Podomácky robený bufet za studena

Každý poznáme pocit, kedy k nám príde neočakávaná návšteva a my nemáme pripraveného nič, čím by sme ich pohostili.

Odteraz ale nemusíte vešať hlavu, pretože tu nájdete 5 jednoduchých receptov na studené pokrmy, ktoré z vašej kuchyne urobia razom chutný domáce bufet.

šalát Coleslaw

ingrediencie

  • 1 menšia hlávka kapusty
  • 3 stredné mrkvy
  • 1 cibuľa
  • ocot alebo limetku na pokvapkanie
  • 3 lyžice cukru
  • soľ
  • korenie
  • trocha majonézy a smotany

postup

  1. Kapusta a mrkvu nastrúhame na jemno
  2. Potom si nakrájame na malé kúsky cibuľu a pridáme cukor, okoreníme a posolíme
  3. Pokvapkáme troškou octu alebo limetky a všetko dobre premiešame
  4. Necháme odstáť najmenej 2-3 hodiny a pred servírovaním pridáme trošku majonézy a smotany

šalát Coleslaw

vajíčková nátierka

ingrediencie

  • 1 tvaroh
  • 5 vajec varených na tvrdo
  • 1 lyžica plnotučnej horčice
  • 1 lyžica majonézy (nie je nutná)
  • soľ

postup

  1. Vidličkou roztlačíme vajcia na jemno
  2. Pridáme ostatné ingrediencie a zamiešame

Vajíčková nátierka s pečivom

Do nátierky môžeme primiešať aj nasekanú petržlenovú vňať, ktorá jej dodá príjemnú chuť.

Podávame natreté na pečive .

oškvarková nátierka

ingrediencie

  • 600 gramov mletých oškvarkov
  • 2 varené vajcia
  • soľ
  • korenie
  • horčica
  • jarná cibuľka

postup

  1. Najskôr nakrájame jarnú cibuľku a varené vajcia
  2. Všetko potom vmiešame do mletých oškvarkov a pridáme soľ, korenie a trochu horčice

oškvarková nátierka apetitonline.cz

Škvarková nátierka najlepšie chutí na čerstvom chlebe.

rybie chlebíčky

Tieto vynikajúce chlebíčky potierame hneď dvomi nátierkami.

ingrediencie

  • 1 veka
  • 4 varené vajcia

nátierka 1

  • krabička sardiniek v oleji
  • 1 lyžica masla
  • 1 tavený syr
  • 1/2 nakrájanej cibule
  • 1 lyžička horčice
  • citrónová šťava
  • mleté čierne korenie

nátierka 2

  • krabička rybičiek v pretlaku
  • paprika kapia, nakrájaná na drobné kúsky
  • 1 lyžica masla
  • 1 tavený syr
  • mletá paprika
  • citrónová šťava
  • soľ

postup

  1. Najskôr pripravíme obe nátierky tak, že rybičky vykostíme a vymiešame s ďalšími prísadami
  2. Veku alebo chleba nakrájame
  3. Polovicu natrieme raz nátierkou a ďalšie tou druhou
  4. Podávame ozdobené podľa chuti

Chlebíčky s rybie nátierkou

Chlebíčky s paradajkovou rybie nátierkou

K tejto nátierke môžete pridať aj konzervovaného tuniaka, ktorý doplní celkovú chuť.

Syrová roláda z plátkového syra

ingrediencie

  • plátkový tvrdý syr
  • 4 plátky šunky
  • 10 dkg taveného syra
  • 2 lyžice masla
  • 2 varené vajcia
  • 1 uhorka
  • nadrobno nakrájaná cibuľa
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • horčica
  • pažítka

postup

  1. Plátky syra vložíme do mikroténového vrecka, ponoríme do horúcej vody a necháme rozpustiť
  2. Teplý syr rýchlo rozvaľkáme na tenký plát, potrieme ho nátierkou a poukladáme plátky šunky, Plát stočíme do rolády a necháme vychladnúť, potom krájame na plátky
  3. Nátierku vytvoríme tak, že maslo vymiešame s taveným syrom, pridáme ostatné suroviny, ktoré nakrájame na drobno vrátane časti šunky a dochutíme soľou, korením, horčicou a pažítkou

Syrová roláda mimibazar.sk

A keďže sa vašej fantázii a chuti medze nekladú, dovnútra môžete pridať čokoľvek, čo vás napadne.

Radšej by ste urobili rýchle jednohubky? Aj v tomto prípade využite našich receptov na viac rybích nátierok.

Další výborné recepty:

Zdieľajte svojim priateľom:

Profilový obrázek

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikovia dobrého jedla a varenie nás baví. Na webe Webrecepty vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej obvyklými recepty. Budeme radi, keď naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť ako vám chutilo. Dobrú chuť! :)

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.