Najlepšie recepty na sladký nákyp z ryže. Vyskúšajte ich všetky!

Ak vás premôže chuť na sladké jedlo a neviete, čo narýchlo uvariť, návrat k tejto dobrôtke z detstva je skvelou voľbou.

Ryžový nákyp nie je iba stálica školských jedální.

So starostlivou prípravou a poctivými ingredienciami dosiahnete úžasný výsledok a celá rodina sa bude oblizovať až za ušami.

Nebudeme vás ďalej napínať a poďme sa vrhnúť na 5 skvelých receptov na ryžový nákyp s rôznymi druhmi ovocia.

Ryžový nákyp so slivkami a lekvárom

Vynikajúci obed, ktorý je tak akurát sladký a vonia po vanilke so škoricou.

INGREDIENCIA

  • 150 g ryže
  • 800 ml mlieka
  • 150 g krupicového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 150 g masla
  • 4 vajcia
  • slivky
  • lekvár
  • škorica

POSTUP

  1. Ryžu uvaríme v mlieku na kašu.
  2. Vmiešame oba cukry.
  3. Rúru predhrejeme na 180 °C.
  4. Necháme vychladnúť a vmiešame maslo a vajcia.
  5. Premiešame.
  6. Do vymasteného pekáča dáme najskôr vrstvu ryžovej kaše.
  7. Poukladáme vykôstkovanými slivkami a potrieme lekvárom.
  8. Navrch dáme druhú polovicu kaše.
  9. Posypeme škoricou.
  10. Pečieme dozlatista približne 30 minút.
  11. Podávame.
Nákyp z ryže so slivkami na plechu.
www.dobruchut.aktuality.sk

Nákyp s marhuľami a orechmi

Nákyp, ktorý v sebe okrem zlatistých marhúľ skrýva prekvapenie v podobe chrumkavých orechov.

INGREDIENCIA

  • 150 g ryže
  • 800 ml mlieka
  • 150 g krupicového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 150 g masla
  • 4 vajcia
  • marhule (čerstvé alebo kompótované)
  • 2 hrsti mletých vlašských orechov
  • škorica

POSTUP

  1. Ryžu uvaríme v mlieku na kašu.
  2. Vmiešame oba cukry.
  3. Rúru predhrejeme na 180 °C.
  4. Necháme vychladnúť a vmiešame maslo a vajcia.
  5. Premiešame.
  6. Do vymasteného pekáča dáme najskôr vrstvu ryžovej kaše.
  7. Poukladáme vykôstkovanými marhuľami.
  8. Zasypeme orechy.
  9. Navrch dáme druhú polovicu kaše.
  10. Posypeme škoricou.
  11. Pečieme dozlatista približne 30 minút.
  12. Podávame.
Nákyp z ryže s marhuľami a orechmi posypaný cukrom.
www.webrecepty.sk

Máte radšej slané ako sladké? Vyskúšajte aj naše recepty na syrový nákyp !

Nákyp z ryže s jablkami a hrozienkami

Pokiaľ máte radi štrúdľu, táto verzia ryžového nákypu je pre vás jasnou voľbou.

INGREDIENCIA

  • 150 g ryže
  • 800 ml mlieka
  • 150 g krupicového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 150 g masla
  • 4 vajcia
  • jablká
  • 1 lyžička citrónovej kúry
  • 2 hrsti hrozienok
  • škorica

POSTUP

  1. Ryžu uvaríme v mlieku na kašu.
  2. Vmiešame krupicový cukor.
  3. Rúru predhrejeme na 180 °C.
  4. Oddelíme si žĺtky od bielkov.
  5. Z bielkov a vanilkového cukru vyšľaháme tuhý sneh.
  6. Kašu necháme vychladnúť a vmiešame maslo so žĺtkami.
  7. Prisypeme škoricu a citrónovú kúru.
  8. Jablká nastrúhame as hrozienkami taktiež vmiešame do kaše.
  9. Opatrne pridáme aj sneh z bielkov.
  10. Nalejeme do vymasteného pekáča.
  11. Pečieme dozlatista približne 30 minút.
  12. Podávame.
Nákyp s hrozienkami na tanieri.
www.dobruchut.aktuality.sk

Ryžový nákyp s broskyňami a snehovou čiapkou

Vynikajúci nákyp tak, ako by ho pripravila vaša babička.

INGREDIENCIA

  • 150 g ryže
  • 800 ml mlieka
  • 150 g krupicového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 150 g masla
  • 4 vajcia
  • broskyne (čerstvé alebo kompótované)
  • 2 bielky
  • štipka soli
  • škorica

POSTUP

  1. Ryžu uvaríme v mlieku na kašu.
  2. Vmiešame krupicový a polovicu vanilkového cukru.
  3. Z bielkov, štipky soli a druhej polovice vanilkového cukru vyšľaháme tuhý sneh.
  4. Sneh dáme bokom.
  5. Rúru predhrejeme na 180 °C.
  6. Kašu necháme vychladnúť a vmiešame maslo a vajcia.
  7. Premiešame.
  8. Do vymasteného pekáča dáme najskôr vrstvu ryžovej kaše.
  9. Poukladáme vykôstkovanými broskyňami.
  10. Navrch dáme druhú polovicu kaše.
  11. Poslednú vrstvu tvorí sneh z bielkov.
  12. Posypeme škoricou.
  13. Pečieme dozlatista približne 30 minút.
  14. Podávame.
Nákyp s broskyňami a čiapkou z bielkov na tanieri s vidličkou.
www.kuchynalidla.sk

Nákyp s lesným ovocím a tvarohom

Nákyp je vďaka pridanému tvarohu ešte vláčnejší. Použiť môžete takmer ľubovoľné ovocie.

INGREDIENCIA

  • 150 g ryže
  • 800 ml mlieka
  • 150 g krupicového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 150 g masla
  • 4 vajcia
  • višne
  • 250 g mäkkého tvarohu
  • škorica

POSTUP

  1. Ryžu uvaríme v mlieku na kašu.
  2. Vmiešame krupicový a polovicu vanilkového cukru.
  3. Rúru predhrejeme na 180 °C.
  4. Necháme vychladnúť a vmiešame maslo a vajcia.
  5. Premiešame.
  6. Tvaroh premiešame s druhou polovicou vanilkového cukru.
  7. Do vymasteného pekáča dáme najskôr vrstvu ryžovej kaše.
  8. Potom nasleduje vrstva tvarohu.
  9. Poukladáme vykôstkovanými višňami.
  10. Navrch dáme druhú polovicu kaše.
  11. Posypeme škoricou.
  12. Pečieme dozlatista približne 30 minút.
  13. Podávame.
Buchta z ryže s lesným ovocím.
www.spolukstolu.podravka.sk

Predstavili sme vám päť vynikajúcich receptov na ryžový nákyp, ktoré potešia nielen deti.

Ryžový nákyp je možné ďalej ozdobiť snehovou čiapkou . Bielky s vanilkovým cukrom a štipkou soli vyšľaháme do tuhého snehu a na posledných 10 minút navŕšime na nákyp.

Na podávanie sa tiež hodí sladká ovocná omáčka . Najjednoduchšie je pripraviť ju z kompótovej šťavy, ktorú zahustíme trochou solamylu a dochutíme cukrom, poprípade trochou citrónovej šťavy.

Podarilo sa? Odporúčame ďalšie sladké pokrmy z ryže . Uvidíte, že nebudete ľutovať.

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.