Pokrmy so zmesou paradajok a paprík: úžasná kombinácia

Šťavnaté chrumkavé papriky, krásne červená paradajky … čo s nimi v teplej kuchyni?

Ako si urobiť rajskú ako od babičky? Ako najlepšie spracovať túto zeleninu do šalátu?

Čítajte ďalej, všetko sa dozviete. Sedem jednoduchých receptov s paprikami a paradajkami je tu!

lečo

INGREDIENCIE

  • 3 lyžice masla / masti / oleja
  • 1 cibuľa
  • 3 papriky
  • 6 veľkých paradajok
  • 5 vajec
  • soľ, korenie (majoránku, karí .. podľa chuti)

POSTUP

  1. Na tuku (najlepšie na masti) osmažíme cibuľu.
  2. Na cibuľku dáme dusiť na prúžky nakrájané papriky.
  3. Po 15 minútach pridáme na kúsky nakrájané paradajky.
  4. Osolíme, okoreníme čiernym korením, prípadne ďalším korením a dusíme domäkka.
  5. Mäkkú zeleninu zalejeme rozšľahanými vajcami, ktorá necháme stuhnúť.
 

Lečo podávame väčšinou s pečivom, môžeme však aj so zemiakmi . Pre zemiakové prílohy sa nechajte inšpirovať napríklad týmto receptom < / a>.

Základné prípravu leča môžeme rôznymi spôsobmi obmieňať:

plnené papriky

náplne:

Spôsob tepelnej úpravy:

Prílohy k plneným paprikám:

INGREDIENCIE na klasické plnené papriky

POSTUP

  1. Orestujeme cibuľu a cesnak.
  2. Pridáme mäso.
  3. Po 5 minútach vsypeme paradajky na kocky.
  4. Okoreníme.
  5. Pridáme ryžu a restujeme ďalších 15 minút.
  6. Odkrojíme vršok paprík a vydlabeme vnútro.
  7. Papriky naplníme zmesou, postavíme do pekáča, zakryjeme.
  8. Pečieme 15 minút pri 180 °.

Rajská omáčka

INGREDIENCIE

POSTUP

  1. Osmažíme cibuľu,
  2. Pridáme nakrájanú koreňovú zeleninu: mrkvu, zeler a petržlen.
  3. Potom pridáme zápražku rozmiešanú vo vode.
  4. Zalejeme vývarom.
  5. Pridáme paradajkový pretlak alebo krájané paradajky.
  6. Okoreníme, prípadne dosladíme.
  7. Hotovú omáčku precedíme tak, že zeleninu pretrieme cez sito.

paradajková polievka

INGREDIENCIE

POSTUP

  1. V hrnci speníme na oleji cibuľu a cesnak (nasekané najemno)
  2. Pridáme paradajky, vývar a korenie.
  3. Varíme 20 minút.
  4. Vyberieme bobkový list a pridáme bazalku.
  5. Na tanieri vmiešame smotanu.

paradajkový pretlak

INGREDIENCIE

POSTUP

  1. Paradajky odstopkujeme a nakrájame.
  2. Necháme ich rozvariť do hustej omáčky (ostane polovica pôvodného objemu)
  3. Prepasírujeme cez hustý cedník kvôli šupkám.
  4. Dochutíme.
  5. V pohároch s uzatvárateľným viečkom ponorených do vody sterilizujeme ďalším varením 20 min.

paradajková marmeláda

INGREDIENCIE

POSTUP

  1. Nakrájená rajčata hodinu povaříme.
  2. Prepasírujeme.
  3. Přidáme cukry a povaříme další hodinu.
  4. Přidáme pektogel, kyselinu citronovou, rum a ještě dovaříme 5 minut.
  5. Plníme sklenice, otáčíme víčkem dolu a po vychladnutí uskladníme.

paradajkový šalát

INGREDIENCIE

POSTUP

  1. Paradajky s cibuľou nakrájame do misky.
  2. Okoreníme a zalejeme zálievkou z vody, oleja, cukru a octu.
  3. Podľa chuti doplníme horčicou alebo syrom alebo smotanou.

Tip na záver: O voľbe pokrmu rozhoduje typ paradajok, ktoré máte k dispozícii. Malá, tvrdá paradajky plná chuti nepotrebujú ani soľ a slúži výborne v zeleninovej oblohe. Naopak veľká mäsité paradajky sú skvelá v teplej kuchyni.

Ak hľadáte ďalšie využitie pre rajčiny, navštívte náš ďalší článok s receptami.

Dovarení? Pošlite recept známemu, ocenia to!

Milan & Ondra

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikovia dobrého jedla a varenie nás baví. Na webe Webrecepty vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej obvyklými recepty. Budeme radi, keď naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť ako vám chutilo. Dobrú chuť! :)

Napísať komentár

Emailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená do žiadnej databázy. Vyžadované polia sú označené *.