Rozmýšľate čím uspokojíte vyberavé jazýčky vašich svadobných hostí?
Alebo premýšľate, že dokonca tortu nahradíte iným zákuskom?
Ak aspoň jedna vaša odpoveď bola áno, potom ste tu správne.
Vyberte si jeden z týchto receptov na svadobné bábovky a vychutnajte si svoj deň!
Bábovky s pistáciami
Zahryznite sa do tohto dezertu s nádychom ružovej vody a drvených pistáciových orieškov. Táto nádherne ovonená svadobná cukrovinka sa perfektne hodí k šálke popoludňajšieho čaju – naservírujte ich svojim hosťom a všetci budú ohromení.
Čo budeme potrebovať
Na cesto
- 120 g masla (zmäknutého)
- 160 g práškového cukru
- Lyžička ružovej vody
- 2 vajcia
- 200 g hladkej múky
- Lyžička prášku do pečiva
- 2 lyžice mlieka
- 50 pistácií (nasekaných)
Na krém
- 120 g masla (zmäknutého)
- 200 g práškového cukru
- Lyžička ružovej vody
- 2 lyžice mlieka
Postup
- Rúru si predhrejeme na 180 stupňov
- Formu na muffiny vyložíme košíčky
- Do veľkej misy si preosejeme múku, prášok do pečiva a dáme bokom
- Vo vedľajšej mise si zmiešame zmäknuté maslo a cukru
- Šľaháme kým nie je zmes nadýchaná
- Začneme pridávať jedno vajce po druhom a dobre zašľahávame
- Pridáme ružovú vodu
- Najprv pridáme polovicu sypkých ingrediencií, potom pridáme mlieko a potom zvyšok sypkých ingrediencií
- Všetko premiešame, aby sa všetko spojilo v cesto
- Pridáme pistácie a jemne vmiešame
- Lyžicou plníme formu s košíčkami
- Cesto pečieme 18 – 20 minút
- Bábovky vyberieme a necháme ich vychladnúť
- Na maslový krém si vo väčšej mise zmiešame maslo s cukrom
- Pridáme ružovú vodu a mlieko
- Na bábovky krém nanášame cukrárskym vrecúškom a zdobíme kandovanými okvetnými lístkami ruží a praženými pistáciami

Čučoriedkové bábovky
Sladké čučoriedky sú zmiešané s mandľovým cestom a krémovou polevou z bielej čokolády. Nebude trvať dlho a tento svadobný dezert si obľúbia všetci hostia.
Čo budeme potrebovať
Na cesto
- 140 g masla (zmäknutého)
- 140 g práškového cukru
- Nastrúhanú kôru z jedného citróna
- 4 bielky
- 120 g čučoriedok
- 75 g hladkej múky
- 120 g mletých mandlí
Na polevu
- 175 g bielej čokolády (nasekané)
- 4 lyžice smotany na šľahanie
Postup
- Rúru si predhrejeme na 180 stupňov
- Formu na 12 muffinov si vyložíme košíčky
- V mise si ušľaháme maslo s práškovým cukrom
- Pridáme citrónovú kôru a šľaháme
- Vo vedľajšej mise ušľaháme z bielkov sneh
- V menšej miske zaprášime čučoriedky trochou múky
- Čučoriedky potom zmiešame so zvyškom múky, smotanou a mandľami
- Zmes s čučoriedkami zmiešame s rozmiešaným maslom a cukrom
- Vmiešame lyžicu ušľahaných bielkov, aby sa zmes zjemnila
- Potom vmiešame aj zvyšok bielkov
- Lyžicou plníme formičky na bábovky a pečieme 15 minút
- Potom necháme bábovky vychladiť
- Na polevu si na vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu so smotanou
- Miešame kým sa čokoláda úplne nerozpustí
- Dáme bokom a necháme vychladnúť, aby poleva získala roztierateľnú konzistenciu
- Bábovky polejeme polevou a zdobíme postrúhanou bielou čokoládou a čučoriedkami

Red velvet svadobné bábovky
Neexistuje nič lepšie ako svadobný zákusok z cesta red velvet. Jeho farba jasne vyjadruje vašu lásku a akoby sám o sebe kričal „Milujem Ťa“.
Čo budeme potrebovať
Na cesto
- 60 g masla (zmäknutého)
- 150 g práškového cukru
- Vajcia
- 10 g kakaa
- 20 ml červeného potravinárskeho farbiva
- ½ lyžičky extraktu z vanilky
- 120 ml cmar
- 150 g hladkej múky
- ½ lyžičky soli
- ½ lyžičky jedlej sódy
- 1½ lyžičky vínneho octu
Na krém
- 300 g práškového cukru
- 50 g masla (zmäknutého)
- 125 g smotanového syra
Postup
- Rúru si predhrejeme na 170 stupňov
- Do misy pridáme maslo s cukrom a šľaháme na strednú rýchlosť
- Pridáme vajcia a opäť zašľahávame
- Vedľa do misy pridáme kakao, farbivo a vanilkový extrakt
- Vytvorí sa nám hustá a tmavá pasta
- Túto pastu pridáme k maslovej zmesi
- Maslová zmes sa musí poriadne premiešať a rovnomerne sfarbiť
- Na nízku rýchlosť mixéra primiešame polovicu cmaru
- Keď je zmes premiešaná, pridáme polovicu múky
- Keď sa všetko zmieša, pridáme zvyšok cmaru a múky
- Potom pridávame soľ, sódu a ocot
- Cesto odovzdávame lyžicou do formičiek
- Pečieme 20 – 25 minút
- Bábovky vyberieme a necháme ich vychladnúť
- Na krém vyšľaháme cukor a maslo
- Pridáme smotanový syr a šľaháme, kým zmes nie je nadýchaná a našľahaná
- Bábovky krémom potierame a dozdobíme podľa vlastnej fantázie

Objavte podobné tipy
Citrónové bábovky
Tieto úžasné citrónové bábovky sú doplnené bielymi fondánovými kvetmi a krémovou citrónovou polevou vyrobenou z iba troch ingrediencií. Vďaka cmaru sú tieto košíčky ľahučké a nadýchané.
Čo budeme potrebovať
- 150 g hladkej múky
- 150 g práškového cukru
- 115 g masla
- 2 vajcia
- ½ lyžičky vanilkového extraktu
- 2 lyžice citrónovej šťavy
- Kôra z 1 citróna
- 80 ml cmar
- ¼ lyžičky prášku do pečiva
Na náplň
- 4 lyžice tvarohu
- 1 lyžica citrónovej šťavy
- 1 lyžica práškového cukru
Na polevu
- 150 g práškového cukru
- 150 g fondánu
- 2 lyžice citrónovej šťavy
- Žlté potravinárske farbivo
- Posypku podľa vlastného výberu
Postup
- Rúru si predhrejeme na 160 stupňov a vyložíme muffinové formičky papierovými košíčkami
- Do cmaru pridáme citrónovú kôru a šťavu
- Maslo vymiešame s cukrom, kým nie je zmes nadýchaná
- Múku zmiešame s práškom do pečiva
- Postupne začneme do maslovej zmesi pridávať vajcia a múku
- Do zmesi pridáme cmar a vanilkový extrakt, miešame kým sa všetko nespojí v cesto
- Cestom plníme košíčky do ⅔ a pečieme 25 minút
- Bábovky necháme schladiť
- V mise zmiešame všetky ingrediencie na tvarohovú náplň
- Keď bábovky vychladnú v ich prostriedku vyrežeme malú jamku
- Ten naplníme citrónovým tvarohom
- Na polevu si pripravíme si rozvaľkáme fondán a pomocou vykrajovača v tvare kvety, vykrojíme 12 kvetov
- Na polevu do misky pridáme citrónovú šťavu a cukor, miešame pokiaľ nevznikne lesklá pasta
- Pridáme farbivo a premiešame
- Svadobné bábovky polevou potierame potom na polevu položíme vykrojený kvet, tú posypeme zdobením a všetko necháme stuhnúť

Bábovky s medom
Lepkavosť a sladkosť medu urobí s cestom zázraky. Tento recept na svadobné bábovky sa určite stane jedným z vašich najobľúbenejších, a to nielen ako pohostenie pre hostí, ale aj preto, že sú upečené v iba šiestich krokoch.
Čo budeme potrebovať
Na cesto
- 120 g masla (mäkkého)
- 160 g práškového cukru
- 2 lyžičky medu
- 2 vajcia
- 200 g hladkej múky
- 2 lyžičky prášku do pečiva
- 2 lyžice mlieka
Na krém
- 120 g masla (mäkkého)
- 200 g práškového cukru
- Lyžička vanilkového extraktu
- 2 lyžice mlieka
- Fialové potravinárske farbivo (nepovinné)
- Med (na ozdobu)
Postup
- Rúru predhrejeme na 180 stupňov
- Formu na muffiny si vyložíme košíčky
- Do veľkej misy preosejeme múku s práškom do pečiva
- Maslo vymiešame s cukrom, postupne pridávame vajcia a dobre zašľahávame
- Vmiešame med a polovicu preosiatej múky
- Potom pridávame mlieko a zvyšok múky
- Lyžicou dávame cesto do formičiek a pečieme 18 – 20 minút
- Na krém vyšľaháme maslo s cukrom, kým nevznikne hladký krém
- Pridáme vanilku a mlieko
- Ak používate farbivo, krém pokvapkajte a zamiešajte
- Na zdobenie používajte cukrárske zdobiace vrecúško
- Stuhnutý krém pokvapkáme medom

Svadobné bábovky s broskyňou a malinami
Maliny v tomto recepte dokonale ladia so sladkým piškótom a broskýň. Jednoduchý dvojfarebný vanilkový krém je vyrobený z iba piatich ingrediencií, ale je úplne fantastický.
Čo budeme potrebovať
Na cesto
- 75 g broskýň (nakrájaných na malé kocky)
- 100 g masla (mäkkého)
- 150 g práškového cukru
- Lyžička vanilkového extraktu
- 2 vajcia
- 200 g múky
- Lyžička prášku do pečiva
- 125 ml mlieka
- 50 g čerstvých malín
Na krém
- 120 g masla (mäkkého)
- 200 g práškového cukru
- Lyžička vanilkového extraktu
- 2 lyžice mlieka
- Oranžové a červené farbivo
Postup
- Rúru si predhrejeme na 180 stupňov
- Formu na muffiny vyložíme ozdobnými košíčkami
- Do misy preosejeme múku s práškom do pečiva
- Cukor vymiešame s maslom a keď je zmes hladká začneme pridávať vajcia a prešľaháme
- Do zmesi vmiešame nakrájané broskyne
- Potom pridávame múku, mlieko a nakoniec opatrne vmiešame maliny
- Cesto nalejeme do formičiek na muffiny a pečieme 18 – 20 minút
- Bábovky necháme vychladnúť
- Na krém prešľaháme maslo s cukrom
- Potom pridáme vanilku a mlieko
- Polovicu krému zafarbíme oranžovým farbivom a druhú polovicu červeným farbivom
- Bábovky zdobíme oboma krémami, ktorými naplníme jedno cukrárske zdobiace vrecúško
- Navrch pridáme maliny a plátok broskyne

Svadobné pohostenie by malo byť rôznorodé a preto sa nechajte inšpirovať týmito receptami na ďalšie svadobné zákusky , ktorými ohromíte svojich svadobných hostí. A k výbornému jedlu patria aj výborné drinky. Nič nechutí lepšie ako doma stvorené nápoje. Pripravte niektorú z týchto domácich limonád a doprajte svojim hosťom lahodné osvieženie.