Najlepšia bublanina s ríbezľami v 5 variantoch! Sladkokyslá dobrota

Keď dozrieva ríbezle, premýšľame čo s ním a ako ho spracovať.

Jednou z možností je, upiecť si nejakú tú buchtu.

Inšpirujte sa našimi najlepšími receptami na ríbezľovú bublaninu, ktorá sa skvele hodí na každú príležitosť.

Hrnčeková bublanina s ríbezľami

Rýchly recept na ríbezľovú bublaninu, ktorého príprava je hotová do chvíľky.

Ingrediencie

  • 1 hrnček polohrubej múky
  • 1/2 hrnčeka kryštálového cukru
  • 1/2 hrnčeka vlažného mlieka
  • 1/4 hrnčeka oleja či masla
  • 1 vajce
  • 1 prášok do pečiva
  • 1/2 balenia vanilkového cukru
  • Čerstvé či mrazené ríbezle

Postup

  • Múku zmiešajte s kypriacim práškom a cukrami. Potom primiešajte vajcia, mlieko, olej a všetko riadne premiešajte.
  • Plech či koláčovú formu vymažte maslom a vysypte múkou.
  • Vzniknuté cesto nalejte na pripravený plech a trochu posypte práškovým cukrom. (Aby ríbezle tak neklesli do cesta pri pečení)
  • Nakoniec položte ríbezle po celom povrchu a dajte piecť na 180 ° C po dobu 25 minút.
  • Hotovú bublaninu nakrájajte a posypte práškovým cukrom.
Ríbezľová buchta pečená v koláčovej forme.
Zdroj: countryliving.com

Zdravá ríbezľová bublanina

Vyskúšajte túto zdravšiu alternatívu klasickej bublaniny. Navyše je bez lepku, takže ideálna pre celiakov.

Ingrediencie

  • 70g ryžovej múky
  • 50g kukuričnej múky
  • 30g pohánkovej múky
  • 100g trstinového cukru
  • 4 vajcia
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • Štipka soli
  • Kôra z jedného BIO citróna
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • 50ml kokosového tuku
  • 50ml mlieka
  • 400g ríbezlí

Postup

  • V mise zmiešajte múku, soľ a prášok do pečiva.
  • Oddeľte žĺtky a bielky. Z bielkov ušľahajte tuhý sneh.
  • Trstinový cukor vyšľahajte so žĺtkami a vanilkovým extraktom do hustej peny.
  • Pridajte kôru z citróna, mlieko, olej a premiešajte. Striedavo do tejto zmesi vmiešavajte suchú zmes múky a vyšľahané bielky.
  • Cesto nalejte na plech vymastený maslom a vysypaný ryžovou múkou. Môžete použiť papier na pečenie.
  • Na cesto rozprestrite očistené a odkvapkané ríbezle.
  • Pečte pri teplote 180 ° C cca 20-25 minút.
Ríbezľová bublanina z ryžovej, pohánkovej a kukuričnej múky.
Zdroj: jarkapecie.sk

Máte hojnú úrodu ríbezlí? Skúste si upiecť napríklad ríbezľový koláč.

Jogurtová bublanina s ríbezľami a posýpkou

Výborná ríbezľová bublanina s posýpkou a jogurtom, po ktorej sa všetkým budú zbiehať sliny.

Ingrediencie

  • 2 hrnčeky polohrubej múky
  • 1 hrnček kryštálového cukru
  • 2 ks vajcia
  • 150g masla
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 vanilkový cukor
  • 1,5 hrnčeka bieleho jogurtu
  • Ríbezle
  • 50g masla, 50g cukru, 50g múky na posýpku

Postup

  • Zmiešajte maslo, múku, cukor a vanilkový cukor do sypkej zmesi. Zalejte jogurtom, pridajte vajcia, kypriaci prášok a riadne premiešajte.
  • Z 50g masla, 50g cukru a 50g múky pripravte posýpku.
  • Očistite ríbezle a nechajte odkvapkať.
  • Vzniknuté cesto vylejte na vopred vymastený a múkou vysypaný plech. Cesto posypte ríbezľami a potom aj posýpkou.
  • Dajte piecť na 180 ° C po dobu 20-25 minút dozlatista.
  • Hotovú buchtu nechajte vychladnúť, nakrájajte a podávajte.
Kúsok ríbezľovej buchty so sladkou a chrumkavou posýpkou.
Zdroj: sarascupcakery.de

Piškótová ríbezľová bublanina

Vyskúšajte aj tento recept na piškótovú buchtu s ríbezľami. Pokiaľ nechcete tak suché cesto, zvláčnite ho napríklad mliekom.

Ingrediencie

  • 120g polohrubej múky
  • 140g práškového cukru
  • 4 vajcia
  • Ríbezle

Postup

  • Najprv oddeľte žĺtky od bielkov. Z bielkov potom vyšľahajte tuhý sneh.
  • Do snehu postupne vmiešajte cukor, potom žĺtky a nakoniec preosiatu múku.
  • Vzniknuté cesto nalejte do vymasteného a múkou vysypaného plechu.
  • Na cesto položte očistené a odkvapkané ríbezle.
  • Buchtu pečte pri 180 ° C po dobu 20-30 minút dozlatista.
  • Hotovú buchtu nechajte vychladnúť, nakrájajte a podávajte posypanú cukrom.
Buchta s piškótovým cestom a čerstvými ríbezľami.
Zdroj: gruensteinkitchen.blogspot.com

U nás nájdete nielen ríbezľovú, ale aj klasickú bublaninu s čerešňami. Vyskúšajte!

Najchutnejšia tvarohová bublanina s ríbezľami

Táto nadýchaná ríbezľová bublanina s tvarohom na seba nenechá dlho čakať. Iste z nej nezostane ani kúsoček.

Ingrediencie

  • 350g krupice (alebo použite múku)
  • 200g masla
  • 150g práškového cukru
  • 4 vajíčka
  • 500g mäkkého tvarohu vo vaničke
  • 100ml mlieka
  • Citrónová kôra
  • Šťava z jedného citróna
  • 500g ríbezlí

Postup

  • Najprv zmiešajte maslo s cukrom a utrite do peny. Pridajte žĺtky a potom tvaroh.
  • Hmotu zrieďte mliekom a zasypte krupicou.
  • Pridajte nastrúhanú kôru a vytlačenú šťavu z citróna.
  • Z bielkov ušľahajte tuhý sneh a primiešajte k zmesi. Všetko poriadne premiešajte.
  • Vzniknuté cesto nalejte do vopred vymasteného a múkou vysypaného plechu.
  • Navrch cesta rozprestrite očistené a odkvapkané ríbezle.
  • Pečte vo vopred vyhriatej rúre pri 180 ° C po dobu 30-40 minút.
  • Hotovú buchtu posypte práškovým cukrom a podávajte nakrájanú na kocky.
Plech s nakrájanou ríbezľovou buchtou.
Zdroj: sophieschoices.at

Chceli by ste si konečne zaobstarať šikovnú váhu do kuchyne? V našej recenzii na kuchynské váhy sa dozviete, ako si najlepšie vybrať.

Čo s prebytkom ríbezlí?

Ak sa vám tento rok na vašej záhradke urodilo viac ríbezlí, nezúfajte a nevyhadzujte ho. Je mnoho spôsobov, ako ho využiť.

Najlepšie je, urobiť si zásobu na zimu a to tak, že ríbezle zavaríte do formy kompótu, urobíte marmeládu, zamrazíte alebo spracujete ihneď.

Z ríbezlí si okrem bublaniny môžete upiecť aj iné múčniky ako napríklad koláč, muffiny, bábovku, atď.

Čo vás možno ani nenapadlo je, že si môžete pripraviť ríbezľový koktail, čo je určite poriadna vitamínová bomba. Stačí, keď rozmixujete ríbezle s mliekom a cukrom.

Alebo ho vyskúšajte na iný spôsob. Zmiešajte hrnček mandľového mlieka s 0,5 hrnčeka ríbezlí, dvoma menšími banánmi, datľami, lyžicou goji a limetkou podľa chuti.

Okrem vyššie uvedených tipov, môžete vyskúšať pripraviť aj ríbezľovú zmrzlinu. Tá sa potom skvele hodí na dlhé večery, kedy vás bude naháňať maškrtná.

Pre ďalšiu inšpiráciu nahliadnite na naše najlepšie recepty s ríbezľami .

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.