Slané dobroty na Veľkú noc: na poslednú chvíľu

Veľká noc je sviatky, kedy sa celá rodina stretne pri stole. Zároveň je to aj obdobie stretávaní susedov a priateľov. Tak nejako sa predpokladá, že po ruke bude vždy nejaké drobné občerstvenie a trocha alkoholu.

Gazdinky sa predháňajú, kto upečie lepšieho baránka a lepšie nazdobte domácnosť. Čo však príde k chuti je aj drobné slané pohostenie.

Nasaďte si pomyselnú korunu kráľovnej veľkonočné kuchyne a poďte vykúzliť to najlepšie pohostenie. Príprava nie je náročná a hravo ju zvládnete do pol hodiny.

Inšpirujte sa nasledujúcimi recepty, koledníci už klopú na dvere.

Slaný závin

Pochutnajte si na krehkom závinu so syrovou náplňou. Zmizne zo stola ako prvý.

INGREDIENCIE na 2 nohavice

  • 1 lístkové cesto
  • 300 g Nivy
  • 250 g šunky
  • 1 téglik kyslej smotany
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 vajce

POSTUP

  1. Rúru si predhrejeme na 180 ° C.
  2. Lístkové cesto rozdelíme na dve časti a rozvaľkáme.
  3. Poukladáme plátky šunky.
  4. Nivu roztlačíme vidličkou a premiešame s kyslou smotanou.
  5. Pridáme prelisovaný strúčik cesnaku.
  6. Cesto sa šunkou zabalíme a vzniknú nám 2 nohavice.
  7. Závin potrieme rozšľahaným vajcom a vložíme do rúry.
  8. Pečieme približne 30 minút.
  9. Podávame teplé aj studené.

Najlepšie veľkonočné pohostenie - recept na slaný závin

Tip: pre jarné vzhľad môžete pridať aj špenát.

jednohubky

Jednohubky nikdy nesklamú. Kombinácia cesnaku a jablká vás dostane.

INGREDIENCIE na 10 rožkov

  • 10 rožkov
  • 2 nátierkové maslá
  • 100 g tvrdého syra
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 100 ml mlieka
  • 3 jablká

POSTUP

  1. Rožky nakrájame na kolieska.
  2. Pripravíme si nátierku.
  3. Do misy dáme dve nátierkové maslá a zriedime trochou mlieka tak, aby sa s nimi lepšie pracovalo.
  4. Pridáme prelisované strúčiky cesnaku a premiešame.
  5. Syr si nastrúhame nahrubo a vmiešame do nátierky.
  6. Ak sa nám nátierka zdá príliš tuhá, môžeme ešte pridať mlieko.
  7. Nátierku kladieme vidličkou na jednohubky.
  8. Jablká nakrájame na tenké plátky a každá plátok ešte prepolíme.
  9. Jednohubky ozdobíme jablkom a podávame.

Výborné veľkonočné pohostenie - recept na jednohubky

Tip: vypustite svoju kreativitu.

obložené chlebíčky

Chlebíčky sa báječne vynímajú na veľkonočnom stole. Čím farebnejšie je obložíme, tým hravěji stôl pôsobí.

INGREDIENCIE

  • 1 veka
  • maslo
  • 4 uvarené vajcia
  • 250 g cherry paradajok
  • 50 g šunky
  • 50 g suchého salámy
  • 100 g plátkového syra
  • 1 pohár nakladaných uhoriek
  • 1 hrsť petržlenovej vňate

POSTUP

  1. Sendvič nakrájame na plátky.
  2. Plátky sendviča potrieme maslom.
  3. Vajcia nakrájame na plátky.
  4. Na každý chlebíček patrí najprv štvrtina plátku syra.
  5. Potom pridáme ruličku šunky alebo suchého salámy.
  6. Ozdobíme plátkom vajcia a polovicou paradajky alebo plátkom nakladané uhorky.
  7. Bodka na záver je zelená petržlenová vňať.
  8. Podávame.

Najlepšie veľkonočné pohostenie - recept na obložené chlebíčky

Tip: pozrite sa, ako sa zdobia chlebíčky.

Predstavili sme vám tri recepty na skvelé a rýchle veľkonočné pohostenie.

Pre podávanie pohostenia sa snažíme predovšetkým upraviť stôl v súlade s veľkonočným obdobím. Využijeme na to textilných doplnkov ako sú obrusy a obrúsky, a všetko sa snažíme doplniť svieži jarný výzdobou .

Keď k tomu pridáme pekné taniere, vhodné nápoje a dobrú náladu, tak krátkej veľkonočné sviatky prežijeme v príjemnej pohode.

Ste vy či skôr koledníci viac na sladké? Vyberte si a upečte pre nich jeden z deviatich rezov !

Zdieľajte svojim priateľom:

Milan & Ondra

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikovia dobrého jedla a varenie nás baví. Na webe Webrecepty vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej obvyklými recepty. Budeme radi, keď naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť ako vám chutilo. Dobrú chuť! :)

Napísať komentár

Emailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená do žiadnej databázy. Vyžadované polia sú označené *.