Milujete sladké múčniky, ale zdĺhavé váženie ingrediencií vás neberie?
Prečo to neskúsite bez potreby váhy a neupečie si nejaké hrnčekové múčniky, na ktoré pre vás máme nachystané recepty.
Určite už ste sa niekedy stretli s receptom, kde nebolo uvedené koľko gramov, ale hrnčekov. Spolu s hrnčeky (šálky) sa budú hodiť aj poháre, lyžičky alebo lyžica.
Poďme si teda pár takých múčnikov pripraviť. Pripravte si hrnčeky, lyžičky a ďalší riad, ideme na to!
Hrnčekové bábovka
Popoludňajší kávička bez bábovky, to by bol jednoducho hriech. Bábovka je jedným z najobľúbenejších múčnikov a rozhodne nesmie na našom menu chýbať.

INGREDIENCIE:
- 2 hrnčeky polohrubej múky
- 1/2 hrnčeka oleja
- 1 hrnček mlieka
- 1/2 hrnčeka cukru kryštál
- 1 prášok do pečiva
- 1 vrecúško vanilkového cukru
- 3 vajcia
- 2 hrste mandľových lupienkov
- 3 lyžičky kakaa na mramor
POSTUP:
- Pripravíme si misu a dáme do nej všetky suroviny s výnimkou kakaa.
- Všetko zmiešame, aby vzniklo hladké cesto, a pripravíme si formu na bábovku.
- Vymažeme jej, vysypeme a vlejeme do nej 2/3 cesta.
- Do zvyšnej tretiny pridáme kakao, zamiešame a nalejeme na svetlé cesto.
- Pomocou varešky jemne premiešame, aby sa utvoril mramor.
- Vložíme do rúry predhriatej na 180 ° C a pečieme zhruba 30 až 40 minút.
- Upečenú bábovku ihneď vyklopíme a pocukrujeme.
- Kto chce, môže jej poliať čokoládovou alebo citrónovou polevou, ale nie je to nutné.
Hrníčkové muffiny
Muffiny zažívajú v posledných rokoch naozajstný boom a aj keď na ne veľa ľudí nadáva, našli si miesto takmer v každej domácnosti.
Niekto je robí len tak obyčajné bez zdobenia, ďalšie na ne pripravuje rôzne krémy či polevy a niekto do nich dáva dokonca náplne. Skúste jedny obyčajné a pritom veľmi chutné.
INGREDIENCIE:
- 2 ½ hrnčeka hrubej múky
- 1 kypriaci prášok do pečiva
- 1 vrecúško vanilkového cukru
- 1 hrnček cukru múčka
- 4 vajcia
- 1 hrnček strúhaného kokosu
- štipka soli
- 1 čokoláda na varenie
- 1 ½ hrnčeka mlieka
- ½ hrnčeka oleja
- 2 lyžice rumu
POSTUP:
- Čokoládu nasekáme nožom na menšie kúsky a spolu s ostatnými surovinami dáme do misy.
- Vareškou alebo mixérom vypracujeme hladké cesto.
- Nachystáme si pekáč na muffiny, ktorý vymažeme tukom alebo vystriekajú olejom v spreji.
- Nalejeme cesto do jednotlivých otvorov a vložíme do rúry predhriatej na 180 ° C.
- Pečieme približne 20 až 25 minút, až sa cesto nebude lepiť na špajľu.
- Vychladnuté muffiny pocukrujeme.
- Kto chce, môže na ne dať čokoládovú polevu alebo šľahačku, ale nie je to nutné.

Objavte podobné tipy
Hrnčekové perník na plech
Vôňa perníka nám asi najviac pripomína Vianoce, ale pokojne si ho radi pripravíme aj v priebehu roka. Ak sa nechcete zdržovať vážením, je ten hrnčeková presne pre vás.
INGREDIENCIE:
- 3 hrnčeky polohrubej múky
- 1 1/2 hrnčeka cukru múčka
- 1/2 poháre oleja
- 1 kypriaci prášok do pečiva
- 1 kypriaci prášok do perníka
- 1 1/2 poháre mlieka
- 1 vrecúško vanilkového cukru
- 3 polievkové lyžice rumu
- 2 celé vajcia
- 2 lyžice kakaa
POSTUP:
- Odmeriame si všetky suroviny do misy a vypracujeme hladké cesto.
- Ideálny cesto na tento perník spoznáme tak, že sa v ňom tvorí bublinky.
- Pripravíme si vyššie pekáčik, ktorý vyložíme papierom na pečenie.
- Nalejeme do neho cesto, uhladíme a vložíme do rúry predhriatej na 180 ° C.
- Pečieme asi 20 až 30 minút, ešte teplý perník pocukrujeme.

Hrnčekové bublanina
Leto a bublanina k sebe patria rovnako ako Vianoce a stromček, proste sú nerozluční.
Môžete jej síce pripravovať po celý rok, ale najlepšie je v lete sa sezónnym ovocím. Klasikou sú samozrejme čerešne, ale aj jahody či marhule.
INGREDIENCIE:
- 2 hrnčeky polohrubej múky
- 1 hrnček mlieka
- 1 vrecúško vanilkového cukru
- 1/2 hrnčeka oleja
- 1 kypriaci prášok do pečiva
- 2 vajcia
- 1 hrnček cukru múčka
- šťava z 1/2 citróna
- čerešne, jahody atď.
POSTUP:
- Do misy dáme všetky sypké suroviny a premiešame.
- Potom pridáme ostatné ingrediencie a mixérom alebo vareškou spracujeme na hladké cesto.
- Pripravíme si plech, ktorý vyložíme papierom na pečenie, prípadne vymažeme a vysypeme múkou, ako kto má rád.
- Poukladáme pripraveným ovocím a vložíme do rúry predhriatej na 170 ° C.
- Bublaninu pečieme dozlata a po vybratí z rúry jej ešte teplú pocukrujeme.
- Necháme ju úplne vychladnúť a potom nakrájame.
- Cesto nalejeme na plech, urovnáme povrch a poukladáme ovocím

Hrnčekové buchta
Len tak obyčajná črepníková buchta by sa mohla zdať niekomu trochu nudná. Skúsime jej preto vylepšiť obľúbenou tyčinkou, ktorá chutí po kokosu a rumu zároveň.
Margotka je vynikajúci sama o sebe a keď jej pridáte do buchty, bude neprekonateľná.
INGREDIENCIE:
- 2 veľké tyčinky Margot
- 2 hrnčeky polohrubej múky
- 1/2 hrnčeka cukru múčka
- 2 vajcia
- 1 téglik šľahačky
- 1 hrnček mlieka
- 1 kypriaci prášok do pečiva
- 1 vanilkový cukor
- čokoládová poleva
POSTUP:
- Do misy rozbijeme vajce, pridáme cukor a spoločne ušľaháme.
- Potom postupne pridávame múku, mlieko, šľahačku, kypriaci prášok do pečiva aj vanilkový cukor.
- Ako posledný pridáme tyčinky Margot, ktoré postrúhame na hrubšom strúhadle.
- Vypracujeme hladké cesto, ktoré nalejeme do pekáča vyloženého papierom na pečenie.
- Pečieme v rúre vyhriatej na 160 až 170 ° C asi pol hodiny.
- Špajdľou skúsime, či cesto nelepí.
- Upečenú buchtu polejeme čokoládovou polevou.
