Pripravte si vianočné pečivo s pudingom podľa týchto jednoduchých receptov

Premýšľate, aké pečivo ešte upiecť? Vyskúšajte pudingové vianočné pečivo, ktoré je lahodné a jemné.

Puding je prísada, ktorá rozhodne k pečeniu patrí.

Pripraviť si môžete napríklad tradičné rožky. Ak ich chcete s nádychom citróna, inšpirujte sa v tomto článku receptom na citrónové rožky .

S pudingom sa pečú aj linecké kolieska, ktoré stačí potom naplniť krémom či marmeládou.

Ak chcete upustiť od tradícií, pripravili sme pre vás aj nevšedné vianočné dezerty.

Tak neváhajte a pustite sa do pečenia.

Pudingové pečivo zo strojčeka

Pripravte si strojček a pustite sa do pudingového pečiva zo strojčeka.

Potom ho stačí k sebe zlepiť marmeládou a trochu namočiť v čokoládovej poleve.

Určite nám dáte za pravdu, že je pudingové strojkové pečivo vynikajúce. Rozpadá sa na jazyku.

Pochopiteľne poznáte toto vianočné pečivo. Banány s pudingom sa im tiež hovorí.

INGREDIENCIA

  • 300 g polohrubej múky
  • 150 g cukru
  • 175 g masla
  • 4 vrecká vanilkového pudingu
  • 1 vajce
  • 1 lyžička prášku do pečiva

POSTUP

  1. V miske zmiešajte všetky ingrediencie.
  2. Vypracujte cesto a postrážte si, aby sa všetky suroviny dokonale spojili.
  3. Predhrejte si rúru na 160 °C.
  4. Vyložte si plech papierom na pečenie.
  5. Za pomoci strojčeka si urobte pečivo.
  6. Pudingové strojkové pečivo pečte tak dlho, kým nebude zlatisté.
  7. Po vychladení ho zlepujte marmeládou a konce namočte v čokoláde.
strojkové pečivo z pudingu
Zdroj: pinterest.com

Pudingové sušienky

Sušienky vydržia mäkké po celý vianočný čas, najmä ak ako prísadu zvolíte puding.

Toto pudingové pečivo môžete obohatiť o kúsky čokolády, hrozienka aj kandizované ovocie.

Záleží iba na vás, na čo máte práve chuť.

INGREDIENCIA

  • 1/2 hrnčeka nesoleného masla izbovej teploty
  • 3/4 hrnčeka trstinového cukru
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 1 vajce
  • 2 vrecká vanilkového pudingu
  • 1/2 lyžičky jedlej sódy
  • 1/4 lyžičky soli
  • 1 a 1/4 hrnčeka hladkej múky
  • 1 a 1/2 hrnčeka čokoládových lupienkov

POSTUP

  1. Utrite maslo s cukrom ručným mixérom. Primiešajte aj vajcia a vanilkový extrakt. Zmes mixujte tak dlho, pokiaľ nebude nadýchaná a hladká.
  2. Pridajte pudingy, jedlú sódu a soľ. Cesto dokonale premiešajte.
  3. Pridajte múku a potom primiešajte ešte čokoládové lupienky (hrozienka, kandizované ovocie a pod.).
  4. Vytvorte si malé guličky, ktoré nechajte uležať v chladničke aspoň na hodinu.
  5. Potom guličky vytiahnite, dajte ich na plech vyložený papierom na pečenie a jemne ich roztlačte, aby vyzerali ako sušienky.
  6. Predhrejte si rúru na 180 °C.
  7. Pečte pudingové pečivo zhruba 9 až 11 minút, kým okraje nezhnednú.
  8. Sušienky nechajte vyhladnúť a naskladajte si ich treba do krabice.
TIP : Ak ste urobili sušienok viac, než sa u vás dokáže skonzumovať, potom odporúčame sušienky zmraziť, a to pokojne až na jeden mesiac.
krehké sušienky z pudingu
Zdroj: crazyforcrust.com

Pozrite sa tiež na video, ako sa sušienky pripravujú:

The BEST Pudding Cookies Recipe EVER (and easy!)

Pudingové rohlíčky

Z pudingu sa dajú vytvoriť skutočne zázraky. Upiecť si môžete napríklad linecké pečivo s pudingom. V tomto recepte na linecké kolieska popisujeme, že stačí časť hladkej múky nahradiť pudingovým práškom.

Vráťme sa ale k pudingovým rožkom. Cukrovie, ktoré si zamilujú aj vaše ratolesti.

INGREDIENCIA

  • 220 g hladkej múky
  • 110 g masla izbovej teploty
  • 100 g práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 40 g vanilkového pudingu
  • 2 žĺtky
  • 2 lyžice mlieka izbovej teploty
  • kokos či mletý cukor na obalenie

POSTUP

  1. Predhrejte si rúru na 180 °C.
  2. V miske za pomoci mixéra ušľahajte žĺtky, cukor a mlieko. Potom pridajte maslo izbovej teploty, nakoniec aj všetky ostatné ingrediencie.
  3. Vypracujte cesto, ktoré nechajte aspoň pol hodiny odležať v chladničke.
  4. Tvarujte z cesta rožky, prípadne si ho rozvaľkajte na plát a použite formičky na vykrajovanie.
  5. Vyložte plech papierom na pečenie a pečte toto pudingové vianočné pečivo zhruba 15 minút.
  6. Ešte za tepla ich obaľte v kokose či cukre.
krehké rožky z pudingu posypané práškovým cukrom
Zdroj: pinterest.com

Pudingový dezert s arašidovým maslom

Síce sa nejedná o klasické vianočné pečivo s pudingom, avšak za skúšku určite stojí.

Ak chcete ostatných členov domácnosti prekvapiť niečím novým, tento koláč je ideálnou voľbou.

Pripraviť ho môžete večer pred Štedrým dňom.

INGREDIENCIA

  • 1 hrnček hladkej múky
  • 1/2 hrnčeka studeného masla
  • 1 a 1/2 hrnčeka nasekaných kešu orechov
  • 1 balenie tvarohu
  • 1/3 hrnčeka arašidového masla
  • 1 hrnček kryštálového cukru
  • 2 smotany na šľahanie
  • 2 a 2/3 hrnčeka studeného mlieka
  • 1 vrecko vanilkového pudingu
  • 1 vrecko čokoládového pudingu
  • 1 čokoláda na varenie nasekaná na kúsky

POSTUP

  1. V miske rozmixujte múku s maslom, kým nevznikne zmes z hrubých omrviniek.
  2. Pridajte 1 hrnček kešu orieškov, niekoľkokrát cesto rozmixujte, kým sa ingrediencie nespoja.
  3. Vzniknuté cesto dajte na menší vymastený plech a pečte ho na 180 ° C zhruba 25 minút. Potom cesto schlaďte na drôtenom stojane.
  4. V malej miske si zatiaľ zmiešajte tvaroh, arašidové maslo a cukor. Použite ručný mixér, aby ste docielili hladký a nadýchaný krém. Vyšľahajte si smotanu na šľahanie a jeden hrnček pridajte do krému.
  5. V ďalšej miske si rozšľahajte mlieko a oba pudingy. Potom do tejto zmesi zamiešajte jeden hrnček šľahačky.
  6. Potom dajte na upečený podklad vrstvu tvarohového krému, naň dajte pudingový krém a nahor zvyšnú šľahačku. Posypte nasekanou čokoládou a zvyšnými kešu orieškami.
  7. Dezert nechajte v chladničke aspoň hodinu stuhnúť.
dezert z pudingu s arašidovým krémom
Zdroj: backtomysouthernroots.com

Tradičný vianočný puding

Bývali ste chvíľu vo Veľkej Británii a zapáčila sa vám tradícia v podobe vianočného pudingu?

V našich končinách na Vianoce neodmysliteľne patria vianočka a kapor, zatiaľ čo Briti si nevedia predstaviť Štedrý deň bez pudingu.

INGREDIENCIA

  • 1 hrnček hrozienok
  • 1 hrnček kandizovaného ovocia
  • 1 hrnček hladkej múky
  • 1 hrnček masla nastrúhaného najemno
  • 1 hrnček strúhanky
  • 1 hrnček cukru
  • 1 hrnček orechov nasekaných najemno
  • 1 lyžička mletej škorice
  • 1 hrnček mlieka
  • 1 veľké vajcia
  • maslo na vymazanie formy

POSTUP

  1. Zmiešajte hrozienka, kandizované ovocie, múku, maslo, strúhanku, cukor a orechy. Potom pridajte mlieko a vajcia. Potom ešte aj škoricu. Akonáhle sa jednotlivé suroviny dokonale spoja, dajte hutnú zmes do maslom vymastenej a strúhankou vysypanej formy.
  2. Vrchnú časť formy zakryte alobalom.
  3. Do väčšieho hrnca dajte vodu. Do vody vložte formu tak, aby voda bola do maximálne 3/4 formy.
  4. Predhrejte si rúru na 150 °C.
  5. Hrniec s formou vložte do predhriatej rúry a nechajte puding hodinu piecť. Pred koncom pečenia zložte alobal a ešte nechajte chvíľu dopiecť.
TIP : Ozdobte si tento puding karamelom. Potrebujete 85 gramov masla, 100 gramov cukru, 200 ml smotany a 1 lyžičku vanilkového extraktu. Všetko dajte do hrnca a priveďte zmes za stáleho miešania do varu. Nechajte ju 2 až 3 minúty prebublať, pokiaľ sa nerozpustí cukor. Akonáhle je zmes bledo karamelová a ľahko zahustená, odstavte hrniec bokom a karamel nalejte na puding a ozdobte ho ešte zmesou orechov.
Vianoce okúzlite touto pudingovou tortou
Zdroj: pinterest.com

Toto pečivo si môžete dopriať aj k popoludňajšej káve. Aké kávové špeciality vedia plne automatické kávovary ? Pozrite sa, ako sme ich ohodnotili.

Ako pripraviť pudingový krém do cukroviniek?

Plnené pečivo je na Vianoce veľmi obľúbené. Čo sa samotných krémov týka, máte úplne voľnú ruku.

Často sa používa pudingový krém do cukroviniek, pretože je nadýchaný a môžete si zvoliť v podstate akúkoľvek príchuť.

Rozhodne nemusíte zostávať pri klasickej vanilkovej príchuti.

Ak nechcete priamo pudingový krém, máme pre vás ešte tipy na ďalšie krémy do cukroviniek .

INGREDIENCIA

  • 1 kocka masla izbovej teploty
  • pár lyžíc práškového cukru
  • 1 vrecko vanilkového pudingu
  • 1/2 litra mlieka

POSTUP

  1. Uvarte si najskôr vanilkový puding.
  2. Pokiaľ nechcete, aby sa vám pudingový krém zrazil, je nevyhnutné, aby maslo a puding mali rovnakú teplotu.
  3. Uvarený puding posypte cukrom, aby sa na jeho povrchu nevytvoril škralúp.
  4. Maslo izbovej teploty utrite v miske s trochou cukru. Pomaly pridávajte vychladnutý puding a neustále šľahajte, aby sa jednotlivé zmesi dokonale spojili. Postupujte tak, kým nebude v masle vmiešaný celý puding.
  5. Pudingový krém si môžete potom dať do chladničky, alebo ho rovno dávať na pečivo.

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.