Presvedčte sa o výhodách varení kurčaťa v alobale

Na tepelnú úpravu dnes máme síce radu kuchynských prístrojov a rôzne upraveného riadu.

Predovšetkým menšie domácnosti však nie sú vždy plne vybavené a ani sa im neoplatí kupovať hrnce pomalé, parné a podobné náčinie. Pre obmenu klasické prípravy tak môžu využiť osvedčené pečenie v alobale.

Práve o spôsobe prípravy v alobale sme pre vás pripravili nasledujúce recepty.

Kuracie prsia v alobale so zeleninou

Máte chuť na zdravé, chutné a sýte jedlo? Kuracie prsia v alobale so zeleninou budú tou pravou voľbou, jedlo je nenáročné na prípravu, ale veľmi chutné prevoňané bylinkami.

INGREDIENCIE

  • 2 veľké kuracie prsia
  • 300 g menších zemiakov
  • 1 zelená paprika, na tenké plátky
  • 1 cibuľa, na krúžky
  • 1 mrkvu, na prúžky
  • 1 lyžica treného cesnaku
  • 5 lyžíc olivového oleja
  • bylinky 1/2 lyžičky bazalky, petržlenu, oregana, tymiánu
  • soľ a korenie

POSTUP

  1. Predhrejte rúru na 200 ° C.
  2. Kuracie prsia umyjeme, rozrežeme na 4 rovnaké tenšie plátky.
  3. Naklepeme, nasolíme a okoreníme.
  4. Očistíme a pripravíme zeleninu.
  5. Do misky vložíme kuracie prsia, zeleninu, bylinky a olivový olej všetko dobre premiešame.
  6. Pripravíme alobal, do neho vložíme vždy jeden kúsok kuracieho prsia a časť zeleniny.
  7. Všetko rovnomerne rozdelíme na 4 časti.
  8. Balíčky zabalíme a pečieme 35 – 45 minút pri 180 ° C.

chelseasmessyapron.com

Kuracie miniroládky v alobale

Chcete tip na skvělou večeři ? Kuracie miniroládky v alobale inspirované klasickým francouzským receptem, zahrnují kuřecí maso s šunkou a sýrem s jemnými grilovanými bramborami, vše v pikantní dijonské hořčici.

INGREDIENCIE

  • 4 kuracie prsia
  • 4 plátky tvrdého syra typu ementál
  • 4 plátky šunky
  • 2 lyžice dijonskej horčice
  • 1 lyžica worcesterskej omáčky
  • 4 lyžičky masla
  • 1/2 lyžičky údené papriky, soli
  • 400 g zemiakov
  • 2 lyžice sekanej petržlenovej vňate

POSTUP:

  1. Predhrejte rúru na 200 ° C.
  2. Kuracie prsia umyjeme, rozrežeme na 4 rovnaké pláty.
  3. Naklepeme, nasolíme a okoreníme.
  4. Predhrejte rúru na 200 ° C.
  5. Kuracie prsia umyjeme, rozrežeme na 4 rovnaké tenšie plátky.
  6. Naklepeme, nasolíme a okoreníme.
  7. V miske zmiešame horčicu, worcester a údenou papriku, zmesou potrieme maso.sýr a šunku.
  8. Na mäso kladieme syr a šunku.
  9. Zvinieme do mniroládky.
  10. Očistíme a pripravíme zemiaky, potrieme zvyškom marinády.
  11. Zemiaky vložíme na alobal, naň kladieme miniroládky, sypeme čerstvými bylinkami.
  12. Zabalíme do alobalu a pečieme 35 – 40 minút v rúre na 180 ° C.

Kuracie miniroládky v alobale tablespoon.com

Kuracie stehná v medovej marináde pečená v alobale

Ideálny recept na prípravu kuracieho mäsa. Máte radi šťavnaté mäso? V spojení s medom a korením vykúzlite chutné jedlo.

INGREDIENCIE

  • 4 ks kuracích stehien, možno rozdeliť na spodnú a vrchnú časť
  • 4 vetvička rozmarínu
  • čerstvá pažítka
  • 2 lyžice medu
  • 2 lyžičky mletej sladkej papriky
  • 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia
  • 3 lyžice olivového oleja

POSTUP

  1. Kuracie stehná umyjeme a osušíme.
  2. Pripravíme si marinádu z medu, sladké papriky, korenia a oleja a touto marinádou stehná zo všetkých strán potrieme.
  3. Pripravíme si 8 ks rovnako veľkých štvorcov alobalu.
  4. Do alobalu vložíme stehná s marinádou a pridáme po snítce rozmarínu, osolíme a zabalíme.
  5. Dáme do rúry piecť asi 50 minút na 180 ° C.
  6. Posledných 5 minút môžeme piecť na funkciu gril pri 220 ° C hore odkryté, aby sa nám vytvorila zlatá kôrka.
  7. Stehná môžeme podávať so šťouchanými zemiaky, zemiakovou kašou alebo zemiakovou knedľou.
  8. Posypeme pažítkou.

Kuracie stehná v medovej marináde pečená v alobale whereismyspoon.co

Pečené šťavnaté celé kurča v alobale

Pečené kura patrí k obľúbeným, chutným a jednoduchým jedlám, ktoré zvládne pripraviť aj začiatočník. Kurča v alobale zostane krásne šťavnaté a nevysušené.

INGREDIENCIE

  • 1 veľké kurča v celku
  • 2 – 3 citróny
  • 1 palička cesnaku
  • 3 – 4 plátky slaniny
  • 1 cibuľa
  • čerstvé bylinky
  • 2 lyžice masla
  • soľ a korenie

POSTUP

  1. Kurča umyjeme, osolíme a mierne okoreníme.
  2. Pripravíme veľký kus alobalu.
  3. Na neho kladieme slaninu a cibuľu na plátky.
  4. Dovnútra kurčaťa vložíme pokrájané citróny a bylinky.
  5. Kurča potrieme zvyškom byliniek a maslom.
  6. Zabalíme dobre do alobalu.
  7. Pečieme pri 180 ° C asi 2 hodiny.
  8. Potom odkryjeme alobal na 15 minút a dopečieme kôrku do chrumkava.

Pečené šťavnaté celé kurča v alobale 4theloveoffoodblog.com

Alobal je důležitou pomůckou zejména pro grilování, protože uchovává všechnu šťávu z masa či zeleniny. Pro inspiraci si přečtěte naše recepty na grilované pochoutky v alobalu.

Zdieľajte svojim priateľom:

Milan & Ondra

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikovia dobrého jedla a varenie nás baví. Na webe Webrecepty vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej obvyklými recepty. Budeme radi, keď naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť ako vám chutilo. Dobrú chuť! :)

Napísať komentár

Emailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená do žiadnej databázy. Vyžadované polia sú označené *.