Originálne recepty na tiramise na plech pre maškrtné jazýčky. Inšpirujte sa!

Tiež ste fanúšikmi výborného krémového múčnika voňajúceho po káve ?

Potom vás určite potešia nasledujúce recepty na tiramise, podľa ktorých pripravíte ako tradičné prevedenie, tak aj jeho obľúbené obmeny.

Nechce sa inšpirovať práve teraz!

Pravé tiramisu z mascarpone

Pripravte tiramisu lepšie ako v najbližšej cukrárni.

INGREDIENCIA pre 8 osôb

  • 2 mascarpone (2 x 250 g)
  • 3 žĺtky
  • 2 smotany na šľahanie
  • 2 lyžice práškového cukru
  • 2 balíčky cukrárskych piškótov (2 x 200 g)
  • 2 šálky silnej kávy
  • 1 dl likéru Amaretto
  • kakaový prášok

POSTUP

  1. Kávu necháme vychladnúť a premiešame s likérom.
  2. Žĺtky vyšľaháme vo vodnom kúpeli s cukrom.
  3. Vyšľaháme mascarpone a opatrne vmiešame žĺtkový krém.
  4. Vytvoríme šľahačku a taktiež ju vmiešame do krému.
  5. Cukrárske piškóty jeden po druhom namáčame v káve a dáme na dno pripravenej nádoby.
  6. Prelejeme krémom.
  7. Rovnakým spôsobom vytvoríme aj druhú vrstvu.
  8. Poprášime kakaom a necháme cez noc uležať v chladničke.
  9. Podávame.
Hotový recept na skvelé tiramisu z mascarpone

Tiramisu bez vajec

Dezert nadýchaný ako obláčik. Aj bez vajec je možné hrať veľké divadlo.

INGREDIENCIA pre 8 osôb

  • 2 mascarpone (2 x 250 g)
  • 2 smotany na šľahanie
  • 2 lyžice práškového cukru
  • 2 balíčky cukrárskych piškótov (2 x 200 g)
  • 2 šálky silnej kávy
  • 1 dl likéru Amaretto
  • kakaový prášok

POSTUP

  1. Kávu necháme vychladnúť a premiešame s likérom.
  2. Mascarpone vyšľaháme s cukrom.
  3. Ušľaháme šľahačku a opatrne premiešame s mascarpone.
  4. Cukrárske piškóty jeden po druhom namáčame v káve a dáme na dno pripravenej nádoby.
  5. Prelejeme krémom.
  6. Rovnakým spôsobom vytvoríme aj druhú vrstvu.
  7. Poprášime kakaom a necháme cez noc uležať v chladničke.
  8. Podávame.
Hotový recept na vynikajúci tiramisu bez vajec

Tiramisu z kyslej smotany

Žiadny recept nie je vytesaný do skaly. Skúste nahradiť mascarpone smotanou a užite si výsledok.

INGREDIENCIA pre 8 osôb

  • 2 tégliky kyslej smotany
  • 2 vanilkové cukry
  • 2 balíčky cukrárskych piškótov (2 x 200 g)
  • 2 šálky silnej kávy
  • 1 lyžica rumu
  • kakaový prášok

POSTUP

  1. Kávu necháme vychladnúť a premiešame s rumom.
  2. Kyslú smotanu premiešame s vanilkovým cukrom.
  3. Cukrárske piškóty jeden po druhom namáčame v káve a dáme na dno pripravenej nádoby.
  4. Prelejeme smotanou.
  5. Rovnakým spôsobom vytvoríme aj druhú vrstvu.
  6. Poprášime kakaom a necháme cez noc uležať v chladničke.
  7. Podávame.
Hotový skvelý recept na tiramisu z kyslej smotany

Tiramisu z nátierkového masla

Napadlo by vás, že skvelé tiramisu je možné vytvoriť aj z nátierkového masla? Neveriaci vyskúšajú.

INGREDIENCIA pre 8 osôb

  • 2 nátierkové maslá
  • 2 smotany na šľahanie
  • 2 vanilkové cukry
  • 2 balíčky cukrárskych piškótov (2 x 200 g)
  • 2 šálky silnej kávy
  • 2 lyžice rumu
  • horkú čokoládu alebo kakaový prášok

POSTUP

  1. Kávu necháme vychladnúť a premiešame s rumom.
  2. Nátierkové maslo vyšľaháme so smotanou a premiešame s vanilkovým cukrom.
  3. Cukrárske piškóty jeden po druhom namáčame v káve a dáme na dno pripravenej nádoby.
  4. Prelejeme krémom.
  5. Rovnakým spôsobom vytvoríme aj druhú vrstvu.
  6. Poprášime kakaom a necháme cez noc uležať v chladničke.
  7. Podávame.
Hotový recept na najlepšie tiramisu z nátierkového masla

Na prípravu kávy by sa mohol hodiť jeden z kávovarov Siemens z našej recenzie .

Predstavili sme vám štyri skvelé recepty na tiramise.

Vyberú si milovníci tradície aj inovátori. Pre tých, čo radi experimentujú, okrem kyslej smotany a nátierkového masla dobre fungujú aj recepty s lučinou .

Do dezertu môžete vpašovať vrstvu banánov, jahôd, ale aj iné ovocie . Hneď sa stane sviežejším.

Okrem dezertov určite vyskúšajte aj ďalšie talianske recepty na hlavné chody .

Stojí to za to. 🙂

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.