Skvelé recepty na pečené aj nepečené sladkosti na mnohé príležitosti. Inšpirujte sa!

Maškrtíte radi, takže stále hľadáte recepty na sladké jedlá, ktoré môžu byť ľahkou desiatou, dezertom aj večerou?

Vyskúšajte starostlivo pozbierané pochúťky, čo sme pre vás pripravili.

Inšpirujte sa v našom článku a urobte radosť nielen svojim chuťovým bunkám, ale aj rodine či priateľom.

Domáce vafle s chuťou vaječného likéru

Pokiaľ ide o toto populárne sladké jedlo, potom musím vyzdvihnúť jeho prednosti. Je totiž dokonale chrumkavé na povrchu, ale nadýchané vo vnútri.

Zmrzlina so šľahačkou navyše perfektne doplní už aj tak skvelú chuť. Avšak na vafle sa hodia aj lahodné recepty na domáce marmelády .

Ingrediencie:

  • 1 väčšie vajcia
  • 2 hrnčeky polohrubej múky
  • 1 1/4 hrnčeka vaječného koňaku
  • 1/2 hrnčeka plnotučného mlieka
  • 1/2 kocky rozpusteného neslaného masla
  • 1 lyžica kryštálového cukru
  • 4 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
  • 1/4 lyžičky soli
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • Korenený vanilkový sirup
  • Šľahačka + zmrzlina (prípadne len jedno z toho)
  • Mletý muškátový oriešok na ozdobu

Postup:

  • Predhrejeme si vaflovač a pustíme sa do prípravy cesta.
  • Vo veľkej miske našľaháme vajcia pomocou ručného šľahača, aby boli pekne našuchorené.
  • Pridáme múku, vaječný koňak, mlieko, rozpustené maslo, cukor, prášok do pečiva, soľ aj vanilku a šľaháme, aby vzniklo hladké cesto.
  • Vaflovač nastriekame kuchynským sprejom a nalejeme naň primerané množstvo pripraveného cesta.
  • Pečieme dozlatista. Podávame horúce, ozdobené domácim koreneným vanilkovým sirupom, šľahačkou/zmrzlinou a posypané štipkou muškátového orieška.
Vaječné vafle s pudingovým prelivom.
Zdroj: https://www.sugarandsoul.co

Sladké knedle so sirupom

Sladké hlavné jedlá sú často ideálnou voľbou pre ľahkú večeru, desiatu, ale aj malý obed. Zasýtia, ukojí našu potrebu dať si niečo s cukrom, a ešte sú rýchlo pripravené.

Ingrediencie:

Knedličky:

  • 1 1/4 hrnčeka múky s prídavkom kypriaceho prášku (samokypriaca múka)
  • 30 g nakrájaného masla
  • 1/3 hrnčeka mlieka
  • 1/3 hrnčeka zlatého sirupu

Omáčka:

  • 30 g masla
  • 3/4 hrnčeka hnedého cukru
  • 1/2 hrnčeka zlatého sirupu
  • 1 1/2 hrnčeka vody

Postup:

  • Múku preosejeme do misky, pridáme maslo a spracovávame, kým sa obe suroviny nepremiešajú.
  • Prilejeme mlieko, zlatý sirup a vypracujeme hladkú hmotu, z ktorej vytvarujeme rovnako veľké guličky/knedličky.
  • V hrnci zohrejeme všetky prísady na omáčku a miešame, kým sa cukor nerozpustí.
  • Potom znížime teplotu a do vriacej omáčky vhodíme pripravené knedličky.
  • Zakryjeme pokrievkou a necháme variť zhruba 25 minút.
  • Knedle by mali byť počas varenia nafúknuté a zlatisté.
  • Servírujeme ešte teplé, ideálne ozdobené našľahanou smotanou a zmrzlinou.
Božské knedličky ako zimné jedlo.
Zdroj: https://www.bestrecipes.com.au

Pohánkové palacinky

Medzi rýchle sladké jedlá patrí aj tento zaujímavý recept, ktorý patrí k tým zdravším variantom. Uvidíte, že si ho radi pripravíte aj niekoľkokrát, pretože chutí naozaj skvele. Sú ľahké, nadýchané a hneď hotové. Neváhajte žmurknúť aj na iné recepty na palacinky .

Ingrediencie:

  • 1 1/4 hrnčeka mlieka
  • 4 vajcia
  • 1 hrnček pohánkovej múky
  • Štipka soli
  • 3 polievkové lyžice trstinového cukru
  • 1 1/2 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva

Postup:

  • Do jednej misky dáme žĺtky a do druhej bielky, z ktorých vyšľaháme pomocou ručného mixéra sneh, ale nesmie byť úplne tuhý, len tak na 90%.
  • K žĺtkom prilejeme mlieko a premiešame. Pridáme suché prísady a zľahka zamiešame.
  • Jemne primiešame našľahané bielky, ale opatrne, aby cesto bolo nadýchané, ale bielky neboli spojené s ostatnými surovinami.
  • Nahrejeme panvicu a vlejeme trochu cesta. Urobíme to lyžicou, aby v každej dávke bola aj trocha vaječného bielka.
  • Rozhrnieme do kruhu a pečieme z oboch strán do zlatohneda. Z každej strany cca 3 až 5 minút.
  • Ukladáme najlepšie do termomisy a podávame teplé.
  • Pokiaľ nemáme termomisu, uložíme do rúry predhriatej na 200 ° C asi na 15 minút, až budeme mať upečené všetky.
Ľahké a nadýchané pancakes z pohánkovej múky.
Zdroj: https://www.recipegirl.com

Škoricové rolky

Medzi receptami na sladké jedlá rozhodne nesmie chýbať táto vynikajúca chuťovka. Vôňa obľúbeného korenia a nadýchané cesto robia z tejto pochúťky niečo luxusné.

Ingrediencie:

Na kvások:

  • 1/2 hrnčeka teplej vody (110°C)
  • 1 vrecko sušeného droždia
  • 1 lyžička trstinového cukru

Cesto:

  • 1/3 hrnčeka rozpusteného kokosového oleja
  • 1/2 hrnčeka mandľového mlieka
  • 1/3 hrnčeka trstinového cukru
  • 1 lyžička morskej soli
  • 2 3/4 hrnčeka polohrubej múky

Náplň:

  • 1/2 hrnčeka hnedého cukru
  • 2 lyžice škorice

Glazúra:

  • 1 1/2 hrnčeka práškového cukru
  • 3 až 4 lyžice mandľového mlieka
  • 1 lyžička vanilkového extraktu

Postup:

  • Maslom vymažeme pečúcu obdĺžnikovú formu. V malej miske zmiešame vodu, droždie aj cukor a necháme 5 minút na teplom mieste, až sa droždie aktivuje.
  • Do inej misy dáme kokosový olej, mandľové mlieko, soľ, cukor a premiešame. Potom pridáme zmes droždia.
  • Múku preosejeme do väčšej misky a pridáme mokré prísady. Miešame tak dlho, až je zmes lepkavá.
  • Vyklopíme na pomúčenú dosku a rukami dôkladne vypracujeme hladké cesto. Miesime asi 3 až 4 minúty.
  • Sklenenú misku vymastíme trochou kokosového oleja, dáme doň cesto, zakryjeme a odložíme na teplé miesto asi na 1 hodinu, aby zdvojnásobilo svoj objem.
  • Medzitým si v miske zmiešame cukor so škoricou na náplň. Cesto dáme na pomúčenú dosku a rozvaľkáme do obdĺžnika.
  • Potrieme rozpusteným kokosovým olejom a posypeme škoricou s cukrom po celej ploche. Zrolujeme ako roládu a nakrájame na 12 rovnako širokých plátkov asi 2 cm.
  • Jednotlivé plátky/rolky naukladáme do pekáča a necháme ďalšiu hodinu kysnúť. Predhrejeme si rúru na 175 °C. Rolky vložíme do rúry a pečieme asi 30 minút, až bude zlatistý povrch. Upečené vyberieme a necháme 10 minút odpočinúť.
  • Zmiešame mandľové mlieko, práškový cukor a vanilku na glazúru. Nakoniec nalejeme do pekáča na rolky a môžeme podávať.
Sladké rolované pečivo so škoricou a glazúrou.
Zdroj: https://www.loveandlemons.com

K tomuto receptu sa dokonale hodí výborná káva s mliečnou penou. S tým vám môže pomôcť šľahač mlieka z našej recenzie .

Pečený pudingový dezert

Pripravovať akékoľvek sladké jedlo v šikovnom tlakovom hrnci? No prečo nie, keď to ide, je to jednoduché a výsledný pokrm chuťovo bezkonkurenčný.

Má bohatú chuť, je krémový, chrumkavý na povrchu a mäkký vo vnútri. No as pudingom to nemá chybu.

Ingrediencie:

  • 1/4 hrnčeka tmavého rumu
  • 1/2 hrnčeka hrozienok
  • 8 briošiek alebo 1 bochník sladkého chleba
  • 1/2 hrnčeka nasekaných pekanových orechov
  • 2 vajcia
  • 1/4 hrnčeka cukru
  • 2 lyžičky vanilkového extraktu
  • 2 lyžičky škorice
  • 1/4 lyžičky muškátového orieška
  • 1 polievková lyžica nastrúhanej pomarančovej kôry
  • 1/8 lyžičky soli
  • 1 1/2 hrnčeka mlieka
  • 2 lyžice vanilkového pudingu
  • 2 lyžice rozpusteného masla

Omáčka:

  • 1/4 hrnčeka neslaného masla
  • 1/4 hrnčeka hnedého cukru
  • 1/3 hrnčeka smotany na šľahanie
  • 2 lyžice tmavého rumu
  • 1 – 2 lyžičky vanilkového extraktu

Postup:

  • Do malej misky dáme hrozienka, zalejeme rumom a necháme 15 minút máčať. Briošky nakrájame na rovnako veľké kocky asi 1 x 2 cm a dáme do veľkej misky.
  • Pridáme pekanové orechy a zamiešame. V inej miske našľaháme vajcia s cukrom do peny.
  • K vaječnej zmesi prihodíme vanilku, škoricu, muškátový oriešok, pomarančovú kôru, puding, soľ a mlieko. Dôkladne šľaháme, až sa všetko spojí.
  • Nakoniec prilejeme rozpustené maslo a naposledy zamiešame.
  • Takto pripravenou zmesou prelejeme nakrájané briošky a premiešame, aby sa všetky kocky namočili rovnomerne.
  • Necháme 1 hodinu oddýchnuť a potom primiešame hrozienka s rumom.
  • Dáme do formy, ktorú si ešte predtým vymastíme maslom. Veľa stlačíme, aby chlieb čo najviac pohltil pudingovú zmes.
  • Zakryjeme fóliou a pripravíme si šikovný hrniec, do ktorého najskôr nalejeme 1 1/2 hrnčeka čistej vody.
  • Formu opatrne položíme na vnútorný podstavec hrnca a starostlivo uzavrieme hrniec.
  • Nastavíme na 30 minút a potom nasleduje ešte 15 ďalších minút počas uvoľňovania pary.
  • Po uplynutí tejto doby otvoríme veko a veľmi opatrne vyberieme formu z hrnca.
  • V malom hrnci rozohrejeme maslo s hnedým cukrom až kým sa nerozpustí.
  • Prilejeme smotanu, rum, vanilkový extrakt a šľaháme. Na miernom ohni privedieme do varu a varíme zhruba 8 minút. Nesmieme zabudnúť miešať.
  • Chlieb s pudingom vyklopíme, nakrájame a servírujeme preliaty omáčkou.
Chlebová pochúťka s rumovou omáčkou.
Zdroj: https://ministryofcurry.com

Múčnik z jabĺk a rebarbory

Milujete vôňu korenia, chuť ovocia a snažíte sa aspoň občas urobiť niečo pre svoje zdravie? Potom je toto sladké jedlo určené práve pre vás. Príprava je jednoduchá a výsledok podráždi vaše chuťové poháriky.

Ingrediencie:

  • 3/4 hrnčeka ovsených otrúb
  • 1/3 hrnčeka hladkej múky
  • 1/3 hrnčeka celozrnnej múky
  • 1/4 hrnčeka trstinového cukru
  • 1 lyžička mletej škorice
  • 1/2 lyžičky soli
  • 6 polievkových lyžíc neslaného masla nakrájaného na kúsky
  • 4 väčšie jablká (ošúpané a nakrájané na kocky)
  • 350 g rebarbory nakrájané na kúsky
  • 1/2 hrnčeka kryštálového cukru
  • 1 lyžica čerstvej citrónovej šťavy z chemicky neošetreného citróna
  • 2 lyžičky vanilkového extraktu

Postup:

  • V miske zmiešame ovsené otruby, oba druhy múky, trstinový cukor, škoricu a soľ. Pridáme maslo a prsty zapracujeme do suchej zmesi tak, aby sa utvorila drobenka. Hotovú zmes dáme do chladničky zhruba na 10 minút.
  • Rúru si predhrejeme na 180 stupňov a formu na zapekanie vymažeme maslom.
  • Do inej misky vhodíme nakrájané jablká aj rebarboru, kryštálový cukor, citrónovú šťavu aj vanilku a premiešame.
  • Ovocie nasypeme do zapekacej misky, pokryjeme posýpkou, ktorú ešte prsty rozdrobíme.
  • Misku položíme na plech s papierom na pečenie a vložíme do predhriatej rúry.
  • Pečieme asi 35 – 50 minút, aby boli jablká krásne jemné a povrch zlatohnedý.
  • Hotové môžeme ihneď servírovať. Kto chce, môže ešte ozdobiť kopčekom vanilkovej zmrzliny či šľahačkou.
Jablčno-rebarborový dezert s ovsenými vločkami.
Zdroj: https://www.bonappetit.com

Broskyne s vanilkou

Existuje lepšia a zaujímavejšia kombinácia pre akékoľvek sladké jedlo, ako je šťavnaté ovocie, šumivé víno, šľahačka a mascarpone? Je to ideálny dezert na letné mesiace, ktorý osvieži, pohladí chuťové poháriky a ešte oslní každú návštevu.

Ingrediencie:

  • 2 vrecká vanilkového cukru
  • 200 ml vody
  • 100 g trstinového cukru
  • 8 listov čerstvej bazalky
  • 4 veľké broskyne (polené a odkôstkované)
  • 200 ml šumivého vína

Vanilkový krém:

  • 1 vanilkový struk (len semená)
  • 100 g mascarpone
  • 100 ml smotany na šľahanie

Postup:

  • Vanilkové cukry, trstinový cukor a vodu dáme do hrnca a na strednom ohni privedieme do varu.
  • Znížime teplotu, vhodíme bazalku a opatrne vložíme polovičky broskýň. Necháme povariť cca 2 – 3 minúty.
  • Potom vypneme, zakryjeme vekom a necháme broskyne vychladnúť v sirupe.
  • Akonáhle sú broskyne aj sirup chladné, prilejeme šumivé víno, jemne premiešame a necháme 10 minút odpočívať pod pokrievkou.
  • Medzitým, než sa víno vsiakne do broskýň si pripravíme omáčku.
  • Do misky dáme semená z vanilkového struku, mascarpone, smotanu a šľaháme dohromady.
  • Nachystáme si 4 misky, dáme do každej vždy 2 polovice broskyne, trochu sirupu a ozdobíme vanilkovou omáčkou.
  • Môžeme ešte pridať listy čerstvej bazalky, prípadne rozpolený struk, ale nie je to nutné.
Pošírované broskyne na šumivom víne s bazalkou a vanilkou.
Zdroj: https://www.bbcgoodfood.com

Indický mrkvový puding

Toto rýchle sladké jedlo pochádzajúce z Indie sa vo väčšine prípadov pripravuje počas zimného obdobia. To samozrejme neznamená, že si ho nemôžeme vychutnať napríklad na jar.

Ingrediencie:

  • 2 polievkové lyžice Ghí
  • 4 veľké mrkvy
  • 1 1/2 hrnčeka plnotučného mlieka
  • 1/2 lyžičky kardamómu
  • 5 lyžíc trstinového cukru
  • 1/2 hrnčeka nasekaných neslaných kešu orieškov
  • 1 lyžica sekaných pistácií na ozdobu

Postup:

  • Mrkvy očistíme a nastrúhame, či už ručne alebo na elektrickom strúhadle.
  • Na strednom ohni zahrejeme panvicu Wok a akonáhle je horúca, dáme do nej 1 lyžicu Ghí.
  • Vhodíme mrkvu a za stáleho miešania smažíme cca 8 minút, až kým mrkva nezmení farbu.
  • Prilejeme mlieko a necháme variť ďalších 7 minút, aby sa mlieko vstrebalo. Nesmieme zabudnúť stále miešať.
  • Keď sa všetko mlieko vstrebe, pridáme cukor a druhú lyžicu Ghí. Miešame ďalej po dobu 6 minút.
  • Neprestávame miešať a postupne prihodíme kardamómový prášok a kešu orechy.
  • Varíme ešte ďalšie 3 – 4 minúty a stále miešame. Potom už stačí len servírovať ozdobené pistáciami.

Tip: Ak chceme mrkvu trochu oživiť, pridáme ešte mandle, hrozienka, pekanové orechy a sušené ovocie podľa chuti.

Indický dezert z pudingu a mrkvy.
Zdroj: https://www.honeywhatscooking.com

Churros s chilli čokoládou

Toto sladké jedlo je populárny najmä v Mexiku a Argentíne. Je to úžasná pochúťka, na ktorej si človek môže vypestovať aj závislosť, pretože sú chuťovo dokonalé.

Ingrediencie:

  • 190 g hladkej múky
  • Štipka soli
  • 310 ml vody
  • 160 g masla
  • 4 vajcia
  • 100 g krupicového cukru
  • 2 lyžičky mletej škorice

Horúca chilli čokoláda:

  • 2 litre mlieka
  • 3 x 100 g Lindt Excellence Chilli tmavej čokolády

Postup:

  • Do misy preosejeme múku so soľou. Vodu dáme do hrnca spolu s maslom a za stáleho miešania pri nízkej teplote privedieme do varu.
  • Akonáhle sa maslo rozpustí, prisypeme múku so soľou a miešame kým sa cesto neprestane lepiť na steny hrnca. Utvorí sa z neho taká lepkavá guľa.
  • Necháme zhruba 5 minút odpočinúť a potom pomocou ručného mixéra zašľaháme do zmesi po jednom vajci. Keď dáme posledné vajcia, šľaháme tak dlho, až vznikne hladké cesto, ktoré bude husté a lesklé.
  • Preložíme ho do cukrárskeho vrecka s ozdobnou tryskou s priemerom 1 cm.
  • V panvici či hrnci rozohrejeme dostatok oleja, aby mal hĺbku 7 cm. Na strednom ohni zahrejeme na teplotu 190 °C.
  • Vytláčame cesto do oleja a pomocou noža vždy odrežeme kúsok s dĺžkou 10 cm. Vyprážame po oboch stranách, vždy po 2 minútach otočíme na druhú stranu.
  • Dierovanou naberačkou vyberieme z oleja a prenesieme na misu s papierovými kuchynskými utierkami, aby sa vsiakol prebytočný olej.
  • Takto pokračujeme, až kým nespracujeme všetko cesto. Celkovo by malo byť 24 kúskov.
  • V miske zmiešame cukor so škoricou, vložíme do nej ešte teplé churros a dôkladne obalíme.
  • Ako pitie si pripravíme horúcu čokoládu s čili. Stačí len zahriať mlieko v hrnci, pridať nalámanú čokoládu a nechať rozpustiť.
  • Chilli čokoládu rozlejeme do pohárov a servírujeme spolu s churros.
Vyprážané kúsky cesta a čokoláda s chilli príchuťou.
Zdroj: https://www.taste.com.au

Babičkine palacinky

Ruku na srdce, kto nedá na kuchyňu našich babičiek dopustiť a rád si vždy dopraje poriadnu porcičku všetkého, čo nám naše zlatíčko pripraví? Skúste si pripraviť toto jednoduché sladké jedlo, po ktorom sa budete olizovať až za ušami.

Ingrediencie:

  • 1 1/2 hrnčeka polohrubej múky
  • 1 vrecúško kypriaceho prášku do pečiva
  • 1/2 lyžičky soli
  • 3 polievkové lyžice cukru kryštál
  • 1 vajce
  • 1 1/2 hrnčeka mlieka
  • 2 lyžice rozpusteného masla
  • 2 lyžičky vanilkového cukru
  • 1 lyžička vanilkového extraktu

Postup:

  • Najskôr zmiešame v mise všetky suché prísady.
  • Potom v inej miske našľaháme vajcia s mliekom do peny a pridáme do suchej zmesi.
  • Rozpustené maslo, ktoré bude mať izbovú teplotu, primiešame do zmesi spolu s vanilkovým cukrom a extraktom.
  • Opekáme na rozpálenej panvici dozlatista.
  • Servírujeme s čerstvými nakrájanými jahodami, prípadne ešte prihodíme kopček zmrzliny.

Tip: Ak radi skúšate tento druh receptov, pozrite si recepty na bábovky ako od babičky .

Sladké placky s jahodami.
Zdroj: https://www.food.com

Banánové lievance

Ak hľadáte niečo jednoduché a chuťovo úplne dokonalé ako ľahké raňajky, malú desiatu alebo aj sladkú večeru, potom je tento recept určený práve pre vás.

Ingrediencie:

  • 1 hrnček hladkej múky
  • 2 1/2 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
  • 2 lyžičky kryštálového cukru
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1 vajce
  • 1 hrnček mlieka
  • 3 lyžice rozpusteného masla
  • 2 zrelé banány
  • 2 lyžičky vanilkového cukru

Na ozdobu:

  • Čerstvé ovocie (jahody, čučoriedky, černice atď.)
  • Javorový sirup
  • Múčkový cukor

Postup:

  • Múku, prášok do pečiva, cukor a soľ premiešame vo väčšej miske a odložíme nabok.
  • V inej miske roztlačíme banány a rozmixujeme ich spolu s maslom, vanilkou, vajcami a mliekom.
  • Prelejeme do misy so suchými surovinami a premiešame, kým nevznikne hladká zmes.
  • Panvicu nahrejeme na strednú teplotu, rozpustíme v nej kúsok masla a vlejeme naberačku cesta.
  • Vyprážame z oboch strán dozlatista, cca 2 minúty pre každú stranu.
  • Postupne spracujeme všetko cesto. Podávame teplé a ozdobené čerstvým, prípadne kompótovaným ovocím, javorovým sirupom a posypané práškovým cukrom.
Jednoduché pancakes s banánmi.
Zdroj: https://preppykitchen.com

Nórska kaša s brusnicami

Každý severský štát je charakteristický svojou kuchyňou. Tento recept z Nórska je rýchly, jednoduchý a lahodný. Ide o sladké jedlo, ktoré je krémové aj slané s vôňou obľúbeného korenia.

Ingrediencie:

  • 3/4 hrnčeka bielej ryže
  • 1 1/2 hrnčeka vody
  • 2 1/2 hrnčeka mlieka
  • 1 polievková lyžica masla
  • 1 lyžica medu
  • 1 lyžica trstinového cukru
  • 1 lyžička soli
  • 2 lyžičky vanilkového extraktu

Na polevu:

  • 2 lyžice masla
  • Mletá škorica
  • Sušené brusnice

Postup:

  • V stredne veľkom hrnci privedieme do varu vodu s ryžou. Potom znížime na miernejšiu teplotu, zakryjeme a necháme povariť 10 minút.
  • Akonáhle sa všetka voda vstrebe, prilejeme 1/3 mlieka, premiešame, znova zaklopíme a necháme stuhnúť.
  • Pridáme vždy trochu mlieka, keď kaša zhustne, zhruba každých 5 – 10 minút.
  • Takto to opakujeme tak dlho, až spotrebujeme všetko mlieko. Kaša by mala byť hustá a ryža jemná.
  • Dohromady nám to zaberie cca 45 – 55 minút.
  • Keď je ryža hotová, prihodíme maslo, med, cukor, soľ, vanilkový extrakt a starostlivo premiešame.
  • Odstavíme a rozdelíme do misiek. Ozdobíme trochou rozpusteného masla, mletou škoricou a sušenými brusnicami.
Lahodná ovsená kaša so sušeným ovocím.
Zdroj: https://pickledplum.com

Mrknite, aké je tajomstvo pravej vanilky z Madagaskaru.

The secrets of Vanilla

Viete, ako sa vyrába sušený ananás, papaya, mango a mnohé ďalšie druhy ovocia? Pozrite sa na zaujímavé video, kde sa to dozviete.

How It's Made: Amazing Dried Fruits (Banana, Papaya, Mango, Pineapple, Apricot) Factory Process ▶34

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.