Rýchle múčniky z rebarbory ​​ako sladká bodka po obede

Chcete si pripraviť skvelé pokrmy z rebarbory? V tom prípade nesmiete zaháľať.

Na výrobu múčnikov z rebarbory totiž nie je príliš času, pretože sa zberá iba v mesiacoch máj a jún.

Preto využime toho, že je rebarbora k dispozícii aj v obchodnej sieti a pripravme si chutné rýchle múčniky z rebarbory, ktorý vás príjemne prekvapí svojou výbornou chuťou.

rebarborový koláč

Upečte si hrnčekový rebarborový koláč s jogurtom. Použite hrnček s objemom asi 250 ml.

INGREDIENCIE

  • asi 500 g rebarbory
  • 2 hrnčeky polohrubej múky
  • 0,5 hrnčeka práškového cukru
  • 0,5 hrnčeka oleja
  • 2 vajcia
  • 1 prášok do pečiva
  • 2 kelímky bieleho jogurtu o objeme 150 ml
  • na posýpku: 5 lyžíc hrubej múky, 5 lyžíc práškového cukru a 2 lyžice masla

POSTUP

  1. Pripravíme si rebarboru, ktorú umyjeme a olúpeme a nakrájame na kocky s veľkosťou asi 2 cm.
  2. V mise vymiešame celé vajcia s cukrom do peny, pridáme múku, jogurty, olej a prášok do pečiva.
  3. Vymiešame cesto.
  4. Plech vyložíme papierom na pečenie a na neho nalejeme pripravené cesto.
  5. Cesto poukladáme nakrájanú rebarborou a posypeme posýpkou.
  6. Pečieme na 180 stupňov Celzia asi 35 minút.

Hotový recept na rebarborový koláč nami-nami.blogspot.com

Viete, že listy revene kučeravej čiže rebarbory sú jedovaté a ani stopky jej listov by sa nemali konzumovať za surova?

Rebarborová buchta

Typická chuť rebarbory je mierne kyslastá, ktorá môže niekoho odradiť. Ale ozajstní labužníci ju určite ocenia.

INGREDIENCIE

  • 1 kg rebarbory
  • 300 g polohrubej múky
  • 300 g hladkej múky
  • 420 g cukru
  • 125 g hery
  • 160 g strúhanky
  • 1 vajce
  • 200 ml mlieka
  • 2 balíčky vanilkového cukru
  • 1 prášok do pečiva
  • hrozienka
  • škorica

POSTUP

  1. Pripravíme si rebarboru, ktorú zlúpneme a nakrájame na malé kocky. Tie namočíme do vody teplej asi 70 stupňov Celzia.
  2. Vypracujeme hladké cesto z múky, vajcia, 220 g cukru, prášku do pečiva, vanilkového cukru. Cesto rozdelíme na dve polovice, z ktorých tá jedna bude o niečo väčšia.
  3. Väčšia polovicu cesta rozvaľkáme a dáme na vymastený plech tak, aby cesto bolo i po stranách.
  4. Rebarboru zlejeme a premiešame so strúhankou.
  5. Na cesto navŕšime rebarboru, posypememe 200 g cukru a vanilkovým cukrom a pridáme oprané hrozienka a škoricu.
  6. Potom vyvaľkáme ešte jeden plát z menšieho cesta a ten dáme tiež na plech. Vrchný aj spodný plát spoločne uzavrieme.
  7. Pečieme asi 30 až 40 minút pri teplote 180 stupňov Celzia.

Hotový recept na Rebarborovú buchtu cado.com

Viete, že rebarbora nie je ovocie, ale patrí medzi zeleninu? Kto by to bol povedal, že na sladkú buchtu dávame vlastne jednu zo zelenín.

Bublanina s rebarborou

Je dobré mať na pamäti, že konzumácii aj malého množstva rebarbory by sa mali vyhnúť tehotné ženy a nie je vhodná ani pre tých, ktorí trpia reumatizmom alebo dnou.

INGREDIENCIE

  • 400 g rebarbory
  • 400 g hladkej múky
  • 250 g cukru
  • 120 g hery
  • 250 ml mlieka
  • 1 balíček vanilkového pudingu
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • odrobinky z 60 g múky, 60 g cukru a 2 lyžíc masla

POSTUP

  1. Do misy dáme múku, cukor, vajcia, puding, mlieko a rozpustenú Heru.
  2. Všetko dobre premiešame.
  3. Cesto nalejeme na vymastený plech a posypeme ho nakrájanú rebarborou, ktorú sme omyly a stĺpikov šupku.
  4. Posypeme mrveničkou a pečieme v rúre vopred vyhriatej asi na 180 stupňov Celzia.

Hotový recept na bublaninu z rebarbory justapinch.com

Na prípravu rýchlych múčnikov môžeme použiť aj marmeládu z rebarbory, ktorej výrobou sa zaoberá nasledujúci recept.

Marmeláda z rebarbory

Pochopiteľne všetku úrodu nestačíme spotrebovať na pečenie koláčov, preto si môžeme vyrobiť tiež lahodnú marmeládu.

INGREDIENCIE

  • 1 kg rebarbory
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • 500 g kryštálového cukru

POSTUP

  1. Rebarboru umyjeme, ošúpeme a nakrájame na kocky, ktoré uvaríme vo vode. Tej nemusí byť moc, aby rebarbora v nej neplávala.
  2. Keď je rebarbora dosť rozvarená, pridáme do nej cukor kryštál a šťavu z citróna a varíme všetko do zhustnutia.
  3. Hotovú potom plníme poháre, ktoré obrátime hore dnom a necháme vychladnúť.

Hotový recept na marmeládu z rebarbory leitesculinaria.com

Rýchle múčniky z rebarbory môžeme servírovať ako sladkú raňajkách s čajom, kakaom alebo bielou kávou alebo ako pohostenie pre návštevu.

Kyslastá chuť rebarbory je zaujímavá a iste príde vhod tomu, kto ocení domáce múčniky.

Zaujali vás múčniky so zeleninou? Skúste napríklad naše sladké múčniky s cuketou , nebudete ľutovať.

Další výborné recepty:

Zdieľajte svojim priateľom:

Profilový obrázek

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikovia dobrého jedla a varenie nás baví. Na webe Webrecepty vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej obvyklými recepty. Budeme radi, keď naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť ako vám chutilo. Dobrú chuť! :)

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.