Sladké ovocie v netradičných nátierkach

Keď sa povie nátierka, tak sa iste ako prvé vybaví nátierka so salámou, zeleninou a majonézou a podobnými ingredienciami.

Nemusí to tak byť vždy, do nátierok sa hodia aj pomerne dosť druhov ovocia.

Potom musí byť nátierky dochutené samozrejme inak, čo im ale na chuti neuberie, naopak ovocnou nátierkou môžeme spestriť doterajší sortiment nátierok.

Jahodová nátierka s mätou

Vyskúšajte menej tradičné a svieži nátierku z Lučiny, šťavnatých jahôd a voňavé mäty.

INGREDIENCIE

  • 100 g jahôd
  • vetvička mäty
  • 300 g syra typu Lučiny
  • 2 lyžice medu
  • pečivo na podávanie – sladké i slané podľa chuti
  • plátky jahôd a lístky mäty na ozdobu

POSTUP

  1. Jahody očistíme, odstopkujeme a nakrájame na drobné kúsky.
  2. Mätové lístky otrháme a nasekáme najemno.
  3. Lučinu premiešame s jahodami.
  4. Vmiešame nasekanú mätu a osladíme podľa chuti.

Jahodová nátierka s mätou kitchensimmer.com

Jablková nátierka s zelerom

Lehká pomazánka z celeru ochucená šťavnatými jablíčky.

INGREDIENCIE

  • 3 jablká
  • 1/2 menšieho zeleru
  • 4 lyžice kyslej smotany
  • 2 žervé
  • šťava z polovice citróna
  • soľ a korenie
  • podľa potreby petržlenovú vňať na ozdobu

POSTUP

  1. Nastrúhame najemno jablká a zeler.
  2. Prebytočnú šťavu vytlačíme a pokvapkáme šťavou z citróna, aby zmes nezhnedli.
  3. Potom vmiešame žervé a kyslú smotanu.
  4. Nátierku osolíme a okoreníme podľa chuti.

Jablková nátierka s zelerom carujeme.cz

Slivková nátierka s čokoládou

Veľmi chutná slivková nátierka sa hodí ako náplň do buchiet, knedlí, ale aj ako poleva na koláč alebo k mäsu.

INGREDIENCIE

  • 1 kg sliviek, vykôstkovaných
  • 100 g čokoláda na varenie 44% CARLA Chocolate
  • 500 g cukru
  • 100 g holandského kakaa CARLA Chocolate
  • 1 ks vanilkového cukru
  • 100 ml rumu

POSTUP

  1. Umyté a vykôstkované slivky pokrájame, vložíme do hrnca, zastrekneme pár kvapkami vody a povaríme do mäkka.
  2. Potom ponorným mixérom rozmixujeme do hladka.
  3. Vedľa v mise si zmiešame cukor, kakao, vanilkový cukor, pridáme do slivkovej zmesi a necháme rozpustiť za stáleho miešania.
  4. Čokoládu na varenie nalámeme na kocky a pridáme do zmesi, kde necháme rozpustiť a prevaríme za stáleho miešania 5 minút.
  5. Nakoniec pridáme rum, premiešame a plníme do umytých pohárov.
  6. Poháre uzavrieme a sterilizujeme pri 80 ° C 15 minút.
  7. Ak uchováte v chladničke, nemusia sa sterilizovať.

Slivková nátierka s čokoládou recepty.blesk.cz

Nátierky z ovocia podávame najčastejšie s pečivom. Z bieleho pečiva to sú predovšetkým žemle, rožky a rôzne hrčky alebo biely toastový chlieb.

Okrem bieleho pečiva sa nátierky môžu podávať aj s chlebom a chlebovými výrobky. Hodí sa aj rôzne druhy celozrnného pečiva.

Malým deťom môžeme pripraviť špeciálnu nátierky podľa našich ďalších receptov.

Zdieľajte svojim priateľom:

Milan & Ondra

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikovia dobrého jedla a varenie nás baví. Na webe Webrecepty vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej obvyklými recepty. Budeme radi, keď naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť ako vám chutilo. Dobrú chuť! :)

Napísať komentár

Emailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená do žiadnej databázy. Vyžadované polia sú označené *.