Naučte sa pripravovať krásne cukrovinky na svadbu, ktoré oslnia každého hosťa. Inšpirujte sa!

Chystáte pre niekoho svadbu alebo snáď svoju vlastnú a nemáte recepty na svadobné pečivo?

Skúste sa jednoducho inšpirovať u nás a vyskúšať niektorý z našich starostlivo vybraných typov!

Potešte svojich blízkych, priatelia, kolegov a ostatných hostí svojim kulinárskym umením.

Neváhajte sa o svoje výtvory podeliť napríklad na sociálnych sieťach, hoďte fotku na Instagram a uvidíte, aký budete mať úspech.

Najlepšie svadobné pečivo

Tieto talianske sušienky sú na svadobnej tabuli úplne dokonalou voľbou. Sú jemné, v ústach sa rozdrobia v tom správnom okamihu a pohladia vaše chuťové poháriky.

Vaši hostia rozhodne nezostanú len pri jedinom kúsku. Na hostinu sa vám určite budú hodiť aj recepty na focacciu , pretože tento vynikajúci chlieb je možné ochutiť v mnohých variantoch.

Ingrediencie:

  • 1 hrnček pražených a solených mandlí
  • 5 polievkových lyžíc cukru práškového cukru
  • ¾ hrnčeka zmäknutého nesoleného masla
  • 1 lyžička kvalitného vanilkového extraktu
  • 1 a ½ hrnčeka hladkej múky 204 g
  • ¼ lyžičky soli

Na dohotovenie:

  • 4 hrnčeky práškového cukru

Postup:

  • Predhrejeme si rúru na 165 stupňov a pripravíme dva plechy, ktoré si vyložíme papierom na pečenie.
  • Do nádoby kuchynského robota dáme mandle a 1 polievkovú lyžicu práškového cukru. Pomocou pulzného tlačidla rozmixujeme na jemný prášok a presypeme do inej misky.
  • Nádobu robota vrátime na základňu a vhodíme do nej maslo, zvyšné 4 lyžice práškového cukru, vanilkový extrakt a pomocou šľahacieho nástavca šľaháme, kým nie je zmes svetlá a pekne nadýchaná, teda zhruba asi 3–4 minúty.
  • Pomocou stierky zoškrabeme maslovú zmes zo stien nádoby a prisypeme preosiatu múku, soľ a na nízke obrátky miešame, aby sa všetko prepojilo.
  • Pomocou lyžičky odoberáme kúsky cesta a tvoríme asi 3 cm veľké guličky, ktoré postupne skladáme na pripravené plechy, cca 2 cm od seba.
  • Vložíme do predhriatej rúry a pečieme zhruba 22 až 26 minút, pričom v polovici pečenia plech opatrne vyberieme a otočíme, aby sa cukroví peklo rovnomerne.
  • Hotové vyberieme z rúry a preložíme na kuchynskú mriežku, kde necháme sušienky 3 minúty ochladiť. Potom ich hneď obalíme v práškovom cukre, aby sa ho prichytilo dostatočné množstvo.
  • Necháme vychladnúť na izbovú teplotu a potom ešte raz obalíme v práškovom cukre.
  • Toto jednoduché svadobné pečivo skladujeme vo vzduchotesnej nádobe pri izbovej teplote. Takto vydrží až 1 týždeň.
Jemne drobivé talianske svadobné sušienky obaľované v práškovom cukre.
Zdroj: https://pinchandswirl.com

Tip: Fandíte cereáliám a chcete ich mať aj na svadbe? Potom si pripravte cereálnu zmes do misiek či kelímkov.

Čo budete potrebovať: 6 hrnčekov cereálií s príchuťou medu a škorice, 340 g vanilkovej cukrovej polevy, 2 polievkové lyžice rastlinného oleja, 290 g slaných praclíkov v bielej poleve a 1 a 1/2 hrnčeka mandlí v bielej čokoláde (alebo napríklad príchu atď.).

Ako na to:
Pripravíme si vyšší pekáčik o veľkosti cca 15×10 cm a vyložíme voskovaným papierom. Do veľkej misy dáme cereálie a zatiaľ odložíme. Vezmeme misku, ktorá ide dať do mikrovlnnej rúry, dáme do nej polevu, olej a na High stupeň ohrejeme 1 minútu.

Vyberieme, premiešame a pokiaľ je poleva málo tekutá, vložíme späť ešte na 20 sekúnd, aby bola poleva úplne rozpustená. Takto rozpustenú polevu zamiešame a nalejeme na cereálie. Miešame, kým nie sú všetky pokryté polevou.

Preložíme do pekáča a rozprestrieme po celej ploche. Vložíme do chladničky a necháme 10 minút chladiť, pokiaľ cukrový povlak nestuhne, prípadne o niečo dlhšie.

Akonáhle poleva zatuhne, vyberieme pekáčik z chladničky, cereálie s polevou nalámeme na kúsky o veľkosti sústa, prisypeme praclíky s mandľami, zamiešame a rozdelíme do zdobených téglikov, pohárov či misiek. No a máme zase ďalšiu dobrôtku na svadobnej tabuli.

Moderné svadobné pečivo s príchuťou mäty

Smotanový syr je pre svadby ako stvorený a použiť ho do niečoho sladkého nie je vôbec zlý nápad. Chutia vlastne ako mentolový cukrík, ale majú jemnú krémovú štruktúru av ústach sa dokonale rozplynú.

Výhodou je, že ich farbu môžete zvoliť podľa toho, v akom duchu je celá hostina a rozhodne to nemusí byť len tá svadobná. Stačí totiž len vymeniť potravinárske farbivo a namiesto ružového, ktoré je v tomto recepte použité, siahnuť napríklad po fialovom, zelenom alebo aj zlatom.

To už záleží na tom, pre akú príležitosť ich budete chystať. Pokojne ich totiž môžete pripraviť aj na detskú párty, len zvolíte napríklad zelenú alebo červenú. A čo je zásadné? Nepečú sa!

Ingrediencie:

  • 170 g mäkkého smotanového syra
  • 2 polievkové lyžice zmäknutého masla
  • 5–5 a 1/4 hrnčeka práškového cukru
  • 4 kvapky mätového oleja (alebo 1/2 lyžičky extraktu z mäty piepornej)
  • 1/8 lyžičky vanilkového extraktu
  • Akékoľvek potravinárske farbivo

Postup:

  • Vo veľkej mise zmiešame smotanový syr, maslo, vanilkový extrakt a práškový cukor.
  • Dôkladne miešame, kým sa všetko nespojí.
  • Po kvapkách pridáme mätový olej a potom aj farbivo. Kto chce, nemusí farbivo dávať vôbec a nechať cukroví biele.
  • Naposledy starostlivo premiešame a odoberáme rovnako veľké kúsky cesta.
  • Vyvaľkáme malé guličky a pokladáme ich na voskový papier.
  • Každú guľôčku potom stlačíme vidličkou, ktorú predtým obalíme v práškovom cukre.
  • Necháme zaschnúť na voskovom papieri asi 2 hodiny a potom uložíme do chladničky.
Maslové mince plné vynikajúcej mäty na svadobnú príležitosť.
Zdroj: https://lilluna.com

Klasické svadobné koláčiky

Keď už sme sa pustili do ukážky svadobných cukroviniek, rozhodne nemôžeme vynechať pochúťku, ktorá snáď nechýba na žiadnej svadbe. Tieto koláčiky sa totiž využívajú najmä ako výslužka, pretože sú skrátka chutné, jemné a úplne dokonalé.

Ingrediencie:

Na cesto:

  • 500 g polohrubej múky
  • 300 g hladkej múky
  • 200 g hrubej múky
  • 200 g kryštálového cukru
  • 500 ml mlieka
  • 300 g nesoleného masla
  • 1 a ¾ kocky droždia
  • 1 lyžička cukru kryštálového
  • 6 lyžičiek vlažného mlieka na kvások
  • 7 žĺtkov
  • 2 vrecká vanilkového cukru
  • 1 celé vajcia
  • 1 polievková lyžica soli
  • Citrónová kôra z 2 chemicky neošetrených citrónov

Na tvarohovú náplň (na 30 ks koláčikov):

  • 3 kocky tvarohu
  • 5 lyžíc kryštálového cukru
  • 3 žĺtky
  • 1/2 lyžice zemiakového škrobu
  • 70 g lúpaných a polených mandlí na ozdobenie (alebo môžeme ozdobiť trochou marmelády)

Na lekvárovú náplň (na 15 ks koláčov + lekvár na zdobenie tvarohových koláčikov):

  • 750 g domácich lekvárov
  • 1 lyžica kryštálového cukru
  • 1 lyžica zemiakového škrobu
  • Rum podľa chuti

Na makovú náplň:

  • 200 g mletého maku
  • 400 ml mlieka
  • 4 lyžice kryštálového cukru
  • 2 lyžice domácich lekvárov
  • Rum podľa chuti
  • 70 g lúpaných a polených mandlí na ozdobenie (môžeme použiť aj čerešňu)

Na posýpku:

  • 250 g polohrubej múky
  • 100 g kryštálového cukru
  • 100 g zmäknutého masla

Postup:

  • Do malej misky rozdrobíme droždie izbovej teploty, pridáme cukor a mlieko. Prikryjeme a necháme na teplom mieste vzísť kvások.
  • Preosejeme múku do veľkej misy, pridáme soľ, jeden žĺtok a citrónovú kôru. Ohrejeme si mlieko tak, aby bolo vlažné a vlejeme ho do zmesi.
  • Kryštálový cukor (200 g), vanilkový cukor, 5 žĺtkov vyšľaháme spolu s 250 g masla. Vyšľahanú zmes pridáme k múke aj so vzídeným kváskom.
  • Vypracujeme hladké cesto, ktoré buď spracovávame 20 minút ručne, alebo ho dáme do nádoby kuchynského robota, pokiaľ ho máme, aby všetky suroviny spracoval on.
  • Počas toho môžeme poprašovať hladkou múkou, aby sa cesto nelepilo. Necháme na teplom mieste kysnúť asi 2 hodiny.
  • Na doske si rozdelíme hotové cesto na rovnako veľké kúsky, vypracovávame guličky, do ktorých vytvarujeme jamku a naplníme ho vybranou náplňou, ktoré si medzitým čo cesto kyslo pripravíme.
  • Mak povaríme s mliekom na hustejšiu kašu, potom pridáme všetky ostatné ingrediencie a dôkladne zamiešame.
  • Na tvarohovú aj lekvárovú náplň stačí starostlivo zmiešať jednotlivé suroviny a plniť na koláčiky.
  • Suroviny na posýpku vypracujeme prstami, aby sa všetko spojilo a utvorilo malé omrvinky, ktorými zdobíme koláčiky.
  • Predhrejeme si rúru na 170 stupňov a pripravíme plechy na pečenie, ktoré vyložíme papierom na pečenie.
  • Nakoniec zmiešame 2 žĺtky s mliekom a potierame nimi koláčiky poskladané na plechy.
  • Pečieme v predhriatej rúre na 170 ° C asi 12 minút. Zvyšných 50 g masla rozpustíme a akonáhle vytiahneme hotový plech, potrieme upečené koláčiky maslom pre ešte lepšiu chuť.
Tradičné koláčiky s rôznymi náplňami vhodné ako svadobné pečivo.
Zdroj: https://www.korunnycukor.sk/

Vykrajované pečivo

Táto svadobná pochúťka poteší nielen vaše chuťové poháriky, ale bude lahodiť aj oku. Môžete použiť rôzne druhy vykrajovačov, či už srdiečka, holubica, tvar pier, zvonček a mnohé ďalšie, ktoré svojim tvarom pripomínajú lásku a tým aj najdôležitejší deň vášho života.

Ingrediencie:

Na cesto:

  • 3/4 hrnčeka zmäknutého masla
  • 1 hrnček cukru
  • 2 veľké vajcia
  • 1 lyžička mandľového extraktu
  • 2 a 1/2 hrnčeka hladkej múky
  • 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva
  • 1 lyžička soli

Na polevu:

  • 1/2 hrnčeka zmäknutého masla
  • 4 a 1/2 hrnčeka práškového cukru
  • 1 a 1/2 lyžičky vanilkového extraktu
  • 5 až 6 polievkových lyžíc mlieka
  • Potravinárske farbivo podľa vlastného výberu
  • Jedlé trblietky a farebný cukor
  • Sypanie (voliteľné)

Postup:

  • Vo veľkej mise šľaháme smotanu, maslo a cukor, kým nebudú svetlé a nadýchané.
  • Pridáme vajcia a rozmixujeme. V inej mise si zmiešame múku s kypriacim práškom do pečiva.
  • Postupne budeme múčnu zmes pridávať do smotanovej zmesi a dôkladne premiešame.
  • Akonáhle sa všetky suroviny spoja, zakryjeme miestu a dáme na 2 hodiny do chladničky.
  • Na dobre pomúčenej pracovnej ploche rozvaľkáme cesto na 0,5 cm hrubý plát.
  • Pomocou vykrajovačov tvoríme rôzne tvary a kladieme na plech vyložený papierom na pečenie. Medzi jednotlivými kúskami necháme medzeru, aby sa nám to nezlepilo.
  • Vložíme do rúry predhriatej na 180 stupňov a pečieme cca 6 až 8 minút.
  • Hotové pečivo preložíme na kuchynskú mriežku a necháme úplne vychladnúť.
  • Medzitým si pripravíme misu, v ktorej vyšľaháme maslo, aby bolo svetlé a pekne nadýchané.
  • Vmiešame práškový cukor, vanilkový extrakt a mlieko. Miešame, až kým nezíska poleva hladkú konzistenciu.
  • Pridáme potravinárske farbivo podľa vlastného uváženia a rozotrieme na vychladnuté pečivo.
  • Zmiešame rovnaké množstvo jedlých trblietok a farebného cukru. Touto zmesou posypeme všetky kúsky cukroviniek.
  • Môžeme ešte posypať rôznym zdobením, ale nie je to nutné.
Chrumkavé sušienky s mandľovou príchuťou pre rodinné svadby.
Zdroj: https://www.tasteofhome.com

Svadobné srdiečka

Srdce je symbolom lásky už od nepamäti a ako lepšie osláviť ten zásadný deň ako vyrobiť pečivo práve v tomto krásnom tvare. Ukážte všetkým svoju lásku a skúste náš jednoduchý recept.

Ingrediencie:

Na pečivo:

  • 2 hrnčeky hladkej múky (plus ďalší na posypanie)
  • 1/2 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1/2 kocky čerstvého nesoleného masla (musí mať izbovú teplotu)
  • 1 hrnček cukru múčka
  • 1 veľké vajcia veľkosti L
  • 1 lyžička kvalitného vanilkového extraktu

Na kráľovskú polevu:

  • 225 g práškového cukru
  • 1 veľký bielok
  • 1/4 hrnčeka vody
  • Gélová potravinárska farba ružovej farby

Postup:

  • V mise zmiešame múku, kypriaci prášok do pečiva a soľ.
  • Do nádoby mixéra dáme maslo s cukrom a šľaháme na stredne vysokú rýchlosť, až bude hmota nadýchaná a získa svetlú farbu.
  • Pridáme vajcia s vanilkovým extraktom a rozšľaháme. Potom rýchlosť znížime na minimum a začneme postupne pridávať zmes múky.
  • Šľaháme tak dlho, kým sa všetko nespojí a neutvorí sa hladké cesto. Rozdelíme ho na dve časti, zľahka natlačíme a zabalíme do potravinovej fólie. Dáme do chladničky zhruba na 20 minút.
  • Rúru si predhrejeme na 175 stupňov a pripravíme si dva plechy vyložené papierom na pečenie.
  • Každý diel cesta vyvaľkáme medzi dvojicou pomúčených pergamenov na 4 mm hrubé pláty a podľa potreby ešte posypeme múkou.
  • Vykrajujeme srdce a kladieme na pripravené plechy. Ak bude cesto veľmi mäkké, dáme ho aj s plechom na 10 minút do chladničky. Postupne takto spracujeme všetko cesto.
  • Vložíme do predhriatej rúry a pečieme zhruba 12 minút, kým okraje srdiečok nezískajú zlatistý nádych. Tak v polovici pečenia plech otočíme, aby sa pečivo peklo rovnomerne.
  • Hotové vyberieme z rúry a necháme vychladnúť na kuchynskej mriežke.
  • Medzitým si nasadíme na robota lopatkový nadstavec a do misy dáme práškový cukor s bielkom. Pri nízkej rýchlosti šľaháme.
  • Pridáme 1/4 hrnčeka vody, zvýšime rýchlosť na strednú a necháme šľahať cca 10 minút.
  • Potom znížime rýchlosť na nízke otáčky a šľaháme ešte zhruba 1 minútu. Tým zbavíme polevu vzduchových bublín.
  • Polevu dáme do misky a jedno srdiečko po druhom do nej namáčame. Prebytočnú polevu necháme odkvapkať a jemne s ňou poklepeme, aby sa netvorili bubliny.
  • Poskladáme vedľa seba na plech alebo pracovnú plochu a jemne pretrieme ružovou farbou.
Sušienky v tvare srdca zdobené luxusnou kráľovskou polevou s dokonalým leskom.
Zdroj: https://www.marthastewart.com

Luxusné snehobiele cupcakes

Toto svadobné pečivo si v posledných rokoch našlo cestu do nášho menu. Môžete ich ozdobiť podľa ľubovôle a vždy budú vyzerať dokonale. Okrem svadieb sa dajú pripravovať v podstate na akúkoľvek príležitosť.

Ingrediencie:

  • 1 krabica zmesi na prípravu bieleho tortového korpusu (450 g)
  • 1 hrnček hladkej múky
  • 1 hrnček kryštálového bieleho cukru
  • 3/4 lyžičky soli
  • 1 a 1/3 hrnčeka vody
  • 2 polievkové lyžice slnečnicového oleja
  • 1 lyžička kvalitného vanilkového extraktu
  • 1 hrnček kyslej smotany
  • 4 veľké vaječné bielky

Na ozdobu:

  • Cukrové perličky
  • Šľahačka

Postup:

  • Predhrejeme si rúru na 170 stupňov a pripravíme si formu na muffiny, do ktorých vložíme papierové košíčky.
  • Do veľkej misy dáme zmes na korpus, múku, cukor a soľ a premiešame.
  • Pridáme zvyšné suroviny a pomocou ručného mixéra šľaháme po dobu 2 minút alebo dlhšie, kým sa všetko nespojí.
  • Naberačkou na zmrzlinu naplníme pripravené formy na košíčky, pričom ich naplníme len do cca 3/4.
  • Pečte zhruba 15 až 18 minút, prípadne pokiaľ špajľa, ktorú zapichneme do stredu tortičky nebude čistá.
  • Potom vyberieme z rúry a necháme úplne vychladnúť. Zdobiacou špičkou nastriekame na každý jednotlivý cupcake šľahačku v ozdobnom vzore a posypeme cukrovými perličkami.
Vynikajúce svadobné koláčiky s krémovou polevou a bielym zdobením.
Zdroj: https://www.recipegirl.com

Mini tartaletky s ovocím

Jedná sa o veľmi krehké svadobné pečivo, ktoré je veľkým hitom, dá sa totiž pripraviť nielen v tejto malej verzii, ale aj v klasickej veľkej ako bežný zákusok. Ako krém je možné použiť v podstate čokoľvek, či už puding, tvaroh alebo aj maslový krém. Fantázii sa medze nekladú.

Ingrediencie:

Na tartaletky:

  • 1 a ½ hrnčeka hladkej múky
  • ⅓ hrnčeka práškového cukru
  • ¼ lyžičky soli
  • ½ hrnčeka vyhladeného čerstvého masla
  • 1 vaječný žĺtok z veľkého vajca
  • 1 polievková lyžica smotany na šľahanie (33 %)

Krémová náplň:

  • 2 a ¾ hrnčeka mlieka
  • ⅔ hrnčeka cukru
  • ¼ hrnčeka kukuričného škrobu
  • ⅛ lyžičky soli
  • 4 vaječné žĺtky z veľkých vajec
  • 2 polievkové lyžice čerstvého masla
  • 1 lyžička vanilkového extraktu

Glazúra:

  • ¼ hrnčeka ríbezľového želé

Na ozdobu:

  • Čerstvé ovocie – jahody, kivi, čučoriedky, čerešne, broskyne atď.

Postup:

Príprava tartaletiek:

  • Do nádoby kuchynského robota dáme múku, práškový cukor, soľ a premiešame.
  • Maslo nakrájame na plátky a prihodíme do múčnej zmesi. Pomocou pulzného tlačidla niekoľkokrát premiešame, až kým nebude zmes pripomínať svojou konzistenciou ovsené vločky.
  • Pridáme žĺtok aj smotanu a mixujeme, kým sa všetko nezačne lepiť. Keď bude zmes suchá, prilejeme ešte niekoľko kvapiek smotany.
  • Cesto vytvarujeme do valčeka, zabalíme do potravinovej fólie a dáme do chladničky minimálne na 30 minút.
  • Pokiaľ používame klasické formičky na košíčky, vystriekame ich kuchynským olejom, pokiaľ používame silikónové, nemusíme nič.
  • Valček cesta rozdelíme na 12 rovnakých dielov a každý diel pomocou valčeka vyvaľkáme medzi dvoma kusmi fólie do guľatej placky, ktorá bude o kúsok väčšia ako forma na košíček.
  • Každé koliesko vtlačíme do formičky tak, aby nebolo cesto príliš tenké. Pokiaľ bude niečo prečuhovať, odrežeme cesto tak, aby končilo zároveň s okrajom formičky.
  • Takto pripravené košíčky dáme do chladničky ideálne cez noc.
  • Nasledujúci deň dáme formičky na plech a každú vyložíme alobalom a vytvarujeme podľa košíčka.
  • Predhrejeme si rúru na 200 stupňov, potom vložíme košíčky a pečieme zhruba 10 minút.
  • Po desiatich minútach odstránime alobal a pečieme ešte ďalšie 4 minúty, aby získali tartaletky zlatistý nádych.

Krémová náplň a glazúra:

  • Do nádoby kuchynského robota dáme mlieko, cukor, kukuričný škrob, soľ aj žĺtky.
  • Mixujeme zhruba 10 sekúnd a potom prelejeme do dvojlitrovej sklenenej misky, ktorá je vhodná na použitie v mikrovlnnej rúre.
  • Misku vložíme do mikrovlnky na HIGH stupeň po dobu 6 – 7 minút. Po 3 minútach rozšľaháme, vložíme späť a potom šľaháme každú minútu.
  • Ak nebude po 7 minútach krém hustý, dáme ho ešte na pár minút späť do mikrovlnnej rúry.
  • Hustý krém vyberieme z rúry, pridáme maslo, vanilkový extrakt a šľaháme, kým nie je zmes hladká.
  • Krémom naplníme vychladnuté košíčky a ozdobíme nakrájaným ovocím.
  • Nakoniec rozpustíme v mikrovlnnej rúre či na sporáku ríbezľové želé a pomocou kuchynského štetca potrieme každý kúsok ovocia, vďaka čomu získa ten správny lesk.
Mini ovocné koláčiky s cukrárskym krémom a dokonalou krehkosťou.
Zdroj: https://saladinajar.com

Cake pops

Každé svadobné pečivo je niečím jedinečné ao tomto to platí dvojnásobne. Je jednoduché, chutné a veľmi populárne. Okrem svadieb, sa hodí aj na narodeninové oslavy či akúkoľvek party.

Ingrediencie:

Na cesto:

  • 1 krabica zmesi na prípravu bielej torty
  • 1 hrnček hladkej múky
  • 1 hrnček práškového cukru
  • 3/4 lyžičky soli
  • 1 a 1/3 hrnčeka vody
  • 1 hrnček kyslej smotany
  • 2 polievkové lyžice rastlinného oleja
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 1 lyžička mandľového extraktu
  • 4 bielky

Poleva:

  • 1/2 hrnčeka nesoleného čerstvého masla
  • 2 a 1/2 hrnčeka práškového cukru
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 2 lyžice plnotučného mlieka

Na zdobenie:

  • 1 balenie rozpustnej bielej čokolády
  • 1 lyžica rastlinného oleja
  • Jedlé trblietky v striebornej farbe

Postup:

Príprava cesta:

  • Predhrejeme si rúru na 170 stupňov a vymažeme si maslom formu o veľkosti 11×13 cm.
  • Do jednej misy dáme suché ingrediencie a premiešame. V druhej mise zmiešame všetky mokré suroviny a pridáme k suchej zmesi.
  • Pomocou ručného mixéra šľaháme na nízke obrátky, aby sa suroviny premiešali a navlhčili. Utvoria sa miestami malé hrudky, ale to nie je na škodu.
  • Hotové cesto nalejeme do pripravenej formy a vložíme do predhriatej rúry. Pečieme cca 25 minút, kým nie je povrch so zlatistým nádychom.
  • Necháme úplne vychladnúť a medzitým sa pustíme do prípravy polevy.

Príprava polevy:

  • Maslo, práškový cukor aj vanilkový extrakt dáme do misky a ručným mixérom šľaháme, kým nie je zmes svetlá a nadýchaná.
  • Pomaly začneme za stáleho miešania prilievať mlieko, až získame tú správnu konzistenciu. Poleva by mala byť tak akurát hustá, aby nestekala.

Výroba cake pops:

  • V kuchynskom robote rozmixujeme upečený korpus, až sa z neho utvoria drobčeky.
  • Vmiešame polovicu polevy a začneme postupne spracovávať. Podľa potreby pridávame aj zostávajúcu polevu. Dôkladne miešame, aby vznikla z cesta guľa.
  • Pomocou lyžice odoberáme rovnako veľké kúsky cesta a tvarujeme z nich gule. Akonáhle spracujeme všetko cesto/hmotu a dáme na 30 minút do chladničky, aby gule stuhli.
  • Nakoniec rozpustite čokoládu v mikrovlnnej rúre. Na jeden hrnček čokolády je potrebné pridať cca 1 polievkovú lyžicu rastlinného oleja, vďaka čomu bude čokoláda krásne hladká.
  • Každú guľu napichneme na špajli, ponoríme do rozpustenej bielej čokolády a zapichneme do podstavca alebo len postavíme do väčšieho pohára, aby poleva trochu uschla.
  • Potom poprášime strieborným jedlým práškom a necháme úplne zatuhnúť.
Dezertné guličky s maslovou polevou a čokoládovým zdobením.
Zdroj: https://www.priyacreates.com

Aké druhy cukroví sú vhodné na svadbu?

  • Svadobné koláčiky
  • Punčové rezy
  • Linecké pečivo (pekné tvary)
  • Laskonky
  • Trubičky
  • Kremroľa
  • Mini indiánky
  • Rožky (najlepšie parížske, orechové)
  • Ovocné košíčky
  • Kokosky

Okrem klasických druhov, sú v dnešnej dobe populárne aj novšie kúsky, ako sú napríklad cupcakes. Tortičky v papierovom košíčku zdobené podľa chuti krémom, polevou, ovocím atď. Ďalej sú dobré tartaletky, čo sú mini múčniky z Francúzska.

Košíček z lineckého cesta sa plní krémom, čokoládou, ovocím a mnohými ďalšími náplňami podľa priania svadobčanov.

Dokonca sa často stáva, že sú na svadbe servírované perníčky, rôzne ovocné rezy polievané želatínou, piškótové rolády s krémom, s ovocím aj bez ovocia, rovnako pusinky v mnohých farbách a pokojne aj Panna cotta.

Výnimkou nie sú ani tortové lízanky, tzv. Cake pops, čo sú vlastne kúsky piškótového cesta namočeného v poleve a zdobené cukrovým zdobením. No a nesmieme vynechať ani makrónky, ich príprava je síce náročná, ale výsledok rozhodne stojí za tú námahu.

Dnes je mnoho ľudí, ktorí sa zaujímajú o zdravší životný štýl a tomu zodpovedá aj ich jedálniček, ktorý nemení, ani vo chvíli, keď ich čaká dôležitá udalosť.

To je dôvod, prečo sú populárne tzv Raw zákusky. Urobia radosť každému, kto si stráži váhu, ale aj tým hosťom, ktorí majú napríklad alergiu na lepok a mliečne výrobky.

Tieto nepečené sladkosti sú zdravé, chutné a obsahujú množstvo skvelých surovín, či už sú to orechy, kokos, datle, figy, semienka a mnoho ďalšieho. Na ich ozdobu sa používa ovocie a taktiež jedlé kvety.

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.