Na veľkonočné sviatky dnes volíme ku sviatočnému obedu ako hlavný chod skôr niektorý z ľahších pokrmov. Ideálne je kura, či už celé alebo porciované, prípadne i zbavené kostí.
Môžeme ich pripraviť na rad spôsobov a s najrôznejšími ingredienciami. Najčastejšie to asi bude kura pečené, ktoré je veľmi obľúbené a nie inak je to aj s pečeným kuraťom na Veľkú noc.
K Veľkej noci patrí určite plnka, tak prečo neskúsiť pripraviť kura s plnkou?
Objavte podobné tipy
1. Veľkonočné kura s plnkou
Kurča s plnkou patrí k veľmi obľúbeným pokrmom. A prečo kura nadívat?
Keď sa pečie mäso v celku, býva niekedy suchšie. Plnka vnútri dutiny zaisťuje, že mäso počas pečenia nevysychá a možno ich piecť potrebnú dlhšiu dobu. Šťava z mäsa nasiakne do plnky a korenie z nej zase trochu dodá chuť mäsu.
INGREDIENCIE:
- 1 ks celé kurča
- 6 ks starších rožkov
- 2 ks vajec
- 200 ml mlieka
- 100 g masla
- soľ a korenie
- štipka strúhaného muškátového oriešku
- 2 – 3 lyžice čerstvej sekanej petržlenovej vňate
POSTUP:
- Kurča umyjeme, osolíme a pripravíme do pekáča alebo pečenie misky.
- Rožky nakrájame na kocky a necháme máčať v mlieku.
- Medzitým vymiešame maslo s trochou soli, korením a žĺtkom.
- Z bielkov urobíme hustý sneh.
- Do pretlačeného masla vmiešame vylisované rožky (nie úplne suché) a sneh z bielkov.
- Plnkou naplníme kurča vnútri.
- Ak nám plnka zostane, vložíme ju do pekáča vedľa kurčaťa a pečieme spoločne.
- Na koži kurčaťa položíme malé kúsky masla.
- Podlejeme trochou vody.
- Priklopíme vekom a necháme piecť na 180 ° C asi 1,5 – 2 hodiny.
- Ku koncu pečenia odklopíme a necháme prepiecť kôrku do chrumkava.

www.whatsfordinner.com
Pokud máte jako my rádi Velikonoce, tak si přečtěte tento článek s 5 skvělými recepty na nádivku. Tohle sváteční jídlo stojí za to