Čo zožne rovnaký úspech ako torta, ale stojí oveľa menej úsilia?
Sladký pohár!
So zmrzlinou aj bez, so šľahačkou aj smotanou, s piškótami, oblátkami alebo s posypom.
Inšpirujte sa našimi receptami na ovocný pohár, ktoré sú stávkou na istotu!
Čerstvé ovocie s krémom z mascarpone
Svieže jahody a čučoriedky v kombinácii s krémom z mascarpone a jogurtu dohromady tvoria lahodný nepečený dezert, ktorého príprava je neuveriteľne rýchla a jednoduchá.
Ingrediencie
Na ovocnú vrstvu:
- 1 šálka čerstvých jahôd, nakrájaných na malé kúsky
- ½ šálky čerstvých čučoriedok
- kôra z ½ citróna
- 1 lyžička citrónovej šťavy
Na krémovú vrstvu:
- ½ šálky syra mascarpone
- ½ hrnčeka bieleho gréckeho jogurtu (najlepšie 0 % tuku)
- kôra z ½ citróna
- 1 lyžica citrónovej šťavy
- 1 lyžica medu
- ½ lyžičky vanilkového extraktu
Postup
- V strednej miske zmiešajte jahody, čučoriedky, citrónovú kôru a citrónovú šťavu.
- Dajte bokom.
- V inej miske zmiešajte mascarpone, jogurt, citrónovú kôru, citrónovú šťavu, med a vanilkový extrakt tak, aby vznikla krémová zmes.
- Ochutnajte a upravte sladkosť či kyslosť pridaním viacerých medu alebo citrónovej šťavy podľa vašich osobných preferencií.
- Vezmite dva poháre a navrstvite ovocie a krém.
- Podávajte ihneď alebo vychladené.

Vyskúšajte aj naše lahodné recepty na torty z krémového syra mascarpone . Rozplynú sa na jazyku!
Pohár z čerstvého ovocia so šľahačkou
Tento šalát zo sviežeho ovocia a malých marsmallows v ľahkej a nadýchanej zmesi jogurtu a šľahačky je úplne úžasný a zamilujú si ho nielen vaše deti!
Ingrediencie
- 2 šálky nakrájaných jahôd
- 2 šálky ananásu, nakrájaného
- 2 šálky čerstvého bieleho hroznového vína
- 1 plechovka (425 g) konzervovaných mandarínok, odkvapkaných
- 1 až 2 šálky mini marshmallows
- 150 g gréckeho vanilkového jogurtu
- 230 g šľahačky
Postup
- Zmiešajte jahody, ananás, hrozno, mandarínky a mini marshmallow vo veľkej miske a premiešajte.
- V samostatnej miske miešajte vanilkový jogurt a šľahačku, kým nebude zmes hladká.
- Zmes nalejte do misy s ovocím a premiešajte.
- Dajte do chladničky, kým nie ste pripravení podávať.

Ovocný pohár s domácim pudingom
Úžasný recept na jednoduchý dekadentný dezert z vanilkového pudingu, čerstvého ovocia a cukrárskych piškótov, ktorý poteší všetky vaše chuťové poháriky!
Ingrediencie
- 1 a ½ šálky plnotučného mlieka
- ½ šálky cukru
- ¼ šálky hladkej múky
- ¼ lyžičky soli
- 4 veľké žĺtky
- 2 lyžičky vanilkového extraktu
- 18 ks cukrárskych piškótov
- 2–3 šálok rôznych druhov ovocia (jahody, čučoriedky, kivi, mango, maliny)
Postup
- V malej miske zmiešajte žĺtky, cukor, múku a soľ.
- Bude to vyzerať ako hustá pasta, ale to je v poriadku.
- Ohrejte mlieko na sporáku, kým sa nezačne variť.
- Veľmi, veľmi pomaly zašľahajte teplé mlieko do zmesi žĺtkovej pasty.
- Pudingovú zmes dajte do malého hrnca a vráťte ju späť na sporák na nízky až stredný plameň.
- Zmes neustále miešajte, kým nezačne hustnúť.
- Akonáhle zmes začne vyzerať ako puding, zložte hrniec z ohňa a pridajte vanilkový extrakt.
- Nalejte do misky a zakryte fóliou tak, aby sa dotýkala priamo pudingu.
- Tak nevznikne škralúp.
- Nechajte vychladiť v chladničke.
- Dezert vrstvite do pohárov nasledovne: sušienky, 2 vrchovaté lyžice pudingu, 2 vrchovaté lyžice ovocia a to celé opakujte.
- Ovocné poháre dajte do chladničky, kým nie ste pripravení podávať.

Objavte podobné tipy
Krém z ricotty s macerovanými jahodami
Tento ľahký recept na pohár z medovo-ricottového krému s macerovanými jahodami sa veľmi rýchlo stane vašim obľúbeným dezertom. Je krásne ľahký a osviežujúci a vaša rodina aj hostia sa po ňom utlčú.
Ingrediencie
- 1 šálka ricotty
- 2 lyžice medu
- 2-3 lyžice smotanového vanilkového jogurtu
- lístky mäty a citrónová kôra (voliteľné)
Na macerované jahody:
- 1-2 lyžice medu, mierne zahriateho
- 2 lyžice čerstvo vylisovanej citrónovej šťavy
- 1 lyžička citrónovej kôry
- 1 lyžička čerstvej mäty, jemne nasekané (voliteľne)
- 2 šálky jahôd nakrájaných na plátky alebo na štvrtky
Postup
- Zmiešajte ricottu, med, jogurt a spracujte do hladkého krému (je možné použiť ručný šľahač, tyčový mixér alebo kuchynský robot).
- Preložte do misy, prikryte a dajte chladiť aspoň na 1 hodinu.
- Počas čakania si pripravte jednoduché macerované jahody.
- V malej miske prešľahajte med, citrónovú šťavu, citrónovú kôru a mätu (ak používate).
- Jemne spojte s nakrájanými jahodami.
- Nechajte odstáť pri izbovej teplote aspoň 30 minút.
- Do pohárov (alebo servírovacích misiek) rozdeľte ricottu a macerované jahody.
- Začnite tým, že na dno každého pohára dáte pár lyžíc krému, naň nasypete niekoľko lyžíc jahôd a nakoniec pridáte ďalšiu lyžicu ricottového krému.
- Ak chcete, ozdobte lístkami mäty a citrónovou kôrou.
- Užite si to!

Máme pre vás tiež výber tých najlepších receptov na tortu z tvarohu . Vyskúšajte ich všetky!
Pohár z čerstvého ovocia a krémom z kyslej smotany
Sladký, karamelový a neuveriteľne krémový nepečený dezert, ktorý sa rozhodne stane vašim obľúbeným!
Ingrediencie
- 2 šálky studenej smotany na šľahanie
- 1 lyžička vanilky
- 1 šálka kyslej smotany
- ½ šálky trstinového cukru
- 4 šálky čerstvých bobúľ (jahody, čučoriedky, maliny, černice), umytých, odkvapkaných a nakrájaných na plátky
Postup
- Šľahajte smotanu na šľahanie a vanilku v elektrickom mixéri na vysoké otáčky, kým sa nevytvoria tuhé špičky, 2-3 minúty.
- Vmiešajte kyslú smotanu.
- Do pohára navrstvite 1/2 šálky ovocia a potom 1/2 šálky smotanovej zmesi.
- Navrch dajte 1 polievkovú lyžicu trstinového cukru.
- Opakujte vrstvy.
- Zakryte fóliou a nechajte cez noc v chlade.
- Pred podávaním vyberte z chladničky, odstráňte fóliou a ozdobte čerstvým ovocím.

Ďalšie tipy na ovocné poháre
Krémy do sladkých pohárov:
- sladené tvarohové krémy ochutené kakaom
- sladené tvarohové krémy ochutené ovocím
- tvarohové krémy prešľahané s uvareným pudingom
- pudingy
- pudingy s bielym jogurtom
- zmrzliny
- šľahačka
Piškóty a oblátky do sladkých pohárov:
- cukrárske podlhovasté piškóty
- detské piškóty namočené v kakau, káve alebo kompótovej šťave
- kocky doma upečeného piškótu
- kocky mosli
Drobné ovocie používame celé , väčšie ako marhule alebo broskyne nakrájame na menšie kúsky. Použiť môžeme aj kompótované ovocie, ktoré necháme odkvapkať . Druhy ovocia môžeme medzi sebou rôzne kombinovať. Nezabudneme si niekoľko pekných kúskov ponechať na ozdobu.
Do pohára môžete použiť aj vlastnú podomácky pripravenú zmrzlinu !
Aký pohár je váš najobľúbenejší? Pochváľte sa v komentári pod článkom !