Recepty na kari s cícerom 3x inak aneb tipy na rýchly obed alebo večeru

Nenapadá vás, čo by ste si uvarili?

Nebaví vás vymýšľať, čo bude na obed dnes a čo zajtra?

Máme pre vás skvelé a extrémne jednoduché varenie s cícerom.

Cícer je veľmi zdravá proteínová bomba, ktorá dokáže (občas) nahradiť pokrmy z mäsa.

Vyskúšajte recepty na kari s cícerom a varte aj s pomocou videoreceptu.

Indické karí s cícerom Chana Masala

Chceli by ste ochutnať karí na indický spôsob? Vyskúšajte tento recept na cizrnové karí s garam masala, pravým indickým korením. Je to veľmi jednoduché a pochutia si na ňom aj vegáni a vegetariáni.

ingrediencie:

  • 4 hrnčeky uvarenej alebo zavárané cíceru
  • 1 stredná cibuľa
  • 2 stredné paradajky
  • 1 lyžička rastlinného oleja
  • ½ lyžičky mletej rasce
  • 1 hrnček kokosového mlieka
  • 1 lyžica cesnakové pasty
  • 1 lyžička zázvorové pasty
  • 1 lyžička mletej papriky
  • ½ lyžičky kajenského korenia
  • ½ lyžičky kurkumy
  • ¼ hrnčeka koriandra (čerstvého a nasekaného)
  • soľ podľa chuti
  • indické korenie garam masala

postup:

  • Na panvičke si rozohrejte olej, pridajte rascu, na kocky nakrájanú cibuľu, zázvor a cesnak.
  • Pridajte soľ a restujte na strednom ohni.
  • Ak sa zázvor alebo cesnak začne pripaľovať, pridajte 1 alebo 2 lyžičky vody.
  • Až cibuľka sklovita, pridajte nakrájané paradajky, papriku, kajenské korenie, kurkumu a indické korenie.
  • Varte, kým sa šťava z paradajok neodparí, občas premiešajte.
  • Pridajte cícer a soľ, premiešajte a podlejte dvoma hrnčeky vody.
  • Priveďte karí k varu, a potom varte ešte 10 minút na miernom ohni.
  • Podľa potreby dochuťte, pridajte nasekaný koriander.
  • Servírujte s ryžou.
tohle cizrnové karí je vhodné pre vegetariánov i vegánov
Zdroj: flickr.com

Recept na cizrnové kari hotové za 20 minút

Hľadáte inšpiráciu na jednoduchý a rýchly obed? Tak tento odporúčame nielen pre vegánov a vegetariánov, ale môžu si na ňom pochutnať i masožrouti. Neznie to ako super tip na odľahčenú letnú rýchlovku?

ingrediencie:

  • 1 lyžica rastlinného oleja
  • 1 nadrobno nakrájaná cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžička nastrúhaného čerstvého zázvoru
  • 4 celé klinčeky
  • 2 lyžičky mletej kurkumy
  • 1 lyžička mletej rasce
  • 1 lyžička mletého koriandra
  • ½ lyžičky mletej škorice
  • ½ lyžičky kajenského korenia
  • štipka soli
  • 400 g cíceru (uvarené alebo v plechovke)
  • 400 g krájaných paradajok (plechovka)
  • ½ hrnčeka vývaru (zeleninového, masového)
  • čerstvý koriander

postup:

  • Na veľkej panvici si rozohrejeme olej, pridajte cibuľku a 5 minút ju restujte.
  • Pridajte cesnak, zázvor, klinček, kurkumu, rascu, koriander, škoricu, čierne korenie a nechajte 1 minútu restovat.
  • Pridajte cícer, paradajky a podlejte vývarom.
  • Po dosiahnutí bodu varu varte ešte 10 minút, občas premiešajte.
  • Servírujte s ryžou posypané čerstvým koriandrom.
karí s cícerom ako rýchlovka
Zdroj: pxhere.com

Kari s cícerom a kuracím mäsom + videorecept

A ak si masožrouti pomôcť nemôžu a chýba im tam nejaký kus mäsa, máme tu recept na kari s cícerom a celým kuraťom < / a>. Ako bonus pre vás máme aj videorecept, tak sa pozrite.

ingrediencie:

postup:

Videorecepty je tu:

Tak čo poviete? Vyzerá to jednoducho, čo?

Tak poďte do varenia. Nech sa vám to podarí … A dobrú chuť!

Milan & Ondra

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikovia dobrého jedla a varenie nás baví. Na webe Webrecepty vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej obvyklými recepty. Budeme radi, keď naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť ako vám chutilo. Dobrú chuť! :)

Napísať komentár

Emailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená do žiadnej databázy. Vyžadované polia sú označené *.