Vynikajúce nátierky zo sardiniek v 6 rôznych variantoch. Inšpirujte sa!

Rybie nátierky patria medzi tie obľúbené a pripravujú sa vo väčšine domácností.

Poznáte ale tú s koriandrom, limetkovou šťavou a olivami?

Alebo s pečeným cesnakom, kaparami, chilli a čerstvými bylinkami?

Ak nie, ale máte chuť vyskúšať niečo nové, potom sa pozrite na naše recepty na sardinkové nátierky 6x inak.

Paleo sardínkový dip

Zdravá a chutná paleo nátierka zo sardiniek, uhoriek a červenej papriky obohatí váš jedálniček a vy si hravo pripravíte ľahkú večeru.

Ingrediencie

  • 120 g plechovky sardiniek v olivovom oleji
  • 1/3 šálky uhorky nakrájané na kocky
  • 1/4 šálky červenej papriky nakrájanej na kocky
  • 1 jarná cibuľka, nasekaná
  • 1/2 malého citróna
  • Piri piri (alebo iná pálivá omáčka), podľa chuti

Postup

  1. Vyberte sardinky z plechovky a vložte do malej misky.
  2. Zalejte jednou lyžicou olivového oleja zo sardiniek.
  3. Roztlačte ryby vidličkou.
  4. Jemne vmiešajte uhorky, červenú papriku a jarnú cibuľku.
  5. Do zmesi vytlačte šťavu z 1/2 citróna a podľa chuti pridajte pálivú omáčku.
  6. Podávajte s plátkami uhorky a chipsy z banánu plantain.
Nátierka zo sardiniek s červenou paprikou, uhorkou a jarnou cibuľkou servírovaná v miske s vedľa položenými klinmi citróna a mištičkou uhoriek.
www.cheaprecipeblog.com

Brazílska sardínková paštéta

Lahodná paštéta zo sardiniek s olivami a koriandrom bude hitom na vašom stole a vaši hostia ju určite ocenia! Je jednoduchá a vy si ju hravo pripravíte behom chvíľky.

Ingrediencie

  • 100 g plechovky sardiniek v oleji, scedených
  • 10 olív, nasekaných
  • 1/2 cibule, nasekané
  • pažítka a koriander podľa chuti, nasekané
  • 3 lyžice limetkovej šťavy
  • 1/2 šálky majonézy
  • 1 lyžica olivového oleja
  • soľ a čerstvo mleté ​​korenie podľa chuti

Postup

  1. Vyberte sardinky z plechovky.
  2. Pomocou malého ostrého noža každú opatrne otvorte a odkryte chrbticu.
  3. Odstráňte a zlikvidujte všetky kosti.
  4. Ak chcete, môžete použiť aj celé sardinky, voľba je na vás.
  5. Preneste sardinky do strednej misky a roztlačte ich vidličkou do hladkej pasty.
  6. Pridajte nakrájanú cibuľu, olivy, nasekanú pažítku a koriander a dobre premiešajte.
  7. Ďalej pridajte limetkovú šťavu, majonézu a olivový olej a dobre premiešajte, pokiaľ nebude paštéta hladká.
  8. Teraz pridajte soľ a korenie podľa chuti, naposledy premiešajte a zmes preneste do servírovacej misky.
  9. Chlaďte asi hodinu v chladničke a podávajte ju studenú – chutí božsky!
  10. Nezabudnite servírovaciu misku zakryť potravinárskou fóliou.
  11. Paštétu podávajte na toastu alebo na sendviči.
Paštéta zo sardiniek servírovaná v miske so suchármi a pečivom.
www.iheartbrazil.com

Vyskúšajte aj naše recepty na rybie filety na 5 spôsobov. Sú vynikajúce a určite si pochutnáte!

Stredomorská nátierka zo sardiniek

Vynikajúci dip zo sardiniek s pečeným cesnakom, kaparami, chilli a čerstvými bylinkami je skvelou ľahkou večerou či pohostením pre vašich hostí. S nami si ho hravo pripravíte behom chvíle.

Ingrediencie

  • 1 hlava cesnaku
  • 1 lyžička olivového oleja
  • 2 plechovky sardiniek v oleji (každá po 100 g)
  • 1/4 šálky citrónovej šťavy
  • 2 lyžice scedených kapar
  • 1/4 lyžičky červených čili vločiek
  • 1/4 lyžičky soli
  • 2 lyžice jemne nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
  • 2 lyžice jemne nasekaného čerstvého kôpru

Postup

  1. Predhrejte rúru na 220 °C.
  2. Odrežte vrchnú časť cesnaku, aby ste odkryli strúčiky, a položte ho na malý kúsok alobalu.
  3. Pokvapkajte olivovým olejom a zabaľte cesnak do alobalu.
  4. Pečte 25 min do mäkka.
  5. Ochlaďte a potom vytlačte strúčiky cesnaku do kuchynského robota.
  6. Zlikvidujte cesnakovú kožu.
  7. Pridajte do kuchynského robota sardinky (vrátane oleja v plechovke), citrónovú šťavu, kapary, červené čili vločky a soľ.
  8. Rozmixujte na hrubú pastu a zoškrabte strany podľa potreby.
  9. Pridajte petržlenovú vňať a kôpor a pulzujte, kým sa nespoja.
  10. Dobrú chuť!
Sardínkový dip servírovaný v miske s vedľa položenou opečenou bagetkou.
www.sobeys.com

Sardínková paštéta so sušenými paradajkami

Táto jednoduchá paštéta zo sardiniek zachutí aj tým, ktorí rybie konzervy nemajú práve dvakrát v láske. Recept trvá 10 minút, obsahuje iba 5 kľúčových ingrediencií a navyše je veľmi zdravý a výživný.

Ingrediencie

  • 120 g plechovky sardiniek
  • 4 polovičky sušených paradajok v oleji
  • 1,5 lyžice majonézy
  • 1 lyžica nakrájanej jarnej cibuľky alebo červenej cibule
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • 1 čajová lyžička pikantnej omáčky alebo Srirachy (voliteľne)

Postup

  1. Pridajte všetky prísady do kuchynského robota a rozmixujte do hladka.
  2. Preneste do misky a podávajte s chrumkavým chlebom, nakrájanou zeleninou, nízkotučnými alebo paleo krekermi alebo použite do šalátu.
Paštéta zo sardiniek so sušenými paradajkami v miske s lyžicou s vedľa položenými plátkami uhorky.
www.irenamacri.com

Inšpirujte sa tiež našimi receptami na 7 jednoduchých nátierok z póru , ktoré zvládne každý.

Údená sardinková nátierka

Spojenie sardiniek, majonézy a údenej papriky vytvára lahodnú krémovú nátierku plnú bielkovín a omega-3. Užite si ju!

Ingrediencie

  • 120 g plechovky sardiniek vo vlastnej šťave a vo vode, scedené
  • 2 lyžice majonézy
  • 1 lyžička citrónovej šťavy
  • 1/8 lyžičky morskej soli
  • 1/4 lyžičky údené papriky
  • 1 lyžička nasekané šalotky

Postup

  1. Zmiešajte všetky ingrediencie dohromady, kým sa dobre nespoja.
  2. Dobrú chuť!
Nátierka zo sardiniek s údenou paprikou v miske so suchármi a čerstvými bylinkami.
www.oatmealwithafork.com

Nátierka zo sardiniek so syrom a pažítkou

Tento dip je jedným z najjednoduchších predjedál, ktoré môžete urobiť a vždy bude dobre prijatý. Perfektný pre improvizované stretnutia, pretože je veľmi rýchlo hotový a stačí k nemu pridať nejaké krekry či zeleninové tyčinky a máte postarané.

Ingrediencie

  • plechovka sardiniek v olivovom oleji, scedená
  • 100 g smotanového syra
  • 1/2 šalotky
  • lyžice citrónovej šťavy
  • lyžice olivového oleja
  • pažítka
  • soľ a čerstvo mleté ​​korenie

Postup

  1. Šalotku olúpte a nakrájajte nadrobno.
  2. Zmiešajte šalotku, smotanový syr, citrónovú šťavu, olivový olej a trochu soli a mletého korenia.
  3. Pridajte sardinky a všetko vidličkou premiešajte.
  4. Dokoreňte podľa chuti a pridajte nasekanú pažítku.
  5. Uložte do chladničky, kým nebudete pripravení na podávanie.
Sardínkový dip so syrom a pažítkou servírovaný v miske s lyžicou.
www.eatwell101.com

Pripravte si aj naše recepty na domáce nátierky z mäsa v 7 luxusných prevedeniach.

Aké sardinky kúpiť?

Najlacnejšia, najpohodlnejšia a najdostupnejšia forma sardiniek je tá konzervovaná . Môžete ich zohnať vykostené bez kože, vo vlastnej šťave, v rôznych olejoch, údené, s paradajkovou či inou omáčkou. Neotvorené konzervy uložené v chladnej, tmavej komore alebo skrini vydržia až 1 rok . Po otvorení skladujte sardinky v tesne uzavretej nádobe v chladničke po dobu 2 až 3 dní.

Ak máte spoľahlivý zdroj na kúpu celých sardiniek , potom vyberajte iba tie, ktoré majú jasné oči (bez začervenania), jasné žiabre, pevné mäso a jemnú sviežu morskú vôňu (žiadny silný „rybí“ zápach). Predajca potom môžete požiadať, aby vám sardinky vypitval a vykostil. Filety zo sardiniek alebo celej ryby sa najlepšie pripravujú v rovnaký deň, kedy ich zakúpite , ale je možné ich mať v chladničke 1 až 2 dni.

Kvalitné mrazené sardinky by mali byť tvrdé a lesklé. Tie v mrazničke vydržia až 6 mesiacov .

A ako vám nátierky zo sardiniek chutili? Napíšte nám do komentárov!

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.