Máte chuť na niečo hriešne dobré? Niečo, čo sa rozplynie na jazyku a okamžite poteší naše chuťové bunky.
Potom sa pozrite na nasledujúce recepty, ako si bleskurýchlo pripraviť sladké hlavné jedlo i dezert. Nielen deti maškrtia .
Nebudeme vás zdržovať zbytočným rozepisováním, poďme radšej variť.
Rýchle hrnčekové palacinky
Skvelé jedlo pre lenivá nedeľné rána. Možno sa raňajky pretiahne až v obed. Alebo, ak chcete, v brunch.
INGREDIENCIE
- 1 hrnček hladkej múky
- 1 hrnček plnotučného mlieka
- 1 vanilkový cukor
- 1 vajce
- domáce marmeláda
- repkový olej
- 2 hrste jahôd
- kakao na posypanie
POSTUP
- Múku, mlieko, cukor a vajcia spoločne rozšľaháme a vytvoríme redšie cesto.
- Rozpálime panvicu s kvapkou oleja.
- Vlejeme naberačku cesto a z oboch strán vyprážame do zlatista.
- Potrieme lekvárom a zabalíme.
- Navrch poukladáme plátky jahôd.
- Posypeme kakaom.

Zdravé banánovej palacinky
Recepty bez múky sú stále obľúbenejšie. Tieto zdravé palacinky vraj prekoná aj tie klasické. Neveríte? Vyskúšajte sami.
INGREDIENCIE
- 4 vajcia
- 2 zrelé banány
- 1 vanilkový cukor
- 1 mäkký tvaroh
- škorica
- hrsť nasekaných vlašských orechov
- repkový olej
POSTUP
- Banány roztlačíme a pridáme vajcia.
- Vytvoríme cesto.
- Rozpálime panvicu s kvapkou oleja.
- Cesto nalejeme na panvicu a smažíme z oboch strán.
- Tvaroh premiešame s vanilkovým cukrom.
- Palacinky plníme tvarohom.
- Zarolujeme, posypeme nasekanými orechmi a škoricou.
- Podávame.

Krupicová kaša z detstva
Spomínate, ako vám babička robila krupicovú kašu? Na rozpustené maslo na povrchu a čokoládový posyp. Pripravte sebe alebo svojim deťom presne takú.
INGREDIENCIE
- 0,5 l mlieka
- 3 lyžice krupice
- 1 vanilkový cukor
- 2 lyžice masla
- kakao
- ovocná šťava
POSTUP
- Krupicu s cukrom varíme v mlieku do zhustnutia.
- Maslo rozpustíme v hrnci.
- Kašu dáme do misiek a prelejeme rozpusteným maslom.
- Posypeme kakaom.
- Na záver pokvapkáme každú misku ovocnou šťavou.
- Podávame.

Domáce žemľovka s jablkami
Opusťme spomienky na školskú jedáleň a pripravme si pravú a poctivú žemľovku doma. Raz urobiť nestačí.
INGREDIENCIE
- 8 rožku nakrájaných na kolieska
- 3 kyslejšie jablká
- 2 lyžice medu
- 2 škoricové cukry
- 0,5 l mlieka
- 2 vajcia
- 2 lyžice rozpusteného masla
POSTUP
- Rúru predhrejeme na 180 ° C.
- Jablká olúpeme a nastrúhame.
- Zmiešame so škoricovým cukrom a medom.
- Vajcia oddelíme od žĺtkov.
- V osobitnej mise zmiešame mlieko sa škoricovým cukrom a žĺtkami.
- Rožky rýchlo namočíme v mlieku a poukladáme na dno pekáča.
- Nasleduje vrstva jabĺk a stále dokola.
- Ako posledný vrstvu necháme rožky.
- Vrchnú vrstvu potrieme maslom.
- Pečieme približne 20 minút.
- Medzitým si ušľaháme sneh zo zvyšných dvoch bielkov.
- Vrstvu bielkov poukladáme na žemľovku a pečieme ďalších 5 minút.
- Podávame.

Lievance s javorovým sirupom
Vynikajúci lievance bez kysnutia. Nadýchané a tak akurát sladké. Javorový sirup neprebije chuť lievancov, naopak ju skvele dokresľuje.
INGREDIENCIE
- 2 hrnčeky hladkej múky
- 3 lyžice trstinového cukru
- 2 vajcia
- 1 hrnček plnotučného mlieka
- 1 prášok do pečiva
- repkový olej
- škorica
- javorový sirup
Tip: pozrite sa na vznik a históriu knedlí.
POSTUP
- V mise premiešame mlieko, múku, vajcia, cukor a prášok do pečiva.
- Rozpálime panvicu s kvapkou repkového oleja.
- Malé lievančeky vyprážame z oboch strán dozlatista.
- Posypeme škoricou a prelejeme javorovým sirupom.

Jahodové kysnuté knedle
Čechy tak obľúbené sladké kysnuté knedle. Recept, ktorý nesmie chýbať v žiadnej rodine.
INGREDIENCIE
- 3 hrnčeky polohrubej múky
- 1 lyžička soli
- 1 hrnček plnotučného mlieka
- 1 vajce
- 1 kocka droždia
- jahody
- maslo
- tvrdý tvaroh
- práškový cukor
POSTUP
- Do misy nasypeme múku.
- Vytvoríme jamku a nalejeme do neho trochu mlieka a zasypeme droždím.
- Posypeme cukrom a múkou.
- Necháme v teple kysnúť.
- Pridáme soľ, vajce a zvyšok mlieko.
- Miešame a vypracujeme cesto.
- Opäť necháme chvíľu kysnúť.
- Z cesta tvoríme knedle, do stredu každého vložíme jahody.
- Knedle vložíme do vriacej vody a varíme približne 8 minút.
- Každý knedlík prepichneme, aby vyšla para.
- Podávame zasypané tvarohom, cukrom a poliate maslom.

Tvarohové marhuľové knedle
Najjednoduchšie verzia sladkých knedlí. Napriek tomu nič neoklamete a všetci si náramne pochutíme.
INGREDIENCIE
- 250 g mäkkého tvarohu (ideálne nie vo vaničke)
- 75 g detskej krupice
- 1 vajce
- cukor krupica
- štipka soli
- vykôstkované marhule
- maslo
- tvrdý tvaroh
- práškový cukor
POSTUP
- Tvaroh, krupicu a vajcia zmiešame a vypracujeme cesto.
- Tvarujeme knedle a do každého dáme 1/2 marhule a trochu cukru.
- Knedle vložíme do hrnca s vodou, pridáme štipku soli a privedieme k varu.
- Akonáhle knedle vyplávajú varíme ďalších 8 minút.
- Každý knedlík prepichneme, aby vyšla para.
- Podávame zasypané tvarohom, cukrom a poliate maslom.

Predstavili sme vám sedem osvedčených receptov na tak obľúbená sladké jedlá. Pozor, jedlá sú vysoko návyková.
Všetky recepty sa dajú použiť ako hlavný chod, ale sú aj chutnú raňajkami.
Podľa nálady a sezóny obmieňame ovocné náplne a posýpka.
Vyskúšajte tiež ryžový nákyp s ovocím .