Pečieme z červenej repy 4x inak: recepty plné vitamínov a chuti

Pečená červená repa si zachová svoju krásnu farbu aj chuť.

Potom sa táto surovina dá využiť takmer kdekoľvek a nič nepokazí.

Pozrite sa na recepty, ktoré sme si pre vás nachystali.

Dúfame, že si niečo vyberiete a pochutnáte si.

Pečená červená repa s kozím syrom v podobe šalátu + videorecept

Už na vašom tanieri niekedy pristála toto delikatesa v podobe šalátu? Pečená červená repa sa v kombinácii s pekanovými orechmi a kozím syrom dokonale vyníma. Ochutnajte tento recept bohatý na antokyány.

ingrediencie:

Na pečenú repu:

  • 1-2 väčšie červené repy
  • olivový olej
  • soľ
  • korenie
  • čerstvý tymián

Na zálievku:

  • ¼ hrnčeka balzamikového octu
  • ¼ hrnčeka olivového oleja
  • 1 lyžica medu alebo agáve sirupu
  • ¼ lyžičky sušenej bazalky
  • štipka soli

Na šalát:

  • ½ hrnčeka omrviniek kozieho syra
  • ¼ hrnčeka pekanových orechov (polených)
  • ½ veľkého avokáda
  • 8-10 hrnčekov baby špenátu

postup:

  • Rúru si predhrejte na 190 ° C.
  • Repu si dôkladne umyte, osušte, odrežte jej tvrdé konca a dajte na plech. Na každú repu si nachystajte kúsky alobalu, do ktorých ju budete baliť.
  • Potrite ju olejom, posoľte, okoreňte, posypte tymiánom, zabaľte do alobalu a dajte piecť do mäkka. Trvá to 1 až 2 hodiny (závisí to od veľkosti repy).
  • Medzitým si pripravte zálievku zmiešaním všetkých ingrediencií.
  • Akonáhle je repa upečená, nechajte ju vychladnúť, ošúpte ju a nakrájajte na menšie kúsky.
  • Repu si zmiešajte spolu so špenátom, kozím syrom, pekanovými orechy, na kúsky nakrájaným avokádom a pokvapkajte zálievkou.
  • Premiešajte a môžete podávať.
pečená červená repa v podobe šalátu
Zdroj: simplyrecipes.com

Videorecepty nájdete tu:

Tip: Pokud jste zvyklí k salátům přikusovat křupavé kousky pečiva, vyzkoušejte si upéct třeba výbornou domácí bagetu.

Úžasná polievka z pečenej repy

Mali ste už polievku z pečenej červenej repy? Pochutnáte si na lahodné krémovej konzistencii a bohatej chuti. Výhodou je, že je ideálny aj pre vegánov a vegetariánov.

ingrediencie:

  • 500 g červenej repy (asi 4 ks)
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 červená cibuľa
  • 1 stopkový zeler
  • 4 a ¼ hrnčeka zeleninového vývaru
  • 2 lyžice nasekaného kôpru
  • soľ a korenie

Na ozdobu:

  • jogurt biely (pre vegánov treba sójový)
  • kôpor na posypanie

postup:

  • Repu si umyte, olúpte a nakrájajte na menšie kúsky.
  • Potrite lyžicou oleja, dajte na plech vyložený papierom na pečenie.
  • Pečte pri 200 ° C asi 30 minút do zmäknutia.
  • Medzitým si nakrájajte cibuľu nadrobno a zeler na plátky.
  • V hrnci si rozpáľte zvyšok oleja, pridajte cibuľu a zeler. Restujte po dobu 5 minút, občas miešajte.
  • Primiešajte pečenú repu, prilejte vývar, dochuťte a varte asi 5 minút.
  • Pridajte nasekaný kôpor a rozmixujte polievku tyčovým mixérom.
  • Polievku servíruje pokvapkanú jogurtom a ozdobenú kôprom.
pečená červená repa v podobe polievky
Zdroj: nutritioninthekitchen.com

Mimo antokyány, prírodné pigmenty, nesúci mnohé benefity pre ľudský organizmus, repa tiež obsahuje množstvo antioxidantov. Tie majú účinky v podobe spomalenia oxidačného stresu, procesu starnutia a hlavne chráni pred voľnými radikálmi.

Pečená červená repa v podobe hummus

Ak máte záľubu v rastlinných nátierkach na štýl hummus, potom neváhajte ochutnať túto. Tento variant je bez tahini čiže sezamové pasty. Zároveň prináša skvelý kompromis pre všetkých, ktorí si nemôžu dopriať nátierky s obsahom mlieka.

ingrediencie:

  • 2 stredne veľké červené repy
  • 1 palička cesnaku
  • 1 a ¼ plechovky cícera (cca 500 g)
  • 1 lyžička citrónovej šťavy
  • 1 lyžička soli
  • 1 lyžička rasce
  • 1 lyžica sladom
  • 1/2 hrnčeka olivového oleja

postup:

  • Červenú repu si umyte, osušte a pokvapkajte olivovým olejom.
  • To isté urobte s paličkou cesnaku a odkrojte vrchnú časť, aby išli vidieť jednotlivé strúčiky.
  • Oboje zapáľte do alobalu a dajte piecť do rúry.
  • Pečte na 190 ° C, po 30 minútach vytiahnite hotový cesnak, po 1 hodine repu.
  • Po upečení si repu aj cesnak olúpte.
  • Repu nakrájajte na menšie kúsky.
  • Všetko dajte do mixéra spolu s cícerom, citrónovou šťavou, rascou, soľou a sladom.
  • Rozmixujte dohladka.
  • Počas procesu mixovania prilievajte po častiach olivový olej.
  • Prebytočné množstvo nátierky môžete skladovať v chladničke v uzavretej nádobe až 2 týždne.
hummus z pečené červenej repy
Zdroj: lazycatkitchen.com

Recept na pečenú repu plnenú syrom

Tento recept vás iste nesklame ako po vizuálnej stránke, tak po chuťové. Odporúčame ho využiť ako slávnostné predjedlo, ale aj ako ľahkú večeru. Ak nemáte radi chuť kozieho syra, môžete ho zameniť za Lučinu. S medom a pistáciami vytvára pečená červená repa neodolateľný pôžitok.

ingrediencie:

  • 900 g červenej repy
  • 300 g kozieho (alebo iného, ​​napr. Lučiny) syra izbovej teploty
  • 4 lístky čerstvej šalvie
  • 2 lyžice nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
  • soľ a korenie
  • ¾ lyžičky medu

Na ozdobu:

  • nasekané pistáciové orechy
  • olivový olej

postup:

  • Rúru si predhrejte na 180 ° C.
  • Umytú a usušenú repu zabaľte každú zvlášť do alobalu.
  • Pečte asi 1 hodinu do zmäknutia.
  • Vychladnutú repu ošúpte a nakrájajte na horizontálne plátky v tvare kruhu (asi 6 mm hrubé).
  • Ak chcete, aby repa vyzerala symetricky, použite ešte okrúhle vykrajovátko na cukrovinky a vykrojte ju.
  • Nachystajte si náplň zmiešaním šalvie s petržlenom a kozím syrom.
  • Pridajte med, korenie a soľ podľa chuti.
  • Hotovú náplň môžete vrstviť.
  • Z každej repy urobte sendvič, ten potom ozdobte nasekanými orechmi a pokvapkajte olivovým olejom.
predjedlo z červenej repy
Zdroj: deliciouseveryday.com

Červená repa je nielen veľmi zdravá potravina, ale taktiež chuťovo nenahraditeľná.

Hodí sa skvele do polievok, predjedál, šalátov, nátierok, ale i sladkých dezertov.

Ktorá kombinácia vás zaujala? Tak sa s radosťou pustite do prípravy.

Hľadáte ďalšie recepty z červenej repy? Mrknite na naše klasické ukrajinskej polievky menom boršč alebo si z nej niečo dobré upečiete. Inšpirujte sa našimi koláčmi z červenej repy .

Další výborné recepty:

Zdieľajte svojim priateľom:

Profilový obrázek

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikovia dobrého jedla a varenie nás baví. Na webe Webrecepty vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej obvyklými recepty. Budeme radi, keď naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť ako vám chutilo. Dobrú chuť! :)

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.