Výborné recepty na rezne zo zemiakov 4x inak. Lacný, chutný a jednoduchý pokrm

Áno, aj zo zemiakov je možné urobiť rezne.

Tým masovým sa nevyrovnajú ao diéte sa tu tiež hovoriť nedá.

Avšak sú veľmi dobré a navyše ich pripravíte za pár korún.

Vyskúšajte naše 4 najlepšie recepty na zemiakové rezne, ktoré si obľúbi celá vaša rodina.

Dobrú chuť!

Zemiakové rezne zo surových zemiakov

Máte chuť na poriadny vyprážaný rezeň, ale nechce sa vám stále konzumovať mäso? Potom je tento recept to pravé pre vás! Vyskúšajte rezeň zo zemiakov, ktorý je takmer rovnako dobrý ako ten mäsový.

INGREDIENCIA

  • 1 kg väčších zemiakov, olúpaných
  • 150 g hladkej múky
  • 3 vajcia, rozšľahané
  • 300 g strúhanky
  • olej na vyprážanie
  • soľ a korenie

POSTUP

  1. Zemiaky nakrájajte na plátky hrubé asi 0,5–1 cm.
  2. Prepláchnite ich, osušte a osoľte.
  3. Postupne ich obaľte v múke, v prešľahaných vajciach av strúhanke.
  4. Zemiaky postupne vkladajte do vyššej vrstvy dobre rozpáleného oleja a smažte ako rezne.
Vyprážané rezne zo zemiakov na tácke s čerstvým zeleninovým šalátom.
www.idahopotato.com

Možno sa vám budú hodiť naše recenzie panvíc Woll . Kto vyhral v našom porovnaní?

Rezne zo zemiakov s údeninou a syrom

Výborné jedlo zo zemiakov a ďalších bežných ingrediencií, ktoré určite nájdete v chladničke. Za málo peňazí tak vykúzlite skvelý pokrm pre celú rodinu!

INGREDIENCIA

  • 600 g zemiakov (5 zemiakov)
  • 150 g salámy (môžete použiť aj klobásu, šunku či párky)
  • 100 g tvrdého syra
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 lyžica hladkej múky
  • 2 vajcia
  • soľ a korenie podľa chuti
  • zelené bylinky (petržlenová vňať, kôpor, jarná cibuľka)

POSTUP

  • Do veľkého hrnca alebo misky nastrúhajte zemiaky, nakrájajte nadrobno salámu, cesnak a syr.
  • Zmiešajte s vajíčkami, múkou, soľou, čiernym korením a nakrájanými bylinkami.
  • Vypracujte jednotnú hmotu.
  • Zo získanej hmoty tvarujte mokrými rukami fašírky, ktoré trochu stlačte a potom ich obaľte v múke alebo strúhanke.
  • Vložte na panvicu s olejom a nechajte opiecť dohneda z oboch strán.
  • Rezne sa dajú aj piecť, len ich treba vždy pokvapkať olejom.
  • Dobrú chuť!
Rezne zo zemiakov na tácke.
www.tojenapad.dobrenoviny.sk

Máme pre vás aj vylepšené recepty na rezne z kuracieho mäsa alebo oživte si klasiku. Nie je rezeň ako rezeň!

Zemiakové rezne z varených zemiakov

Čo so zemiakmi, ktoré nám ostali od obeda? Predsa ich nevyhodíme! Pripravte z nich chutné jedlo, ktoré môžete podávať ako hlavný chod so skvelým dipom alebo zeleninovým šalátom.

INGREDIENCIA

  • 500 g varených zemiakov
  • 1 lyžička sekanej petržlenovej vňate
  • 3 žĺtky
  • štipka soli a korenia
  • 2 vajcia
  • strúhanka
  • hladká múka
  • olej na vyprážanie

POSTUP

  1. Olúpané studené zemiaky prepasírujte, spojte so žĺtkami, osoľte, okoreňte a dochuťte petržlenovou vňaťou.
  2. Vypracujte cesto.
  3. Z cesta vykrájajte 6 rovnakých dielov, z každého potom tvorte mokrou rukou placky s veľkosťou rezňov, asi na prst silné.
  4. Obaľte ich v múke, v osolených, rozšľahaných vajciach av strúhanke.
  5. Vymažte ich v malom množstve tuku, z oboch strán, dozlatista.
Rezeň zo zemiakov na tanieri s kapustovým šalátom, varenými zemiakmi a brusnicovým džemom.
www.foodandwine.com

Netradičné rezne zo zemiakov a karfiolu

Tieto rezne sú vynikajúce, ich príprava nezaberie príliš veľa času a je pomerne jednoduchá. Navyše pridaním karfiolu budú rezne krásne jemné. Podávajte so zeleninovým šalátom.

INGREDIENCIA

  • 250 g zemiakov
  • 250 g karfiolu
  • 1 vajce
  • soľ a korenie
  • petržlenová vňať, pažítka

Na obalenie:

  • hladká múka
  • strúhanka
  • 2 vajíčka

POSTUP

  1. Zemiaky a karfiol uvarte v osolenej vode.
  2. Preceďte a nechajte vychladnúť.
  3. Potom roztlačte a pridajte postupne všetky uvedené ingrediencie.
  4. Potom si vytvorte placky, ktoré obaľte v múke, potom v rozšľahaných vajíčkach a nakoniec v strúhanke.
  5. Vymažte na oleji dozlatista.
  6. Pri servírovaní posypte nasekanou petržlenovou vňaťou alebo pažítkou.
Zemiakovo-kvetákové rezne na tanieri.
www.blissfulbasil.com

Ochutnajte tiež naše najzaujímavejšie karfiolové recepty , ktoré sú vhodné ako malý obed, veľká desiata alebo ľahká večera.

Zemiakov, ktoré sa obvykle podávajú k rezňom ako príloha, je v tomto jedle už dosť.

Iba veľkým jedákom pridáme trochu zemiakov naviac alebo im zo zemiakov uvarených spoločne s tými na cesto urobíme trochu jednoduchého zemiakového šalátu s prevahou zeleniny a ľahšou zálievkou z kyslej smotany alebo jogurtu.

Inak ako príloha k tomuto jedlu stačí dusená zelenina .

V prvom rade sa samo ponúka dusená kapusta sladké aj kyslé alebo kapustové šaláty.

Výborný je aj dusený špenát .

Pripravili sme si pre vás obsiahly článok o zemiakoch , ktoré patria celosvetovo k najvyužívanejším potravinárskym plodinám. Viete, aké zemiaky sú najvhodnejšie na prípravu šalátu a aké naopak na knedle? Je lepšie ich konzumovať so šupkou alebo bez? Je pravda, že sladké zemiaky alebo batáty sú zdravšie? Poďme spoločne nájsť odpovede na tieto otázky.

A ako vám naše dnešné recepty chutili? Napíšte nám do komentárov!

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.