smerujúcou dole, umiestnite na plech, vyložený papierom na pečenie a naposledy všetko nechajte odpočívať po dobu 30 minút.
  • Predhrejte rúru na 180 °C a každú buchtu potrite rozpusteným maslom. Pečte 25–30 minút, kým povrch mierne nezhnedne.
  • Hotový pokrm vyberte z rúry a posypte práškovým cukrom. Môžete ihneď podávať.
  • Ak chcete pokrm ešte viac ozvláštniť, pridajte posypku. Výborne totiž chutí slivková buchta s posýpkou. Návod na jej prípravu nájdete v jednom z receptov vyššie.

Cesto plnené slivkami, sypané práškovým cukrom.
zdroj: food52.com

Vyskúšajte aj recept na liaty perník , ktorý je hotový, jedna dve.

Črepníková buchta so slivkami

Už žiadne váženie na kuchynskej váhe! Na prípravu tohto pokrmu vám budú stačiť iba ingrediencie a jeden hrnček.

Ingrediencie

  • 2 šálky múky
  • 2 čajové lyžičky prášku na pečenie
  • ½ čajovej lyžičky jedlej sódy
  • ½ šálky cukru
  • 2 vajcia
  • ½ šálky olivového oleja
  • 1 šálka jogurtu (ak sa rozhodnete použiť grécky jogurt, pridajte 1 polievkovú lyžicu mlieka alebo cmar na zriedenie)
  • 8 malých sliviek alebo 6 stredne veľkých

Postup

  • Predhrejte rúru na 180 °C.
  • Múku, prášok do pečiva a sódu zmiešajte vo veľkej mise. Pridajte aj cukor.
  • V samostatnej miske zmiešajte vyšľahané vajcia, olivový olej a jogurt. Pomocou metličky miešajte, kým sa ingrediencie neprepoja.
  • Túto zmes nalejte do misy so suchými ingredienciami.
  • Pomaly primiešajte jogurtovú zmes a zamiešajte.
  • Do cesta vmiešajte slivky a nalejte ho do formy na muffiny.
  • Pečte 18–20 minút.
  • Hotové hrnčekové buchty so slivkami posypte cukrom a podávajte.

Slivkové muffiny podávané v papierovom košíčku.
zdroj: christinascucina.com

Neradi pri varení odvažujete? Šálky môžete použiť aj v ďalších receptoch na hrnčekové múčniky .

Nadýchaný slivkový koláč

Tento koláč má perfektne vyváženú sladkú chuť a je zaujímavý tým, že obsahuje nielen slivky, ale aj mix malín, černíc a čučoriedok. Ide tak o najlepší dezert, ktorý je možné pripravovať v lete z domácich surovín.

Ingrediencie

Cesto:

  • ½ šálky ľadovej vody
  • 1 čajová lyžička jablčného octu
  • 1 a ¾ šálky + 2 polievkové lyžice múky
  • 2 polievkové lyžice kukuričného škrobu
  • 1 čajová lyžička soli
  • 2 polievkové lyžice kryštálového cukru
  • 12 polievkové lyžice nesoleného masla (veľmi studeného a nakrájaného na kocky)

Náplň:

  • 6 vrchovatých šálok čerstvých bobúľ (maliny, černice, čučoriedky – voliteľné)
  • 6 malých sliviek (vykôstkovaných a nakrájaných na plátky)
  • ¼ šálky citrónovej šťavy
  • ¾ šálky + 2 polievkové lyžice kryštálového cukru
  • ¼ šálky tapioky
  • 3 polievkové lyžice kukuričného škrobu
  • 1 čajová lyžička soli
  • ¼ šálky medu
  • 1 polievková lyžica citrónovej kôry
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
  • ½ šálky kvalitného ovocného džemu
  • 1 veľké vajcia

Postup

Cesto:

  • V miske zmiešajte vodu a jablkový ocot. Vložte do chladničky, pokiaľ nebudete zmes potrebovať.
  • Vo veľkej mise zmiešajte múku, kukuričný škrob, soľ a cukor. Pridajte kocky studeného masla a zamiešajte.
  • Pomaly pridávajte studenú vodu s octom a miešajte, kým nevznikne vlhké cesto.
  • Cesto opatrne preložte na ľahko pomúčenú dosku, vytvorte z neho guľu a zabaľte ho do potravinovej fólie. Nechajte odpočívať 1 hodinu.
  • 10 minút predtým, než budete cesto valcovať, ho vytiahnite z chladničky. Ak by ste s ním pracovali skôr, mohlo by popraskať.
  • Cesto vyvaľkajte do strán a umiestnite ho do formy na pečenie. Nalepte ho aj po stranách formy a dno prepichajte vidličkou.

Náplň:

  • Ovocie umyte a vložte do veľkej misy, spoločne s nakrájanými slivkami. Premiešajte s polovicou šálky cukru a citrónovou šťavou.
  • Túto zmes dajte do sitka a ten položte na misu. Nechajte stáť 3 hodiny – začne sa uvoľňovať šťava. Ovocie môžete občas jemne premiešať.
  • Predhrejte rúru na 200 °C.
  • Cedník s ovocím vyberte a ovocnú šťavu, ktorá vytiekla, nalejte do panvice. Ovocie vysypte do misky a odložte ju bokom.
  • Pomocou mlynčeka rozdrvte tapioku na prášok. Do panvice s ovocnou šťavou vsypte tapioku, zvyšný cukor, kukuričný škrob, soľ, med a citrónovú kôru. Intenzívne šľahajte, aby sa všetky ingrediencie spojili.
  • Panvicu vložte na sporák a zapnite ho na strednú teplotu.
  • Varte, za stáleho miešania, po dobu 5 minút, kým zmes nezačne hustnúť. Následne odoberte z tepla a vmiešajte vanilku.
  • Do panvice pridajte ovocie a jemne premiešajte.
  • Cesto vo forme nakrájajte na tenké pásiky a dno potrite džemom.
  • Nalejte na cesto ovocnú zmes a prekryte ju pásikmi zo strán – najprv v jednom smere a potom v druhom tak, aby sa prekrížili a uzavreli koláč na povrchu.
  • V malej miske rozšľahajte vajcia s 1 lyžicou studenej vody. Touto vaječnou zmesou pretrite povrch koláča a posypte ho 2–3 lyžicami cukru.
  • Vložte do predhriatej rúry a pečte 30 minút. Po tejto dobe znížte teplotu na 190 °C a pečte ďalších 30–40 minút.
  • Pred podávaním nechajte koláč úplne vychladnúť na chladiacom rošte – asi 4 až 6 hodín.

Nadýchaný koláč zo sliviek v sklenenej zapekacej mise.
zdroj: ofbatteranddough.com

Koláče nemusia byť iba sladké. Vyskúšajte recept na slaný koláč so syrom .

Zdravý črepníkový slivkový koláč s posýpkou z vločiek

Tento lahodný zdravý pokrm je skvelý, pokiaľ máte chuť na sladké, ale snažíte sa žiť zdravo.

Recept je navyše vegánsky a neobsahuje múku, ani rafinovaný cukor.

Ingrediencie

Krusta:

  • 1 a ⅓ šálky ovsených vločiek
  • 6 polievkových lyžíc kokosového oleja
  • 4 polievkové lyžice vody
  • ⅓ šálky vlašských orechov
  • 1 polievková lyžica škorice
  • ⅓ šálky datlí (vopred namočených)

Náplň:

  • 1,5 šálky sliviek (vykôstkovaných, nakrájaných)
  • 1 čajová lyžička kokosového oleja

Postup

  • Datle namočte aspoň na 20–30 minút do vody.
  • Umyte slivky, vykôstkujte ich a nakrájajte.
  • Na panvici rozohrejte kokosový olej a slivky orestujte. Prikryte vekom a varte 5–10 minút do mäkka. Následne vypnite a nechajte vychladnúť.
  • Teraz si vyrobte krustu.
  • Rozdrvte ovsené vločky a vytvorte z nich múku. Dajte ju do kuchynského robota a pridajte aj zvyšok ingrediencií, vrátane namočených datlí. Spracujte, kým nevznikne pevné cesto, ktoré je drobivé, ale drží pohromade.
  • ¼ cesta odložte nabok.
  • Pripravte si plech na pečenie, vyložený papierom na pečenie.
  • Vložte na plech krustu a na ňu rozotrite slivkovú náplň.
  • Potom z cesta, ktoré ste si odložili bokom, vytvorte omrvinky a slivky nimi posypte.
  • Pečte v predhriatej rúre na 180 °C. Že je koláč hotový, spoznáte, keď farba mrvenky dostane zlatohnedú farbu.
  • Po upečení nechajte mierne vychladnúť a rozkrojte na 8 kusov.
  • Váš posýpkový slivkový koláč, plný zdravých ingrediencií, je hotový.

Zdravý slivkový koláč s posýpkou z ovsených vločiek.
zdroj: beautybites.org

Dostali ste chuť na vločky? Potom vyskúšajte aj ďalšie výborné recepty z ovsených vločiek .

Francúzsky slivkový koláč

Máte radi medzinárodnú kuchyňu?

Potom vyskúšajte tento výborný francúzsky recept, ktorý je zdravý, vďaka vhodným ingredienciám a minimu cukru.

Ingrediencie

Cesto:

  • 1 šálka bielej múky
  • 1 šálka špaldovej múky
  • ½ šálky bio masla (nakrájaného na malé kúsky)
  • 3 polievkové lyžice organického trstinového cukru
  • 1 bio vajcia
  • 2 polievkové lyžice filtrovanej vody

Krémová náplň:

  • 1 bio vajcia
  • ¼ šálky organického trstinového cukru
  • ¼ šálky organického masla (rozpusteného)
  • ⅓ šálky mandlí (rozmixovaných v mlynčeku)
  • ⅓ šálky mandľového masla

Ovocná náplň:

  • 450 g sliviek (vykôstkovaných, nakrájaných)
  • 2 čajové lyžičky organického trstinového cukru

Postup

  • Pripravte si cesto tak, že rozšľaháte múku a cukor vo veľkej mise. Pridajte kocky studeného masla a premiešajte.
  • V malej miske rozšľahajte vajcia a primiešajte vodu. Všetko pridajte do zmesi s múkou.
  • Pomocou rúk premiešajte a vytvorte cesto. Vytvorte z neho guľu, zabaľte ho do potravinovej fólie a nechajte odpočinúť 10 minút, ale nie viac ako 30 minút – bolo by potom náročné ho vyváľať.
  • Umyte slivky, rozkrojte ich na polovicu a vyberte z nich kôstky. Následne rozrežte slivky na štvrtiny. Slivky vložte do misky a posypte ich 1–2 lyžicami cukru. Premiešajte.
  • Vyberte cesto z chladničky a, na pomúčenej doske, ho vyvaľkajte smerom od stredu von.
  • Predhrejte rúru na 180 °C.
  • Vyvaľkané cesto zložte na polovicu a potom znova na polovicu. Jemne ho zdvihnite a vložte do formy na koláče.
  • Cesto opatrne zatlačte na dno formy a po jej stranách.
  • Vidličkou dno cesta prepichnite a vložte do rúry. Pečte 10 minút.
  • V mlynčeku rozdrvte mandle.
  • V miske zmiešajte všetky ingrediencie do krémovej náplne a zmiešajte s mandľami.
  • Cesto vyberte z rúry a nalejte naň zmes vajec a mandlí. Pridajte vrstvu sliviek a posypte cukrom.
  • Pečte ďalších 35-45 minút, kým nebude kôrka po stranách zlatohnedá.
  • Podávať môžete teplé alebo studené. Pokrm môžete doplniť aj porciou vanilkovej zmrzliny v bio kvalite.

Francúzsky koláč so slivkami, servírovaný v bielej zapekacej mise.
zdroj: flexitariannutrition.com

Pripravte si domácu zmrzlinu podľa vlastnej chuti.

Črepníkový slivkový koláč s posýpkou

Výborná chrumkavá drobenka ak tomu lahodné slivky?

To robí tento recept skutočne neodolateľným. Pusťte sa do neho!

Ingrediencie

Náplň:

  • 6 šálok sliviek (vykôstkovaných a rozkrojených na štvrtky)
  • ½ šálky cukru kryštál
  • ¼ šálky tapioky
  • ¼ čajovej lyžičky mletej škorice
  • ¼ čajovej lyžičky mletého kardamómu
  • 1 polievková lyžica citrónovej šťavy

Poleva:

  • ¾ šálky cukru kryštál
  • ¾ šálky múky
  • ½ čajovej lyžičky mletej škorice
  • 5 polievkových lyžíc masla (nakrájaného na kocky)

Postup

  • Predhrejte rúru na 200 °C.
  • Pripravte si cesto podľa toho, ako ste zvyknutí. Inšpirovať sa môžete niektorým z návodov pri vyššie spomenutých receptoch.
  • Do formy na koláč cesto rozprestrite (nezabudnite ho rozprestrieť aj po stranách) a jeho dno prepichnite vidličkou.
  • Teraz si pripravte náplň.
  • Vo veľkej mise zmiešajte slivky, cukor, tapioku, škoricu, kardamóm a citrónovú šťavu. Všetko nalejte do pripravenej formy s cestom a vložte do chladničky.
  • V strednej miske zmiešajte cukor, múku, škoricu a maslo. Všetko, pomocou rúk, premiešajte, kým nedostanete drobivú zmes. Tou následne posypte ovocnú zmes, ktorú už máte v chladničke. Znovu všetko vložte do chladničky, a to na 10 minút.
  • Po tejto dobe vložte do rúry a pečte 15 minút.
  • Následne znížte teplotu na 180 °C a pečte 40–50 minút.
  • Pred podávaním nechajte posýpkový koláč so slivkami vychladnúť na chladiacom rošte. Náplň vo vnútri tak nebude až príliš tekutá.
  • Nakrájajte a nechajte si chutiť.

Hrnčekový slivkový koláč s posýpkou vedľa čerstvých sliviek.
zdroj: the-farmersdaughter.com

K týmto buchtám a koláčom sa hodí nadýchaná káva. Pripraviť si ju môžete napríklad v jednom z kávovarov na kapsule z našej recenzie . Zaujal by vás nejaký?

Prečo jesť slivky

Slivky majú niekoľko zdravotných výhod. Prečo ich teda do svojho jedálnička nezahrnúť, napríklad práve v podobe sladkého dezertu.

O aké výhody sa jedná?

  • Obsahujú mnoho živín. Konkrétne vitamín A, vitamín C, vitamín K, draslík, meď a mangán.
  • Sú bohaté na antioxidanty.
  • Zmierňujú zápchu.
  • Pomáhajú znižovať krvný cukor.
  • Pomáhajú posilňovať zdravie kostí.
  • Majú pozitívne účinky na zdravie srdca.
  • Pomáhajú pri chudnutí, pretože zasýtia a majú minimum kalórií.

Užite si jednoduchú prípravu skvelých receptov na slivkové buchty a nechajte si chutiť!

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.