Dokážete si predstaviť deň bez kávy?
Ak nie, určite vás poteší sladko a prenikavo voňajúce kávové múčniky , kde je káva jednou z hlavných ingrediencií.
Kto je majstrom v príprave nielen espressa, ale aj kávových múčnikov, sú Taliani.
Základ ich presláveného tiramisu nie je tvorený ničím iným než cukrárskymi piškótami namočenými v silnej káve.
Ale ani u nás sa nenecháme zahanbiť, pozrite sa na populárnej recepty v našich končinách.
Lahodný krém na torty aj rolády
Krém, ktorého príprava vám zaberie len niekoľko minút. Váš múčnik bude neodolateľný.
INGREDIENCIE
- 5 žĺtkov
- 15 g instantnej kávy
- 650 ml plnotučného mlieka
- 180 g krupicového cukru
- 60 g hladkej múky
POSTUP
- Polovicu mlieka ohrejeme na platni.
- Prisypeme kávu a miešame, kým sa nerozpustí.
- Potom vyšľaháme žĺtky s cukrom
- Pomaly vlíváme mlieko.
- Prisypeme múku.
- Za stáleho miešania privedieme k varu.
- Miešame do zhustnutia.

Torta s prídavkom čokolády
Recept spája dve sladké neresti – kávu a čokoládu. Dezert rozhodne nebudete pripravovať naposledy.
INGREDIENCIE na korpus
- 2 hrnčeky hladkej múky
- 1 hrnček cukru
- 6 lyžíc kakaového prášku
- 1 lyžička soli
- 1 hrnček majonézy
- 1 hrnček vychladnuté silnej kávy
- vanilková esencia
INGREDIENCIE na krém
- 1/3 hrnčeka šľahačky
- 1 lyžica masla
- 1 lyžica vychladnuté silnej kávy
- 1 hrnček čokoládových chipsov (popr. Nastrúhanej čokolády)
POSTUP
- Rúru si predhrejeme na 180 ° C.
- Všetky ingrediencie na korpus premiešame a vypracujeme cesto.
- Nalejeme do tortovej formy a pečieme približne 30 min.
- Tortu necháme vychladnúť a pripravíme si krém.
- Ingrediencie na krém vložíme do hrnca a za stáleho miešania zahrievame.
- Akonáhle sa krém začína variť, sporák vypneme.
- Nalejeme na tortu a podávame.

Objavte podobné tipy
Tak trochu iná bábovka
Na bábovku existuje 1000 a 1 receptov. Vyskúšajte ten nasledujúci a zaručene sa stane jedným z vašich favoritov.
INGREDIENCIE
- 200 g hladkej múky
- 150 g krupicového cukru
- 1/2 balíčka vanilkového cukru
- 130 g masla
- 130 ml silnej kávy
- 2 vajcia
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 10 g kakaa
- 50 g mletých mandlí
- práškový cukor na posypanie
POSTUP
- Rúru si predhrejeme na 160 ° C.
- Všetky ingrediencie starostlivo premiešame a vypracujeme cesto.
- Pečieme približne 50 minút.
- Posypeme práškovým cukrom a podávame.

Roláda pre všetky príležitosti
Čo by to bolo za výber najlepších receptov bez tak obľúbené rolády. Nedeľné dezert bez hodín strávených pri sporáku.
INGREDIENCIE na cesto
- 150 g polohrubej múky
- 100 g krupicového cukru
- 5 žĺtkov
- 5 bielkov
- štipka soli
- trocha vody
INGREDIENCIE na krém
- 3 žĺtky
- 250 g Hery
- 60 g práškového cukru
- 1 lyžica rumu
- 1 lyžica kávy
- 1 lyžica kakaa
- hrsť mletých vlašských orechov
POSTUP
- Predhrejeme rúru na 180 ° C.
- Najprv si pripravíme cesto.
- Zmiešame žĺtky, cukor a múku.
- Pridáme 6 lyžíc vody.
- Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh.
- Sneh opatrne vmiešame do cesta.
- Vlejeme na plech vyložený papierom na pečenie.
- Pečieme približne 10 minút.
- Ešte horúcu roládu zrolujeme a necháme chladnúť.
- Potom pripravíme krém.
- Žĺtky vymiešame s cukrom a Herou.
- Pridáme rum, kávu a kakao.
- Miešame dohladka.
- Krém necháme 2 hodiny odpočívať v chladničke.
- Roládu rozvinieme, potrieme krémom a posypeme orieškami.
- Opäť zrolujeme a podávame.

Tradičné korpus z piškótového cesta
Poctivý a klasický korpus z piškótové cesta, ktorý je skvelým základom takmer každého torte.
INGREDIENCIE na cesto
- 150 g polohrubej múky
- 150 g krupicového cukru
- 1/3 hrnčeka silnej kávy
- 5 vajec
- 1 lyžička prášku do pečiva
- štipka soli
POSTUP
- Predhrejeme rúru na 150 ° C.
- Oddelíme žĺtky od bielkov.
- Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh.
- Zašľaháme aj polovicu cukru.
- Žĺtky vyšľaháme so zvyškom cukru a kávou.
- Múku premiešame s práškom do pečiva.
- K žĺtkom opatrne vmiešame polovicu múky a polovicu snehu z bielkov.
- Pridáme aj zvyšok múky a snehu.
- Pečieme približne hodinu.
- Plníme ľubovoľnými krémy.

Predstavili sme vám päť skvelých a jednoduchých receptov, kde hlavnú úlohu hrá káva.
Kávové múčniky sa dobre kombinujú aj s ovocím, vhodné sú predovšetkým banány , ale aj jablká.
Na ozdobu sa tiež nebojíme použiť mleté orechy.
Pre kávové milovníkov máme tiež pripravené top 3 recepty na ľadové kávu.