Na tepelnú úpravu dnes máme síce radu kuchynských prístrojov a rôzne upraveného riadu.
Predovšetkým menšie domácnosti však nie sú vždy plne vybavené a ani sa im neoplatí kupovať hrnce pomalé, parné a podobné náčinie. Pre obmenu klasické prípravy tak môžu využiť osvedčené pečenie v alobale.
Práve o spôsobe prípravy v alobale sme pre vás pripravili nasledujúce recepty.
Kuracie prsia v alobale so zeleninou
Máte chuť na zdravé, chutné a sýte jedlo? Kuracie prsia v alobale so zeleninou budú tou pravou voľbou, jedlo je nenáročné na prípravu, ale veľmi chutné prevoňané bylinkami.
INGREDIENCIE
- 2 veľké kuracie prsia
- 300 g menších zemiakov
- 1 zelená paprika, na tenké plátky
- 1 cibuľa, na krúžky
- 1 mrkvu, na prúžky
- 1 lyžica treného cesnaku
- 5 lyžíc olivového oleja
- bylinky 1/2 lyžičky bazalky, petržlenu, oregana, tymiánu
- soľ a korenie
POSTUP
- Predhrejte rúru na 200 ° C.
- Kuracie prsia umyjeme, rozrežeme na 4 rovnaké tenšie plátky.
- Naklepeme, nasolíme a okoreníme.
- Očistíme a pripravíme zeleninu.
- Do misky vložíme kuracie prsia, zeleninu, bylinky a olivový olej všetko dobre premiešame.
- Pripravíme alobal, do neho vložíme vždy jeden kúsok kuracieho prsia a časť zeleniny.
- Všetko rovnomerne rozdelíme na 4 časti.
- Balíčky zabalíme a pečieme 35 – 45 minút pri 180 ° C.
chelseasmessyapron.com
Kuracie miniroládky v alobale
Chcete tip na skvělou večeři ? Kuracie miniroládky v alobale inspirované klasickým francouzským receptem, zahrnují kuřecí maso s šunkou a sýrem s jemnými grilovanými bramborami, vše v pikantní dijonské hořčici.
INGREDIENCIE
- 4 kuracie prsia
- 4 plátky tvrdého syra typu ementál
- 4 plátky šunky
- 2 lyžice dijonskej horčice
- 1 lyžica worcesterskej omáčky
- 4 lyžičky masla
- 1/2 lyžičky údené papriky, soli
- 400 g zemiakov
- 2 lyžice sekanej petržlenovej vňate
POSTUP:
- Predhrejte rúru na 200 ° C.
- Kuracie prsia umyjeme, rozrežeme na 4 rovnaké pláty.
- Naklepeme, nasolíme a okoreníme.
- Predhrejte rúru na 200 ° C.
- Kuracie prsia umyjeme, rozrežeme na 4 rovnaké tenšie plátky.
- Naklepeme, nasolíme a okoreníme.
- V miske zmiešame horčicu, worcester a údenou papriku, zmesou potrieme maso.sýr a šunku.
- Na mäso kladieme syr a šunku.
- Zvinieme do mniroládky.
- Očistíme a pripravíme zemiaky, potrieme zvyškom marinády.
- Zemiaky vložíme na alobal, naň kladieme miniroládky, sypeme čerstvými bylinkami.
- Zabalíme do alobalu a pečieme 35 – 40 minút v rúre na 180 ° C.
tablespoon.com
Objavte podobné tipy
Kuracie stehná v medovej marináde pečená v alobale
Ideálny recept na prípravu kuracieho mäsa. Máte radi šťavnaté mäso? V spojení s medom a korením vykúzlite chutné jedlo.
INGREDIENCIE
- 4 ks kuracích stehien, možno rozdeliť na spodnú a vrchnú časť
- 4 vetvička rozmarínu
- čerstvá pažítka
- 2 lyžice medu
- 2 lyžičky mletej sladkej papriky
- 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia
- 3 lyžice olivového oleja
POSTUP
- Kuracie stehná umyjeme a osušíme.
- Pripravíme si marinádu z medu, sladké papriky, korenia a oleja a touto marinádou stehná zo všetkých strán potrieme.
- Pripravíme si 8 ks rovnako veľkých štvorcov alobalu.
- Do alobalu vložíme stehná s marinádou a pridáme po snítce rozmarínu, osolíme a zabalíme.
- Dáme do rúry piecť asi 50 minút na 180 ° C.
- Posledných 5 minút môžeme piecť na funkciu gril pri 220 ° C hore odkryté, aby sa nám vytvorila zlatá kôrka.
- Stehná môžeme podávať so šťouchanými zemiaky, zemiakovou kašou alebo zemiakovou knedľou.
- Posypeme pažítkou.
whereismyspoon.co
Pečené šťavnaté celé kurča v alobale
Pečené kura patrí k obľúbeným, chutným a jednoduchým jedlám, ktoré zvládne pripraviť aj začiatočník. Kurča v alobale zostane krásne šťavnaté a nevysušené.
INGREDIENCIE
- 1 veľké kurča v celku
- 2 – 3 citróny
- 1 palička cesnaku
- 3 – 4 plátky slaniny
- 1 cibuľa
- čerstvé bylinky
- 2 lyžice masla
- soľ a korenie
POSTUP
- Kurča umyjeme, osolíme a mierne okoreníme.
- Pripravíme veľký kus alobalu.
- Na neho kladieme slaninu a cibuľu na plátky.
- Dovnútra kurčaťa vložíme pokrájané citróny a bylinky.
- Kurča potrieme zvyškom byliniek a maslom.
- Zabalíme dobre do alobalu.
- Pečieme pri 180 ° C asi 2 hodiny.
- Potom odkryjeme alobal na 15 minút a dopečieme kôrku do chrumkava.
4theloveoffoodblog.com
Alobal je důležitou pomůckou zejména pro grilování, protože uchovává všechnu šťávu z masa či zeleniny. Pro inspiraci si přečtěte naše recepty na grilované pochoutky v alobalu.