Skvelá a rýchla sladké jedlá

Máte chuť na niečo hriešne dobré? Niečo, čo sa rozplynie na jazyku a okamžite poteší naše chuťové bunky.

Potom sa pozrite na nasledujúce recepty, ako si bleskurýchlo pripraviť sladké hlavné jedlo i dezert. Nielen deti maškrtia .

Nebudeme vás zdržovať zbytočným rozepisováním, poďme radšej variť.

Rýchle hrnčekové palacinky

Skvelé jedlo pre lenivá nedeľné rána. Možno sa raňajky pretiahne až v obed. Alebo, ak chcete, v brunch.

INGREDIENCIE

  • 1 hrnček hladkej múky
  • 1 hrnček plnotučného mlieka
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 vajce
  • domáce marmeláda
  • repkový olej
  • 2 hrste jahôd
  • kakao na posypanie

POSTUP

  1. Múku, mlieko, cukor a vajcia spoločne rozšľaháme a vytvoríme redšie cesto.
  2. Rozpálime panvicu s kvapkou oleja.
  3. Vlejeme naberačku cesto a z oboch strán vyprážame do zlatista.
  4. Potrieme lekvárom a zabalíme.
  5. Navrch poukladáme plátky jahôd.
  6. Posypeme kakaom.

Sladké jedlo. Hoové chutné hrnčekové palacinky.

Zdravé banánovej palacinky

Recepty bez múky sú stále obľúbenejšie. Tieto zdravé palacinky vraj prekoná aj tie klasické. Neveríte? Vyskúšajte sami.

INGREDIENCIE

  • 4 vajcia
  • 2 zrelé banány
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 mäkký tvaroh
  • škorica
  • hrsť nasekaných vlašských orechov
  • repkový olej

POSTUP

  1. Banány roztlačíme a pridáme vajcia.
  2. Vytvoríme cesto.
  3. Rozpálime panvicu s kvapkou oleja.
  4. Cesto nalejeme na panvicu a smažíme z oboch strán.
  5. Tvaroh premiešame s vanilkovým cukrom.
  6. Palacinky plníme tvarohom.
  7. Zarolujeme, posypeme nasekanými orechmi a škoricou.
  8. Podávame.

Sladké jedlo.  Skvelý recept na banánovej palacinky.

Krupicová kaša z detstva

Spomínate, ako vám babička robila krupicovú kašu? Na rozpustené maslo na povrchu a čokoládový posyp. Pripravte sebe alebo svojim deťom presne takú.

INGREDIENCIE

  • 0,5 l mlieka
  • 3 lyžice krupice
  • 1 vanilkový cukor
  • 2 lyžice masla
  • kakao
  • ovocná šťava

POSTUP

  1. Krupicu s cukrom varíme v mlieku do zhustnutia.
  2. Maslo rozpustíme v hrnci.
  3. Kašu dáme do misiek a prelejeme rozpusteným maslom.
  4. Posypeme kakaom.
  5. Na záver pokvapkáme každú misku ovocnou šťavou.
  6. Podávame.

Sladké jedlo. Skvelý recept na krupicovú kašu.

Domáce žemľovka s jablkami

Opusťme spomienky na školskú jedáleň a pripravme si pravú a poctivú žemľovku doma. Raz urobiť nestačí.

INGREDIENCIE

  • 8 rožku nakrájaných na kolieska
  • 3 kyslejšie jablká
  • 2 lyžice medu
  • 2 škoricové cukry
  • 0,5 l mlieka
  • 2 vajcia
  • 2 lyžice rozpusteného masla

POSTUP

  1. Rúru predhrejeme na 180 ° C.
  2. Jablká olúpeme a nastrúhame.
  3. Zmiešame so škoricovým cukrom a medom.
  4. Vajcia oddelíme od žĺtkov.
  5. V osobitnej mise zmiešame mlieko sa škoricovým cukrom a žĺtkami.
  6. Rožky rýchlo namočíme v mlieku a poukladáme na dno pekáča.
  7. Nasleduje vrstva jabĺk a stále dokola.
  8. Ako posledný vrstvu necháme rožky.
  9. Vrchnú vrstvu potrieme maslom.
  10. Pečieme približne 20 minút.
  11. Medzitým si ušľaháme sneh zo zvyšných dvoch bielkov.
  12. Vrstvu bielkov poukladáme na žemľovku a pečieme ďalších 5 minút.
  13. Podávame.

Sladké jedlo.  Najlepší žemľovka s jablkami.

Lievance s javorovým sirupom

Vynikajúci lievance bez kysnutia. Nadýchané a tak akurát sladké. Javorový sirup neprebije chuť lievancov, naopak ju skvele dokresľuje.

INGREDIENCIE

  • 2 hrnčeky hladkej múky
  • 3 lyžice trstinového cukru
  • 2 vajcia
  • 1 hrnček plnotučného mlieka
  • 1 prášok do pečiva
  • repkový olej
  • škorica
  • javorový sirup

Tip: pozrite sa na vznik a históriu knedlí.

POSTUP

  1. V mise premiešame mlieko, múku, vajcia, cukor a prášok do pečiva.
  2. Rozpálime panvicu s kvapkou repkového oleja.
  3. Malé lievančeky vyprážame z oboch strán dozlatista.
  4. Posypeme škoricou a prelejeme javorovým sirupom.

Sladké jedlo. Recept na skvelé lievance.

Jahodové kysnuté knedle

Čechy tak obľúbené sladké kysnuté knedle. Recept, ktorý nesmie chýbať v žiadnej rodine.

INGREDIENCIE

  • 3 hrnčeky polohrubej múky
  • 1 lyžička soli
  • 1 hrnček plnotučného mlieka
  • 1 vajce
  • 1 kocka droždia
  • jahody
  • maslo
  • tvrdý tvaroh
  • práškový cukor

POSTUP

  1. Do misy nasypeme múku.
  2. Vytvoríme jamku a nalejeme do neho trochu mlieka a zasypeme droždím.
  3. Posypeme cukrom a múkou.
  4. Necháme v teple kysnúť.
  5. Pridáme soľ, vajce a zvyšok mlieko.
  6. Miešame a vypracujeme cesto.
  7. Opäť necháme chvíľu kysnúť.
  8. Z cesta tvoríme knedle, do stredu každého vložíme jahody.
  9. Knedle vložíme do vriacej vody a varíme približne 8 minút.
  10. Každý knedlík prepichneme, aby vyšla para.
  11. Podávame zasypané tvarohom, cukrom a poliate maslom.

Sladké jedlo. Hotový recept na výborné jahodové knedle.

Tvarohové marhuľové knedle

Najjednoduchšie verzia sladkých knedlí. Napriek tomu nič neoklamete a všetci si náramne pochutíme.

INGREDIENCIE

  • 250 g mäkkého tvarohu (ideálne nie vo vaničke)
  • 75 g detskej krupice
  • 1 vajce
  • cukor krupica
  • štipka soli
  • vykôstkované marhule
  • maslo
  • tvrdý tvaroh
  • práškový cukor

POSTUP

  1. Tvaroh, krupicu a vajcia zmiešame a vypracujeme cesto.
  2. Tvarujeme knedle a do každého dáme 1/2 marhule a trochu cukru.
  3. Knedle vložíme do hrnca s vodou, pridáme štipku soli a privedieme k varu.
  4. Akonáhle knedle vyplávajú varíme ďalších 8 minút.
  5. Každý knedlík prepichneme, aby vyšla para.
  6. Podávame zasypané tvarohom, cukrom a poliate maslom.

Vynikajúci sladké jedlo. Hotový recept na marhuľové knedle.

Predstavili sme vám sedem osvedčených receptov na tak obľúbená sladké jedlá. Pozor, jedlá sú vysoko návyková.

Všetky recepty sa dajú použiť ako hlavný chod, ale sú aj chutnú raňajkami.

Podľa nálady a sezóny obmieňame ovocné náplne a posýpka.

Vyskúšajte tiež ryžový nákyp s ovocím .

Objavte podobné tipy

Další výborné recepty:

Zdieľajte svojim priateľom:

Profilový obrázek

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikovia dobrého jedla a varenie nás baví. Na webe Webrecepty vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej obvyklými recepty. Budeme radi, keď naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť ako vám chutilo. Dobrú chuť! :)

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.