Recepty na pohár s ovocím v 5 luxusných verziách. Ochutnajte ich všetky!

Čo zožne rovnaký úspech ako torta, ale stojí oveľa menej úsilia?

Sladký pohár!

So zmrzlinou aj bez, so šľahačkou aj smotanou, s piškótami, oblátkami alebo s posypom.

Inšpirujte sa našimi receptami na ovocný pohár, ktoré sú stávkou na istotu!

Čerstvé ovocie s krémom z mascarpone

Svieže jahody a čučoriedky v kombinácii s krémom z mascarpone a jogurtu dohromady tvoria lahodný nepečený dezert, ktorého príprava je neuveriteľne rýchla a jednoduchá.

Ingrediencie

Na ovocnú vrstvu:

  • 1 šálka čerstvých jahôd, nakrájaných na malé kúsky
  • ½ šálky čerstvých čučoriedok
  • kôra z ½ citróna
  • 1 lyžička citrónovej šťavy

Na krémovú vrstvu:

  • ½ šálky syra mascarpone
  • ½ hrnčeka bieleho gréckeho jogurtu (najlepšie 0 % tuku)
  • kôra z ½ citróna
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • 1 lyžica medu
  • ½ lyžičky vanilkového extraktu

Postup

  1. V strednej miske zmiešajte jahody, čučoriedky, citrónovú kôru a citrónovú šťavu.
  2. Dajte bokom.
  3. V inej miske zmiešajte mascarpone, jogurt, citrónovú kôru, citrónovú šťavu, med a vanilkový extrakt tak, aby vznikla krémová zmes.
  4. Ochutnajte a upravte sladkosť či kyslosť pridaním viacerých medu alebo citrónovej šťavy podľa vašich osobných preferencií.
  5. Vezmite dva poháre a navrstvite ovocie a krém.
  6. Podávajte ihneď alebo vychladené.
Dva poháre s jahodami a čučoriedkami v kombinácii s krémom z mascarpone a jogurtu servírované na drevenej doske s prestieraním.
www.yayforfood.com

Vyskúšajte aj naše lahodné recepty na torty z krémového syra mascarpone . Rozplynú sa na jazyku!

Pohár z čerstvého ovocia so šľahačkou

Tento šalát zo sviežeho ovocia a malých marsmallows v ľahkej a nadýchanej zmesi jogurtu a šľahačky je úplne úžasný a zamilujú si ho nielen vaše deti!

Ingrediencie

  • 2 šálky nakrájaných jahôd
  • 2 šálky ananásu, nakrájaného
  • 2 šálky čerstvého bieleho hroznového vína
  • 1 plechovka (425 g) konzervovaných mandarínok, odkvapkaných
  • 1 až 2 šálky mini marshmallows
  • 150 g gréckeho vanilkového jogurtu
  • 230 g šľahačky

Postup

  1. Zmiešajte jahody, ananás, hrozno, mandarínky a mini marshmallow vo veľkej miske a premiešajte.
  2. V samostatnej miske miešajte vanilkový jogurt a šľahačku, kým nebude zmes hladká.
  3. Zmes nalejte do misy s ovocím a premiešajte.
  4. Dajte do chladničky, kým nie ste pripravení podávať.
Šalát zo sviežeho ovocia a malých marsmallows v ľahkej a nadýchanej zmesi jogurtu a šľahačky servírovaný v miske.
www.iwashyoudry.com

Ovocný pohár s domácim pudingom

Úžasný recept na jednoduchý dekadentný dezert z vanilkového pudingu, čerstvého ovocia a cukrárskych piškótov, ktorý poteší všetky vaše chuťové poháriky!

Ingrediencie

  • 1 a ½ šálky plnotučného mlieka
  • ½ šálky cukru
  • ¼ šálky hladkej múky
  • ¼ lyžičky soli
  • 4 veľké žĺtky
  • 2 lyžičky vanilkového extraktu
  • 18 ks cukrárskych piškótov
  • 2–3 šálok rôznych druhov ovocia (jahody, čučoriedky, kivi, mango, maliny)

Postup

  1. V malej miske zmiešajte žĺtky, cukor, múku a soľ.
  2. Bude to vyzerať ako hustá pasta, ale to je v poriadku.
  3. Ohrejte mlieko na sporáku, kým sa nezačne variť.
  4. Veľmi, veľmi pomaly zašľahajte teplé mlieko do zmesi žĺtkovej pasty.
  5. Pudingovú zmes dajte do malého hrnca a vráťte ju späť na sporák na nízky až stredný plameň.
  6. Zmes neustále miešajte, kým nezačne hustnúť.
  7. Akonáhle zmes začne vyzerať ako puding, zložte hrniec z ohňa a pridajte vanilkový extrakt.
  8. Nalejte do misky a zakryte fóliou tak, aby sa dotýkala priamo pudingu.
  9. Tak nevznikne škralúp.
  10. Nechajte vychladiť v chladničke.
  11. Dezert vrstvite do pohárov nasledovne: sušienky, 2 vrchovaté lyžice pudingu, 2 vrchovaté lyžice ovocia a to celé opakujte.
  12. Ovocné poháre dajte do chladničky, kým nie ste pripravení podávať.
Dezert z vanilkového pudingu, čerstvého ovocia a cukrárskych piškótov servírovaný v pohároch.
www.bsugarmama.com

Krém z ricotty s macerovanými jahodami

Tento ľahký recept na pohár z medovo-ricottového krému s macerovanými jahodami sa veľmi rýchlo stane vašim obľúbeným dezertom. Je krásne ľahký a osviežujúci a vaša rodina aj hostia sa po ňom utlčú.

Ingrediencie

  • 1 šálka ricotty
  • 2 lyžice medu
  • 2-3 lyžice smotanového vanilkového jogurtu
  • lístky mäty a citrónová kôra (voliteľné)

Na macerované jahody:

  • 1-2 lyžice medu, mierne zahriateho
  • 2 lyžice čerstvo vylisovanej citrónovej šťavy
  • 1 lyžička citrónovej kôry
  • 1 lyžička čerstvej mäty, jemne nasekané (voliteľne)
  • 2 šálky jahôd nakrájaných na plátky alebo na štvrtky

Postup

  1. Zmiešajte ricottu, med, jogurt a spracujte do hladkého krému (je možné použiť ručný šľahač, tyčový mixér alebo kuchynský robot).
  2. Preložte do misy, prikryte a dajte chladiť aspoň na 1 hodinu.
  3. Počas čakania si pripravte jednoduché macerované jahody.
  4. V malej miske prešľahajte med, citrónovú šťavu, citrónovú kôru a mätu (ak používate).
  5. Jemne spojte s nakrájanými jahodami.
  6. Nechajte odstáť pri izbovej teplote aspoň 30 minút.
  7. Do pohárov (alebo servírovacích misiek) rozdeľte ricottu a macerované jahody.
  8. Začnite tým, že na dno každého pohára dáte pár lyžíc krému, naň nasypete niekoľko lyžíc jahôd a nakoniec pridáte ďalšiu lyžicu ricottového krému.
  9. Ak chcete, ozdobte lístkami mäty a citrónovou kôrou.
  10. Užite si to!
Pohár z medovo-ricottového krému s macerovanými jahodami ozdobený čerstvou mätou a citrónovou kôrou.
www.shelovesbiscotti.com

Máme pre vás tiež výber tých najlepších receptov na tortu z tvarohu . Vyskúšajte ich všetky!

Pohár z čerstvého ovocia a krémom z kyslej smotany

Sladký, karamelový a neuveriteľne krémový nepečený dezert, ktorý sa rozhodne stane vašim obľúbeným!

Ingrediencie

  • 2 šálky studenej smotany na šľahanie
  • 1 lyžička vanilky
  • 1 šálka kyslej smotany
  • ½ šálky trstinového cukru
  • 4 šálky čerstvých bobúľ (jahody, čučoriedky, maliny, černice), umytých, odkvapkaných a nakrájaných na plátky

Postup

  1. Šľahajte smotanu na šľahanie a vanilku v elektrickom mixéri na vysoké otáčky, kým sa nevytvoria tuhé špičky, 2-3 minúty.
  2. Vmiešajte kyslú smotanu.
  3. Do pohára navrstvite 1/2 šálky ovocia a potom 1/2 šálky smotanovej zmesi.
  4. Navrch dajte 1 polievkovú lyžicu trstinového cukru.
  5. Opakujte vrstvy.
  6. Zakryte fóliou a nechajte cez noc v chlade.
  7. Pred podávaním vyberte z chladničky, odstráňte fóliou a ozdobte čerstvým ovocím.
Dva poháre plnené krémom z kyslej smotany, čerstvým ovocím a trstinovým cukrom.
www.bakerstable.net

Ďalšie tipy na ovocné poháre

Krémy do sladkých pohárov:

  • sladené tvarohové krémy ochutené kakaom
  • sladené tvarohové krémy ochutené ovocím
  • tvarohové krémy prešľahané s uvareným pudingom
  • pudingy
  • pudingy s bielym jogurtom
  • zmrzliny
  • šľahačka

Piškóty a oblátky do sladkých pohárov:

  • cukrárske podlhovasté piškóty
  • detské piškóty namočené v kakau, káve alebo kompótovej šťave
  • kocky doma upečeného piškótu
  • kocky mosli

Drobné ovocie používame celé , väčšie ako marhule alebo broskyne nakrájame na menšie kúsky. Použiť môžeme aj kompótované ovocie, ktoré necháme odkvapkať . Druhy ovocia môžeme medzi sebou rôzne kombinovať. Nezabudneme si niekoľko pekných kúskov ponechať na ozdobu.

Do pohára môžete použiť aj vlastnú podomácky pripravenú zmrzlinu !

Aký pohár je váš najobľúbenejší? Pochváľte sa v komentári pod článkom !

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.