Recepty na cukrovinky pre vegánov, ktoré nerozoznáte od toho tradičného

Vianočná nálada je v plnom prúde.

Stále však neviete, aké vegánskej cukrovinky upiecť, aby vám vydržalo po celej sviatky?

Chcete pre rodinu pripraviť vegánsky dezert , ktorý si zamilujú, aj keď nie sú vegánov?

Vegánstvo vylučuje z jedálnička živočíšnu potravu, aj napriek tomu sú recepty jednoduché, rýchle a hlavne chutné .

Pustite sa s nami do pečenia i nepečené veganského vianočného pečiva.

Perníkovej brownies s čokoládovou polevou

Čokoláda, škorica, vianočné korenia.

Pripravte si múčnik, ktorého kolískou sú Spojené štáty americké. Práve tam patrí medzi obľúbené vianočné pochúťky.

Upiecť si však brownies aj ako zdravé vegánskej cukroví. Stačí zvoliť správne ingrediencie.

INGREDIENCIE

  • 2 hrnčeky špaldovej múky
  • 1 lyžička sódy bikarbóny
  • 1/4 hrnčeka kakaového prášku
  • 1 hrnček jablčného pyré
  • 1/2 hrnčeka kokosového oleja
  • 1/4 hrnčeka mandľového mlieka izbovej teploty
  • 2 lyžice škorice
  • 1/2 lyžičky mletého muškátu
  • 1/4 lyžičky mletého klinčeka
  • 1/4 lyžičky mletého zázvoru
  • štipka jemné morskej soli
  • 1 hrnček tmavej čokolády na polevu
  • 1/4 hrnčeka plnotučného kokosového mlieka na polevu

POSTUP

  1. Predhrejte si rúru na 180 ° C.
  2. Vo veľkej miske zmiešajte múku s jedlou sódou a štipkou soli.
  3. V ďalšej miske zmiešajte kakaový prášok s javorovým sirupom, kokosovým olejom, jablkové pyré a všetky koreniny.
  4. Do misky s kakaovým práškom, kokosovým olejom a jablkovým pyré pridajte zmes z prvej misky (múku, jedlú soľ a štipku soli) a mandľové mlieko. Cesto dôkladne premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili dohromady.
  5. Vymažte si a vysypte plech a nalejte do neho cesto.
  6. Cesto pečte asi 20 až 23 minút.
  7. Upečené cesto nechajte vychladnúť.
  8. Zatiaľ si rozohrejte kokosové mlieko určené na polevu a pridajte do neho čokoládu.
  9. Miešajte, kým nebude čokoládová poleva bez hrudiek.
  10. Čokoládovú polevu nalejte na vychladené upečené brownies, nechajte ju stuhnúť, a potom brownies rozkrájajte.
americkej brownies s čokoládovou polevou
Zdroj: vanillacrunnch.com

Cukroví z banánov pre vegánov

Banánové sušienky sú pripravené iba zo 4 ingrediencií.

Sú vegánskej, bez olejov. Ich príprava je jednoduchá a rýchla. Pripravte si aj ďalšie pochúťky z banánov . Len treba živočíšne produkty nahraďte tými rastlinnými (pozri v závere tohto článku).

INGREDIENCIE

  • 2 veľmi zrelé banány
  • 1/3 hrnčeka mandľového mlieka (alebo iného rastlinného mlieka)
  • 1 hrnček hladkej múky
  • 1/2 lyžičky prášku do pečiva

POSTUP

  • Predhrejte si rúru na 180 ° C.
  • Olúpte banány a roztlačte ich v miske. Pridajte k nim mandľové mlieko a zamiešajte.
  • Pridajte múku a prášok do pečiva. Miešajte do tej doby, než sa všetky suroviny nespoja a nevznikne husté cesto.
  • Za pomocou lyžice dávajte na plech s papierom na pečenie kopčeky cesta.
  • Sušienky pečte v rúre až 10 až 15 minút, kým nezhnednú po okrajoch.
mäkké banánovej cookies
Zdroj: elephantasticvegan.com

Nepečené vegan cukroví aneb cheesecake

Preferujete skôr nepečené vegánskej cukrovinky ? Vyskúšajte preslávený cheesecake.

Dezert tvoria dve vrstvy, a to krusta a syrová vrstva.

Existuje niekoľko vegánskych verzií a my vám teraz jednu poskytneme.

INGREDIENCIE NA krusty

  • 1/2 hrnčeka raw mandlí
  • 1/4 hrnčeka sušeného kokosu
  • 1/2 hrnčeka ovsených vločiek
  • 5 sušených datlí
  • 3 lyžice mandľového mlieka
  • štipka jemné morskej soli

POSTUP

  1. Vyložte si guľatú formu na koláč papierom na pečenie, alebo použite silikónovú formu.
  2. Kuchynským robotom na čo najväčšie otáčky rozmixujte ovsené vločky, vykôstkované datle, sušený kokos, mandle a soľ.
  3. Znížte rýchlosť kuchynského robota a pridajte mandľové mlieko. Mixujte do tej doby, než nevznikne lepkavá zmes.
  4. Zmes nalejte do formy a zatlačte ju treba lyžicou, alebo prstami.

INGREDIENCIE NA KRÉM

  • 1 hrnček raw kešu orieškov (cez noc namočené vo vode)
  • 1/2 hrnčeka semoliny (varené 10 minút)
  • 1/3 hrnčeka roztaveného kokosového oleja
  • ¼ hrnčeka mandľového mlieka
  • ½ hrnčeka agávového sirupu

POSTUP

  1. Po dobu 10 minút varte semolinu na strednom ohni (alebo podľa návodu na obale).
  2. Ak sa objavia nejaké hrudky, rozmixujte ju ešte ručným mixérom.
  3. Semolinu nechajte vychladnúť.
  4. Nechajte odkvapkať kešu oriešky a spoločne s mandľovým mliekom, kokosovým olejom a agávovým sirupom je rozmixujte.
  5. Vzniknutú zmes pridajte do semoliny a rozšľahajte.
  6. Šľahajte zmes do tej doby, než nevznikne hladký krém.
  7. Krém nalejte na kôrku a rovnomerne ho rozotrite.
  8. Vložte na minimálne 3 hodiny do mrazničky, avšak ideálne cez noc.
TIP : Rozmixujte maliny společně se lžičkou agávového sirupu, abyste vytvořili pyré. Jakmile rozkrájíte cheesecake, ozdobte ho malinovým pyré a přidejte nahoru ještě čerstvé maliny.
nepečený cheesecake po vegánskej
Zdroj: vanillacrunnch.com

Vegánskej perníčky bez lepku

Upiecť si môžete aj vegánskej bezlepkové pečivo. Perníčky k Vianociam neodmysliteľne patrí.

Perníčky dokonca predstavujú o vianočných sviatkoch najobľúbenejšie a najlepšie vegánskej cukrovinky.

INGREDIENCIE

  • 1 hrnček raw mandlí
  • 1 lyžica ľanového semienka
  • 1 a 1/4 hrnčeka pohánkovej múky
  • 1/2 hrnčeka kokosového cukru
  • 1/4 hrnčeka extra panenského olivového oleja
  • 1/4 hrnčeka mandľového mlieka
  • 1/4 hrnčeka javorového sirupu
  • 1 lyžica mletého zázvoru
  • 1 lyžička mletej škorice

POSTUP

  1. Predhrejte si rúru na 180 ° C.
  2. Mandle rozmixujte tak, aby z nich bola múka.
  3. Pridajte zvyšok prísad a miešajte, kým sa všetky ingrediencie nespoja.
  4. Cesto rozvaľkajte na zhruba 6 mm hrubý plát.
  5. Vykrajujte medovníčky.
  6. Potom perníčky vložte na plech s papierom na pečenie a pečte je 10 až 15 minút.
vianočné bezlepkové perníčky
Zdroj: simpleveganblog.com

Linecké vianočné cukrovinky pre vegánov

Dokážete si predstaviť vianoce bez lineckého? Upiecť si ho môžete aj ako vegánske cukroví.

Ostatní členovia nemajú radi vegánsku verziu? Nevadí, môžete im upiecť aj tradičné linecké koláčiky .

INGREDIENCIE

  • 450 g hladkej múky
  • 300 g stuženého rastlinného tuku (napríklad kakaová maslo)
  • 150 g práškového cukru
  • 1 lyžica arašidového masla, alebo dva roztlačené banány
  • 1 lyžička citrónovej kôry

POSTUP

  1. Rozohrejte rastlinný tuk.
  2. Všetky suroviny zmiešajte dohromady, kým sa nespoja v cesto.
  3. Cesto nechajte zhruba hodinu odležať, najprv pri izbovej teplote. Po hodine ho dajte ešte na ďalšiu pol hodinu do chladničky.
  4. Z cesta si rozvaľkajte plát vysoký približne 3 mm.
  5. Vykrajujte kolieska (alebo iné tvary). V polovici vykrojeného cukrovinky urobte ešte doprostred dieru vykrajovačom.
  6. Rozohrejte si rúru na 180 ° C.
  7. Plech vyložte papierom na pečenie.
  8. Linecké pečte približne 5 minút.
  9. Cukroví bez vykrojených dierok natrite domáce marmeládou a naň nalepte tie časti s vykrojenou dierou uprostred.
linecké koláčiky pre vegánov
Zdroj: pinterest.com

Čo sa používa pri pečení veganského pečivo?

Sladkosti a cukrovinky ako také k Vianociam neodmysliteľne patrí. Vzdať sa ich nemusíte ani v prípade, že patríte medzi vegánov, pretože existujú aj na vegánske vianočné pečivo recepty.

Ak si chcete dopriať vegánskej cukrovinky. Recepty si môžete trochu poupraviť. Klasické kravské mlieko nahradíte alternatívou z mandlí, sóje či pohánky. Miesto vajcia použite sójovú múku alebo ľanové semienko. V niektorých receptoch sa pokojne môže táto ingrediencie vynechať.

Čo sa tukov týka, siahnite vždy po tých rastlinného pôvodu. Zohnať sa ich dá v súčasnosti nespočetné množstvo.

Další výborné recepty:

Zdieľajte svojim priateľom:

Profilový obrázek

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikovia dobrého jedla a varenie nás baví. Na webe Webrecepty vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej obvyklými recepty. Budeme radi, keď naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť ako vám chutilo. Dobrú chuť! :)

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.