Tiež ste fanúšikmi výborného krémového múčnika voňajúceho po káve? Potom vás určite poteší nasledujúce recepty, podľa ktorých pripravíte ako tradičné tiramisu, tak i jeho obľúbené obmeny.
Vyskúšajte teda niektorý z nasledovných receptov a vaše tiramisu bude hviezdnej!
Recept na pravej tiramisu z mascarpone
Pripravte tiramisu lepší ako v najbližšej cukrárni.
INGREDIENCIE pre 8 osôb
- 2 mascarpone (2 x 250 g)
- 3 žĺtky
- 2 smotany na šľahanie
- 2 lyžice práškového cukru
- 2 balíčky cukrárskych piškót (2 x 200 g)
- 2 šálky silnej kávy
- 1 dl likéru Amaretto
- kakaový prášok
POSTUP
- Kávu necháme vychladnúť a premiešame s likérom.
- Žĺtky vyšľaháme vo vodnom kúpeli s cukrom.
- Vyšľaháme mascarpone a opatrne vmiešame žĺtkový krém.
- Vytvoríme šľahačku a taktiež ju vmiešame do krému.
- Cukrárske piškóty jeden po druhom namáčame v káve a dáme na dno pripravenej nádoby.
- Prelejeme krémom.
- Rovnakým spôsobom vytvoríme aj druhú vrstvu.
- Poprášime kakaom a necháme cez noc odležať v chladničke.
- Podávame.

Recept na tiramisu z mascarpone bez vajec
Dezert nadýchaný ako obláčik. Aj bez vajec možno hrať veľké divadlo.
INGREDIENCIE pre 8 osôb
- 2 mascarpone (2 x 250 g)
- 2 smotany na šľahanie
- 2 lyžice práškového cukru
- 2 balíčky cukrárskych piškót (2 x 200 g)
- 2 šálky silnej kávy
- 1 dl likéru Amaretto
- kakaový prášok
POSTUP
- Kávu necháme vychladnúť a premiešame s likérom.
- Mascarpone vyšľaháme s cukrom.
- Ušľaháme šľahačku a opatrne premiešame s mascarpone.
- Cukrárske piškóty jeden po druhom namáčame v káve a dáme na dno pripravenej nádoby.
- Prelejeme krémom.
- Rovnakým spôsobom vytvoríme aj druhú vrstvu.
- Poprášime kakaom a necháme cez noc odležať v chladničke.
- Podávame.

Objavte podobné tipy
Recept na tiramisu zo kyslej smotany
Žiadny recept nie je vytesaný do skaly. Skúste nahradiť mascarpone smotanou a užite si výsledok.
INGREDIENCIE pre 8 osôb
- 2 kelímky kyslej smotany
- 2 vanilkové cukry
- 2 balíčky cukrárskych piškót (2 x 200 g)
- 2 šálky silnej kávy
- 1 lyžica rumu
- kakaový prášok
POSTUP
- Kávu necháme vychladnúť a premiešame s rumom.
- Kyslú smotanu premiešame s vanilkovým cukrom.
- Cukrárske piškóty jeden po druhom namáčame v káve a dáme na dno pripravenej nádoby.
- Prelejeme smotanou.
- Rovnakým spôsobom vytvoríme aj druhú vrstvu.
- Poprášime kakaom a necháme cez noc odležať v chladničke.
- Podávame.

Recept na tiramisu z nátierkového masla
Napadlo by vás, že skvelé tiramisu možno vytvoriť aj z nátierkového masla? Neveriaci vyskúšajú.
INGREDIENCIE pre 8 osôb
- 2 nátierkové maslá
- 2 smotany na šľahanie
- 2 vanilkové cukry
- 2 balíčky cukrárskych piškót (2 x 200 g)
- 2 šálky silnej kávy
- 2 lyžice rumu
- horkú čokoládu alebo kakaový prášok
POSTUP
- Kávu necháme vychladnúť a premiešame s rumom.
- Nátierkové maslo vyšľaháme so smotanou a premiešame s vanilkovým cukrom.
- Cukrárske piškóty jeden po druhom namáčame v káve a dáme na dno pripravenej nádoby.
- Prelejeme krémom.
- Rovnakým spôsobom vytvoríme aj druhú vrstvu.
- Poprášime kakaom a necháme cez noc odležať v chladničke.
- Podávame.

Predstavili sme vám štyri skvelé recepty na tiramisu.
Vyberú si milovníci tradície i inovátori. Pre tých, čo radi experimentujú, okrem kyslej smotany a nátierkového masla dobre fungujú aj recepty s lučinou .
Do dezertu môžete vpašovat vrstvu banánov, jahôd, ale aj iné ovocie . Hneď sa stane sviežejším.
Krom dezertů určitě vyzkoušejte i další italské recepty na hlavní chody. Stojí to za to.