Najsladšie recepty na bábovky na svadbu, ktoré si vychutnajú všetci vaši hostia!

Rozmýšľate čím uspokojíte vyberavé jazýčky vašich svadobných hostí?

Alebo premýšľate, že dokonca tortu nahradíte iným zákuskom?

Ak aspoň jedna vaša odpoveď bola áno, potom ste tu správne.

Vyberte si jeden z týchto receptov na svadobné bábovky a vychutnajte si svoj deň!

Bábovky s pistáciami

Zahryznite sa do tohto dezertu s nádychom ružovej vody a drvených pistáciových orieškov. Táto nádherne ovonená svadobná cukrovinka sa perfektne hodí k šálke popoludňajšieho čaju – naservírujte ich svojim hosťom a všetci budú ohromení.

Čo budeme potrebovať

Na cesto

  1. 120 g masla (zmäknutého)
  2. 160 g práškového cukru
  3. Lyžička ružovej vody
  4. 2 vajcia
  5. 200 g hladkej múky
  6. Lyžička prášku do pečiva
  7. 2 lyžice mlieka
  8. 50 pistácií (nasekaných)

Na krém

  1. 120 g masla (zmäknutého)
  2. 200 g práškového cukru
  3. Lyžička ružovej vody
  4. 2 lyžice mlieka

Postup

  1. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov
  2. Formu na muffiny vyložíme košíčky
  3. Do veľkej misy si preosejeme múku, prášok do pečiva a dáme bokom
  4. Vo vedľajšej mise si zmiešame zmäknuté maslo a cukru
  5. Šľaháme kým nie je zmes nadýchaná
  6. Začneme pridávať jedno vajce po druhom a dobre zašľahávame
  7. Pridáme ružovú vodu
  8. Najprv pridáme polovicu sypkých ingrediencií, potom pridáme mlieko a potom zvyšok sypkých ingrediencií
  9. Všetko premiešame, aby sa všetko spojilo v cesto
  10. Pridáme pistácie a jemne vmiešame
  11. Lyžicou plníme formu s košíčkami
  12. Cesto pečieme 18 – 20 minút
  13. Bábovky vyberieme a necháme ich vychladnúť
  14. Na maslový krém si vo väčšej mise zmiešame maslo s cukrom
  15. Pridáme ružovú vodu a mlieko
  16. Na bábovky krém nanášame cukrárskym vrecúškom a zdobíme kandovanými okvetnými lístkami ruží a praženými pistáciami
Pistáciové košíčky s ružovou vodou a marcipánovou ružou.
Zdroj: wedding-venues.co.uk

Čučoriedkové bábovky

Sladké čučoriedky sú zmiešané s mandľovým cestom a krémovou polevou z bielej čokolády. Nebude trvať dlho a tento svadobný dezert si obľúbia všetci hostia.

Čo budeme potrebovať

Na cesto

  1. 140 g masla (zmäknutého)
  2. 140 g práškového cukru
  3. Nastrúhanú kôru z jedného citróna
  4. 4 bielky
  5. 120 g čučoriedok
  6. 75 g hladkej múky
  7. 120 g mletých mandlí

Na polevu

  1. 175 g bielej čokolády (nasekané)
  2. 4 lyžice smotany na šľahanie

Postup

  1. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov
  2. Formu na 12 muffinov si vyložíme košíčky
  3. V mise si ušľaháme maslo s práškovým cukrom
  4. Pridáme citrónovú kôru a šľaháme
  5. Vo vedľajšej mise ušľaháme z bielkov sneh
  6. V menšej miske zaprášime čučoriedky trochou múky
  7. Čučoriedky potom zmiešame so zvyškom múky, smotanou a mandľami
  8. Zmes s čučoriedkami zmiešame s rozmiešaným maslom a cukrom
  9. Vmiešame lyžicu ušľahaných bielkov, aby sa zmes zjemnila
  10. Potom vmiešame aj zvyšok bielkov
  11. Lyžicou plníme formičky na bábovky a pečieme 15 minút
  12. Potom necháme bábovky vychladiť
  13. Na polevu si na vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu so smotanou
  14. Miešame kým sa čokoláda úplne nerozpustí
  15. Dáme bokom a necháme vychladnúť, aby poleva získala roztierateľnú konzistenciu
  16. Bábovky polejeme polevou a zdobíme postrúhanou bielou čokoládou a čučoriedkami
Čučoriedkové košíčky zdobené vanilkovým krémom a čučoriedkami.
Zdroj:fabmood.com

Red velvet svadobné bábovky

Neexistuje nič lepšie ako svadobný zákusok z cesta red velvet. Jeho farba jasne vyjadruje vašu lásku a akoby sám o sebe kričal „Milujem Ťa“.

Čo budeme potrebovať

Na cesto

  1. 60 g masla (zmäknutého)
  2. 150 g práškového cukru
  3. Vajcia
  4. 10 g kakaa
  5. 20 ml červeného potravinárskeho farbiva
  6. ½ lyžičky extraktu z vanilky
  7. 120 ml cmar
  8. 150 g hladkej múky
  9. ½ lyžičky soli
  10. ½ lyžičky jedlej sódy
  11. 1½ lyžičky vínneho octu

Na krém

  1. 300 g práškového cukru
  2. 50 g masla (zmäknutého)
  3. 125 g smotanového syra

Postup

  1. Rúru si predhrejeme na 170 stupňov
  2. Do misy pridáme maslo s cukrom a šľaháme na strednú rýchlosť
  3. Pridáme vajcia a opäť zašľahávame
  4. Vedľa do misy pridáme kakao, farbivo a vanilkový extrakt
  5. Vytvorí sa nám hustá a tmavá pasta
  6. Túto pastu pridáme k maslovej zmesi
  7. Maslová zmes sa musí poriadne premiešať a rovnomerne sfarbiť
  8. Na nízku rýchlosť mixéra primiešame polovicu cmaru
  9. Keď je zmes premiešaná, pridáme polovicu múky
  10. Keď sa všetko zmieša, pridáme zvyšok cmaru a múky
  11. Potom pridávame soľ, sódu a ocot
  12. Cesto odovzdávame lyžicou do formičiek
  13. Pečieme 20 – 25 minút
  14. Bábovky vyberieme a necháme ich vychladnúť
  15. Na krém vyšľaháme cukor a maslo
  16. Pridáme smotanový syr a šľaháme, kým zmes nie je nadýchaná a našľahaná
  17. Bábovky krémom potierame a dozdobíme podľa vlastnej fantázie
Red velvet košíček s vanilkovým krémom a červenou posypkou.
Zdroj: flavorthemoments.com

Citrónové bábovky

Tieto úžasné citrónové bábovky sú doplnené bielymi fondánovými kvetmi a krémovou citrónovou polevou vyrobenou z iba troch ingrediencií. Vďaka cmaru sú tieto košíčky ľahučké a nadýchané.

Čo budeme potrebovať

  1. 150 g hladkej múky
  2. 150 g práškového cukru
  3. 115 g masla
  4. 2 vajcia
  5. ½ lyžičky vanilkového extraktu
  6. 2 lyžice citrónovej šťavy
  7. Kôra z 1 citróna
  8. 80 ml cmar
  9. ¼ lyžičky prášku do pečiva

Na náplň

  1. 4 lyžice tvarohu
  2. 1 lyžica citrónovej šťavy
  3. 1 lyžica práškového cukru

Na polevu

  1. 150 g práškového cukru
  2. 150 g fondánu
  3. 2 lyžice citrónovej šťavy
  4. Žlté potravinárske farbivo
  5. Posypku podľa vlastného výberu

Postup

  1. Rúru si predhrejeme na 160 stupňov a vyložíme muffinové formičky papierovými košíčkami
  2. Do cmaru pridáme citrónovú kôru a šťavu
  3. Maslo vymiešame s cukrom, kým nie je zmes nadýchaná
  4. Múku zmiešame s práškom do pečiva
  5. Postupne začneme do maslovej zmesi pridávať vajcia a múku
  6. Do zmesi pridáme cmar a vanilkový extrakt, miešame kým sa všetko nespojí v cesto
  7. Cestom plníme košíčky do ⅔ a pečieme 25 minút
  8. Bábovky necháme schladiť
  9. V mise zmiešame všetky ingrediencie na tvarohovú náplň
  10. Keď bábovky vychladnú v ich prostriedku vyrežeme malú jamku
  11. Ten naplníme citrónovým tvarohom
  12. Na polevu si pripravíme si rozvaľkáme fondán a pomocou vykrajovača v tvare kvety, vykrojíme 12 kvetov
  13. Na polevu do misky pridáme citrónovú šťavu a cukor, miešame pokiaľ nevznikne lesklá pasta
  14. Pridáme farbivo a premiešame
  15. Svadobné bábovky polevou potierame potom na polevu položíme vykrojený kvet, tú posypeme zdobením a všetko necháme stuhnúť
Citrónový košíček s krémom a sušeným citrónom.
Zdroj:elledecor.com

Bábovky s medom

Lepkavosť a sladkosť medu urobí s cestom zázraky. Tento recept na svadobné bábovky sa určite stane jedným z vašich najobľúbenejších, a to nielen ako pohostenie pre hostí, ale aj preto, že sú upečené v iba šiestich krokoch.

Čo budeme potrebovať

Na cesto

  1. 120 g masla (mäkkého)
  2. 160 g práškového cukru
  3. 2 lyžičky medu
  4. 2 vajcia
  5. 200 g hladkej múky
  6. 2 lyžičky prášku do pečiva
  7. 2 lyžice mlieka

Na krém

  1. 120 g masla (mäkkého)
  2. 200 g práškového cukru
  3. Lyžička vanilkového extraktu
  4. 2 lyžice mlieka
  5. Fialové potravinárske farbivo (nepovinné)
  6. Med (na ozdobu)

Postup

  1. Rúru predhrejeme na 180 stupňov
  2. Formu na muffiny si vyložíme košíčky
  3. Do veľkej misy preosejeme múku s práškom do pečiva
  4. Maslo vymiešame s cukrom, postupne pridávame vajcia a dobre zašľahávame
  5. Vmiešame med a polovicu preosiatej múky
  6. Potom pridávame mlieko a zvyšok múky
  7. Lyžicou dávame cesto do formičiek a pečieme 18 – 20 minút
  8. Na krém vyšľaháme maslo s cukrom, kým nevznikne hladký krém
  9. Pridáme vanilku a mlieko
  10. Ak používate farbivo, krém pokvapkajte a zamiešajte
  11. Na zdobenie používajte cukrárske zdobiace vrecúško
  12. Stuhnutý krém pokvapkáme medom
Medový košíček s plástom ako ozdobou.
Zdroj: marthastewart.com

Svadobné bábovky s broskyňou a malinami

Maliny v tomto recepte dokonale ladia so sladkým piškótom a broskýň. Jednoduchý dvojfarebný vanilkový krém je vyrobený z iba piatich ingrediencií, ale je úplne fantastický.

Čo budeme potrebovať

Na cesto

  1. 75 g broskýň (nakrájaných na malé kocky)
  2. 100 g masla (mäkkého)
  3. 150 g práškového cukru
  4. Lyžička vanilkového extraktu
  5. 2 vajcia
  6. 200 g múky
  7. Lyžička prášku do pečiva
  8. 125 ml mlieka
  9. 50 g čerstvých malín

Na krém

  1. 120 g masla (mäkkého)
  2. 200 g práškového cukru
  3. Lyžička vanilkového extraktu
  4. 2 lyžice mlieka
  5. Oranžové a červené farbivo

Postup

  1. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov
  2. Formu na muffiny vyložíme ozdobnými košíčkami
  3. Do misy preosejeme múku s práškom do pečiva
  4. Cukor vymiešame s maslom a keď je zmes hladká začneme pridávať vajcia a prešľaháme
  5. Do zmesi vmiešame nakrájané broskyne
  6. Potom pridávame múku, mlieko a nakoniec opatrne vmiešame maliny
  7. Cesto nalejeme do formičiek na muffiny a pečieme 18 – 20 minút
  8. Bábovky necháme vychladnúť
  9. Na krém prešľaháme maslo s cukrom
  10. Potom pridáme vanilku a mlieko
  11. Polovicu krému zafarbíme oranžovým farbivom a druhú polovicu červeným farbivom
  12. Bábovky zdobíme oboma krémami, ktorými naplníme jedno cukrárske zdobiace vrecúško
  13. Navrch pridáme maliny a plátok broskyne
Broskyňovo-malinový košíček plnený broskyňovou náplňou a zdobený malinovým krémom.
Zdroj: cakedbykatie.com

Svadobné pohostenie by malo byť rôznorodé a preto sa nechajte inšpirovať týmito receptami na ďalšie svadobné zákusky , ktorými ohromíte svojich svadobných hostí. A k výbornému jedlu patria aj výborné drinky. Nič nechutí lepšie ako doma stvorené nápoje. Pripravte niektorú z týchto domácich limonád a doprajte svojim hosťom lahodné osvieženie.

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.