Polievka z drůbek pre podporu imunity

Polievka z hydinových drobkov sa varí z hydinových vnútorností a prípadných okrojků od mäsa.

Pečeň, srdiečko a žalúdok bývali predtým súčasťou predávanej hydiny. Dnes sa ponúkajú predovšetkým samostatne, takže si polievku môžeme uvariť aj bez kúpené hydiny.

Polievka z kuracích, slepačích alebo kačacej drobkov je veľmi jemná, dajú sa do nej použiť rôzne Zavarko, môžeme ju rôzne koreniť a tým všetkým obmieňať jej chuť.

Pozrite sa na 3 skvelé recepty z drobkov.

Polievka z kačacích drobkov

Jednoduchá a chutná polievka z poctivých surovín bude chutiť určite všetkým.

INGREDIENCIE

  • drobky z 1 kačice
  • 1/2 menšie buľvy zeleru
  • 2 petržlenu
  • 1 mrkva
  • 1 umytá cibuľa
  • 4 guličky korenia
  • 1 lyžička soli
  • 2 strúčiky cesnaku nelúpanej
  • kúsok ligurčeka
  • sekaná petržlen

POSTUP

  1. Srdiečko, žalúdok a krk opláchneme pod tečúcou studenou vodou.
  2. Droby vložíme do hrnca.
  3. Zalejeme studenou vodou a osolíme.
  4. Zavaríme do varu a zozbierame nečistoty, ktoré vyplávajú na povrch.
  5. Pridáme očistenú a umytú koreňovú zeleninu, guličky korenia, vetvičku ligurčeka.
  6. Polievku varíme pri nízkej teplote 1,5 – 2 hodiny.
  7. Vývar scedíme do iného hrnca.
  8. Krky oberieme, srdiečko a žalúdok nakrájame na malé kúsky, zeleninu tiež.
  9. Do polievky môžeme zavariť pečeňovú zátrepku, alebo urobiť z pečene knedličky. Na záver pridáme do polievky nakrájanú petržlenovú vňať.

Polievka z kačacích drobkov igurmet.cz

Polievka z husacej drobkov

INGREDIENCIE

  • balíček husacej drobkov
  • 2 guličky nového korenia
  • 6 guličiek korenia
  • 1 bobkový list
  • lyžica masla
  • štipka muškátového orieška
  • 1 cibuľa
  • 2 mrkvy
  • 1 petržlen
  • kúsok zeleru
  • hladká petržlenová vňať

POSTUP

  1. Drobky vložíme do litra studenej vody, pridáme soľ a korenie a hodinu varíme miernym varom.
  2. Pred koncom varenia si v kastróliku vedľa na masle osmažíme pokrájanú cibuľku, pridáme ostatné nakrájanú zeleninu a osmažíme ju, až pustí farbu a vôňu.
  3. Drobky opatrne vyberieme z vývaru, oberieme krídelká a krky, pokrájame vnútornosti a všetko dobré a kvalitné vrátime do polievky.
  4. Pridáme osmaženú zeleninu, povaríme ešte päť minút a potom ochutnáme, či je zelenina mäkká.
  5. Hotovú polievku posypeme petržlenovou vňaťou.

Polievka z husacej drobky marianne.cz

Biela drůbková polievka kaldoun

Kaldoun sa hovorilo v minulosti hydinovým drobům a zarábané polievka s droby patrí dnes k nedeľnému stolu.

INGREDIENCIE

  • kačacie alebo husacie drobky
  • 1 ks cibuľa
  • 1 ks mrkvy, petržlenu
  • 3 lyžice hladkej múky
  • 40 g masla
  • 50 ml smotany
  • 4 guľôčky čierne korenie, nové korenie
  • muškátový oriešok alebo kvet
  • soľ

POSTUP

  1. Drobky zalejeme vodou, osolíme a necháme zavariť.
  2. Akonáhle vystúpi pena, zoberieme ju a polievku okoreníme celým čiernym korením a novým korením.
  3. Pridajte nakrájanú mrkvu, zeler, cibuľu a cesnak.
  4. Necháme hodinu povariť.
  5. Potom vyberieme stranou mäso a zeleninu a vývar precedíme.
  6. V ďalšom kastróliku rozohrejeme maslo, prisypeme hladkú múku a vytvoríme zápražku, ktorú zalejeme hotovým vývarom.
  7. Pridáme štipku muškátového kvetu.
  8. Necháme chvíľu povariť a na záver prilejeme smotanu.

Biela drůbková polievka kaldoun albert.cz

K drůbkovým polievkam môžeme pripraviť takzvané vložky: celestýnské rezance, na kocky nakrájané zvitku, vaječné usadeniny, kvapkanie, bylinkové halušky a klasické polievkové cestoviny.

Skúste tiež veľmi obľúbený hydinové guláš.

Zdieľajte svojim priateľom:

Milan & Ondra

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikovia dobrého jedla a varenie nás baví. Na webe Webrecepty vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej obvyklými recepty. Budeme radi, keď naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť ako vám chutilo. Dobrú chuť! :)

Napísať komentár

Emailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená do žiadnej databázy. Vyžadované polia sú označené *.