Rýchle recepty pre chvíle, kedy chýba čas na varenie

Ak nechcete variť z polotovarov, potom pravdepodobne siahnete po receptoch, ktorých príprava príliš času nezaberie.

Ktoré to sú? Rizoto, karbonátky alebo niečo zapečeného?

Prinášame vám nápady na rýchlu prípravu jedál. Jedná sa hlavne o mäsové pokrmy.

1. Rizoto s kuracím mäsom

Výhodou kuracieho mäsa je to, že stačí naozaj tak pol hodiny a je prepečené alebo podusené. Preto ho môžeme použiť aj pre rizoto.

INGREDIENCIE:

  • 300 g kuracieho mäsa – prsia, steaky
  • 1 cibuľa
  • kúsok zeleru
  • 1 až 2 mrkvy
  • 2 petržlenu
  • 2 hrste mrazeného hrášku
  • tvrdý syr
  • olej
  • 1 hrnček ryže

POSTUP:

  1. Ryžu preperieme v studenej vode a dáme ju dusiť s prídavkom lyžičky oleja, niekoľko zrniek čierneho korenia. Podľa chuti ju osolíme.
  2. Kuracie mäso umyjeme a nakrájame na menšie kúsky.
  3. V kastróle na oleji osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu.
  4. Pridáme nakrájané kuracie mäso a nastrúhanú umytú zeleninu.
  5. Osolíme, okoreníme a dusíme domäkka.
  6. Ako je ryža a mäso hotové, všetko spoločne zmiešame.
  7. A môžeme servírovať. Jednotlivé porcie môžeme na tanieriku posypať postrúhaným tvrdým syrom.

Rizoto s kuracím mäsom

wszelkieprzepisy.pl

2. Karbonátky

Keď kúpime bravčové mäso už namletej, potom samotné usmažení karbonátok je otázkou maximálne hodiny nášho času.

INGREDIENCIE:

  • 400 g mletého bravčového mäsa
  • 1 cibuľa
  • kúsok slaniny
  • 1 žemľa
  • 4 lyžice mlieka
  • 2 vajcia
  • soľ
  • korenie mleté
  • celý rasca
  • majoránka
  • olej
  • strúhanka

POSTUP:

  1. Do misky dáme nakrájanú žemľu, ktorú sme zvlhčila mliekom.
  2. Pridáme mleté mäso a riadne premiešame.
  3. Doplníme vajcia a ochutíme soľou, korením, rascou a majoránom.
  4. V kastróle osmažíme na slanine nadrobno nakrájanú cibuľu a tú potom pridáme do mäsovej zmesi.
  5. Z hmoty tvarujeme fašírky, ktoré obaľujeme v strúhanke.
  6. Na panvičke rozohrejeme olej a v ňom karbonátky vypražíme z oboch strán do zlatista.

karbonátky

nettiecronish.com

3. Zapečené cestoviny

Kúpte kúsok údeného mäsa a pripravte si rýchle zapečené cestoviny.

INGREDIENCIE:

  • 400 g údeného mäsa
  • 300 g cestovín
  • cesnak
  • soľ
  • korenie
  • cesnak podľa chuti
  • olej alebo masť
  • 3 vajcia
  • pol hrnčeka mlieka

POSTUP:

  1. Vo vode uvaríme domäkka údené mäso.
  2. Mäso vyberieme a nakrájame na malé kúsky.
  3. Cestoviny uvaríme podľa návodu domäkka.
  4. Vezmeme zapekaciu misku, ktorú vymastíme masťou alebo olejom.
  5. Na dno dáme uvarené cestoviny a nakrájané údené mäso.
  6. Všetko osolíme, okoreníme a dochutíme roztlačeným cesnakom.
  7. Vajíčka rozklepneme do hrnčeka, doplníme mliekom a rozšľaháme.
  8. Vajcia aj s mliekom nalejeme na cestoviny v zapekacej miske.
  9. Dáme zapiecť do rúry na 180 stupňov Celzia asi po dobu 40 minút.

Hotový recept na zapečené cestoviny

christinespantry.com

Pokiaľ chcete vyskúšať aj ďalšie recepty na rýchle a jednoduché pokrmy, máme pre vás tip – rýchla jedlá z jedného hrnca. Ich veľkou výhodou je, že už nemusíte chystať zvlášť prílohu, takže príprava obeda sa vám o to skráti.

Zdieľajte svojim priateľom:

Milan & Ondra

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikovia dobrého jedla a varenie nás baví. Na webe Webrecepty vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej obvyklými recepty. Budeme radi, keď naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť ako vám chutilo. Dobrú chuť! :)

Napísať komentár

Emailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená do žiadnej databázy. Vyžadované polia sú označené *.