Rezy z jahôd, ty si jednoducho zamilujete

V súčasnej dobe nie je núdza o jahody ani v zimných mesiacoch.

Sladký múčnik z nich si teda môžeme pripraviť, kedykoľvek na neho dostaneme chuť.

3 z takýchto múčnikov si predstavíme v dnešných receptoch. Pochutnajte si.

Jahodové rezy s kyslou smotanou

Ponúknite hosťom sladké pokušenie v podobe jahodových rezov, ktoré sú zdobené kyslou smotanou.

Tento vynikajúci múčnik nie je ani príliš náročný na prípravu.

INGREDIENCIE:

  • 4 vajcia
  • 4 lyžice polohrubej múky
  • 8 lyžíc práškového cukru
  • 4 tégliky kyslej smotany
  • 1 téglik smotany na šľahanie
  • 1 citrón
  • asi 15 g bielej želatíny do krému
  • necelý 1 kg jahôd
  • 1 balíček tortového červeného želé

POSTUP:

  1. Na prípravu piškótového cesta vyšľaháme do tuha bielka a zapracujeme do nich postupne žĺtky a cukor. Nakoniec primiešame opatrne múku.
  2. Cesto nalejeme na vymastený a hrubou múkou vysypaný plech a pečieme asi 20 minút pri teplote 175 ° C.
  3. Cesto po upečení necháme vychladnúť.
  4. Pripravíme si krém – do misy dáme kyslú smotanu, vyšľahanú smotanu, cukor, pár kvapiek citrónu.
  5. Želatínu, pripravenou podľa návodu, vmiešame do krému.
  6. Akonáhle začne krém tuhnúť, potrieme ním vychladnuté piškótové cesto.
  7. Potom si umyjeme jahody a prekrojíme na polovice, ktoré skladáme reznou plochou na krém.
  8. Poslednou vrstvou bude tortové želé, ktoré pripravíme tiež podľa návodu.
  9. Tento múčnik je najlepšie nechať v chladničke aspoň 1 hodinu vychladiť.

Hotový recept na jahodový rez s kyslou smotanou

Jahodové rezy s vanilkovým pudingom

Niekedy môžeme pre prípravu jahodových rezov využiť lístkové cesto, ktoré kúpime v obchode.

Ušetríme si tým prácu a múčnik budeme mať rýchlejšie upečený.

INGREDIENCIE:

  • lístkové cesto
  • asi 1 kg jahôd
  • na puding – 800 ml mlieka, 4 lyžice práškového cukru, 2 ks vanilkového pudingu
  • 1 ks želé
  • šľahačka

POSTUP:

  1. Pomučíme si pracovnú plochu a vyvaľkáme lístkové cesto na plát.
  2. Ten vložíme na plech tak, aby z každej strany presahoval tak o 1,5 cm, a popicháme ho vidličkou.
  3. Cesto upečieme v predhriatej rúre doružova a necháme vychladiť.
  4. Uvaríme puding z mlieka, cukru a práškového vanilkového pudingu, ktorý ihneď ešte horúci rozotrieme na upečené lístkové cesto.
  5. Na puding dáme čisté a suché jahody – buď v celku, alebo je prepolíme.
  6. Potom si uvaríme podľa návodu želé a nanesieme rovnomerne na jahody.
  7. Rezy necháme vychladiť a zdobíme ušľahanú smotanou.

Hotový recept na jahodové rezy s vanilkovým pudingom

Jahodové rezy s tvarohom a želé

Výbornou surovinou na prípravu jahodových rezov je tiež tvaroh, ktorý v spojení so želatínou vykúzli výbornú chuť múčnika.

INGREDIENCIE:

Na cesto budeme potrebovať:

  • 200 g polohrubej múky
  • 200 g práškového cukru
  • 6 vajec
  • pol balíčka prášku do pečiva
  • 1 balíček vanilínového cukru

Na krém si pripravíme:

  • 100 ml mlieka
  • 150 g práškového cukru
  • 40 g želatíny
  • 400 g smotany na šľahanie
  • asi 400 g jahôd
  • 500 g tvarohu

POSTUP:

  1. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, do ktorého opatrne zašľaháme žĺtky, cukor a múku s práškom do pečiva.
  2. Cesto nalejeme na vymastený a hrubou múkou vysypaný plech a upečieme v stredne vyhriatej rúre.
  3. Cesto po upečení vodorovne rozdelíme na polovicu.
  4. Umyjeme čerstvé jahody.
  5. Pripravíme si želatínu podľa návodu, ale namiesto vody použijeme mlieko.
  6. Polovicu jahôd rozmixujeme, pridáme cukor, tvaroh a želatínu.
  7. Zvyšné jahody nakrájame na kúsky a primiešame do krému.
  8. Šľahačku vyšľaháme dotuha a polovicu opatrne pridáme k jahodám.
  9. Jeden plát cesta rovnomerne potrieme krémom a zakryjeme druhým plátom.
  10. Necháme v chlade mierne stuhnúť.
  11. Rez nakrájame na jednotlivé dieliky a dozdobíme šľahačkou s jahodami.

Hotový recept na jahodové rezy s tvarohom a želatínou Lilluna.com

Jahodové rezy pečené súčasne s jahodami po upečení len pocukrujeme a pri podávaní je potom podľa chuti zdobíme šľahačkou.

Ku zdobenie si necháme niekoľko pekne vyfarbených tuhých jahôd, ktorými dozdobíme kopčeky ušľahané smotany.

Jahody sú bohatým zdrojom vitamínu C, tak prečo si ich nedopriať častejšie? Vyberte si z viac jahodových receptov , ktoré nájdete na našom webe.

Zdieľajte svojim priateľom:

Milan & Ondra

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikovia dobrého jedla a varenie nás baví. Na webe Webrecepty vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej obvyklými recepty. Budeme radi, keď naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť ako vám chutilo. Dobrú chuť! :)

Napísať komentár

Emailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená do žiadnej databázy. Vyžadované polia sú označené *.