Recepty na rezy z perníku: výborná a rýchla pochúťka

Lahodné sladké rezy sú ako múčnik veľmi obľúbené.

Ale občas už vyčerpáme inšpiráciu medzi piškótovým, třenými či inými rezy a hľadáme nejakú nemenej lahodnú obmenu.

A to je pravý čas na vyskúšanie rezov s vôňou a chuťou perníka. Inšpirujte sa našimi receptami.

Perníkové rezy plnené lekvárom

Nadýchané a chutné rezy môžeme pripraviť k víkendovému popoludní alebo aj k sviatočné chvíľu.

Viete, že lekvár obsahujú tiež vlákninu , ktorá pozitívne podporuje činnosť hladkej svaloviny čriev pri priechode požívatiny tráviacim traktom.

V lekvár sa nachádza tiež minerálne látky. Z nich je potrebné na prvom mieste spomenúť draslík – prvok znižujúce hodnoty krvného tlaku, prvok podieľajúce sa na syntéze glykogénových zásob. Pre jedincov s vysokým krvným tlakom je pozitívny tiež prítomnosť horčíka a veľmi nízke množstvo sodíka.

INGREDIENCIE

  • 460 g hladkej múky
  • 1 vrecúško kypriaceho prášku do perníka
  • 1 lyžička perníkového korenia
  • 100 g cukru múčka
  • 200 g medu
  • 2 vajcia
  • pohárik slivkového lekváru
  • niekoľko fíg nakrájaných nadrobno
  • niekoľko nakrájaných datlí
  • 1/2 hrsti nasekaných vlašských orechov
  • 1/2 hrsti olúpaných nasekaných mandlí
  • 3 lyžice rumu

POSTUP

  1. Do múky pridáme kypriaci prášok, korenie, cukor, vklepneme vajcia a pridáme med.
  2. Vypracujeme hladké cesto, zabalíme ho do fólie a necháme odležať do druhého dňa v chlade.
  3. Druhý deň cesto rozdelíme na polovicu a vyvaľkáme si dva pláty.
  4. Cesto si môžeme vyvaľkať priamo na papieri na pečenie, lepšie sa s ním pracuje.
  5. Pripravíme si náplň.
  6. Do lekváru vmiešame nadrobno nakrájané figy, datle, pridáme nasekané orechy a mandle.
  7. Nakoniec dochutíme rumom a dobre premiešame.
  8. Jeden plát preložíme aj s papierom na plech, potrieme plnkou a opatrne na náplň preložíme druhý plát.
  9. Na niekoľkých miestach popicháme vidličkou av stredne vyhriatej rúre upečieme zľahka dozlatista.
  10. Ešte teplé nakrájame na malé kocky asi 2 x 2 cm, necháme úplne vychladnúť a uložíme v chlade.

Perníkové rezy plnené lekvárom receptnajidlo.cz

Perníkové rezy s marcipánovým krémom

Ak patríte k ľuďom, ktorí milujú chuť vianočných medovníčkov, môžete pripraviť tieto perníkovej rezy, ktoré sa hodia ku každej príležitosti navyše doplnené sladkým marcipánovým krémom.

INGREDIENCIE

cesto

  • 2 vajcia
  • 150 g cukru
  • 30 g oleja
  • 270 ml mlieka
  • 230 g hladkej múky
  • 1/2 kypriaceho prášku do perníka (Dr. Oetker)
  • 1 polievková lyžica kakaa

Krém

  • 800 ml mlieka
  • 2 lyžice cukru
  • 130 g marcipánu
  • 1 čajová lyžička citrónovej arómy (Dr. Oetker)
  • 1 sáčok krémového prášku Zlatý klas (Dr. Oetker)
  • 60 g masla pokrájaného na kocky
  • 1 malý pohárik marmelády

POSTUP

    1. Predhrejte rúru na 180cm.
    2. Hlboký plech vyložte papierom na pečenie tak, aby okraje papiera dosahovali nad okraje formy.
    1. V míse prošleháme vejce s cukrem.
    1.  Přilijeme olej, mléko a promícháme.
    1. Poté do směsi důkladně vmícháme sypké směsi.
    1. cesto nalijeme do formy a pečeme 30 minut při 180°C.
    1. Odlijeme si 100ml mléka.
    1. Zbytek mléka nalijeme do hrnce a přidáme do něj na malé kousky nadrobený marcipán a cukr.
    1. Mícháme, dokud se marcipán nerozpustí.
    1. Přidáme citronové aroma.
    1. Ve 100ml mléka rozmícháme krémový prášek a nalijeme jej do téměř vroucí mléčné směsi.
    1. Vaříme 2 minuty.
    1. Vmícháme máslo.
    1. Korpus překrojíme středem na polovinu.
    1. Potřeme marmeládou a poté krémem.
    1. Slepíme.
  1. Zbylým krémem potřeme vrchní část perníku, můžeme ozdobit marcipánovou ozdobou.

Perníkové rezy s marcipánovým krémom oetker.cz

Hrníčkové perníkové rezy

Máte chuť na rýchle a chutné perníkové rezy? Skúste tento recept, ktorý pripravíte behom krátkej chvíle bez zbytočného váženia.

INGREDIENCIE

  • 3 hrnčeky hladkej múky
  • 2 hrnčeky mlieka
  • 1 hrnček oleja
  • 1 a 1/2 hrnčeka cukru
  • 1 vajce
  • 2 lyžice kakaa
  • 1 čokoládový pudingový prášok
  • 1 škoricový cukor
  • 1 prášok do perníka
  • 1 prášok do pečiva

POSTUP

  1. Do misy dáme všetky sypké suroviny a pridáme mlieko a olej.
  2. Riadne všetko vymiešame.
  3. Pripravíme si plech s vyšším okrajom, vymažeme a vysypeme plech alebo vložíme papier na pečenie
  4. Nalejeme na plech cesto a dáme do rozohriatej rúry.
  5. Pečieme pri 180 ° C asi 30 – 40 minút.
  6. Či je cesto upečené, kontrolujeme vpichnutím špajdle do cesta – až sa cesto na špajľu nelepí, je upečené.
  7. Až perník vychladne, posypeme práškovým cukrom.

Hrníčkové perníkové rezy coolbanda.cz

K chutným perníkový řezům a odpolední siestě s nimi patří rozhodně výborná káva nebo čaj. Skvěle doplní sladký víkendový nebo sváteční relax a odpočinek.

V teplých letných dňoch si dajte zdravé studené nápoje, čerpať môžete z našich receptov.

Zdieľajte svojim priateľom:

Milan & Ondra

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikovia dobrého jedla a varenie nás baví. Na webe Webrecepty vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej obvyklými recepty. Budeme radi, keď naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť ako vám chutilo. Dobrú chuť! :)

Napísať komentár

Emailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená do žiadnej databázy. Vyžadované polia sú označené *.