Áno, čítate správne, nie sladký, ale slaný štrúdľu je dnes na programe dňa!
Čím budeme slaný šrúdl plniť? Mäsom, hubami či zeleninou.
Viac sa dozviete v našich 3 jednoduchých receptoch ! Poďme teda piecť!
Slaný štrúdľa so špenátom
INGREDIENCIE
- 1 lístkové cesto
- 100 g tvrdého syra
- soľ, rasca
- malá cibuľka nakrájaná nadrobno
- 3 strúčiky rozotreného cesnaku
- sezamové semienka
- špenátový pretlak
- vajce na potretie
POSTUP
- Rozvaľkáme si cesto a prenesieme na plech.
- Medzitým si uvaríme špenát podľa zvyku, pridáme cesnak a cibuľu.
- Špenát rovnomerne nanášame na lístkové cesto.
- Potom ho pokryjeme syrom.
- Nakoniec závin opatrne zabalíme, potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme rascou a sezamom.
- Pečieme pri 220 ° C do ružova.

Objavte podobné tipy
Slaný štrúdľa s kapustou
INGREDIENCIE
- 1 lístkové cesto
- soľ, rasca
- malá cibuľka nakrájaná nadrobno
- biele kyslá kapusta
- vajce na potretie
POSTUP
- Rozvaľkáme cesto a rozprestrieme na plech.
- Kapusta precedíme a podusíme na cibuľke, osolíme a okoreníme.
- Kapusta rozprosřeme doprostred cesta.
- Nakoniec závin opatrne zabalíme, potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme rascou.
- Pečieme pri 220 ° C do ružova.

Slaný štrúdľu s cibuľovou náplňou
INGREDIENCIE
- 1 lístkové cesto
- 3 cibule
- 150 g slaniny alebo údeného mäsa
- soľ, rasca
- 2 lyžice oleja
POSTUP
- Očistenú cibuľu nakrájame na tenké kolieska, orestujeme na oleji spolu s kockami slaniny.
- Osolíme, posypeme rascou a dusíme, kým sa neodparí všetky šťava.
- Nakoniec cibuľu ochutíme sójovou omáčkou.
- Lístkové cesto rozprestrieme na plech, stred posypeme strúhankou a na ňu nanesieme cibuľovú zmes.
- Kratšie strany cesta založíme cez náplň, dlhšej strany narežeme vo vodorovných pruhoch a preložíme na striedačku cez náplň.

Záviny potierame buď rozpusteným maslom, masťou alebo rozšľahaným vajcom. K potieranie sa dá použiť aj svetlé pivo.
Na povrchu môžeme potreté záviny ešte posypať semienkami a narezať “okienka”. Záviny pripravené na pečenie vkladáme do predhriatej rúry a pečieme dozlata.
Ak predsa len máte radšej sladké štrúdle, skúste naše ďalšie recepty.
Dopečenie? Zamilovali ste si slané štrúdle viac ako sladké? Napíšte nám o svojich dojmoch v sekcii komentárov pod článkom!