Recepty na vynikajúce jablkové rezy v 4 podobách. Ktorú si dáte?

Jablčné rezy poznáme v mnohých podobách.

Je to možno následkom toho, že jablká sú veľmi dostupnou surovinou.

Okrem ich využitia do marmelád, kompótov, muštov, čajov, ich môžete usušiť na krížalky alebo z nich upiecť jablkové torty, jablčné rezy a múčniky .

Pozrite sa, aké recepty sme pre vás pripravili my!

Ktorý je najlepší?

Jablčné rezy so syrom a posýpkou

Z najlepších jablčných rezov sme vybrali aj tento recept. Má maslový korpus, ktorý je pokrytý náplňou zo smotanového syra. Na ňu nasadajú jablká posypané posýpkou.

Ingrediencie:

  • 1 a ¾ hrnčeka múky
  • ½ hrnčeka trstinového cukru
  • ¾ hrnčeka masla
  • ½ lyžičky soli

Na náplň:

  • 450 g čerstvého smotanového syra
  • ½ hrnčeka cukru
  • 2 vajcia
  • ½ lyžičky vanilkového extraktu
  • ½ lyžičky soli
  • 1 lyžička škorice
  • ½ lyžičky mletého klinčeka

Na posýpku:

  • ¾ hrnčeka polohrubej múky
  • ¼ hrnčeka ovsených vločiek
  • ½ hrnčeka trstinového cukru
  • ½ hrnčeka masla

Na jablkovú náplň:

  • 2 jablká
  • 2 lyžice trstinového cukru
  • 1 lyžička škorice
  • ⅛ lyžičky mletého klinčeka
  • ¼ hrnčeka nasekanej bielej čokolády

Postup:

  • Múku, cukor, maslo a soľ si vyšľahajte.
  • Ingrediencie na syrovú náplň dajte do mixéra a rozmixujte do hladka.
  • Ingrediencie potrebné na posýpku vložte do mixéra a rozmixujte.
  • Jablká olúpte a nakrájajte na malé kocky.
  • Zmiešajte ich s cukrom, škoricou a klinčekmi.
  • Cesto rozprestrite na plech o veľkosti zhruba 30×30 cm vyložený papierom na pečenie.
  • Na cesto nalejte syrový krém, naň potom jablká, a nakoniec posypte posýpku a nasekanú bielu čokoládu.
  • Dajte piecť na 180 ° C na dobu asi 50 minút.
Jablčná buchta s čerstvým syrom
Zdroj: tastesbetterfromscratch.com

Videorecept pozrite tu:

Apple Pie Spice Cheesecake Bars

Tip: Máte radi posýpkové koláče s ovocím ? Skúste si upiecť spolu s nami.

Jabkové rezy s tekvicou a smotanovým syrom

A ako inak nazvať tieto jablčné rezy ? Luxusné . Kombinácia tekvice hokkaido a jabĺk vás nenechá bez ohlasu.

Ingrediencie:

  • 4 vajcia
  • 1 a ⅔ hrnčeka cukru
  • 1 hrnček rastlinného oleja
  • 280 g tekvicového kompótu (alebo čerstvej uvarenej tekvice)
  • 2 hrnčeky polohrubej múky
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • 1 lyžička sódy bikarbóny
  • 2 lyžičky škorice
  • ½ lyžičky muškátového orieška
  • 1 lyžička soli
  • 1 a ½ hrnčeka nakrájaných jabĺk

Na krém:

  • 450 g čerstvého smotanového syra
  • 1 hrnček zmäknutého masla
  • 1 hrnček práškového cukru
  • 1 lyžica škorice
  • 1 lyžica vanilkového extraktu

Postup:

  • Vajcia si zmiešajte s cukrom, olejom, tekvicou a pomocou mixéra všetko rozmixujte.
  • Zmiešajte si suché ingrediencie – múku, prášok do pečiva, sódu, škoricu, muškátový oriešok a soľ.
  • 2 lyžice tejto suchej zmesi odoberte a zmiešajte ju s nakrájanými jablkami.
  • Zvyšok suchých ingrediencií pridajte k vyšľahanej zmesi a dôkladne premiešajte.
  • Nakoniec primiešajte jablká a cesto nalejte do väčšieho plechu vyloženého papierom na pečenie (cca 40×50 cm).
  • Korpus nechajte piecť na zhruba 30 minút pri 175 °C.

Príprava náplne:

  • Všetky ingrediencie spolu vyšľahajte do hladkého krému.
  • Na upečené a vychladnuté cesto krém rozotrite.
  • Celý koláč rozdeľte na 2 rovnaké polovice.
  • Jednu z polovíc umiestnite na tú druhú.
  • Podľa chuti ozdobte nasekanými orechmi (najlepšie vlašskými alebo mandľami).
jablkovo-tekvicový zákusok so syrovou náplňou
Zdroj: savoryreviews.com

Linecké rezy s jablkami

V asociácii s lineckým cestom si možno na prvýkrát vybavíte Vianoce. Ďalším spojením môže byť slovo „naše” alebo „tradičné”. Možno ich smieme nazvať ako babičkine jablčné rezy .

Ingrediencie:

  • 4 a ½ hrnčeka mletých vlašských orechov (455 g)
  • 3 hrnčeky hladkej múky
  • ½ lyžičky mletého klinčeka
  • ¼ lyžičky soli
  • 285 g chladeného masla
  • 1 a ⅔ hrnčeka cukru
  • 1 vajce
  • 1 žĺtok
  • kôra z 1 citróna

Na náplň:

  • ¼ hrnčeka strúhanky
  • 2 hrnčeky jablčnej marmelády

Na dokončenie:

  • 1 žĺtok
  • 1 lyžička vody
  • ⅔ hrnčeka mandľových lupienkov (ľubovoľné)

Postup:

  • Do mixéra vsypte ½ hrnčeka vlašských orechov a ½ hrnčeka múky a mixujte asi 15 sekúnd, aby sa orechy rozmixovali.
  • Zvyšok múky, škoricu, klinčeky a soľ zmiešajte a rozmixujte spolu so zmäknutým maslom do jemne drobivého cesta.
  • Pridajte cukor a rozmixované orechy s múkou.
  • Bokom si vymiešajte vajcia, žĺtok, citrónovú kôru, vyšľahajte a pridajte taktiež k cestu.
  • Z cesta vytvarujte bochník a rozdeľte ho na 2 polovice.
  • Jednu polovicu cesta vložte do papiera na pečenie vyloženej formy (rozmer cca 22×30 cm) a rozprestrite pomocou rúk do tenka.
  • Tento korpus dajte piecť do rúry na 200 ° C na dobu zhruba 15 minút.
  • Medzitým, čo sa korpus pečie, si pripravte vrchnú časť korpusu.
  • Medzi 2 vrstvami papiera na pečenie si cesto vyvaľkajte na asi 0,5 cm hrubú placku (zároveň by mala byť asi o 2 cm väčšia ako veľkosť plechu).
  • Vyvaľkané cesto dajte vychladit na 20 minút do mrazničky.
  • Po vychladení ho nakrájajte na plátky o šírke zhruba 1 cm.
  • Na hotový korpus nasypte najemno rozmixovanú strúhanku a potrite marmeládou.
  • Vrch rezov ľubovoľne ozdobte plátkami schladeného cesta do tvaru mriežky.
  • Potrite vajcom zmiešaným s vodou a posypte mandľami (ľubovoľné).
  • Dajte piecť na ďalších 45 minút dozlatista.
linecké rezy s jablkami
Zdroj: simplyrecipes.com

Rezy si dajte k popoludňajšej kávičke pripravenej napríklad v jednom z kávovarov Krups z našej recenzie .

Recept na rezy z jabĺk

Tieto krehké jablčné rezy potešia svojou chuťou. Majú všetko, čo sa k jablkám hodí – škoricu, mandle, hrozienka a nakoniec lahodné maslové cesto. Čo na to hovoríte?

Ingrediencie:

Na korpus:

  • 200 g hladkej múky
  • 200 g polohrubej múky
  • 70 g cukru
  • 4 lyžičky prášku do pečiva
  • 2 vajcia
  • 250 g zmäknutého masla

Na jablkovú náplň:

  • 1 a ½ kg jabĺk
  • 100 g cukru
  • 2 lyžičky vanilkového cukru
  • 1 lyžička škorice
  • 30 g hrozienok
  • 50 g masla

Na potretie:

  • 1 žĺtok
  • 1 lyžica mlieka
  • mandľové lupienky

Postup:

  • Jablká si olúpte a nakrájajte na malé kocky.
  • Dajte ich do hrnca, pridajte k nim maslo, hrozienka, polovicu dávky cukru, vanilkový cukor, škoricu a priveďte ich do varu.
  • Jablká duste, kým nezmäknú.
  • Nechajte ich vychladnúť, a potom do nich nasypte zvyšok cukru.

Príprava cesta:

  • Zmiešajte si múky s kypriacim práškom, a potom pridajte všetky ostatné ingrediencie.
  • Vymiešajte cesto a rozdeľte ho na 2 polovice.
  • Na papieri na pečenie si z jednej polovice vyvaľkajte cesto o veľkosti plechu (mal by byť cca 30×40 cm veľký).
  • Cesto dajte na plech, navrch pridajte jablčnú zmes a na vrch vyvaľkajte rovnakým spôsobom druhú časť cesta.
  • Vrch rezu potrite žĺtkom zmiešaným s mliekom a posypte mandľovými lupienkami.
  • Pečte pri 200 °C asi 25 minút.
rezy z jabĺk a hrozienok
Zdroj: landsolakes.com

A aké recepty doma robievate vy? Kombinovať jablčné rezy s pudingom namiesto uvedených krémov, by tiež nebolo zlé.

Dúfame, že ste našli novú inšpiráciu na využitie jabĺk.

Vedeli ste, že sa dá urobiť detoxikačná smoothia aj z jabĺk? Čas od času je nejaký detox organizmu vyžadovaný. Robíte si ho pravidelne?

Cesta k nemu je veľmi jednoduchá a chutná. Čo vy na to?

A keby ste si stále nevedeli rady, čo s jablkami, môžete ich využiť aj do našich šalátov s ovocím .

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.