Recepty na vyprážané či zapečené mleté rezne z mäsa

Výhoda mletého mäsa je, že je veľmi skoro hotové a pripravené k jedlu.

Na rezne zvyčajne kupujeme kompaktný mäso v celku, ale keď použijeme mleté ​​mäso, chybu tiež neurobíme.

Navyše môžeme takéto mäso doplniť napríklad strúhaným syrom alebo inými prísadami, a zlepšiť tým chuť mletého mäsa.

Mleté rezne a vhodné mäso

Na mleté ​​rezne možno použiť všetky druhy mäsa, ktoré vyberáme podľa chuti alebo možností. Z bravčového mäsa budú rezne tučnejšie, ale dá sa týmto spôsobom spracovať aj bôčik.

Z hovädzieho mäsa budú o niečo suchšie a menej tučné, ale dajú sa úsporne pripraviť aj z predného mäsa. Hodí sa aj hydinové vykostené mäso, kde spracujeme aj odrezky od kostí.

Rovnako tak môžeme použiť vykostené rybie mäso. So správnou úpravou sa dajú mleté ​​rezne urobiť aj z baranieho mäsa alebo diviny.

U mletých odrezkov možno jednotlivé druhy mäsa aj ľubovoľne miešať, čo sa hodí predovšetkým na prípravu zmesi z mäsa tučnejšieho a libovějšího.

Holandský rezeň z mletého mäsa

Pri prípravu tohto receptu si vystačíte iba s mletým mäsom a syrom. Ostatné prísady sú podobné ako u klasického rezňa.

Pre chuť výsledného pokrmu bude dôležitý hlavne výber mäsa a syra, preto je vyberajte obzvlášť starostlivo.

INGREDIENCIE:

  • mleté ​​bravčové mäso
  • syr Gouda
  • hladká múka
  • vajcia
  • strúhanka
  • olej
  • soľ
  • korenie

POSTUP:

  1. Mleté mäso dáme do misky a pokvapkáme pár kvapkami vody.
  2. Mäso osolíme a okoreníme a dobre v ruke prepracujeme, až sa nám všetky prísady dobre spojí.
  3. Potom pridáme strúhaný syr nahrubo a vytvarujeme rezne, ktoré obaľujeme v klasickom trojobale – teda vrstva hladkej múky, rozšľahané vajce a nakoniec vrstva strúhanky.
  4. Mleté rezne budeme smažiť vo vyššej vrstve oleja pekne do zlatej farby a do chrumkava.
  5. Mleté holandskej rezne najlepšie chutia so zemiakovou kašou.

mleté ​​rezne recepty pixabay.com

Rezeň z mletého mäsa so syrom

Syr bude tiež hlavnou ingredienciou u ďalšieho receptu, tentoraz ale zvolíme syr Eidam, ktorý doplníme sušenú zelenou vňaťou petržlenu.

INGREDIENCIE:

  • mleté mäso asi pol kilogramu
  • 1 dl mlieka
  • 1 vajce
  • 200 g tvrdého syra Eidam
  • korenie na mleté ​​mäso
  • soľ
  • sušené zelené petržlenová vňať
  • strúhanka
  • tuk na vyprážanie

POSTUP:

  1. Mleté mäso dáme do misky, osolíme a ochutíme a premiešame s mliekom.
  2. Necháme asi hodinu odležať.
  3. Potom vmiešame vajcia, strúhaný syr a petržlenovú vňať a opäť premiešame.
  4. Z mäsovej hmoty vytvarujeme placky, ktoré obaľujeme v strúhanke.
  5. Smažíme v tuku z oboch strán a podávame so zemiakovou kašou.

Hotový recept na rezeň z mletého mäsa so syrom pixabay.com

TIP: Pro přípravu nejen těchto receptů můžete využít pánve – inspirujte se recenzí keramických pánví!

Zapečené rezne z mletého mäsa

Rezne z mletého mäsa môžeme nielen smažiť na panvici, ale aj zapekať na pekáčiku v rúre.

INGREDIENCIE:

  • 500 g mletého mäsa
  • 2 vajcia
  • rasca drvený alebo mletý
  • soľ
  • provensálske korenie
  • hladká múka
  • strúhanka
  • olej
  • cibuľa

POSTUP:

  1. Do misky dáme mleté mäso, vajcia, nadrobno nakrájanú cibuľu a koreniny.
  2. Všetko veľmi dobre premiešame.
  3. Potom tvoríme placky, ktoré obaľujeme v klasickom trojobale – hladká múka, vajce a strúhanka.
  4. Obalené rezne najprv osmažíme na panvici na oleji.
  5. Potom ich prerobíme do pekáča vymasteného olejom a podlejeme vodou.
  6. Priklopíme a dáme zapiecť do horúcej rúry na 200 ° C asi 25 minút.
  7. Keď sú rezne mäkké, môžeme šťavu zahustiť zápražkou.
  8. Tieto zapečené mleté ​​rezne chutia s kašou zo zemiakov.

Hotový recept na mletý rezeň z mletého mäsa zapečený pixabay.com

Rezne z mletého mäsa môžeme dopĺňať tiež zeleninou, dusenými hubami, údeninou alebo syrom. Zelenina by mala byť už tepelne upravená a rozdrvené.

Vhodnejšie je ale použiť zeleninu ako oblohu. To potom môžeme napríklad i svieži jarný šalát. Údeninu a huby vopred namelieme. Syr možno použiť aj mäkký, ale vhodnejšie je tvrdý, ktorý nastrúhame.

Další výborné recepty:

Zdieľajte svojim priateľom:

Profilový obrázek

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikovia dobrého jedla a varenie nás baví. Na webe Webrecepty vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej obvyklými recepty. Budeme radi, keď naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť ako vám chutilo. Dobrú chuť! :)

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.