Skvelé a ľahké múčniky ku káve

Dokážete si predstaviť deň bez kávy?

Ak nie, určite vás poteší sladko a prenikavo voňajúce kávové múčniky , kde je káva jednou z hlavných ingrediencií.

Kto je majstrom v príprave nielen espressa, ale aj kávových múčnikov, sú Taliani.

Základ ich presláveného tiramisu nie je tvorený ničím iným než cukrárskymi piškótami namočenými v silnej káve.

Ale ani u nás sa nenecháme zahanbiť, pozrite sa na populárnej recepty v našich končinách.

Lahodný krém na torty aj rolády

Krém, ktorého príprava vám zaberie len niekoľko minút. Váš múčnik bude neodolateľný.

INGREDIENCIE

  • 5 žĺtkov
  • 15 g instantnej kávy
  • 650 ml plnotučného mlieka
  • 180 g krupicového cukru
  • 60 g hladkej múky

POSTUP

  1. Polovicu mlieka ohrejeme na platni.
  2. Prisypeme kávu a miešame, kým sa nerozpustí.
  3. Potom vyšľaháme žĺtky s cukrom
  4. Pomaly vlíváme mlieko.
  5. Prisypeme múku.
  6. Za stáleho miešania privedieme k varu.
  7. Miešame do zhustnutia.

Hotový recept na múčnik - kávový krém

Torta s prídavkom čokolády

Recept spája dve sladké neresti – kávu a čokoládu. Dezert rozhodne nebudete pripravovať naposledy.

INGREDIENCIE na korpus

  • 2 hrnčeky hladkej múky
  • 1 hrnček cukru
  • 6 lyžíc kakaového prášku
  • 1 lyžička soli
  • 1 hrnček majonézy
  • 1 hrnček vychladnuté silnej kávy
  • vanilková esencia

INGREDIENCIE na krém

  • 1/3 hrnčeka šľahačky
  • 1 lyžica masla
  • 1 lyžica vychladnuté silnej kávy
  • 1 hrnček čokoládových chipsov (popr. Nastrúhanej čokolády)

POSTUP

  1. Rúru si predhrejeme na 180 ° C.
  2. Všetky ingrediencie na korpus premiešame a vypracujeme cesto.
  3. Nalejeme do tortovej formy a pečieme približne 30 min.
  4. Tortu necháme vychladnúť a pripravíme si krém.
  5. Ingrediencie na krém vložíme do hrnca a za stáleho miešania zahrievame.
  6. Akonáhle sa krém začína variť, sporák vypneme.
  7. Nalejeme na tortu a podávame.

Hotový recept na múčnik - skvelý kávový torta s čokoládou

Tak trochu iná bábovka

Na bábovku existuje 1000 a 1 receptov. Vyskúšajte ten nasledujúci a zaručene sa stane jedným z vašich favoritov.

INGREDIENCIE

  • 200 g hladkej múky
  • 150 g krupicového cukru
  • 1/2 balíčka vanilkového cukru
  • 130 g masla
  • 130 ml silnej kávy
  • 2 vajcia
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 10 g kakaa
  • 50 g mletých mandlí
  • práškový cukor na posypanie

POSTUP

  1. Rúru si predhrejeme na 160 ° C.
  2. Všetky ingrediencie starostlivo premiešame a vypracujeme cesto.
  3. Pečieme približne 50 minút.
  4. Posypeme práškovým cukrom a podávame.

Hotový recept na múčnik - výborná kávová bábovka

Roláda pre všetky príležitosti

Čo by to bolo za výber najlepších receptov bez tak obľúbené rolády. Nedeľné dezert bez hodín strávených pri sporáku.

INGREDIENCIE na cesto

  • 150 g polohrubej múky
  • 100 g krupicového cukru
  • 5 žĺtkov
  • 5 bielkov
  • štipka soli
  • trocha vody

INGREDIENCIE na krém

  • 3 žĺtky
  • 250 g Hery
  • 60 g práškového cukru
  • 1 lyžica rumu
  • 1 lyžica kávy
  • 1 lyžica kakaa
  • hrsť mletých vlašských orechov

POSTUP

  1. Predhrejeme rúru na 180 ° C.
  2. Najprv si pripravíme cesto.
  3. Zmiešame žĺtky, cukor a múku.
  4. Pridáme 6 lyžíc vody.
  5. Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh.
  6. Sneh opatrne vmiešame do cesta.
  7. Vlejeme na plech vyložený papierom na pečenie.
  8. Pečieme približne 10 minút.
  9. Ešte horúcu roládu zrolujeme a necháme chladnúť.
  10. Potom pripravíme krém.
  11. Žĺtky vymiešame s cukrom a Herou.
  12. Pridáme rum, kávu a kakao.
  13. Miešame dohladka.
  14. Krém necháme 2 hodiny odpočívať v chladničke.
  15. Roládu rozvinieme, potrieme krémom a posypeme orieškami.
  16. Opäť zrolujeme a podávame.

Kávový múčnik - recept na najlepší roládu

Tradičné korpus z piškótového cesta

Poctivý a klasický korpus z piškótové cesta, ktorý je skvelým základom takmer každého torte.

INGREDIENCIE na cesto

  • 150 g polohrubej múky
  • 150 g krupicového cukru
  • 1/3 hrnčeka silnej kávy
  • 5 vajec
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • štipka soli

POSTUP

  1. Predhrejeme rúru na 150 ° C.
  2. Oddelíme žĺtky od bielkov.
  3. Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh.
  4. Zašľaháme aj polovicu cukru.
  5. Žĺtky vyšľaháme so zvyškom cukru a kávou.
  6. Múku premiešame s práškom do pečiva.
  7. K žĺtkom opatrne vmiešame polovicu múky a polovicu snehu z bielkov.
  8. Pridáme aj zvyšok múky a snehu.
  9. Pečieme približne hodinu.
  10. Plníme ľubovoľnými krémy.

Recept na kávový múčnik - tortový korpus s krémom

Predstavili sme vám päť skvelých a jednoduchých receptov, kde hlavnú úlohu hrá káva.

Kávové múčniky sa dobre kombinujú aj s ovocím, vhodné sú predovšetkým banány , ale aj jablká.

Na ozdobu sa tiež nebojíme použiť mleté orechy.

Pre kávové milovníkov máme tiež pripravené top 3 recepty na ľadové kávu.

Další výborné recepty:

Zdieľajte svojim priateľom:

Profilový obrázek

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikovia dobrého jedla a varenie nás baví. Na webe Webrecepty vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej obvyklými recepty. Budeme radi, keď naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť ako vám chutilo. Dobrú chuť! :)

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.