Recepty na najlepšie domáce sekanú: akú si zamilujete?

Receptov na sekanú je toľko, koľko chuťových kombinácií si viete predstaviť.

Máte radi cesnak? Urobte si cesnakovou sekanú. Máte radi hrášok? Ráčte si upiecť hráškovou sekanú. A tak by sme mohli vymenovávať do večera.

Našli sme však 6 tých najlepších receptov na sekanú , ktoré stojí za to vyskúšať.

Poďte je vyskúšať s nami!

Sekaná pečienka z mletého mäsa

Mäso môžeme buď kúpiť už mleté, alebo ho zomlieť pekne doma na mlynčeku ako to robili babičky.

Máte doma poděděný mlynček s kľukou?

Je to stále neprekonaný pomocník pri príprave sekanej. Skúste ho zamestnať pred nedeľným obedom, mäso bude chutiť oveľa lepšie.

INGREDIENCIE

  • 1 kg mletého mäsa
  • 2 väčšie cibule
  • 2 vajíčka
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ, korenie
  • majoránka
  • pol hrnčeka strúhanky

POSTUP

  1. Mäso rozprestrieme na dno nádoby a pridáme pokrájanú cibuľu.
  2. K mäsu a cibuli přiidáme pretlačený cesnak.
  3. Potom pridáme jedno vajce a jeden žĺtok; zvyšný bielok si necháme v hrnčeku stranou. Osolíme, okoreníme.
  4. Prisypeme strúhanku. Strúhankou mäso rovnomerne zasypeme a necháme bokom. Medzitým si pripravíme pekáčik a predhrejte rúru na 180 ° C.
  5. Mäso a všetky pridané ingrediencie dobre vymiesime rukami.
  6. Spojenie všetkých ingrediencií obstará strúhanka a vajíčka.
  7. Z mäsovej zmesi vytvarujte šišku a dáme na plech.
  8. Podlejte asi centimetrom vody a pečte vo vyhriatej rúre približne hodinu pri 180 ° C.
  9. Servírujeme so zemiakmi a čerstvou zeleninou.

Recept na sekanú z mletého mäsa

Domáce sekaná od babičky

INGREDIENCIE

  • 500 g mletého mäsa
  • 1 cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 vajce
  • 5 žemlí
  • mlieko
  • 2 lyžice masla
  • 2 vajcia a 3 kyslé uhorky na náplň

POSTUP

  1. Nakrájame rožky na kocky a zalejeme mliekom.
  2. Rožky v mlieku pridáme do misy s mäsom, cibuľou a cesnakom.
  3. Zmes riadne spracujeme, pridáme vajcia.
  4. Ak cesto je riedke, pridáme strúhanku. Ak cesto nedrží, tak mlieko.
  5. Zo zmesi uhnetieme bochníček a rozprestrieme na papier na pečenie asi do výšky 2,5 cm.
  6. Na mäsovú zmes naukladáme náplň a zdvihnutím strán papiera ju uzavrieme mäsovou zmesou ako do tunela.
  7. Sekanú pečieme v predhriatej rúre pri 210 ºC zakrytú 15 minút, potom ju odkryjeme a podlejeme.
  8. Pečieme ďalších 30 minút.
  9. Servírujeme so zemiakmi a čerstvou zeleninou.

Jednoduchý recept na efektné recept s plnenú posekanou pečenia

Na sekanú väčšinou vyberáme mix mletého mäsa bravčového a hovädzieho 1: 1.

Sekaná pečienka s hubami

INGREDIENCIE

  • 600 g mletého mäsa
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 vajce
  • 5 žemlí
  • mlieko
  • 2 lyžice masla
  • soľ, korenie, majorán
  • 100 g tvrdého syra
  • 200 g líšok do náplne (môžu byť aj šampiňóny)

POSTUP

  1. Nakrájame rožky na kocky a zalejeme mliekom.
  2. Rožky v mlieku pridáme do misy s mäsom, vajcom a cesnakom.
  3. Zmes riadne spracujeme.
  4. Ak je cesto riedke, pridáme strúhanku. Ak cesto nedrží, tak mlieko.
  5. Zo zmesi uhnetieme bochníček a rozprestrieme na papier na pečenie asi do výšky 2,5 cm.
  6. Na mäsovú zmes naukladáme doprostred huby a zdvihnutím strán papiera ju uzavrieme mäsovou zmesou ako do tunela.
  7. Sekanú pečieme v predhriatej rúre pri 210 ºC zakrytú 15 minút, potom ju odkryjeme a podlejeme.
  8. Pečieme ďalších 30 minút.
  9. Servírujeme so zemiakovou kašou.

Recept na fašírka s hubami je vyskúšaný.

Zeleninová sekaná s mletým mäsom

INGREDIENCIE

  • 1 vajce
  • polka zeleru
  • 4 lyžice masla
  • majorán, soľ, korenie
  • 4 mrkvy
  • 1 cibuľa
  • 1 petržlen
  • 500 g mletého mäsa
  • 2 hrnčeky mlieka
  • 100 g špenátových listov
  • 3 rožky (včerajšie)

POSTUP

  1. Nakrájame rožky a zalejeme ich mliekom.
  2. Mrkva, petržlen a kúsok zeleru nastrúhame na hrubom strúhadle, nakrájame cibuľku nadrobno.
  3. Nasekáme špenátové listy.
  4. Všetky suroviny dobre zmiešame v mise a vytvoríme šišku.
  5. Poukladáme plátky masla, trošku podlejeme horúcou vodou, pekáč zakryjeme a pečieme asi na 150 ° C asi 2 hodiny.
  6. Ku koncu pečenia môžeme pekáč odkryť a pridať teplotu.
  7. Domáci sekanú so zeleninou podávame krájanú na plátky so zemiakovou kašou alebo zemiakmi a hlávkovým šalátom, prípadne s kyslou uhorkou.

Sekaná pečienka so zeleninou je obľúbený spôsob, ako schv do pokrmu zeleninu.

Plnená sekaná so syrom

INGREDIENCIE

  • 1 kg mletého mäsa
  • 6 rožkov
  • 200 g goudy alebo iného tvrdého syra podľa chuti
  • 1 cibuľa
  • cesnak
  • soľ, rasca, majorán
  • 2 lyžice plnotučnej horčice
  • 3 vajcia
  • strúhanka na zahustenie
  • pažítka
  • 1/2 hrnčeka mlieka

POSTUP

  1. Rožky nakrájame na kocky, zalejeme mliekom, scedíme.
  2. Cibuľku nakrájame, cesnak vymiešame, pažítku nasekáme.
  3. Ostatné suroviny zmiešame dohromady a vytvoríme šišku.
  4. Preložíme do pekáča, potrieme žĺtkom povrch mäsa, posypeme rascou a soľou.
  5. Ľahko podlejeme vodou, prikryjeme a pozvoľna pečieme na 150 ° C asi 35 minút (mäso sa zatiahne a nepraskne).
  6. Potom mäso odkryjeme a pečieme na 180 ° C.

Recept na sekanú ECENA so syrom plný syru aj vo vnútri

Zdravá sekaná pečienka bez rožkov

Ak máte alergiu na lepok či proste obmedzujete v jedle pečivo, skúste našu sekanú bez rožkov. Prisahám, že chutí skvele aj tak :).

INGREDIENCIE

  • 500 g mletého mäsa, pol na pol hovädzie a bravčové
  • 2 vajcia
  • 1 cibuľa
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžica majoránky
  • 1/2 lyžice čerstvého tymiánu (cca 6 vetvičiek)
  • 1/2 hrsti hladkolisté petržlenu
  • 1 lyžička oregana
  • 1 lyžica plnotučnej alebo dijonskej horčice
  • rastlinný olej
  • 1 lyžička octu
  • soľ a korenie

POSTUP

  1. Nakrájame najemno cibuľku a prelisujeme cesnak.
  2. Nasekáme bylinky a pridáme do cibuľovo-cesnakové zmesi.
  3. Do mäsovej zmesi zapracujeme dve vajcia a zmes byliniek, cesnaku a cibule.
  4. Mäsovú zmes dochutíme soľou a korením, pokvapkáme octom a podľa chuti pridáme horčicu a nakladaný korenie.
  5. Zmes poriadne premiešame, aby sa všetky ingrediencie prepojili a tiež aby sa zo sekanej vyfúkol vzduch.
  6. Vytvarujeme šišku, potrieme ju olejom a vložíme do olejom vymasteného pekáča.
  7. Sekanú pečieme na 180 stupňov asi 60 minút.

Domáce sekaná pečienka bez rožkov thechunkychef.com

Aby sekaná pri pečení nepopraskala, musí byť dobre súvislá. Pár tipov pre vyššiu spojitosť:

  • Osoľte mäso pred umletím. Zomeľte ho dvakrát.
  • Mäso pri spracovaní nezahrievajte.
  • “Pleskněte” s mäsovou zmesou niekoľkokrát o dno nádoby, v ktorej suroviny miešate.

Veľa šťastia do pečenia!

Veľmi častou prílohou k sekanej pečienku je zemiaková kaša so zeleninovým šalátom. Ako urobiť nielen výbornú zemiakovú kašu, sa môžete dočítať v našich ostatných receptoch.

Ako sekaná dopadla? Podeľte sa s nami o svoje úspechy v sekcii komentárov pod článkom!

Zdieľajte svojim priateľom:

Milan & Ondra

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikovia dobrého jedla a varenie nás baví. Na webe Webrecepty vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej obvyklými recepty. Budeme radi, keď naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť ako vám chutilo. Dobrú chuť! :)

Napísať komentár

Emailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená do žiadnej databázy. Vyžadované polia sú označené *.