Inšpirujte sa receptami na falošné nátierky, ktoré sú ľahké a chutia výborne.
Chuť nátierok si môžete užívať vo všedný deň, ale môžete ich pripraviť aj ako zaujímavosť pri príležitosti narodeninovej, či inej oslavy.
Nechajte si chutiť!
Falošná homárová nátierka z zeleru a mrkvy
Pripravte si recept, ktorý je plný zdravých ingrediencií a môže slúžiť ako naozaj luxusné pohostenie.
Ingrediencie
- 90 g zeleru
- 60 g mrkvy
- 50 g majonézy
- 1 ks jarnej cibuľky
- citrónová šťava (z polovice citróna)
- štipka cukru
- soľ
- korenie
Postup
- Umytý a olúpaný zeler s mrkvou postrúhajte a ihneď pokvapkajte citrónovou šťavou.
- Jarnú cibuľku nakrájajte nadrobno a pridajte ju k zmesi s zelerom a mrkvou.
- Všetko jemne osoľte, pridajte pol čajovej lyžičky práškového cukru, majonézu a poriadne zamiešajte.
- Hotovú mrkvovú nátierku s falošným homárom a zelerom podávajte s obľúbeným, najlepšie celozrnným, pečivom.
Ak máte radi domáce produkty, môžete si upiecť vlastné pečivo. Pri výbere sa inšpirujte recenziami domácich pekární .
Horúca falošná krabia nátierka
Ste zvyknutí na vlažné alebo vychladené pokrmy? Hľadáte nejaký skutočne zaujímavý recept?
Potom vyskúšajte nátierku tak trochu inak.
Ingrediencie
- 2,5 čajovej lyžičky majonézy
- 2 čajové lyžičky cibuľového prášku
- 1 čajová lyžička sušeného cesnaku
- 1 polievková lyžica citrónovej šťavy
- 1 polievková lyžica vody
- 1 čajová lyžička soli
- ½ čajovej lyžičky feferónkovej omáčky (môžete nahradiť kajenským korením)
- 230 g taveného syra
- 450 g tyčiniek surimi (imitácia krabieho mäsa)
Postup
- V miske, ktorá je vhodná do mikrovlnnej rúry, zmiešajte všetky prísady, okrem tyčiniek surimi.
- Túto zmes vložte do mikrovlnky a prihrievajte, v 30 sekundových intervaloch, po dobu dvoch minút. Medzi jednotlivými intervalmi zmes vždy premiešajte, aby sa príchute správne prepojili.
- Akonáhle je zmes teplá, opatrne primiešajte, na väčšie kúsky nakrájané, surimi tyčinky.
- Misu prikryte a opäť vložte do mikrovlnnej rúry. Prihrievajte 2 minúty, pokiaľ nie je nátierka horúca.
- Podľa potreby osoľte a okoreňte podľa vlastnej chuti.
- Nátierku podávajte horúcou s krekermi alebo chlebom či zeleninou.
Inšpirujte sa receptami na slané pečivo , ktoré je, ako príloha k nátierke, veľmi vhodné.
Falošná škvarková nátierka z pohánky
Tento recept je jednoduchý a zaberie vám maximálne 15 minút!
Pochutnajte si na výbornej pohánke v trochu inom prevedení.
Ingrediencie
- 350 g pohánky (predvarené)
- 150 g taveného syra
- 1 šálka parmezánu (nastrúhaného)
- 1 šálka majonézy
- 1 strúčik cesnaku (prelisovaného)
Postup
- Predhrejte rúru na 200 °C.
- Zatiaľ čo sa rúra predohrieva, zmiešajte v kuchynskom robote všetky ingrediencie. Miešajte, kým sa všetko riadne neprepojí.
- Do misky na pečenie zmes prelejte a pečte 10–15 minút, kým nátierka mierne nezhnedne.
- Po tejto dobe nechajte chvíľu chladnúť a podávajte ozdobené obľúbenými bylinkami, napríklad kôprom.
- Nátierka výborne chutí s čerstvým pečivom.
Máte radi kôpor? Potom vyskúšajte výborný recept na kôprovú omáčku .
Falošná lososová nátierka
Máte radi lososa, ale momentálne ho nemáte po ruke?
Potom vyskúšajte tento skvelý recept, ktorý je jednoduchý a budete ho mať hotový, jedna dve.
Ingrediencie
- 1 konzerva rybičiek olejoviek v paradajkovom pretlaku
- 1 kocka tofu
- 1 balenie nátierkového masla bez príchuti
- 50 g majonézy
- 1 malá cibuľa
- korenie
- soľ
- citrónová šťava (na dochutenie)
Postup
- Rybičky vložte do misy a roztlačte ich.
- Následne nastrúhajte tofu a pridajte ho k rybičkám. Všetko premiešajte.
- Pridajte majonézu, nátierkové maslo a cibuľu, nakrájanú nadrobno.
- Všetko premiešajte, aby sa všetky ingrediencie prepojili a zmes dochuťte citrónovou šťavou, soľou a čiernym korením podľa vlastnej chuti.
- Podávať môžete ozdobené obľúbenými bylinkami.
Objavte podobné tipy
Falošná homárová nátierka z filé
Tento recept je skvelý v tom, že je možné ho pripraviť z najrôznejších rýb. Vyberte si taký druh ryby, ktorý chutí práve vám a nechajte si chutiť!
Ingrediencie
- 200 g filétov (voliteľné – losos, treska a pod. – bez kože a kostí)
- 1 čajová lyžička cesnakovej pasty
- ½ čajovej lyžičky čierneho korenia
- 3 polievkové lyžice horčica
- 4 polievkové lyžice majonézy
- 1 polievková lyžica masla
Postup
- Na panvici rozpustite maslo, pridajte cesnakovú pastu s filetmi a dobre premiešajte. Zakryte panvicu a varte 5–10 minút, kým sa filé neuvarí.
- V mise zatiaľ zmiešajte, pomocou mixéra, syr, majonézu a horčicu. Mali by ste získať hladkú zmes.
- Akonáhle budú filety hotové, roztlačte ich vidličkou a pridajte ich do zmesi s horčicou.
- Všetko dochuťte čiernym korením, podľa vlastnej chuti a premiešajte.
- Teraz môžete nátierku natrieť na obľúbené pečivo a ozdobiť ju čerstvými bylinkami alebo zeleninou.
Recept na falošnú nátierku z krabích tyčiniek
Pripravte si jednoduchú a nijak drahú nátierku, ktorú je vhodné podávať vo všedný deň, ale aj napríklad na Silvestra!
Ingrediencie
- 100 g krabích tyčiniek
- 100 g majonézy
- 50 g taveného syra
- soľ
- biele mleté korenie
- citrónová šťava (z ¼ citróna)
Postup
- Krabie tyčinky nakrájajte na drobné kúsočky.
- V miske zmiešajte kúsky krabích tyčiniek s majonézou a syrom.
- Ochuťte soľou, čiernym korením a pokvapkajte citrónovou šťavou podľa vlastnej chuti.
- Podávajte s čerstvým pečivom alebo obľúbenými sušienkami.
Teraz si môžete vyrobiť vlastné domáce pečivo. Inšpirujte sa recenziami domácich pekární !
Falošný tatarák zo zemiakov
Neholdujete mäsu? Potom si pripravte výborný zemiakový pokrm, ktorý ocenia nielen vegetariáni!
Ingrediencie
- 150 g zemiakov (varených v šupke)
- 1 konzerva celých paradajok
- 1,5 polievkové lyžice paradajkového pretlaku
- 3 čajové lyžičky dijonskej horčice
- 1 červená cibuľa (nakrájaná najemno)
- 2 polievkové lyžice kapary (nasekaných)
- 5 baby uhoriek (nakrájaných nadrobno)
- hrsť čerstvej petržlenovej vňate (nasekané)
- worcestrová omáčka (na dochutenie)
- tabasco (na dochutenie)
- balzamikový ocot (na dochutenie)
- toasty (alebo iné obľúbené pečivo)
Postup
- Zemiaky očistite a dajte variť. Po uvarení ich olúpte a nastrúhajte nahrubo.
- Paradajky z konzervy nakrájajte na 1,5 cm kúsky a pridajte k zemiakom.
- V miske zmiešajte kečup, horčicu a worcestrovú omáčku s tabascom.
- Do misky pridajte aj ďalšie ingrediencie a primiešajte zemiaky s paradajkami.
- Pred podávaním zmes pokvapkajte trochou balzamikového octu.
Tatarák chutí najlepšie s hriankou. Inšpirujte sa našimi recenziami najlepších hriankovačov .
Čo ste o nátierkach možno nevedeli
Recepty na falošné nátierky je možné podávať nielen s pečivom, ale môžete ich tiež pridávať do najrôznejších pokrmov ako ochucovadlo.
Nátierka mení nielen chuť jedla, ale aj jeho štruktúru a celkovo ho robí jemnejším a zaujímavejším.
Nátierky môžete pripraviť alebo zakúpiť vo forme pasty, tekutiny alebo pomletých potravín.
Prajeme vám radosť z prípravy a dobrú chuť!