Ak nechcete variť z polotovarov, potom pravdepodobne siahnete po receptoch, ktorých príprava príliš času nezaberie.
Ktoré to sú? Rizoto, karbonátky alebo niečo zapečeného?
Prinášame vám nápady na rýchlu prípravu jedál. Jedná sa hlavne o mäsové pokrmy.
1. Rizoto s kuracím mäsom
Výhodou kuracieho mäsa je to, že stačí naozaj tak pol hodiny a je prepečené alebo podusené. Preto ho môžeme použiť aj pre rizoto.
INGREDIENCIE:
- 300 g kuracieho mäsa – prsia, steaky
- 1 cibuľa
- kúsok zeleru
- 1 až 2 mrkvy
- 2 petržlenu
- 2 hrste mrazeného hrášku
- tvrdý syr
- olej
- 1 hrnček ryže
POSTUP:
- Ryžu preperieme v studenej vode a dáme ju dusiť s prídavkom lyžičky oleja, niekoľko zrniek čierneho korenia. Podľa chuti ju osolíme.
- Kuracie mäso umyjeme a nakrájame na menšie kúsky.
- V kastróle na oleji osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu.
- Pridáme nakrájané kuracie mäso a nastrúhanú umytú zeleninu.
- Osolíme, okoreníme a dusíme domäkka.
- Ako je ryža a mäso hotové, všetko spoločne zmiešame.
- A môžeme servírovať. Jednotlivé porcie môžeme na tanieriku posypať postrúhaným tvrdým syrom.

Objavte podobné tipy
2. Karbonátky
Keď kúpime bravčové mäso už namletej, potom samotné usmažení karbonátok je otázkou maximálne hodiny nášho času.
INGREDIENCIE:
- 400 g mletého bravčového mäsa
- 1 cibuľa
- kúsok slaniny
- 1 žemľa
- 4 lyžice mlieka
- 2 vajcia
- soľ
- korenie mleté
- celý rasca
- majoránka
- olej
- strúhanka
POSTUP:
- Do misky dáme nakrájanú žemľu, ktorú sme zvlhčila mliekom.
- Pridáme mleté mäso a riadne premiešame.
- Doplníme vajcia a ochutíme soľou, korením, rascou a majoránom.
- V kastróle osmažíme na slanine nadrobno nakrájanú cibuľu a tú potom pridáme do mäsovej zmesi.
- Z hmoty tvarujeme fašírky, ktoré obaľujeme v strúhanke.
- Na panvičke rozohrejeme olej a v ňom karbonátky vypražíme z oboch strán do zlatista.

3. Zapečené cestoviny
Kúpte kúsok údeného mäsa a pripravte si rýchle zapečené cestoviny.
INGREDIENCIE:
- 400 g údeného mäsa
- 300 g cestovín
- cesnak
- soľ
- korenie
- cesnak podľa chuti
- olej alebo masť
- 3 vajcia
- pol hrnčeka mlieka
POSTUP:
- Vo vode uvaríme domäkka údené mäso.
- Mäso vyberieme a nakrájame na malé kúsky.
- Cestoviny uvaríme podľa návodu domäkka.
- Vezmeme zapekaciu misku, ktorú vymastíme masťou alebo olejom.
- Na dno dáme uvarené cestoviny a nakrájané údené mäso.
- Všetko osolíme, okoreníme a dochutíme roztlačeným cesnakom.
- Vajíčka rozklepneme do hrnčeka, doplníme mliekom a rozšľaháme.
- Vajcia aj s mliekom nalejeme na cestoviny v zapekacej miske.
- Dáme zapiecť do rúry na 180 stupňov Celzia asi po dobu 40 minút.

christinespantry.com
Pokiaľ chcete vyskúšať aj ďalšie recepty na rýchle a jednoduché pokrmy, máme pre vás tip – rýchla jedlá z jedného hrnca. Ich veľkou výhodou je, že už nemusíte chystať zvlášť prílohu, takže príprava obeda sa vám o to skráti.