Luxusné recepty na nátierky zo sušených paradajok 7x inak. Ochutnajte ich všetky!

Chystáte párty a neviete, čo pripraviť za občerstvenie?

Potom vyskúšajte naše recepty na nátierky zo sušených paradajok v 7 rôznych variantoch.

Vašich hostí nimi určite prekvapíte a navyše si pochutnajú!

Urobte im dip s ančovičkami, javorovým sirupom alebo slaninou.

Dip zo sušených paradajok s kešu orieškami

Krémová nátierka, ktorá sa pravdepodobne stane vašim novým favoritom! Servírujte s krekry, na sendviči alebo s čerstvou zeleninou ako dip.

Ingrediencie

  • 1 šálka kešu orieškov
  • 1 šálka sušených sušených paradajok bez oleja
  • ½ šálky vody
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 jarné cibuľky
  • 4–5 veľkých listov čerstvej bazalky
  • šťava z ½ citróna
  • ½ lyžičky soli alebo podľa chuti
  • štipka korenia alebo podľa chuti

Postup

  1. Kešu oriešky a sušené paradajky namočte na 30 minút do horúcej vody.
  2. Sceďte a opláchnite.
  3. Vložte kešu a sušené paradajky do kuchynského robota vybaveného čepeľou S.
  4. Mixujte a pridajte ½ šálky vody.
  5. Rozmixujte do hladka a zoškrabte strany podľa potreby.
  6. Pridajte zvyšné prísady a mixujte do hladka.
  7. Nechajte v chladničke, kým budete podávať.
Paradajková nátierka s kešu orieškami servírovaná v pohári s čerstvou bazalkou.
www.veggieinspired.com

Paradajková nátierka s javorovým sirupom

Tento dip je zo sušených paradajok, paradajkového pretlaku a olivového oleja. Korenie a trochu javorového sirupu mu dodávajú extra chuť a dopĺňajú sladké, voňavé paradajky. V kombinácii s fetou, čerstvou bazalkou a krekermi je toto jedlo úplne delikátne!

Ingrediencie

  • 2 šálky sušených paradajok, nakrájaných na prúžky julienned (použite sušené paradajky, ktoré nie sú naložené v oleji)
  • 170 g paradajkového pretlaku
  • 1/4 šálky olivového oleja
  • 2 lyžice javorového sirupu
  • 1 polievková lyžica sušenej bazalky
  • 1 lyžička oregana
  • 1 lyžička sušeného cesnaku
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1/4 lyžičky sušeného cesnaku

Na servírovanie:

  • krekry
  • nakrájaný syr feta
  • čerstvé bazalkové listy

Postup

  1. Dajte sušené paradajky do malého hrnca.
  2. Podlejte studenou vodou.
  3. Zahrievajte, kým nebude voda horúca, ale nie vriaca.
  4. Odstráňte z tepla a nechajte 30 minút sedieť.
  5. Sceďte a vložte paradajky do misky kuchynského robota.
  6. Pridajte zvyšné ingrediencie a spracujte na konzistenciu pasty.
  7. Ochutnajte a prípadne dokoreňte.
  8. Podávajte na krekroch s feta a bazalkou.
  9. Dobrú chuť!
Dip zo sušených paradajok s javorovým sirupom servírovaný v pohári.
www.coffeeandquinoa.com

Paradajkový dip so slaninou

Jednoduchá nátierka zo sušených paradajok, ktorú rozmixujete spolu so slaninou a čerstvým tymiánom, je perfektným občerstvením či originálnou desiatou.

Ingrediencie

  • 6 plátkov slaniny nakrájanej na kocky
  • 140 g krémového syra izbovej teploty
  • 3 lyžice majonézy
  • 2 lyžice masla o izbovej teplote
  • poriadna štipka soli
  • 1/4 čajovej lyžičky čierneho korenia
  • 4 sušené paradajky (z pohára sušených paradajok v olivovom oleji)
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 čajová lyžička nasekaných listov čerstvého tymiánu

Postup

  1. Zahrejte veľkú panvicu na stredne vysokú teplotu.
  2. Pridajte slaninu a za častého miešania restujte asi 8 minút (alebo do chrumkava).
  3. Dajte slaninu na tanier vyložený papierovými utierkami a nechajte vychladnúť.
  4. Pridajte krémový syr, majonézu, maslo, korenie a soľ do misky kuchynského robota vybaveného čepeľou.
  5. Rozmixujte do hladka.
  6. Pridajte sušené paradajky, cesnak, tymian a polovicu slaniny a ešte raz spracujte.
  7. Preneste nátierku do misky a vmiešajte zostávajúcu slaninu.
  8. Podávajte.
Paradajková nátierka so slaninou servírovaná v pohári.
www.theanthonykitchen.com

Inšpirujte sa našimi receptami so sušenými paradajkami , ktoré nezaberú veľa času a pochutí si na nich celá rodina.

Krémový dip so sušenými paradajkami a fazuľami

Tento taliansky dip obsahuje krémové fazule cannellini, sušené paradajky, smotanový syr, citrónovú šťavu, veľa cesnaku a čerstvej bazalky a trochu chilli. Je skvele chuťovo vyvážený a má úžasnú konzistenciu. Fantázia!

Ingrediencie

  • 430 g fazule cannellini
  • šťava z 1 citróna
  • 110 g krémového syra, zmäkčeného na izbovú teplotu
  • 1/3 šálky čerstvej bazalky a ďalšie na ozdobu
  • 3 strúčiky cesnaku, nasekané nahrubo
  • 230 g sušených paradajok, balených v oleji
  • červené chilli podľa chuti
  • soľ a čierne korenie, podľa chuti

Postup

  1. V miske kuchynského robota zmiešajte fazuľu cannellini, citrónovú šťavu, smotanový syr, bazalku, cesnak a polovicu sušených paradajok.
  2. Spracujte do hladka a podľa potreby pridajte olej zo sušených paradajok, kým nebude dip hladký.
  3. Ochutnajte a dochuťte drveným čili, soľou a čiernym korením.
  4. Pokiaľ chcete, pridajte do dipu ďalšie sušené paradajky.
  5. Preložte dip do plytkej servírovacej misky, nakrájajte zvyšné sušené paradajky a položte nimi dip.
  6. Ozdobte lístkami bazalky a podávajte.
Krémová paradajková nátierka s fazuľami ozdobená sušenými paradajkami a bazalkou v miske.
www.hostthetoast.com

Paradajková nátierka s červenou paprikou

Krémová a lahodná nátierka zo sušených paradajok s mnohými príchuťami je jednoduchá, pripravíte ju behom pár minút a jedná sa o úplne perfektné predjedlo!

Ingrediencie

  • 1/2 šálky sušených paradajok, balených bez oleja
  • 230 g krémového syra, zmäkčeného na izbovú teplotu
  • 1/2 šálky gréckeho jogurtu
  • 1/4 šálky chilli omáčky
  • 4 lyžice jarnej cibuľky, nasekané
  • 1 červená paprika, nasekaná
  • 1 strúčik cesnaku, lisovaný
  • 1/2 lyžičky zelerových semienok
  • 1/8 lyžičky kajenského korenia

Postup

  1. Vložte paradajky do malej misky.
  2. Podlejte 1 šálkou vriacej vody a nechajte 10 minút stáť pri izbovej teplote.
  3. Sceďte a paradajky nakrájajte.
  4. Medzitým v samostatnej miske dobre premiešajte smotanový syr, grécky jogurt a chilli omáčku.
  5. Pridajte paradajky a zvyšné prísady.
  6. Dobre premiešajte a vložte do chladničky, kde ho nechajte, kým nebudete pripravení podávať.
  7. Dobrú chuť!
Paradajkový dip s červenou paprikou servírovaný v miske a obložený čerstvou zeleninou a krekry.
www.eatyourselfskinny.com

Máte chuť natrieť si niečo dobré na chlieb a milujete údeniny? Potom vyskúšajte recepty na šunkové nátierky .
Hodí sa ako rýchla desiata, malá večera, ale pokojne aj lahodné raňajky.

Dip zo sušených paradajok a pečeného baklažánu

Táto nátierka je krémová, jemná a najlepšia je, keď ju budete podávať s teplým chrumkavým talianskym chlebom alebo na panini. Spojenie sušených paradajok a pečeného baklažánu je úplne geniálne!

Ingrediencie

  • 2 stredné, pevné baklažány
  • 1 pohár (200 g) sušených paradajok v olivovom oleji, scedených
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 4 lyžice paradajkového pretlaku zmiešané s 1 šálkou vody
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 1/2 až 1 čajová lyžička vločiek červeného chilli
  • 2 čajové lyžičky kapar, scedených (voliteľne)
  • 1/4 šálky nasekaných čiernych olív (voliteľne)

Postup

  1. Predhrejte rúru na 190 stupňov C.
  2. Odrežte konce baklažánov, potom baklažány nakrájajte na 2,5 cm kocky a vložte do pekáča s vekom.
  3. Vložte sušené paradajky, cesnak, paradajkový pretlaku s vodou, soľ, korenie, čili vločky a voliteľne kapary a olivy do malého kuchynského robota a pulzujte, kým nebude všetko zmiešané.
  4. Paradajkovú zmes dajte na kocky baklažánu a premiešajte.
  5. Pečte baklažán v zakrytom pekáči 30 minút, potom dobre premiešajte a pečte ďalších 30 minút.
  6. Znovu premiešajte a vráťte do rúry, kým nie je baklažán mäkký, asi na 20 minút.
  7. Nechajte baklažánovú zmes zakrytú, kým nedosiahne izbovú teplotu.
  8. Ochutnajte a podľa potreby dokoreňte.
  9. Podávajte s plátkami talianskeho chrumkavého chleba.
Paradajková nátierka s pečeným baklažánom servírovaná v miske s lyžicou a plátkami pečiva.
www.italianfoodforever.com

Paradajková nátierka s ančovičkami

Príprava tohto luxusného dipu trvá iba pár minút a stane sa vašim obľúbeným. Kombinácia sušených paradajok, ančovičiek a pečeného cesnaku je úplne dokonalá!

Ingrediencie

  • ¾ šálky sušených paradajok v oleji
  • 7 strúčikov pečeného cesnaku (alebo 2 strúčiky surového)
  • 3 filety z ančovičiek
  • ½ šálky olivového oleja
  • 1-2 štipky soli
  • 1 štipka cukru (voliteľne)
  • listy čerstvej bazalky na ozdobu

Postup

  1. Zmiešajte sušené paradajky (bez toho, aby ste z nich scedili olej), pečený cesnak a filety z ančovičiek v miske kuchynského robota a niekoľko sekúnd spracovávajte.
  2. Zmes nebude úplne hladká, ale kúsky paradajok by mali byť veľmi jemné a cesnak a ančovičky úplne rozmixované.
  3. Zmes preložte do malej panvice a 2 – 3 minúty zahrievajte na strednú teplotu.
  4. Dosoľte podľa vášho vkusu.
  5. Počas zahrievania zmesi v panvici pridajte štipku cukru.
  6. Vypnite oheň, preložte do misky a vmiešajte olivový olej.
  7. Podávajte s teplým chrumkavým chlebom a ozdobené čerstvými listami bazalky.
Dip zo sušených paradajok s ančovičkami servírovaný v miske a ozdobený čerstvou bazalkou s vedľa položenou lyžicou a čerstvou bagetou.
www.lemonsandanchovies.com

Pozrite sa aj na naše rozmanité recepty na pórkovú nátierku . Je jednoduchá, zdravá a pochutnávať si na nej môžete na raňajky, desiatu, obed aj večeru!

Ako na domáce sušené paradajky?

Ľahko si sušené paradajky pripravíte aj v rúre a môžete si ich hravo prispôsobiť svojim chuťovým bunkám. Pripravte si ich z vašich preferovaných druhov paradajok, pridajte cesnak či obľúbené korenie. Domáce sušené paradajky sú tiež lacnejšie ako malé predražené poháre predávané v obchodoch a navyše sú neuveriteľne chutné, obzvlášť, keď si ich urobíte zo šťavnatých zrelých paradajok na vrchole sezóny. Ak dáte čerstvo sušené paradajky do mrazničky, vydržia tam až 3 mesiace ! Tak poďme na to.

Ingrediencie

  • 500 g paradajok (napríklad cherry paradajky)
  • jemná morská soľ

Postup

  1. Zahrejte rúru na 120 ° C.
  2. Vyložte veľký plech papierom na pečenie.
  3. Nakrájajte paradajky na polovice pozdĺžne.
  4. Položte ich rezom stranou na plech a posoľte.
  5. Pečte 2,5 až 3,5 hodiny, alebo kým paradajky nevyschnú a dávajte pozor, aby sa nespálili.
  6. Vyberte z rúry.
  7. Ihneď podávajte.
  8. Alebo uložte sušené paradajky do pohára a naplňte olivovým olejom tak, aby boli paradajky celé zakryté.
  9. Pridajte akékoľvek požadované korenie (napríklad strúčik cesnaku a/alebo bylinky), potom prikryte a vložte do chladničky až na 2 týždne.

A ako sa vám recepty páčili? Napíšte nám do komentárov!

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.