Štrúdľu na slano so zeleninou

Áno, čítate správne, nie sladký, ale slaný štrúdľu je dnes na programe dňa!

Čím budeme slaný šrúdl plniť? Mäsom, hubami či zeleninou.

Viac sa dozviete v našich 3 jednoduchých receptoch ! Poďme teda piecť!

Slaný štrúdľa so špenátom

INGREDIENCIE

  • 1 lístkové cesto
  • 100 g tvrdého syra
  • soľ, rasca
  • malá cibuľka nakrájaná nadrobno
  • 3 strúčiky rozotreného cesnaku
  • sezamové semienka
  • špenátový pretlak
  • vajce na potretie

POSTUP

  1. Rozvaľkáme si cesto a prenesieme na plech.
  2. Medzitým si uvaríme špenát podľa zvyku, pridáme cesnak a cibuľu.
  3. Špenát rovnomerne nanášame na lístkové cesto.
  4. Potom ho pokryjeme syrom.
  5. Nakoniec závin opatrne zabalíme, potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme rascou a sezamom.
  6. Pečieme pri 220 ° C do ružova.

Recept na slaný závin so špenátom je ľahký.

Slaný štrúdľa s kapustou

INGREDIENCIE

  • 1 lístkové cesto
  • soľ, rasca
  • malá cibuľka nakrájaná nadrobno
  • biele kyslá kapusta
  • vajce na potretie

POSTUP

  1. Rozvaľkáme cesto a rozprestrieme na plech.
  2. Kapusta precedíme a podusíme na cibuľke, osolíme a okoreníme.
  3. Kapusta rozprosřeme doprostred cesta.
  4. Nakoniec závin opatrne zabalíme, potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme rascou.
  5. Pečieme pri 220 ° C do ružova.

Recept na slané štrúdľu s kapustou je rýchly a obľúbený.

Slaný štrúdľu s cibuľovou náplňou

INGREDIENCIE

  • 1 lístkové cesto
  • 3 cibule
  • 150 g slaniny alebo údeného mäsa
  • soľ, rasca
  • 2 lyžice oleja

POSTUP

  1. Očistenú cibuľu nakrájame na tenké kolieska, orestujeme na oleji spolu s kockami slaniny.
  2. Osolíme, posypeme rascou a dusíme, kým sa neodparí všetky šťava.
  3. Nakoniec cibuľu ochutíme sójovou omáčkou.
  4. Lístkové cesto rozprestrieme na plech, stred posypeme strúhankou a na ňu nanesieme cibuľovú zmes.
  5. Kratšie strany cesta založíme cez náplň, dlhšej strany narežeme vo vodorovných pruhoch a preložíme na striedačku cez náplň.

Recept na báječný slaný závin s cibuľovou náplňou.

Záviny potierame buď rozpusteným maslom, masťou alebo rozšľahaným vajcom. K potieranie sa dá použiť aj svetlé pivo.

Na povrchu môžeme potreté záviny ešte posypať semienkami a narezať “okienka”. Záviny pripravené na pečenie vkladáme do predhriatej rúry a pečieme dozlata.

Ak predsa len máte radšej sladké štrúdle, skúste naše ďalšie recepty.

Dopečenie? Zamilovali ste si slané štrúdle viac ako sladké? Napíšte nám o svojich dojmoch v sekcii komentárov pod článkom!

Zdieľajte svojim priateľom:

Milan & Ondra

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikovia dobrého jedla a varenie nás baví. Na webe Webrecepty vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej obvyklými recepty. Budeme radi, keď naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť ako vám chutilo. Dobrú chuť! :)

Napísať komentár

Emailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená do žiadnej databázy. Vyžadované polia sú označené *.