Recepty knedle zo sliviek: 3x inak, ale vždy lahodne

V sezóne čerstvých sliviek sa bez nich nedá zaobísť.

Je ich veľa druhov – podľa zvoleného typu cesta.

Tie najpreverenejší recepty sa dedili od babičiek. O čom že je reč?

Áno, uhádli ste – o slivkových knedlíkoch . Tri najlepšie recepty sa dozviete práve tu!

Slivkovej zemiakové knedle

Zemiakové knedle majú svojich priaznivcov naprieč republikou aj generáciami. Ak patríte medzi nich a uctievate ak obe varianty, teda slanú i sladkú, pravdepodobne dáte prednosť tomuto receptu.

INGREDIENCIE

  • 1 kg zemiakov
  • soľ
  • 200 g hladkej múky
  • 1 vajce
  • 1 žĺtok
  • 120 g hrubej krupice

POSTUP

  1. Zemiaky uvarte a počkajte, až ochladnú.
  2. Suché je ošúpte a nastrúhajte. U sladkých knedlí radšej najemno.
  3. Teraz vçetky ingrediencie zmiešajte a uhnetie cesto.
  4. Vyvaľkajte 3 valčeky, odkrajujte plátky, do nich vložte slivky.
  5. Varte pomaly asi 20 minút.

Slivkové knedle z krupicovej kaše

Krupicovej kaše nie je s malými deťmi nikdy dosť, sám mám pre ňu dodnes slabosť. Výbornou obmenou kaše sú knedle z krupicového cesta. Ako na to?

INGREDIENCIE

  • 3/4 l mlieka
  • 200 g detskej krupice
  • 1 vajce
  • 500 g hrubej múky
  • 2 lyžice cukru múčka
  • štipka soli

POSTUP

  1. Uvaríme krupicovú kašu a necháme vychladnúť.
  2. Zmiešame kašu so zvyškom ingrediencií, výsledkom by malo byť nelepivé cesto.
  3. Utvoríme valčeky, odkrájíme plátky, do každého zabalíme slivku (alebo len polku, ak chceme knedíčky malinké).
  4. Varíme 5 minút
  5. Na tanieri môžeme preliať maslom a posypať škoricou.

Knedle z krupicovej kaše servírované so zmrzlinou a lístkom mäty.

Slivkové knedle z tvarohového cesta

Tvaroh je cenný vysokým obsahom bielkovín a ľahkou stráviteľnosťou .

INGREDIENCIE

  • 1 mäkký tvaroh
  • 300 g polohrubej múky
  • 1 vajce
  • štipka soli

POSTUP

  1. Tvaroh, múku, vajce aj soľ vymiešame vo vláčne cesto.
  2. Z cesta vytvoríme 3 až 4 valce.
  3. Z nich odkrajujeme plátky, na ktoré kladieme odkôstkované slivky a ktoré starostlivo zabalíme.
  4. Varíme 8-10 minút.

Slivkové knedle z tvarohového cesta sa rozplývajú na jazyku

Tip na servírovanie : Okrem posypu makom, tvarohom alebo opraženou strúhankou skúste tanier so slivkovým knedle dozdobiť kúskom mäty, lístočky rebríčka či inú jedlú kvetinou.

Ste na sladké a zároveň knedlíkový typ? V tom prípade vám odporúčame naše ďalšie recepty na ovocné knedle.

Další výborné recepty:

Zdieľajte svojim priateľom:

Profilový obrázek

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikovia dobrého jedla a varenie nás baví. Na webe Webrecepty vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej obvyklými recepty. Budeme radi, keď naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť ako vám chutilo. Dobrú chuť! :)

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.