Výborné recepty na polievky z drobček na podporu imunity na jednom mieste. Vyskúšajte ich všetky!

Polievka z hydinových drobčekov sa varí z hydinových vnútorností a prípadných odkrojkov od mäsa.

Hoci to asi neznie veľmi lákavo, jedná sa o skvelú a zdravú pochúťku.

Navyše je polievka z drobov veľmi jemná, dajú sa do nej použiť rôzne závarky, môžeme ju rôzne koreniť a tým všetkým obmieňať jej chuť.

Inšpirujte sa našimi receptami na drobkové polievky 5x inak a uvidíte, že si pochutnáte!

Polievka z kuracích drobov

Jednoduchá a výživná kuracia polievka s množstvom zeleniny vás zaručene zahreje a dodá potrebné vitamíny. Navyše skvele chutí!

INGREDIENCIA

  • kuracie drobky
  • 200 g kuracieho mäsa bez kostí, nakrájaného na kúsky veľkosti sústa
  • 1 l vody
  • 3 – 4 lyžice granulovaného kuracieho vývaru
  • 1/2 lyžičky čerstvo mletého korenia
  • 1 strúčik, drvený
  • trochu sušenej cibule
  • 1 veľká mrkva, olúpaná a nakrájaná na plátky
  • 2 stopky stopkového zeleru, nakrájaného, vrátane listov
  • 2 zemiaky, nakrájané na kocky
  • 6 – 12 cherry paradajok
  • 1/2 šálky mrazeného hrášku
  • ½ šálky predvarenej ryže
  • 2 jarné cibuľky
  • kvapka citrónovej šťavy
  • 3/4 lyžičky tymiánu
  • 1/2 lyžičky šalvie
  • 3 vetvičky koriandra, nasekaného, plus niečo navyše na ozdobu

POSTUP

  • Droby a kuracie mäso opláchnite vo vode a sceďte.
  • Do trojlitrového hrnca so silným dnom vložte prvých sedem ingrediencií a priveďte do varu.
  • Prikryte a znížte teplotu na mierny plameň.
  • Duste asi hodinu.
  • Pridajte ďalších jedenásť ingrediencií a znovu priveďte do varu.
  • Duste, kým mrkva nezmäkne a ryža nie je hotová, asi 30 minút.
  • Pridajte vňať z jarnej cibuľky a lístky koriandra.
  • Premiešajte a dochuťte.
  • Podávajte spolu s tortilla chipsy alebo praclíky.
Kuracia polievka s množstvom zeleniny v miske, ktorá je položená na tanieri s tortilla chipsy a slanými tyčinkami.
www.justapinch.com

Ak milujete pokrmy z vnútorností, určite vás budú zaujímať aj naše recepty na kuraciu pečeň . Vyskúšajte niektorú z našich pochúťok!

Drobková polievka s domácimi knedličkami

Dusené husie droby, luxusný vývar, sušené ovocie a hrejivé korenie dohromady vytvára jedinečnú kombináciu, ktorú si zamilujete! Servírujte s domácimi knedličkami a máte úžasnú sviatočnú polievku.

INGREDIENCIA

Na polievku:

  • 1 kg husacích alebo kačacích drobov (ako sú krky, krídla, žalúdky a srdce, ale nie pečeň)
  • 6 šálok vody
  • 3 alebo 4 celé klinčeky
  • 1 lyžička sušenej majoránky
  • 2 celé bobkové listy
  • soľ a čerstvo mleté korenie podľa chuti
  • 2 lyžice kačacieho tuku alebo masla
  • 1 veľká cibuľa nakrájaná na plátky
  • 1 stonka stopkového zeleru, nakrájaná
  • 1 celá mrkva, olúpaná a nakrájaná
  • 1/4 šálky hrozienok
  • 1/4 šálky sušených brusníc
  • 10 celých sušených sliviek zbavených kôstok a rozpolených
  • 3 lyžice jablčného octu
  • 2 lyžičky cukru

Na knedličky:

  • 1 kg múčných zemiakov
  • 2 lyžice rozpusteného kačacieho tuku alebo masla
  • 1 kačacie alebo slepačie vajcia, ľahko rozšľahané
  • 1/4 šálky strúhanky
  • 1 lyžica soli
  • 1/2 lyžičky mletého muškátového orieška
  • cca 1/2 šálky hladkej múky

POSTUP

  • Do veľkého hrnca nalejte vodu, pridajte droby a priveďte do varu.
  • Nezabudnite zbierať penu.
  • Pridajte klinčeky, majorán a bobkové listy a štipku soli.
  • Prikryte, nechajte variť na miernom plameni, a varte 2 až 4 hodiny, kým mäso nezačne opadávať z krku a krídiel.
  • Medzitým vo veľkej panvici rozohrejte kačacie masť.
  • Pridajte cibuľu a za občasného miešania restujte, aby skaramelizovala.
  • Bude to trvať asi 20 minút.
  • Akonáhle je pekne opečená, vypnite oheň a odstavte.
  • Počas varenia polievky vypracujte cesto na knedle.
  • Predhrejte rúru na 200 °C.
  • Každý zemiak prepichajte po celom tele hroty vidličky a potom ich potrite kačacou masťou.
  • Zemiaky vložte na mriežku do rúry a pečte 1 hodinu.
  • Vyberte ich z rúry, rozlomte, aby sa uvoľnila para, a nechajte 15 až 30 minút vychladnúť.
  • Uvarené zemiaky olúpte av mise roztlačte vidličkou.
  • Pridajte vajcia, strúhanku, soľ, muškátový oriešok a múku a premiešajte.
  • Cesto nehneťte ako cesto na chleba, knedličky by boli veľmi ťažké.
  • Dajte bokom.
  • Akonáhle je mäso mäkké, vypnite sporák a vylovte žalúdky, srdce, krky a krídla.
  • Nakrájajte nahrubo žalúdky a srdce a stiahnite všetko mäso z krkov a krídiel.
  • Všetko mäso vráťte do polievky.
  • Pridajte zeler, mrkvu, karamelizovanú cibuľu, hrozienka, brusnice a slivky. Znovu zapnite oheň a polievku priveďte späť do varu.
  • Medzitým priveďte do varu osolenú vodu vo veľkom hrnci na varenie knedlí.
  • Z cesta tvarujte malé guličky, na každú použite asi 1 polievkovú lyžicu cesta.
  • Keď sú všetky knedle vytvarované, opatrne ich ponorte do vriacej vody.
  • Knedličky nechajte variť na miernom vare.
  • Keď knedličky vyplávajú na povrch, čo by malo trvať 4 až 5 minút, vyberte ich z vody von.
  • Do polievky pridajte ocot a cukor, potom dochuťte soľou a korením.
  • Ochutnajte a prípadne dochuťte.
  • Ak chcete podávať, naaranžujte do každej misky niekoľko knedlí a okolo nalejte horúcu polievku.
Polievka z drobčekov s knedličkami na tanieri.
www.fearlessfresh.com

Polievka so zeleninou, morčacími drobmi a jalapenos

Skvelá zeleninová polievka, ktorá vás nasýti, zahreje a ako bonus poteší vaše chuťové bunky!

INGREDIENCIA

  • 900 – 1 000 g morčacích drobov
  • 1 500 – 2 000 ml studenej vody
  • 1 lyžica soli
  • 6 – 8 guličiek celého čierneho korenia
  • 2 – 3 lyžice olivového oleja
  • 1 menšia nakrájaná cibuľa
  • 2 – 3 stredné karotky
  • 1 väčší petržlen
  • 1 stopkatý zeleru
  • ½ čerstvej zelenej papričky jalapeno
  • 2 – 3 strúčikov cesnaku
  • 1 lyžička mletej sladkej papriky
  • čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • vriacej vody podľa potreby
  • 2 predvarené ružičky karfiolu
  • 5 – 6 lyžíc detskej krupice
  • 1 lyžica zmäknutého masla
  • 1 vajce
  • štipka soli

POSTUP

  • Uvarte si vývar z pokrájaných morčacích drobov.
  • Očistite a pokrájajte karotku a petržlen na kúsky.
  • Restujte nakrájanú cibuľu na oleji.
  • Pridajte pokrájanú zeleninu a pridajte jalapeno.
  • Všetko premiešajte a krátko orestujte.
  • Nakrájajte stopkový zeler a pridajte do polievky, opäť chvíľu restujte.
  • Nakoniec pridajte prelisované strúčiky cesnaku, mletú sladkú papriku a mleté čierne korenie.
  • Zalejte precedeným horúcim vývarom a dolejte vriacou vodou.
  • Mäso z krku oberte, spolu s drobmi nakrájajte a nechajte bokom.
  • Do polievky pretlačte cez sito na halušky krupicové nočky.
  • Tie prípravíte tak, že zmiešate detskú krupicu, maslo, vajcia a štipku soli a premiešate na jednotné cesto.
  • Do hotovej polievky vložte rozkrojené ružičky karfiolu a pokrájané mäso droby a servírujte.
Zeleninová polievka s droby v hlbokom tanieri.
www.varecha.pravda.sk

Možno sa vám budú hodiť aj naše recenzie plynových varných dosiek . Kto vyhral v našom porovnaní?

Biela polievka z husacích drobov

Hoci to pre niekoho znie možno neuveriteľne, aj drobková polievka môže byť delikatesou a tento recept je toho dôkazom. Presvedčte sa sami!

INGREDIENCIA

  • 2 husie trupy
  • 2 cibuľa
  • 1 lyžica husacej masti
  • 2 zemiaky
  • 2 mrkvy
  • 1 petržlen
  • 100 g hladkej múky
  • 1 balenie husacích drobov
  • 50 ml olivového oleja
  • soľ
  • celé čierne korenie
  • nové korenie
  • mleté čierne korenie
  • muškátový orech
  • petržlenová vňať
  • 250 ml smotany na varenie 15 %

POSTUP

  • Husacie trupy a droby uvarte vo vode, do ktorej dajte koreňovú zeleninu a neolúpanú cibuľu.
  • Pridajte nové korenie a celé korenie.
  • Droby uvarte domäkka a vyberte.
  • Vývar varte ďalej.
  • Na masti orestujte na kocky nakrájanú cibuľku.
  • Pridajte hladkú múku a chvíľku restujte.
  • Ježka musí byť svetlá.
  • Zalejte smotanou a scedeným vývarom.
  • Pomaly varte a pridajte na kocky nakrájané zemiaky.
  • Keď sú uvarené, pridajte nakrájané husie droby a koreňovú zeleninu z vývaru.
  • Osoľte a okoreňte.
  • Na zjemnenie pridajte kocku masla a muškátový oriešok.
  • V olivovom oleji rozmixujte petržlenovú vňať, ktorú osoľte a okoreňte.
  • Do polievky pridajte pár kvapiek tohto pesta.
Krémová polievka z drobov v hlbokom tanieri.
www.varecha.pravda.sk

Vyskúšajte tiež naše najlepšie recepty na domácu upečenú hus . Poriadne jedlo pre celú rodinu!

Zeleninová polievka s drobkami a ryžou

Neuveriteľná ľahká polievka s lacnými a chutnými ingredienciami! Pripravte si ju už dnes.

INGREDIENCIA

  • 1 balíček slepačích drobčekov
  • 10 g sadla
  • 120 g koreňovej zeleniny
  • 40 g ryže
  • podľa chuti soľ, korenie, petržlenová vňať

POSTUP

  • Drobky vložte do studenej vody a varte.
  • Zeleninu nakrájajte na malé kúsky a opražte na masti.
  • Pridajte ju k drobom, osoľte a okoreňte.
  • Uvarené droby oberte, mäso posekajte.
  • Do polievky zavarte ryžu.
  • Nakoniec pridajte uvarené mäso a posekanú vňať.
Polievka zo zeleniny a drobku v miske s vedľa položeným chlebom.
www.dobruchut.aktuality.sk

K drobkovým polievkam môžeme pripraviť takzvané vložky : celestínske rezance, na kocky nakrájané svietky, vaječné usadeniny, kvapkanie, bylinkové nočky a klasické polievkové cestoviny.

A ako sa vám naše dnešné recepty páčili? Napíšte nám do komentárov!

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.