Morčacie mäso, zvlášť potom to biele, je veľmi jemné, málo tučné a možno z neho pripraviť celú radu jedál.
Málokto si kúpi celú morku, spravidla by sa nám ani nevošla do rúry.
Bez problémov však zoženiete chladené či mrazené plátky z morčacích pŕs alebo priamo celá morčacie prsia .
A práve z tých si pripravte skvelé morčacie plátky podľa našich receptov.
Morčacie plátky na smotane
Vďaka smotane sa stanú plátky ešte krehkejšie. Úprava morčacieho v rúre je chutným obedom či večerou, pre vás takmer bez práce.
INGREDIENCIE
- 2 morčacie plátky
- soľ
- korenie
- smotana na varenie alebo na šľahanie
POSTUP
- Rúru predhrejeme na 190 ° C.
- Morčacie plátky jemne naklepeme.
- Osolíme a okoreníme z oboch strán.
- Zalejeme smotanou.
- Pečieme približne 30 minút.
- Podávame s ryžou.

Morčacie plátky na hubách
Boli ste na hubách a neviete čo s nádielkou? Nie je nič jednoduchšie ako pripraviť morčacie plátky, ktoré si s chuťou húb rozumejú.
INGREDIENCIE
- 2 morčacie plátky
- 1/2 cibule
- 1 lyžica masla
- 1 lyžička sladkej papriky
- soľ
- korenie
- 1 kocka bujónu
- 1/2 hrnčeka húb
- 1 lyžice múky
POSTUP
- Na masle opražíme cibuľu
- Morčacie plátky jemne naklepeme.
- Osolíme a okoreníme z oboch strán.
- Plátky pridáme k cibuli a sprudka opečieme.
- Posypeme paprikou a pridáme huby.
- Podlejeme vodou a dusíme.
- Mäso vyberieme až bude mäkké.
- Do omáčky pridáme kocku bujónu.
- V troške vody rozmiešame múku a omáčku zahustíme.
- Varíme približne 20 minút.
- Mäso vložíme späť.
- Podávame s ryžou.

Objavte podobné tipy
Morčacie plátky na kari
Upravte morčacie prsia ako minútku inšpirovanú thajskou kuchyňou. Štipľavá chuť karí je zjemňované kokosovým mliekom a spoločne vytvárajú chuťovú symfóniu.
INGREDIENCIE
- 2 morčacie plátky
- 1/2 cibule nakrájaná na plátky
- 1 červená paprika
- 1 lyžica masla
- soľ
- korenie
- kari korenie
- 1/2 plechovky kokosového mlieka
- hrsť pražených arašidov
POSTUP
- Na masle orestujeme cibuľku.
- Pridáme na plátky pokrájanú papriku.
- Mäso nakrájame na kocky a restujeme spolu s cibuľou a paprikou.
- Osolíme. Okoreníme.
- Zasypeme karí.
- Keď je mäso mäkké, zalejeme zmes kokosovým mliekom.
- Pridáme arašidy a približne 5 minút miešame.
- Podávame s ryžou.

Morčacie plátky so syrom
Jednoduchá kombinácia v štýle „za málo peňazí veľa muziky“. Obzvlášť deti roztečený syr milujú.
INGREDIENCIE pre dve osoby
- 2 morčacie plátky
- soľ
- korenie
- rozmarín
- 4 plátky syra
- repkový olej
POSTUP
- Rozohrejeme panvicu s repkovým olejom.
- Morčacie plátky jemne naklepeme.
- Osolíme a okoreníme z oboch strán, posypeme rozmarínom.
- Z každej strany krátko restujeme, kým nie je mäso hotové.
- Plátky poukladáme syrom a necháme roztiecť.
- Podávame so zemiakmi.

Predstavili sme vám štyri recepty, ako možno chutne a rýchlo upraviť morčacie mäso.
Morčacie mäso je naozaj pre každého , býva doporučované v diétach a zvyčajne ním nepohrdnú ani deti.
Vhodnými prílohami sú ryža, varené alebo opečené zemiaky, zemiaková kaša, ale aj hranolky.
Ak sa morky nemôžete nabažiť. vyskúšajte aj ďalšie recepty, v ktorých je hlavnou surovinou morka .