S čučoriedkami v kuchyni: tie najlepšie recepty

Iste väčšinu z vás brávali vaše babičky do lesa, kam ste chodievali s hrnčeky a zámerom, pozbierať čo najviac čučoriedok , aby mohla babička upiecť tú dobrú buchtu.

Z týchto malých, fialových zázrakov sa dá pripraviť, ale oveľa viac ako jedna buchta.

Našich 5 jednoduchých receptov s čučoriedkami si vy aj vaše deti jednoducho zamilujete .

čučoriedková marmeláda

ingrediencie

  • 4 pohára surových čučoriedok = 1/2 litra šťavy
  • 500 ml vody
  • 1 lyžička kyseliny citrónovej
  • 1 kg cukru kryštál
  • 1 vrecúško Želírfixu 2: 1

postup

  1. Čučoriedky pomelieme na mlynčeku na ovocie alebo odšťavíme.
  2. Získanú šťavu zmiešame s vodou a dáme variť.
  3. V troške odobratého cukru rozmiešame Želírfix a nasypeme do vriacej šťavy.
  4. Povaríme asi 3 minúty a pridáme zvyšný cukor, opäť povaríme na miernom plameni asi 3 minúty.
  5. Odstavíme a vmiešame lyžičku kyseliny citrónovej.
  6. Po chvíľke odoberieme nežiaduce penu a naplníme do pohárov. Sterilizujeme 15 minút pri 85 ° C.

Čučoriedková marmeláda v pohároch

Tvarohové čučoriedkové knedle

ingrediencie

  • 25 dkg mäkkého tvarohu
  • 20-25 dkg hrubej múky
  • 2 lyžice cukru
  • 2 vajcia
  • 3 lyžice rozohriateho masla
  • soľ
  • čučoriedky

postup

  1. Do rozohriateho masla vmiešame vajcia a cukor.
  2. Pridáme tvaroh, štipku soli a všetko dôkladne premiešame.
  3. Múkou zahusťujeme tak dlho, dokiaľ nie je cesto vláčne (nemalo by sa lepiť na varešku).
  4. Vykrajujeme kúsky cesta a balíme do neho čučoriedky.
  5. Vkladáme do vriacej osolenej vody a varíme 5-6 minút (väčšie dlhšie).

čučoriedkové knedle

Pred podávaním môžeme posypať cukrom a poliať rozpusteným maslom.

čučoriedková bublanina

ingrediencie:

  • 50 gramov masla
  • 100 gramov cukru krupica
  • 3 vajcia
  • 180 ml mlieka
  • 300 gramov polohrubej múky
  • 1/2 balíčka kypriaceho prášku
  • štipka soli
  • 250 gramov čučoriedok
  • slnečnicový olej
  • 1 vanilkový cukor
  • 2 lyžice cukru múčky (na posypanie)

postup:

  1. Maslo vymiešame s cukrom a žĺtkami.
  2. Primiešame preosiatu múku s kypriacim práškom a mlieko.
  3. Nakoniec vyšľaháme bielky so štipkou soli do tuha a bielkový sneh opatrne vmiešame do cesta.
  4. Guľatú zapekaciu misu s vyvýšeným okrajom vymastíme slnečnicovým olejom.
  5. Nalejeme do nej cesto, na ktoré nasypeme čučoriedky a dáme piecť do predhriatej rúry.
  6. Pečieme pri 200 ° C asi 25 minút.

Bublanina sa môže piecť, ako na plechu či mise s vyvýšeným okrajom, tak aj v tortovej forme.

Bublaninu môžeme posypať aj posýpkou , ktorú pripravíme masla, múky a cukru a zapečieme spoločne. Môžeme podávať so šľahačkou.

čučoriedková bublanina www.trixicooks.com

čučoriedkové muffiny

ingrediencie

  • 25 dkg polohrubej múky
  • 5 lyžíc oleja
  • 4 lyžice horúcej vody
  • 4 lyžice práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 4 vajcia
  • 20 dkg čučoriedok
  • 1 lyžička prášku do pečiva

postup

  1. Ušľaháme olej, horúcu vodu, práškový a vanilkový cukor do peny.
  2. Postupne všleháme žĺtky a nakoniec vmiešame pevne ušľahaný sneh z bielka, spoločne s múkou zmiešanou s práškom do pečiva, a čučoriedky.
  3. Cestom naplníme papierové košíčky alebo tukom vytrenie formu na muffiny a v predhriatej rúre upečieme dozlatista.

čučoriedkové muffiny

Ešte horúce môžeme pocukrovať práškovým cukrom, ktorý zmiešame s vanilkovým, aby výsledok nielen chutil, ale aj prevoňala váš domov.

čučoriedkový koláč

ingrediencie

  • 250 gramov polohrubej múky
  • štipka soli
  • 125 gramov Hery
  • 1 vajce
  • 1 vrecúško vanilkového cukru
  • 100 gramov cukru
  • 450 gramov čučoriedok
  • 1 lyžica škrobovej múčky
  • 1 lyžica cukru
  • 4 lyžice egrešové marmelády
  • 2 bielky
  • 6 lyžíc práškového cukru

postup

  1. Múku zmiešame so soľou, Herou, vajcom, vanilkovým cukrom a cesto necháme odpočinúť 2 hodiny v chladničke.
  2. Škrobovú múčku zmiešame s cukrom, trochou vody a povaríme. Pridáme čučoriedky a necháme vychladnúť.
  3. Rúru vyhrejeme na 180 ° C. Cesto vyvaľkáme a vyložíme dno a boky tortovej formy. Pečieme 20 minút
  4. Po vychladnutí, potrieme marmeládou a navŕšime čučoriedkovou zmes.

čučoriedkový koláč

Pre dokonalý výsledok môžeme z bielkov a cukru vyšľahať sneh a nastriekať na čučoriedky mriežku. Potom dáme krátko do rúry zapiecť (do mierneho zhnednutia) a máme na svete chuťovo aj vzhľadovo neprekonateľný múčnik.

A keďže čučoriedok nie je nikdy dosť, vyskúšajte tiež okrem iného tiež čučoriedkové muffiny.

Další výborné recepty:

Zdieľajte svojim priateľom:

Profilový obrázek

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikovia dobrého jedla a varenie nás baví. Na webe Webrecepty vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej obvyklými recepty. Budeme radi, keď naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť ako vám chutilo. Dobrú chuť! :)

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.