Recepty na nátierku z reďkoviek na 6 spôsobov. Vyskúšajte ich všetky!

Neviete akú nátierku natrieť na chlebíčky? Máte chuť na čerstvý chlieb s nátierkou?

Ak máte prebytok reďkoviek alebo sa u nich blíži doba použiteľnosti, nezúfajte.

Využite ich na niektorý z našich najlepších receptov na reďkovkovú nátierku. Lahodná a svieža pochúťka pre všetky príležitosti.

Nátierka z reďkoviek s majonézou

Najlepšia reďkovková nátierka s majonézou, ktorá sa zje určite ako prvá. Inšpirujte sa!

Ingrediencie

  • 1 zväzok reďkoviek
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 kocka/trojuholníček taveného syra
  • 3ks vajec natvrdo
  • 3 lyžice majonézy
  • Hrsť pažítky
  • Soľ a mleté korenie

Postup

  • Vajcia uvarte natvrdo (12-15 minút). Reďkovky umyte a nastrúhajte na hrubej vzorke.
  • Pažítku nasekajte nadrobno.
  • V mise zmiešajte nastrúhané reďkovky s pokrájanými vajcami a nasekanou pažítkou.
  • Pridajte pretlačený cesnak, majonézu, tavený syr.
  • Všetko premiešajte a nakoniec opatrne osoľte a okoreňte podľa chuti.
  • Nechajte chvíľu odležať v chladničke a potom podávajte s čerstvým pečivom tak, ako máte radi.
Obložený chlebíček s nátierkou s reďkovkami a pažítkou.
Zdroj: simple-nourished-living.com

Vajíčkovo-reďkovková nátierka

Kombináciu vajec a reďkovky si zamilujete. Výborná na potieranie slávnostných chlebíčkov alebo len tak na večeru či na desiatu.

Ingrediencie

  • 1 zväzok reďkoviek
  • 2-3 vajcia natvrdo
  • 100g žervé (najlepšie v kocke)
  • 1 lyžica bieleho jogurtu (podľa chuti a konzistencie)
  • Nasekaná pažítka (hŕstka)
  • Soľ, korenie
  • Lyžička horčica

Postup

  • Najprv uvarte vajíčka natvrdo (12-15 minút).
  • Reďkovky očistite a nastrúhajte alebo nasekajte na malé kúsky.
  • Reďkovky osoľte a nechajte odvodniť, potom prebytočnú vodu vytlačte.
  • Uvarené vajíčka buď nakrájajte nadrobno alebo pretlačte cez mriežku.
  • Vajcia zmiešajte s reďkovkami, pridajte žervé, horčicu, nasekanú pažítku.
  • Nakoniec podľa chuti osoľte alebo okoreňte. Ak chcete, pridajte lyžicu bieleho jogurtu na zjemnenie.
  • Nechajte odležať v chladničke a potom podávajte.
Chlieb natretý nátierkou z reďkoviek a posypaný pažítkou.
Zdroj: siasoulfood.blogspot.com

Cottage nátierka s reďkovkami a vajcami

Vyskúšajte náš recept na vajíčkovú nátierku s cottage syrom a reďkovkami. Najlepšie suroviny, z ktorých vykúzlite lahodný pokrm.

Ingrediencie

  • 1 zväzok reďkoviek
  • 100g cottage syra
  • 3-4 vajcia natvrdo
  • 1 kocka/trojuholník taveného syra
  • Štipka sladkej papriky
  • Soľ a korenie

Postup

  • Najprv uvarte vajíčka natvrdo (12-15 minút vo vriacej vode).
  • Po uvarení vajcia nastrúhajte alebo nasekajte nadrobno a zmiešajte s cottage syrom.
  • Reďkovky umyte a nastrúhajte najemno. Pridajte do misy k vajcu a syru.
  • Pridajte tavený syr, štipku mletej papriky a premiešajte.
  • Dochuťte soľou a korením a dajte odležať do chladničky. Potom podávajte.
Chlieb s vajíčkovou nátierkou a reďkovkami.
Zdroj: americastestkitchen.com

Uľahčite si varenie vajíčok a inšpirujte sa v našej recenzii na najlepšie elektrické variče vajec . Pomôžeme vám vo výbere toho najlepšieho!

Bylinková nátierka s reďkovkami

Pridajte do reďkovkovej nátierky vetvičky byliniek a vykúzlite veľmi zdravý pokrm plný vitamínov.

Ingrediencie

  • 1-2 zväzky reďkoviek
  • 1/2 cibule (alebo 2 jarné cibuľky)
  • 50g zmäknutého masla
  • 250g tvarohu
  • Čerstvé bylinky (oregano, bazalka, tymián,…)
  • Soľ a korenie

Postup

  • Maslo vyšľahajte s tvarohom.
  • Reďkovky opláchnite, osušte a nastrúhajte ich najemno. Cibuľu nasekajte nadrobno.
  • Cibuľu s reďkovkami pridajte do vyšľahaného masla s tvarohom. Nakoniec pridajte nasekané bylinky.
  • Premiešajte, ochutnajte a podľa potreby osoľte alebo okoreňte.
  • Nechajte v chladničke odležať a potom podávajte.
Čerstvá domáca nátierka z reďkoviek a čerstvých byliniek.
Zdroj: theviewfromgreatisland.com

Mrkvovo-reďkovková nátierka

Táto nátierka z reďkoviek a tvarohu s prímesou čerstvej mrkvy vám vytrie chuťové poháriky. Vyskúšajte!

Ingrediencie

  • 1 zväzok reďkoviek
  • 150g mäkkého tvarohu
  • 100g nátierkového masla
  • 100g mrkvy
  • 2ks vajcia natvrdo
  • Soľ
  • Čerstvá pažítka

Postup

  • Uvarte vajcia natvrdo (12-15 minút). Reďkovky nakrájajte nadrobno alebo postrúhajte.
  • Uvarené vajcia nastrúhajte nahrubo a mrkvu pokrájajte alebo taktiež nastrúhajte.
  • Reďkovky, vajcia a mrkva zmiešajte s nátierkovým maslom a tvarohom.
  • Premiešajte s nasekanou pažítkou a nakoniec podľa chuti osoľte.
  • Nechajte odpočívať v chladničke, aby sa chute prepojili a potom podávajte na svojom obľúbenom pečive.
Chlebíčky s nátierkou z reďkoviek a mrkvy.
Zdroj: thefeedfeed.com

Nátierka z reďkoviek s vajíčkom a petržlenovou vňaťou

Pripravte si výbornú nátierku do piatich minút. Stačí pripravené suroviny zmiešať a máte hotovo.

Ingrediencie

  • 1 zväzok reďkoviek
  • 3 vajcia natvrdo
  • 1 menšia cibuľa
  • 130g lučiny
  • 3 lyžice bieleho jogurtu
  • Petržlen
  • Soľ

Postup

  • Najprv uvarte vajíčka natvrdo (12-15 minút).
  • Reďkovky umyte, osušte a potom nastrúhajte nahrubo. Trochu posoľte a nechajte ich vypotiť, potom vytlačte prebytočnú tekutinu.
  • Uvarené a vychladnuté vajcia nastrúhajte a pridajte k odkvapkaným reďkovkám.
  • Pridajte lučinu, biely jogurt, pokrájanú cibuľu a nakoniec nasekajte petržlenovú vňať.
  • Premiešajte a buď nechajte odležať v chladničke alebo ihneď podávajte.
Ražný chlieb potretý nátierkou z vajec, reďkovky a lúčiny.
Zdroj: cooking.nytimes.com

Akú ďalšiu nátierku pripraviť? Čo napríklad z vajec? Inšpirujte sa našimi výbornými receptami na vajíčkovú nátierku .

Nenápadná reďkovka plná užitočných látok

Pod názvom reďkovka je ukrytý koreň reďkovky siatej letnej. Farba je väčšinou jasne červená, ale sú však aj odrody, ktorých farba je potrebná biela, žltá alebo červenobiela. Dužina je však väčšinou biela. Chuťovo sú bezvýrazné, vodovité a niekedy veľmi pálivé – záleží na spôsobe pestovania, zalievania a obsahu rastlinných olejov.

Reďkovky pochádza z Ázie. Obsahuje veľké množstvo vitamínov ako C, D, E, ďalej tiamín, riboflavín, pyridoxín, niacín a tiež betakarotén. Čo sa týka minerálnych látok, reďkovky sú bohaté na mangán, železo, sodík, fosfor, meď, horčík, vápnik, draslík a síru. Tieto látky obsahuje z dôvodu toho, aby bola ochránená proti plesniam a baktériám. Rovnako priaznivo pôsobí aj v našom žalúdku, kde tiež pôsobí proti plesniam a baktériám.

Táto zelenina obsahuje silice, ktoré napomáhajú v podpore vykašliavania (expektorans). Oleje pôsobia v oblasti nosohltana a ústnej dutiny antisepticky. Silice tiež obsahujú molekulu síry, čo napomáha pri infekciách žalúdka a zlepšuje peristaltiku.

Nesmieme zabudnúť, že vitamín C podporuje imunitu. Tiež vápnik pomáha pri stavbe chrupaviek a kostí. Betakarotén má priaznivý vplyv na stav očí. Draslík ovplyvňuje pozitívne srdcový sval. Reďkovky sa vďaka malému obsahu kalórií a naopak vysokému obsahu vlákniny skvele hodia pre každú diétu.

U nás nájdete širokú paletu receptov z reďkoviek . Nielen nátierky, ale aj šaláty, polievka alebo napríklad nakladané reďkovky.

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.