Hľadáte niečo, čo vás osvieži a zároveň vám nechá príjemnú chuť na jazyku?
Vyskúšajte naše lahodné receptúry na sangrii.
My pre vás máme alkoholické aj nealkoholické varianty, plné ovocnej chuti a ľahkosti.
Domáce červené sangria
Osviežujúci a ovocný nápoj je jedným z obľúbených nápojov na popíjanie po celý rok. Ak plánujete večierok alebo nočný pokec so svojimi priateľmi, tento koktail je perfektným nápojom.
Čo budeme potrebovať
- 750 ml fľaše červeného vína
- 250 ml pomarančového džúsu
- 125 ml brandy
- 60 g cukor
- 1 pomaranč (nakrájaný na plátky)
- 1 jablko (nakrájané na plátky)
- 150 g čučoriedok
- 150 g nakrájaných jahôd
- 1 plechovka Hard seltzer (sóda s alkoholom)
Postup
- Vo veľkom džbáne zmiešajte víno, pomarančový džús, brandy a cukor.
- Vmiešajte pomaranče, jablká, čučoriedky a jahody.
- Nechajte v chlade, kým nebudete pripravení na podávanie, najlepšie 2 hodiny.
Alkoholických nápojov je celý rad, preto sa nebojte experimentovať a doma si pripravte aj niektorý z týchto koktailov , ktoré môžete servírovať aj inokedy ako len na Nový rok!

Broskyňové sangria z bieleho vína
Takzvaná biela sangria vyrobená je svetlejšou alternatívou k originálu. Je to tiež super osviežujúci letný drink. Tento ľahký recept na sangriu, aby bol ešte lepší, nechajte ovocie chvíľu namáčať v pomarančovom likére, ktorý sa často používa v margaritách.
Čo budeme potrebovať
- 150 g nakrájaných jahôd
- 1 mango ( na kocky)
- 1 broskyňa (nakrájaná na plátky)
- 60 g kryštálový cukor
- 60 ml pomarančového likéru
- 1 jablko (nakrájané na plátky)
- 1 pomaranč (nakrájaný na plátky)
- 1 limetka (nakrájaná na plátky)
- 750 ml fľaše suchého bieleho vína (vychladeného)
- 250 ml Hard seltzer (alkoholická minerálka)
Postup
- V strednej miske zmiešajte jahody, mango, broskyňu, cukor a pomarančový likér.
- Dajte na 1 hodinu do chladničky.
- Do veľkého džbánu pridajte chladené ovocie a plátky jablka, pomaranča a limetky.
- Zalejte bielym vínom a sódovkou a miešajte, aby sa ingrediencie spojili.
- Podávajte dobre vychladenú.
Tieto recepty na sangrii sú plné ovocia, takže ak ho chcete spracovať aj inak ako do alkoholického nápoja vytlačte z neho šťavu a pripravte si domáci džús za pomoci kvalitného a spoľahlivého elektrického odšťavovača . Vyberajte medzi tými, ktoré sme pre vás zrecenzovali na našom webe!

Objavte podobné tipy
Koktail alá sangria
Tento koktail na báze jabĺk vás pripraví na jeseň. Tu sa použilo biele víno, ktoré je doplnené koreneným zázvorovým pivom a sladkým jablčným muštom. Nižšie nájdete niekoľko tipov, ako vytvoriť ten najlepší možný nápoj.
Čo budeme potrebovať
- 1 jablko (kyslejšia odroda, nakrájané na plátky)
- 1 jablko (sladšia odroda, nakrájané na plátky)
- 1 citrón (nakrájaný na plátky)
- 1 pomaranč (nakrájaný na plátky)
- 250 ml jablčného cideru
- 350 ml zázvorového piva
- 750 ml fľaša bieleho vína
Postup
- Naplňte veľký džbán nakrájaným ovocím, potom pridajte jablkový mušt, zázvorové pivo a biele víno.
- Zmes premiešajte a nalejete do pohárov.
Aká použiť jablká?
Pokiaľ ide o jablká, môžete použiť akékoľvek, ale rozhodne si myslíme, že najlepšie (ako vizuálne, tak chuťovo) je skombinovať niekoľko druhov jabĺk. Použite Granny Smith, Red Delicious a Golden Delicious, ale Honeycrisp a Gala fungujú skvele aj v tomto kokteilu.
Aké víno je najlepšie?
Niekedy je najlepším spôsobom, ako spotrebovať fľašu nie tak skvelého vína, dať ju do sangrie. Ale ak stojíte v obchode pred regálom plným najrôznejších vín vyberajte suchšie alebo kyslejšie biele vína ako Sauvignon Blanc, Albariño a Muscadet. Môžete dokonca použiť suché šumivé víno alebo Prosecco.

Sangria ako nealkoholický napoj
Tento nealkoholický „mocktail“ je farebný, zábavný, ľahko sa vyrába, osvieži vás a je ideálny pre každé ročné obdobie!
Čo budeme potrebovať
- 750 ml šťavy z červeného hrozna
- 375 ml perlivej vody
- 375 ml brusnicovej šťavy alebo pomarančovej šťavy
- 500 ml nakrájaného ovocia
- ľad
- bylinky (škorica, levanduľa) a čerstvé plátky citrusov na ozdobu
Postup
- Do veľkého džbánu pridajte hroznovú šťavu, brusnicovú alebo pomarančovú šťavu, perlivú vodu a nakrájané ovocie.
- Nechajte vychladiť v chladničke minimálne 1 hodinu.
- Pred podávaním vyberte z chladničky, naplňte ľadom a ozdobte bylinkami a ovocím.

Ako vyrobiť najlepšiu sangriu?
Pôvod sangrie
Sangria k nám prišla zo Španielska a Portugalska. Má dlhú a bohatú históriu, ktorá siaha až do stredoveku. Bolo to pôvodne vyzreté víno zmiešané s ovocím a korením, ako je škorica, potom sa postupom času vyvinulo do rôznych regionálnych variácií, ktoré nájdete aj v našich receptoch.
Aké je najlepšie víno?
Nemusíte nutne chcieť použiť svoje najlepšie víno, pretože do neho budete miešať ďalšie ingrediencie. Niekoľko obľúbených druhov na použitie sú: Pinot Noir, Merlot a Cabernet Sauvignon, ale všetko závisí od osobných preferencií. Len nezabudnite, že pridáte množstvo ovocných prvkov a peknú dávku cukru. Pokiaľ pripravujete bielu sangriu, potom použite: suchšie alebo kyslejšie vína ako Sauvignon Blanc, Albariño a Muscadet.
Aké je najlepšie ovocie?
Chcete použiť voňavé ovocie, ktoré môže zostať v džbáne po dlhú dobu bez toho, aby sa rozpadlo. Citrusy, hrušky, brusnice a granátové jablká sú skvelé do sangrie v zimných mesiacoch! Medzi ďalšie obľúbené ovocie patria: pomaranče, jablká, čučoriedky, jahody, broskyne, černice a ananás.