7 najlepších sfalšovaných nátierok, ktoré nerozoznáte od tých pôvodných

Inšpirujte sa receptami na falošné nátierky, ktoré sú ľahké a chutia výborne.

Chuť nátierok si môžete užívať vo všedný deň, ale môžete ich pripraviť aj ako zaujímavosť pri príležitosti narodeninovej, či inej oslavy.

Nechajte si chutiť!

Falošná homárová nátierka z zeleru a mrkvy

Pripravte si recept, ktorý je plný zdravých ingrediencií a môže slúžiť ako naozaj luxusné pohostenie.

Ingrediencie

  • 90 g zeleru
  • 60 g mrkvy
  • 50 g majonézy
  • 1 ks jarnej cibuľky
  • citrónová šťava (z polovice citróna)
  • štipka cukru
  • soľ
  • korenie

Postup

  • Umytý a olúpaný zeler s mrkvou postrúhajte a ihneď pokvapkajte citrónovou šťavou.
  • Jarnú cibuľku nakrájajte nadrobno a pridajte ju k zmesi s zelerom a mrkvou.
  • Všetko jemne osoľte, pridajte pol čajovej lyžičky práškového cukru, majonézu a poriadne zamiešajte.
  • Hotovú mrkvovú nátierku s falošným homárom a zelerom podávajte s obľúbeným, najlepšie celozrnným, pečivom.

Biela zeleninová nátierka s majonézou v bielej mise.
zdroj: marthastewart.com

Ak máte radi domáce produkty, môžete si upiecť vlastné pečivo. Pri výbere sa inšpirujte recenziami domácich pekární .

Horúca falošná krabia nátierka

Ste zvyknutí na vlažné alebo vychladené pokrmy? Hľadáte nejaký skutočne zaujímavý recept?

Potom vyskúšajte nátierku tak trochu inak.

Ingrediencie

  • 2,5 čajovej lyžičky majonézy
  • 2 čajové lyžičky cibuľového prášku
  • 1 čajová lyžička sušeného cesnaku
  • 1 polievková lyžica citrónovej šťavy
  • 1 polievková lyžica vody
  • 1 čajová lyžička soli
  • ½ čajovej lyžičky feferónkovej omáčky (môžete nahradiť kajenským korením)
  • 230 g taveného syra
  • 450 g tyčiniek surimi (imitácia krabieho mäsa)

Postup

  • V miske, ktorá je vhodná do mikrovlnnej rúry, zmiešajte všetky prísady, okrem tyčiniek surimi.
  • Túto zmes vložte do mikrovlnky a prihrievajte, v 30 sekundových intervaloch, po dobu dvoch minút. Medzi jednotlivými intervalmi zmes vždy premiešajte, aby sa príchute správne prepojili.
  • Akonáhle je zmes teplá, opatrne primiešajte, na väčšie kúsky nakrájané, surimi tyčinky.
  • Misu prikryte a opäť vložte do mikrovlnnej rúry. Prihrievajte 2 minúty, pokiaľ nie je nátierka horúca.
  • Podľa potreby osoľte a okoreňte podľa vlastnej chuti.
  • Nátierku podávajte horúcou s krekermi alebo chlebom či zeleninou.

Nátierka z krabích tyčiniek, zdobená čerstvými bylinkami.
zdroj: chewoutloud.com

Inšpirujte sa receptami na slané pečivo , ktoré je, ako príloha k nátierke, veľmi vhodné.

Falošná škvarková nátierka z pohánky

Tento recept je jednoduchý a zaberie vám maximálne 15 minút!

Pochutnajte si na výbornej pohánke v trochu inom prevedení.

Ingrediencie

  • 350 g pohánky (predvarené)
  • 150 g taveného syra
  • 1 šálka parmezánu (nastrúhaného)
  • 1 šálka majonézy
  • 1 strúčik cesnaku (prelisovaného)

Postup

  • Predhrejte rúru na 200 °C.
  • Zatiaľ čo sa rúra predohrieva, zmiešajte v kuchynskom robote všetky ingrediencie. Miešajte, kým sa všetko riadne neprepojí.
  • Do misky na pečenie zmes prelejte a pečte 10–15 minút, kým nátierka mierne nezhnedne.
  • Po tejto dobe nechajte chvíľu chladnúť a podávajte ozdobené obľúbenými bylinkami, napríklad kôprom.
  • Nátierka výborne chutí s čerstvým pečivom.

Biela nátierka s bylinkami, natretá na celozrnnom pečive.
zdroj: freepik.com

Máte radi kôpor? Potom vyskúšajte výborný recept na kôprovú omáčku .

Falošná lososová nátierka

Máte radi lososa, ale momentálne ho nemáte po ruke?

Potom vyskúšajte tento skvelý recept, ktorý je jednoduchý a budete ho mať hotový, jedna dve.

Ingrediencie

  • 1 konzerva rybičiek olejoviek v paradajkovom pretlaku
  • 1 kocka tofu
  • 1 balenie nátierkového masla bez príchuti
  • 50 g majonézy
  • 1 malá cibuľa
  • korenie
  • soľ
  • citrónová šťava (na dochutenie)

Postup

  • Rybičky vložte do misy a roztlačte ich.
  • Následne nastrúhajte tofu a pridajte ho k rybičkám. Všetko premiešajte.
  • Pridajte majonézu, nátierkové maslo a cibuľu, nakrájanú nadrobno.
  • Všetko premiešajte, aby sa všetky ingrediencie prepojili a zmes dochuťte citrónovou šťavou, soľou a čiernym korením podľa vlastnej chuti.
  • Podávať môžete ozdobené obľúbenými bylinkami.

Oranžová rybia nátierka s čerstvými bylinkami a krekrom.
zdroj: peanutbutterandpeppers.com

Falošná homárová nátierka z filé

Tento recept je skvelý v tom, že je možné ho pripraviť z najrôznejších rýb. Vyberte si taký druh ryby, ktorý chutí práve vám a nechajte si chutiť!

Ingrediencie

  • 200 g filétov (voliteľné – losos, treska a pod. – bez kože a kostí)
  • 1 čajová lyžička cesnakovej pasty
  • ½ čajovej lyžičky čierneho korenia
  • 3 polievkové lyžice horčica
  • 4 polievkové lyžice majonézy
  • 1 polievková lyžica masla

Postup

  • Na panvici rozpustite maslo, pridajte cesnakovú pastu s filetmi a dobre premiešajte. Zakryte panvicu a varte 5–10 minút, kým sa filé neuvarí.
  • V mise zatiaľ zmiešajte, pomocou mixéra, syr, majonézu a horčicu. Mali by ste získať hladkú zmes.
  • Akonáhle budú filety hotové, roztlačte ich vidličkou a pridajte ich do zmesi s horčicou.
  • Všetko dochuťte čiernym korením, podľa vlastnej chuti a premiešajte.
  • Teraz môžete nátierku natrieť na obľúbené pečivo a ozdobiť ju čerstvými bylinkami alebo zeleninou.

Hnedá nátierka z filé, servírovaná s hnedým chlebom, paradajkami a šalátom.
zdroj: ookingfromtheheart.co.za

Recept na falošnú nátierku z krabích tyčiniek

Pripravte si jednoduchú a nijak drahú nátierku, ktorú je vhodné podávať vo všedný deň, ale aj napríklad na Silvestra!

Ingrediencie

  • 100 g krabích tyčiniek
  • 100 g majonézy
  • 50 g taveného syra
  • soľ
  • biele mleté korenie
  • citrónová šťava (z ¼ citróna)

Postup

  • Krabie tyčinky nakrájajte na drobné kúsočky.
  • V miske zmiešajte kúsky krabích tyčiniek s majonézou a syrom.
  • Ochuťte soľou, čiernym korením a pokvapkajte citrónovou šťavou podľa vlastnej chuti.
  • Podávajte s čerstvým pečivom alebo obľúbenými sušienkami.

Biela nátierka s čerstvými bylinkami, servírovaná s guľatými sušienkami.
zdroj: theseasonedmom.com

Teraz si môžete vyrobiť vlastné domáce pečivo. Inšpirujte sa recenziami domácich pekární !

Falošný tatarák zo zemiakov

Neholdujete mäsu? Potom si pripravte výborný zemiakový pokrm, ktorý ocenia nielen vegetariáni!

Ingrediencie

  • 150 g zemiakov (varených v šupke)
  • 1 konzerva celých paradajok
  • 1,5 polievkové lyžice paradajkového pretlaku
  • 3 čajové lyžičky dijonskej horčice
  • 1 červená cibuľa (nakrájaná najemno)
  • 2 polievkové lyžice kapary (nasekaných)
  • 5 baby uhoriek (nakrájaných nadrobno)
  • hrsť čerstvej petržlenovej vňate (nasekané)
  • worcestrová omáčka (na dochutenie)
  • tabasco (na dochutenie)
  • balzamikový ocot (na dochutenie)
  • toasty (alebo iné obľúbené pečivo)

Postup

  • Zemiaky očistite a dajte variť. Po uvarení ich olúpte a nastrúhajte nahrubo.
  • Paradajky z konzervy nakrájajte na 1,5 cm kúsky a pridajte k zemiakom.
  • V miske zmiešajte kečup, horčicu a worcestrovú omáčku s tabascom.
  • Do misky pridajte aj ďalšie ingrediencie a primiešajte zemiaky s paradajkami.
  • Pred podávaním zmes pokvapkajte trochou balzamikového octu.

Falošný tatarák zo zemiakov a paradajok, zdobený čerstvými kapustovými bylinkami.
zdroj: theanticancerkitchen.com

Tatarák chutí najlepšie s hriankou. Inšpirujte sa našimi recenziami najlepších hriankovačov .

Čo ste o nátierkach možno nevedeli

Recepty na falošné nátierky je možné podávať nielen s pečivom, ale môžete ich tiež pridávať do najrôznejších pokrmov ako ochucovadlo.

Nátierka mení nielen chuť jedla, ale aj jeho štruktúru a celkovo ho robí jemnejším a zaujímavejším.

Nátierky môžete pripraviť alebo zakúpiť vo forme pasty, tekutiny alebo pomletých potravín.

Prajeme vám radosť z prípravy a dobrú chuť!

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.