Výborné recepty na rolády z plátkového syra na jednom mieste. Aký variant vyskúšate ako prvý?

Aké je najlepšie a najchutnejšie občerstvenie na všetkých oslavách?

Tieto recepty na syrovú roláda z plátkového syra a nielen z neho!

Odporúčame robiť 2 až 3 dávky, pretože sa na stole veľmi dlho neohrejú.

Syrová roláda z plátkového syra

Klasický recept na roládu zo syra, ktorá sa skvele hodí, ako občerstvenie na každú párty.

Čo budeme potrebovať

  • 50 g masla
  • 50 g múky (pšeničná múka)
  • 250 ml mlieka
  • 200 g plátkového syra
  • 4 žĺtky
  • Soľ
  • korenie
  • Muškátový oriešok (strúhaný)
  • 4 bielky
  • 2 červené papriky
  • 2 zväzky pažítky
  • 300 g smotanového syra
  • kajenské korenie

Postup

  • Na cesto si v hrnci rozpustíme maslo.
  • Pridáme múku a restujeme dozlatista. Zalejeme mliekom a krátko povaríme.
  • Potom v zmesi rozpustíme 200 g plátkového syra.
  • Do zmesi mlieka a syra vmiešame žĺtok, zmes dochutíme soľou, čiernym korením a muškátovým orieškom.
  • Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a vmiešame.
  • Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie a rovnomerne rozotrieme.
  • Pečieme v predhriatej rúre na 180 ° C 15 minút.
  • Plát cesta necháme mierne vychladnúť.
  • Papriky nakrájame na malé kocky. Pažítku nakrájame na malé valčeky.
  • Smotanový syr zmiešame s paprikou a pažítkou a dochutíme soľou, korením a kajenským korením.
  • Syrové cesto priečne rozpolíme a každé potrieme zmesou syra a papriky.
  • Zrolujte s papierom na pečenie do dvoch malých rolád. Rolády posypeme syrom a necháme krátko gratinovať pod grilom.

Milujete syry? Potom by vám nemal utiecť tieto perfektné recepty zo syrov , ktoré si zamilujete!

Jemná roláda zo syra s krémovou smotanovou náplňou.
Zdroj: foodgawker.com

Syrová roláda s plátkovým syrom a so slaninou

Roláda z plátkového syra môže mať viac podôb. Skúste tento recept na roládu so syrom, plné mäsa a slaniny!

Čo budeme potrebovať

  • 2 kusy hovädzie roštené
  • 2 lyžice horčice
  • 200 g rukoly
  • kolík slaniny
  • Gouda
  • 300 g plátkového syra
  • 300 g zelenej špargle
  • olivový olej
  • soľ
  • korenie

Postup

  • Na jednu roládu potrebujete podľa veľkosti 3-4 plátky Goudy a 5-6 plátkov slaniny.
  • Vnútro hovädzej rolády najprv dochuťte soľou a korením, potom potrie horčicou.
  • Potom položte syrom a rukolou a nakoniec zrolujte.
  • Nakoniec pevne zabalíme prúžky slaniny.
  • Roláda tak neskôr pri opekaní dobre drží a nepotrebuje špajle.
  • Teraz roládu opečieme na panvici zo všetkých strán a vložíme do zapekacej misy.
  • Na rolády položíme ešte plátkový syr a dáme piecť do rúry na 200 stupňov na 45 minút.
  • Tesne pred podávaním umyjeme zelenú špargľu av prípade potreby ošúpeme.
  • Potom ich jednoducho vložte do panvice s trochou olivového oleja a na strednom stupni restujte asi 5-10 minút.
Rozprestretý plátok mäsa naplnený zelenou rukolou a syrom.
Zdroj: compelledtocook.com

Roláda z troch druhov syra

Neuveríte, aká syrová roláda môže byť chutná, keď sa dajú do kopy parmezán, s kozím syrom a ricottou. Pochutnajte si!

Čo budeme potrebovať

  • 500 ml mlieka
  • 75 g masla
  • 100 g hladkej múky
  • 7 vajec (oddelených)
  • 125 g parmezánu (jemne nastrúhaného)
  • štipka kajenského korenia
  • 125 g mäkkého kozieho syra bez kôry (rozdrobený)
  • 120 g crème fraîche alebo kyslej smotany
  • 250g ricotty
  • 40 g jemných pikantných papričiek (nahrubo nasekaných)
  • 40 g sušených paradajok (nakrájaných nahrubo)
  • 30 g čiernych olív bez kôstky (nasekaných)
  • hrsť nasekaných lístkov bazalky plus malé lístky na ozdobu
  • 75 g čerstvého bazalkového pesta
  • 1 lyžica panenského olivového oleja

Postup

  • Rúru predhrejte na 200 °C.
  • Plech si vyložíme papierom na pečenie a jemne potrieme maslom.
  • V malej panvici priveďte mlieko do varu a odstavte bokom.
  • V stredne veľkej panvici rozpustíme maslo, pridáme múku a za stáleho miešania minútu restujeme na strednú teplotu.
  • Postupne vmiešame ohriate mlieko a miešajte 2 minúty, kým nebude hladké a husté.
  • Zložte panvicu z platne, ochlaďte na minútu.
  • Vmiešajte žĺtky, 50 g parmezánu, kajenské korenie a trochu korenia.
  • Bielky dajte do veľkej čistej misy a šľahajte, kým nevytvoria mäkké špičky.
  • Vmiešajte do omáčky.
  • Zmes rozotrieme do pripravenej formy a povrch posypeme ďalšími 25 g parmezánu.
  • Pečte 15 minút, kým sa nenafúkne a nezozlátne.
  • Vyberte z rúry a nechajte 5 minút odležať a potom úplne vychladnúť.
  • Medzitým zmiešajte kozí syr s crème fraîche alebo kyslou smotanou do hladka, potom vmiešajte ricottu, zvyšných 25 g parmezánu a trochu korenia.
  • Po vychladnutí opatrne lyžicou naneste zmes kozieho syra na povrch rolády do vzdialenosti 2,5 cm od každého dlhého okraja a posypte nakrájanými pikantnými paprikami, paradajkami, čiernymi olivami a bazalkou.
  • Roládu zmotajte, zabaľte do papiera, a potom potravinársku fóliu.
  • Dajte na plech a nechajte aspoň 4 hodiny chladiť.
  • Na podávanie roládu rozbaľte a nakrájajte na 12 plátkov hrubých asi 3-4 cm.
  • Položte ich na plech vyložený nepriľnavým papierom a nechajte vyhriať na izbovú teplotu.
  • Posypte extra 25 g parmezánu a zohrejte v rúre nastavenej na 180 ° C, po dobu 5-6 minút, ale strážte ich, aby sa náplň neroztiekla a nevytiekla.
  • Medzitým zmiešajte pesto s extra panenským olivovým olejom.
  • Plátky rolády preložte na nahriate taniere a podávajte s pestom na boku, ozdobené malými lístkami bazalky.

Ako prílohu k tomuto recepty na syrovú roládu môžete zvoliť aj pečivo. A čo môže byť lepšie ako chlieb z domácej pekárne? Tú najlepšiu pekáreň si môžete vybrať z našej recenzie na našom webe ! V obchode už si žiaden nekúpite!

Krásne obložený tanier čerstvou roládou, zemiakmi a fazuľkami.
Zdroj: sainsburysmagazine.co.uk

Roláda zo syra a cukety

Namiesto plátkového syra, plátky cukety, ale aj tak je táto roláda so syrom jedným z najlepších receptov vôbec! Náplň môžete ľubovoľne obmieňať, namiesto parmezánu použiť fetu alebo namiesto olív sušené paradajky.

Čo budeme potrebovať

  • 250 g odtučneného syra ricotta
  • 30 g strúhaného parmezánu
  • 100 g plátkového syra
  • 2 lyžice mletej čerstvej bazalky
  • 1 lyžica kapary
  • 1 lyžica nasekaných gréckych olív
  • 1 lyžička nastrúhanej citrónovej kôry
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • 1/8 lyžičky soli
  • 1/8 lyžičky korenia
  • 4 stredné cukety

Čo budeme potrebovať

  • V malej miske zmiešajte prvých 9 ingrediencií.
  • Nakrájajte cuketu pozdĺžne na hrubšie plátky.
  • Na vymastenom grilovacej panvici opekajte zakrytú cuketu na strednú teplotu.
  • Grilujte do mäkka, 2–3 minúty z každej strany.
  • Plátkový syr prekrojte na pol.
  • Na koniec každého plátku cukety položte po celej dĺžke kusy plátkového syra a potom naň rozotrite 1 polievkovú lyžicu zmesi ricotty.
  • Každý zrolujte a zaistite špáradlom.

Viete, že sa cuketa hodí aj do sladkých pokrmov? Vyskúšajte ju v týchto najlepších múčnikoch z cukety a uvidíte , o aké dobroty ste až doteraz prichádzali!

Na drevenej doske vyskladané závitky z cukety plnené syrovou zmesou.
Zdroj: simply-delicious-food.com

Závitky z grilovaného plátkového syra

O toľko jednoduchšie a chutnejšie ako tradičné recepty na syrovú roládu z plátkového syra! Tri ingrediencie sú všetko, čo potrebujete!

Čo budeme potrebovať

  • 8 plátkov bieleho toastu (okrájané kôrky)
  • 8 plátkov syra čedar
  • 60 g masla

Postup

  • Pomocou valčeka vyvaľkajte toastový chlieb na tenký plátok.
  • Na každý krajec chleba položte plátok syra a pevne ho zrolujte.
  • Rozpustite 2 lyžice masla vo veľkej panvici na stredne vysokej teplote.
  • V dávkach pridávajte rolky na panvicu a grilujte, kým nie sú všetky strany zlatisto hnedé a syr sa neroztaví, asi 3-4 minúty, podľa potreby pridajte ďalšie maslo.
  • Ihneď podávajte.
Opečený toastový chlieb do chrumkava s ugrilovaným syrom vo vnútri.
Zdroj: thebakermama.com

Syrové závitky z tortilly

Tortillové wrapy s grilovaným plátkovým syrom ponúkajú chutný variant klasického jedla. Vyskúšajte tieto rolky, ako desiatu alebo kedykoľvek, keď budete potrebovať zahnať chuť na slané.

Čo budeme potrebovať

  • 4 tortilly
  • 250 g syra čedar
  • 100 g plátkového syra
  • 15 ml rozpusteného masla
  • 60 ml kečupu

Postup

  • Na tortilly poukladáme plátkový syr, ktorý posypeme čedarom.
  • Tortilly zrolujte.
  • Vonkajšok tortill potrieme rozpusteným maslom.
  • Opekajte za občasného obracania asi 5 minút, alebo kým sa syr nerozpustí a tortilly nebudú zo všetkých strán dozlatista opečené.
  • Nakoniec ich prekrojíme napoly a podávame s kečupom na namáčanie.
Mäkká tortilla plnená jemným plátkovým syrom.
Zdroj: sugarapron.com

Tipy na náplne do syrovej rolády

  • Tvaroh, šunka, bylinková soľ
  • Nátierkovým maslom a taveným syrom
  • Syr, šunka, majonéza, horčica, vajcia natvrdo
  • Čerstvý syr s červenou repou
  • Nátierkovým maslom, kapiou, cesnakom, šunka
  • Nátierkové maslo s hroznovým vínom
  • Smotanový syr s hroznovým vínom
  • Pažítkové nátierkové maslo, saláma junior, kapia, cesnak

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.