Vynikajúce recepty na rýchlovky na večeru, keď chýba čas na varenie. Inšpirujte sa!

Pokiaľ nechcete variť z polotovarov, potom pravdepodobne radi uvítate tipy na recepty na rýchle večere, ktorých príprava príliš času nezaberie.

Ktoré sú to?

Ponuka je široká!

Od ázijských restovaných pokrmov, cez polievky až po rôzne cestoviny.

Vyskúšajte všetky!

Kuracie Kung Pao s rezancami

Perfektná rýchlovka na večeru s kuracím mäsom, zeleninou, rezancami a luxusnou arašidovou omáčkou je skvelá ako rýchla večera, ktorá sa perfektne hodí aj pre náročné návštevy.

Ingrediencie

  • 230 g (nevarených) rezancov podľa vášho výberu
  • 2 lyžice arašidového alebo olivového oleja
  • 500 g vykostených kuracích pŕs bez kože, nakrájaných na kúsky veľkosti sústa
  • 1 malá biela cibuľa, nakrájaná na tenké plátky
  • 230 g šampiňónov, nakrájaných na tenké plátky
  • 1 veľká cuketa, nastrúhaná na špirálky alebo nakrájaná na kúsky
  • 3 strúčiky cesnaku, olúpané a nasekané
  • 1 várka omáčky Kung Pao (pozri nižšie)
  • na ozdobu: nasekané arašidy, na tenké plátky nakrájaná jarná cibuľka a pražené sezamové semienka

Na omáčku Kung Pao:

  • 1/2 šálky sójovej omáčky
  • 1/4 šálky arašidového masla
  • 1/4 šálky ryžového octu
  • 1 lyžica chilli cesnakovej omáčky (alebo srirachy)
  • 1 lyžica kukuričného škrobu
  • 1/2 lyžičky sušeného zázvoru
  • 1 lyžica sezamového oleja

Postup

  1. Rezance uvarte podľa návodu na obale.
  2. Sceďte, pokvapkajte trochou oleja a premiešajte.
  3. Odložte bokom, kým nebudete pripravení ich použiť.
  4. Zatiaľ čo sa rezance pripravujú, zohrejte 1 lyžicu oleja vo veľkej panvici alebo woku na stredne vysokom plameni.
  5. Kuracie mäso rovnomerne osoľte a okoreňte a potom pridajte do panvice.
  6. Restujte 3–4 minúty za občasného miešania, kým nie je kura prepečené a vo vnútri už nebude ružové.
  7. Kurča preložte dierovanou lyžicou na čistý tanier a dajte bokom.
  8. Pridajte zvyšnú 1 lyžicu oleja do panvice spolu s cibuľou a šampiňónmi.
  9. Za občasného miešania restujte 4 minúty, kým zelenina nezmäkne.
  10. Pridajte cuketu a cesnak a za občasného miešania restujte ďalšie 2 minúty.
  11. Vmiešajte omáčku Kung Pao (tú si pripravíte tak, že všetky ingrediencie šľahajte dohromady, kým sa nespoja), restované kuracie mäso a rezance a miešajte, kým sa všetko rovnomerne nespojí.
  12. Restujte ešte 1 minútu.
  13. Odstráňte z ohňa a ihneď podávajte, ozdobené nasekanými arašidmi, jarnou cibuľkou a praženými sezamovými semienkami.
Kuracie mäso so zeleninou, rezancami a arašidovou omáčkou v panvici.,
www.gimmesomeoven.com

Vyskúšajte aj niektorých z našich ďalších receptov na Kung Pao , po ktorých sa vám budú zbiehať sliny. Máme pre vás nielen kuracie, ale aj bravčový a vegetariánsky variant.

Teľacie Saltimbocca

Na toto rýchle a elegantné jedlo, obľúbené po celom Ríme, potrebujete iba 3 hlavné ingrediencie: teľacie rezne, prosciutto a čerstvú šalviu. Podávajte s jednoduchou omáčkou z talianskeho dezertného vína Marsala, ktorá je úplne luxusná!

Ingrediencie

  • 8 teľacích rezňov
  • soľ a čerstvo mleté korenie
  • 16–24 tenkých plátkov prosciutta
  • 16–24 čerstvých lístkov šalvie
  • 1⁄2 hrnčeka hladkej múky
  • 8 polievkových lyžíc extra panenského olivového oleja
  • 12 polievkových lyžíc masla
  • 1⁄4 šálky talianskeho dezertného vína Marsala
  • 1 hrnček kuracieho vývaru

Postup

  1. Pomocou paličky na mäso naklepte teľacie rezne, jeden po druhom, medzi 2 listami plastovej fólie, kým nebude každý kus hrubý asi 0,3 cm.
  2. Ľahko dochuťte soľou (stačí málo, pretože prosciutto je slané) a korením podľa chuti.
  3. Položte 2–3 plátky prosciutta na každý kus teľacieho mäsa a jemne pritlačte prosciutto k teľaciemu, aby priľnulo.
  4. Na prosciutto položte 2–3 lístky šalvie a špáradlá ich prirobte do teľacieho mäsa.
  5. Nasypte múku na veľký tanier.
  6. Každý kus teľacieho mäsa obaľte v múke, straste prebytok a dajte bokom.
  7. V panvici rozohrejte 2 lyžice oleja a 2 lyžice masla na stredne vysokom plameni.
  8. Pridajte 2 kusy teľacieho mäsa a opekajte, raz otočte, kým nie je prosciutto chrumkavé a teľacie mäso ľahko opečené, asi 1 minútu z každej strany.
  9. Mäso preložte na tanier vyložený papierovou utierkou; zlejte a vylejte olej a maslo z panvice.
  10. Tento postup opakujte s ďalším olejom, maslom a zvyšným mäsom.
  11. Odstráňte a zlikvidujte špáradlá.
  12. Sceďte a vyhoďte olej a maslo z panvice.
  13. Panvicu vráťte na sporák a zahrejte ju na vysokom plameni.
  14. Pridajte Marsalu.
  15. Varte a zoškrabávajte pritom opečené kúsky, kým sa víno nezredukuje na polovicu, 1–2 minúty.
  16. Pridajte vývar a redukujte na polovicu, asi 3 minúty.
  17. Vmiešajte zvyšné 4 lyžice masla a znížte plameň na strednú teplotu.
  18. Vráťte mäso na panvicu; varte za občasného obracania, kým omáčka mierne nezhustne, 1–2 minúty.
  19. Preložte na tanier a podávajte pokvapkané omáčkou z panvice.
Teľacie rezne s prosciuttom a šalviou servírované na tanieri.
www.saveur.com

Cuketové špagety s avokádovou omáčkou

Špirálky z cukiet zaliate smotanovou avokádovo-bylinkovou omáčkou sú skvelým nízkosacharidovým pokrmom, ktorý je zdravšou alternatívou k tradičným cestovinám. Je to skvelý recept na rýchlu večeru bez mäsa kedykoľvek počas týždňa. Zamilujete si ich!

Ingrediencie

  • 3-4 veľké alebo 5-6 malých cukiet
  • 1 lyžička olivového oleja
  • 3 strúčiky cesnaku, rozdrvené alebo nasekané

Na avokádovú omáčku:

  • 2 zrelá avokáda, zbavená kôstok a olúpaná
  • veľká hrsť koriandra (možno použiť aj petržlenovú vňať či bazalku)
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • 2 lyžice olivového oleja
  • ½ lyžičky soli alebo podľa chuti
  • ¼ lyžičky čierneho korenia
  • voda podľa potreby

Postup

  1. Odrežte konce cukety.
  2. Použite spiralizér, pomocou ktorého si pripravte cuketové špagety.
  3. Rozpáľte veľkú panvicu na vysokom plameni.
  4. Na panvicu pridajte 1 lyžičku olivového oleja a potom pridajte prelisovaný cesnak.
  5. Cesnak restujte len niekoľko sekúnd alebo kým nezozlátne.
  6. Pridajte cuketové rezance, premiešajte, aby sa spojili s cesnakom a varte len pár sekúnd, potom zložte panvicu z ohňa a nechajte vychladnúť.
  7. Zatiaľ čo sa cuketové cestoviny chladia, pridajte avokádo, bylinky (koriander, petržlenovú vňať alebo bazalku), citrónovú šťavu, olivový olej, soľ a korenie.
  8. Miešajte, kým nie je zmes krémová (voliteľne pridajte 2-3 lyžice vody alebo kým zmes nedosiahne tekutú konzistenciu).
  9. Na cuketové rezance nalejte omáčku.
  10. Premiešajte a podávajte.
  11. Ozdobte parmezánom alebo nasekaným koriandrom.
  12. Dobrú chuť!
Špirálky z cukiet zaliate smotanovou avokádovo-bylinkovou omáčkou serírované na tanieri.
www.gimmedelicious.com

Vyskúšajte aj naše vynikajúce recepty na cukety plnené mletým mäsom , po ktorých sa budete oblizovať. Máme pre vás varianty s hovädzím, ale aj morčacím mäsom, pečené aj varené, talianske či mexické. Vyberte si tú vašu NAJ!

Mongolské hovädzie s ryžou

Pripravte si tento pokrm, vďaka ktorému budete mať doma chutnú a lahodnú večeru ako z reštaurácie za pouhých 30 minút!

Ingrediencie

  • 500 g hovädzieho flank steaku, nakrájaného na tenké plátky cez zrno
  • 1/4 šálky kukuričného škrobu
  • 1 šálka rastlinného oleja
  • 2 jarné cibuľky, nakrájané diagonálne na kúsky veľkosti cca 2,5 cm

Na omáčku:

  • 1/2 šálky sójovej omáčky
  • 1/2 šálky trstinového cukru
  • 1/2 šálky vody
  • 1 lyžica lisovaného cesnaku
  • 1 polievková lyžica čerstvého zázvoru, nasekaného
  • 2 lyžičky sezamového oleja (alebo rastlinného oleja)

Voliteľne:

  • 1 lyžička sezamových semienok

Postup

  1. Pridajte nakrájaný flank steak do veľkej misy a premiešajte ho dôkladne s kukuričným škrobom.
  2. Zahrejte 1 šálku rastlinného oleja vo veľkej panvici.
  3. Akonáhle je olej horúci, pridajte hovädzie mäso a opekajte, kým nezhnedne, asi 1-2 minúty.
  4. Mäso trochu premiešajte, aby sa prepieklo rovnomerne.
  5. Preložte ho na tanier vyložený papierovou utierkou a vylejte olej z panvice.
  6. Do stredného hrnca na nízkom/strednom plameni pridajte olej, následne cesnak a zázvor, restujte a miešajte 30 sekúnd a zašľahajte trstinový cukor, sójovú omáčku a vodu.
  7. Varte do mierneho zhustnutia, asi 5-10 minút, potom odstavte.
  8. Pridajte hovädzie mäso do hrnca k omáčke a varte na strednom plameni, kým omáčka nezhustne, asi 2-3 minúty.
  9. Vmiešajte jarnú cibuľku.
  10. Ozdobte sezamovými semienkami (voliteľne).
  11. Ihneď podávajte s ryžou.
Hovädzie mäso po mongolsku s jarnou cibuľkou, servírované v hlbokom tanieri s ryžou.
www.sweetandsavorymeals.com

Jednoduchá cesnaková polievka

Jednoduchý a rýchly recept na polievku z cesnaku zahustenú chlebom. Má jemnú a bohatú chuť a príjemne vás zahreje počas zimných večerov.

Ingrediencie

  • 7 šálok zeleninového alebo kuracieho vývaru
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1 veľká cibuľa
  • 15 strúčikov cesnaku
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1/2 lyžičky čierneho korenia
  • 6 plátkov chleba (čerstvého alebo starého, bieleho alebo celozrnného)
  • 1 jarná cibuľka
  • 1/3 šálky kyslej smotany (voliteľne)

Postup

  1. Nalejte vývar do veľkej misky vhodnej do mikrovlnnej rúry a vložte ju do mikrovlnnej rúry na 7 minút.
  2. Veľký hrniec dajte na strednú teplotu a nalejte doň olivový olej.
  3. Počas zahrievania olúpte a nakrájajte cibuľu nahrubo.
  4. Pridajte ju do olivového oleja a premiešajte.
  5. Pri lúpaní strúčikov cesnaku občas premiešajte cibuľu.
  6. Rozložte všetok olúpaný cesnak do jednej vrstvy na doštičku a niekoľkokrát ňou prejdite nožom, aby ste ho nahrubo nasekali.
  7. Pridajte ho k cibuli a za stáleho miešania restujte 1 minútu.
  8. Dochuťte soľou a korením, vypnite mikrovlnku (ak ešte ide) a pridajte ohriaty vývar.
  9. Premiešajte a prikryte pokrievkou.
  10. Zvýšte plameň na vysoký.
  11. Nakrájajte chlieb na centimetrové kocky.
  12. Pridajte ich do polievky a premiešajte.
  13. Nasaďte pokrievku späť.
  14. Jarnú cibuľku nakrájajte.
  15. Dajte bokom.
  16. Akonáhle sa polievka varí a chlieb je dobre namočený, preložte polievku po dávkach do mixéra a rozmixujte do hladka.
  17. Ochutnajte av prípade potreby pridajte viac soli a korenia.
  18. Nalejte do misiek a do každej pridajte kyslú smotanu, ak používate, a nakrájanú jarnú cibuľku.
Polievka z cesnaku zahustená chlebom servírovaná v hlbokom tanieri a ozdobená čerstvou petržlenovou vňaťou.
www.cookthestory.com

Máme pre vás aj ďalšie recepty na cesnakovú polievku , ktoré si zamilujete!

Pad Thai

Tento thajský národný pokrm patrí medzi tie najchutnejšie jedlá, ktoré existujú. Presvedčte sa o tom sami! Môžete si zvoliť, či si doň pridáte kuracie mäso, krevety či tofu. Tak či tak bude výsledok stáť za to.

Ingrediencie

  • 110 suchých ryžových rezancov na pad thai
  • vriaca voda na zakrytie rezancov
  • 1 veľká šalotka, nakrájaná na jemné kocky
  • 4 nasekané strúčiky cesnaku
  • 1 lyžička nasekaného zázvoru (voliteľne)
  • 2 vajcia, rozšľahané vidličkou s výdatnou štipkou soli
  • 170 – 230 g tofu, kuracích pŕs alebo lúpaných kreviet
  • soľ a korenie na dochutenie
  • 2 lyžice arašidového oleja alebo kokosového oleja
  • 1 limetka

Na Pad Thai omáčku:

  • 3 lyžice rybej omáčky
  • 3 lyžice trstinového cukru (alebo kokosového, palmového alebo bežného cukru)
  • 3 lyžice ryžového octu (alebo zmes 1 – 2 lyžičiek tamarindovej pasty s 2 lyžičkami vody)
  • 1 lyžička sójovej omáčky

Na ozdobenie:

  • plátky limetky, čerstvé fazuľové klíčky, chilli vločky, nasekaná jarná cibuľka, pražené arašidy

Postup

  1. Uvarte rezance podľa návodu na obale
  2. Nemajú byť úplne mäkké, len ohybné a poddajné.
  3. Nakrájajte šalotku, cesnak a zázvor.
  4. V miske rozšľahajte dve vajcia vidličkou a pridajte štedrú štipku soli.
  5. Pripravte si omáčku zmiešaním všetkých ingrediencií v malej miske.
  6. Na kura: nakrájajte kura na tenké rezančeky a ochuťte soľou a korením.
  7. Na tofu: Očistite tofu papierovými utierkami. Tofu nakrájajte na 2 cm kocky, posypte soľou a korením a pridajte trochu kukuričného škrobu.
  8. Na krevety: Olúpte ich a dochuťte soľou a korením.
  9. Kurča, krevety alebo tofu opekajte vo woku s rozpáleným olejom, kým nebudú hotové.
  10. Odložte nabok a papierovú utierku vytrite panvicu.
  11. Pripravte si nakrájanú šalotku, rozšľahané vajcia, varené rezance, hotové kura, tofu alebo krevety a omáčku.
  12. Zahrejte 2 lyžice arašidového oleja vo woku, pridajte šalotkovú zmes a restujte len pár minút, kým zelenina nezozlátne a nerozvonia sa.
  13. Uprostred woku urobte jamku, šalotkovú zmes dajte na stranu panvice a pridajte vajcia.
  14. Rozdrvte vajcia na malé kúsky, nechajte ich trochu zhnednúť a zapracujte ich do šalotky a ďalej ich lámte na malé kúsky.
  15. Pridajte odkvapkané, polomäkké rezance a premiešajte s vaječnou zmesou, za stáleho miešania, obracania a opekania 3–4 minúty.
  16. Pridajte omáčku a varte 1 minútu.
  17. Pridajte varené kura, tofu alebo krevety a ešte chvíľu premiešavajte.
  18. Varte, kým nie sú rezance mäkké (ale stále trochu žuvacie), a ak sa vám zdajú príliš suché, pridajte trochu vody.
  19. Pridajte fazuľové klíčky a pražené arašidy a posypte čili vločkami a jarnou cibuľkou.
  20. Vytlačte trochu limetkovej šťavy a ochutnajte.
  21. Podľa chuti dosoľte, pridajte viac limetky alebo viac cukru.
  22. Premiešajte a ihneď podávajte.
  23. Rozdeľte na dva taniere.
  24. Ozdobte fazuľovými klíčkami, čerstvou jarnou cibuľkou, koriandrom alebo bazalkou, čili, nechtíkmi limetky a praženými drvenými arašidmi.
Thajské rezance s tofu, klíčkami a lahodnou omáčkou servírované na tanieri s čínskymi paličkami a klinom limety.
www.feastingathome.com

Tacos s miešanými vajcami

Jednoduchá a rýchla večera, na ktorú potrebujete len pár ingrediencií a zvyšky, ktoré vám zostali v chladničke z predchádzajúcich varení. A výsledok rozhodne stojí za to!

Ingrediencie

  • 6 veľkých vajec
  • 2 polievkové lyžice masla
  • 1/4 lyžičky soli
  • 1/4 lyžičky korenia
  • 8 malých kukuričných tortill
  • 2 až 3 šálky varenej zeleniny, ako sú zemiaky, cuketa, kukurica alebo akákoľvek iná zelenina, ktorá vám zostala z predchádzajúcich varení
  • 1 šálka vareného mäso, ako je kura, trhané bravčové alebo akékoľvek mäso, ktoré vám zostalo z predchádzajúcich varenia (voliteľne)
  • čerstvý koriander a pálivá omáčka na podávanie

Postup

  1. Vajcia šľahajte, kým sa bielky a žĺtky úplne nespoja.
  2. Rozpustite maslo v strednom hrnci na strednom plameni.
  3. Akonáhle sa rozpustí, znížte teplotu na stredne nízku a vlejte vajcia.
  4. Často miešajte, kým vajcia nedosiahnu požadovanú úroveň mäkkosti.
  5. Odstráňte z ohňa a vmiešajte soľ a korenie, potom presuňte na veľký servírovací tanier.
  6. Medzitým ohrejte zvyšky zeleniny v mikrovlnnej rúre alebo na panvici na miernom ohni.
  7. Ohriatu zeleninu preložte na servírovací tanier s vajcami.
  8. Tortilly krátko opečte z oboch strán nasucho na panvici.
  9. Naservírujte na stôl tanier s náplňami do tacos, tortilly, koriander a pikantnú omáčku, nech si každý zostaví svoje vlastné tacos.
Kukuričné tortilly plnené vajcami a zeleninou, servírované na tanieri.
www.thekitchn.com

Inšpirujte sa aj našimi ďalšími jednoduchými receptami na tacos či už s mäsom alebo bez!

Cestoviny s omáčkou z cherry paradajok

Len s pár ingredienciami môžete pripraviť lahodnú omáčku na cestoviny a to iba za 10 minút. Užite si túto rýchlu teplú večeru vhodnú aj pre deti.

Ingrediencie

  • 450 g suchých cestovín
  • soľ podľa chuti
  • 4 stredné strúčiky cesnaku, nakrájané na tenké plátky
  • 6 polievkových lyžíc extra panenského olivového oleja
  • 675 g cherry paradajok
  • 1 šálka čerstvých lístkov bazalky, nahrubo nasekaných
  • čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • parmezán, na podávanie

Postup

  1. Cestoviny dajte do veľkého hrnca, zalejte vodou a pridajte štipku soli.
  2. Za občasného miešania priveďte na prudkom ohni do varu.
  3. Varte, pokiaľ nebudú al dente, asi o 1 minútu menej, než odporúča návod na obale.
  4. Medzitým rozohrejte cesnak a 4 lyžice olivového oleja na panvici na strednom plameni, a restujte za častého miešania, kým cesnak nezmäkne, asi 3 minúty.
  5. Pridajte paradajky a varte za stáleho miešania, kým paradajky nezačnú praskať.
  6. Môžete im pomôcť tým, že na ne pri zmäknutí pritlačíte zadnou stranou varešky.
  7. Pokračujte vo varení, kým nebude omáčka bohatá a krémová, asi ďalších 5 minút.
  8. Vmiešajte bazalku a dochuťte soľou a korením.
  9. Keď sú cestoviny uvarené, sceďte ich a odložte si 1 šálku vody z varenia.
  10. Pridajte cestoviny do omáčky a zvýšte teplotu na stredne vysokú.
  11. Varte za stáleho miešania a podľa potreby pridávajte vodu z cestovín, aby sa konzistencia upravila na pekne krémovú.
  12. Odoberte z ohňa, vmiešajte zvyšné 2 lyžice olivového oleja a nastrúhaný parmezán.
  13. Okamžite servírujte a na stôl pridajte extra parmezán na posypanie.
Cestoviny s paradajkami, bazalkou a syrom servírované v hlbokom tanieri.
www.seriouseats.com

Zeleninový šalát s lososom

Tento zdravý šalát je bohatý na živiny a je neuveriteľne chutný. Obsahuje špenát, avokádo, paradajky a červenú cibuľu a na to všetko jednoducho naložíte lososa z panvice. Potom pokrm pokvapkáte domácou citrónovou zálievkou a máte na stole ľahké, ale aj sýte jedlo, ktorého príprava vám zaberie menej ako 20 minút!

Ingrediencie

  • 4 šálky baby špenátu
  • 2 paradajky, nakrájané
  • 1 avokádo, nakrájané na kocky
  • 1 uhorka, olúpaná a nakrájaná
  • 1/4 šálky červenej cibule, nakrájané
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 filety z lososa
  • soľ a korenie na dochutenie

Na citrónovú zálievku:

  • 1/3 šálky olivového oleja
  • 1/4 šálky citrónovej šťavy
  • 1 lyžička dijonskej horčice
  • 1/2 lyžičky medu alebo javorového sirupu
  • 1 strúčik cesnaku, nasekaný
  • soľ a korenie na dochutenie

Postup

  1. Zahrejte olej vo veľkej panvici na stredne vysokom plameni.
  2. Filety lososa ochuťte soľou a korením.
  3. Pridajte filety hornou stranou dole a varte 4 – 5 minút.
  4. Otočte lososa a varte ďalšie 2-3 minúty.
  5. Všetky ostatné ingrediencie na šalát rozdeľte do dvoch misiek a navrch položte hotového lososa.
  6. Ingrediencie na zálievku zmiešajte v malej miske a pokvapkajte jej hotový pokrm.
  7. Servírujte!
Špenát, avokádo, paradajky a červená cibuľa servírované v hlbokom tanieri s plátkom lososu a vidličkou.
www.downshiftology.com

Šaláty bývajú zdravou obľúbenou pochúťkou, ktorá dopĺňa jedálniček snáď každého. Ale už ste vyskúšali niektorý z receptov na vrstvený šalát ? Pokiaľ nie, mali by ste to rýchlo napraviť!

Restované kuracie mäso so zeleninou po ázijsku

Luxusný a rýchly pokrm, ktoré si hravo pripravíte kedykoľvek počas týždňa a to do 20 minút! Je príjemne pikantná a kombinácia ázijských chutí, kuracieho mäsa, ryže a zeleniny nikdy neomrzí.

Ingrediencie

  • 3 kuracie prsné rezne, nakrájané na kúsky veľkosti sústa
  • 2 lyžice kukuričnej múky alebo kukuričného škrobu
  • štipka soli
  • štipka korenia
  • 2 lyžice rastlinného oleja
  • 1 šálka cukrového hrášku
  • 1 žltá paprika, zbavená semienok a nakrájaná na plátky
  • 1 červená paprika, zbavená semienok a nakrájaná na plátky
  • 2 strúčiky cesnaku, olúpané a nasekané
  • 4 lyžice sójovej omáčky
  • 2 lyžice čínskeho ryžového octu
  • 3 lyžice trstinového cukru
  • 3 lyžice sweet chilli omáčky
  • 2 lyžice kečupu
  • 1 zväzok jarnej cibuľky, nakrájané
  • 1 malá červená chilli paprička, zbavená semienok a nakrájaná na plátky
  • varená ryža alebo rezance, na servírovanie

Postup

  1. Kuracie mäso dajte na tanier, pridajte kukuričnú múku, soľ a korenie a premiešajte, aby sa kura obalilo.
  2. Pridajte olej do woku a zahrejte na vysokú teplotu.
  3. Keď je olej veľmi horúci, pridajte kura a opekajte 5–6 minút – niekoľkokrát otočte, kým ľahko nezhnedne.
  4. Pridajte cukrový hrášok a papriku a opekajte ďalšie dve minúty
  5. Pridajte cesnak, sójovú omáčku, čínsky ryžový ocot, trstinový cukor, sweet chilli omáčku a kečup.
  6. Pokračujte v zahrievaní na vysokú teplotu, všetko prehadzujte špachtľou, kým sa zmes nezahreje.
  7. Skontrolujte, či je kura prepečené tak, že vezmete veľký kus a prekrojíte ho na polovicu.
  8. Pokiaľ už nie je uprostred ružovej, je hotové.
  9. Premiešajte s nakrájanou jarnou cibuľkou a nakrájanou chilli papričkou a restujte ešte minútu.
  10. Podávajte s ryžou alebo rezancami.
Kuracie mäso, zelenina a ryža na ázijský spôsob, to všetko servírované v hlbokom tanieri.
www.kitchensanctuary.com

Ak chcete vyskúšať aj ďalšie recepty na rýchle a ľahké večere či obedy, máme pre vás tip – rýchle jedlá z jedného hrnca. Ich veľkou výhodou je, že už nemusíte chystať zvlášť prílohu, takže príprava obeda sa vám o to skráti.

A ako vám dnešné recepty chutili? Napíšte nám do komentárov!

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.