Výborné recepty na tie najlepšie francúzske torty z Paríža. Vyskúšajte ich s nami

Najlepšie recepty na parížsku tortu nájdete práve tu.

Pokiaľ hľadáte ideálnu sladkú bodku po výdatnom obede alebo len niečo na zub pre narodeninovú oslavu, toto sú recepty priamo pre vás.

Čokoláda a kakao sú tu v hlavnej úlohe a tú plnia úplne perfektne.

Dobrú chuť!

Jednoduchá parížska čokoládová torta

Začneme ľahkou a rýchlou tortou. Jeho chuť ešte viac vyšperkujete, keď použijete kvalitnú čokoládu, najlepšie, ak bude mať obsah kakaa vyšší ako 55% percent.

Čo budeme potrebovať

  1. 125 g čokolády na varenie
  2. 2 lyžice hladkej múky
  3. 3 lyžice mlieka
  4. 125 g masla
  5. 125 g cukru kryštál
  6. 2 bielky
  7. 2 žĺtky
  8. Štipka soli

Postup

  1. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov
  2. Maslom si vymažeme formu na tortu
  3. Na vodnom kúpeli vo väčšom hrnci si rozpustíme čokoládu s mliekom
  4. Potom pridáme maslo a za stáleho miešania, necháme čokoládu rozpustiť
  5. Hrniec zložíme zo sporáka, primiešame cukor a žĺtky
  6. Premiešame, aby sa všetko spojilo a potom preosejeme múku
  7. Vo vedľajšej mise si rozšľaháme bielky so soľou
  8. Sneh opatrne zapracujeme do čokoládovej zmesi a dobre premiešame
  9. Čokoládové cesto vylejeme do pripravenej formy a dáme do rúry
  10. Tortu pečieme po dobu 30 -35 minút
Lahodná čokoládová torta.
Zdroj: theviewfromgreatisland.com

Pravá parížska torta

Čokoláda kam sa len pozriete. Čokoládový korpus, čokoládový krém a čokoládová poleva, robí z tejto torty úplnú čokoládovú bombu. Presne tak ako to Francúzi ve svojej kuchyni vedia.

Čo budeme potrebovať

Na cesto

  1. 110 g mandľovej múky
  2. 90 g cukru kedystal
  3. 30 g hladkej múky
  4. 3 vajcia
  5. Žĺtok
  6. Bielok
  7. 50 g práškového cukru
  8. 2 lyžice masla (rozpusteného)

Na sirup

  1. Lyžica instantnej kávy
  2. 5 lyžíc teplej vody
  3. 50 g cukru krupica
  4. 3 lyžice brandy alebo koňaku

Na krém

  1. Lyžica instantnej kávy
  2. 125 ml vody
  3. 150 g cukru krupica
  4. 4 žĺtky
  5. 230 g masla (zmäknutého)

Čokoládová poleva

  1. 125 g masla
  2. 200 g čokolády na varenie

Na ozdobu

  1. 280 g čokoládových chipsov (alebo nakrájaná čokoláda)
  2. 110 ml javorového sirupu

Postup

  1. Rúru si predhrejeme na 200 stupňov
  2. Vymastíme si tortovú formu a jej dno vyložíme papierom na pečenie
  3. Vo väčšej mise spolu zmiešame mandľovú múku, cukor kryštál, hladkú múku, všetky vajcia, žĺtok a mixujeme, kým sa všetko spolu nespojí
  4. Vo vedľajšej mise si vyšľaháme bielky s práškovým cukrom do hustého snehu
  5. Sneh vmiešame do mandľového cesta
  6. Pridáme rozpustené maslo a opäť premiešame
  7. Jednoliate cesto prelejeme do pripravenej, vymastenej formy a pomocou stierky ho vo forme rozprestrieme
  8. Korpus pečieme 5 – 7 minút a potom ho vyberieme z rúry
  9. Korpus vyklopíme na mriežku a necháme vychladnúť
  10. Na kávový sirup zmiešame instantnú kávu s polievkovou lyžicou vody
  11. Kávu miešame kým sa nerozpustí
  12. Zvyšnú vodu nalejeme do hrnca, pridáme cukor a privedieme do varu
  13. Zmes miešame, kým sa cukor nerozpustí
  14. Potom zmes zložíme z platne, vmiešame rozpustenú kávu a pridáme alkohol
  15. Necháme vychladnúť
  16. Na krém zmiešame instantnú kávu, lyžicu vody a miešame pokiaľ sa káva nerozpustí
  17. V hrnci si opäť zahrejeme zvyšok vody a rozpustíme v nej cukor
  18. Vodu s cukrom privedieme do varu, aby sa začali vytvárať kryštáliky
  19. Potom hneď odstránime z tepla
  20. Vo vedľajšej mise si vyšľaháme žĺtky, pridáme sirup a pomaly mixujeme
  21. Pridáme kávovú zmes a šľaháme na vysokú rýchlosť
  22. Krém môže byť viac tekutý, to je v poriadku
  23. Keď je krém vychladnutý, pridáme kúsky masla a šľaháme na vysokú rýchlosť
  24. Vytvorí sa nám hustý maslový krém
  25. Na čokoládovú polevu si na vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu s maslom
  26. Zmes premiešame dohladka, potom čokoládu odstavíme a necháme vychladnúť.
  27. Na zostavenie torty si korpus rozrežeme na tri rovnako veľké časti
  28. Základný korpus potrieme kávovým sirupom, potom natrieme parížskym krémom
  29. Položíme druhý korpus, ten potrieme kávovým sirupom a potrieme čokoládovou polevou
  30. Navrch umiestnime posledný korpus a ten potrieme kávovým sirupom
  31. Vrch torty a jej okraje potrieme zvyšnou parížskou šľahačkou
  32. Tortu dáme oddýchnuť do chladničky na 30 minút
  33. Zostávajúcu čokoládu rozpustíme na vodnom kúpeli, pridáme javorový sirup a zmiešame
  34. Čokoládovou zmesou tortu polejeme

Aby ste si nemuseli kupovať celé balenie mandľovej múky, kúpte si v obchode iba namleté mandle.

Dvojposchodový čokoládový krém, plný kakaovej šľahačky a poliaty čokoládou.
Zdroj: bakeandtell.com

Torta s parížskym krémom

Parížska torta, ktorá sa ideálne hodí k narodeninám. Dvojposchodová nádhera, ktorá je plnená delikátnym čokoládovým krémom a čokoládovou posypkou.

Čo budeme potrebovať

Na korpus

  1. 250 g hladkej múky
  2. 400 g cukru krupica
  3. 65 g kakaa
  4. 2 lyžičky jedlej sódy
  5. Lyžička prášku do pečiva
  6. Štipka soli
  7. 85 ml oleja
  8. 215 ml cmar
  9. 215 ml horúcej vody
  10. 2 vajcia
  11. 2 lyžičky vanilkového extraktu

Na krém

  1. 170 g masla (zmäknutého)
  2. 200 g práškového cukru
  3. 2 lyžičky vanilkového extraktu
  4. 85 g čokolády na varenie (rozpustené a vychladnuté)
  5. 3 vajcia

Na ozdobu

  1. čokoládové vločky alebo posyp

Postup

  1. Rúru si predhrejeme na 170 stupňov
  2. Vymastíme si dve tortové formy, vysypeme ich kakaom a dna vyložíme papierom na pečenie
  3. V mise si premiešame všetky suché ingrediencie, tak aby sa spojili
  4. V stredne veľkej mise si prešľaháme všetky mokré ingrediencie
  5. Horúcu vodu musíme prilievať pomaly, aby sa vajcia nezačali variť
  6. Mokré prísady začneme nalievať do suchých a postupne všetky spoločne premiešavame
  7. Cesto potom rovnomerne nalejeme do pripravených foriem a dáme do rúry
  8. Pečieme približne 45 minút a priebežne vykonávame test špajlí
  9. Potom korpusy vyberieme a necháme ich chladnúť 10 minút vo formách
  10. Potom ich z foriem vyberieme a dáme na vychladiť na mriežku
  11. Na čokoládový krém si vymiešame maslo s cukrom, pridáme rozpustenú čokoládu a vanilku
  12. Všetko spoločne šľaháme a postupne začneme pridávať a zašľahávať vajcia
  13. Krém bude pomerne tekutý, celú misu umiestnime do chladničky aspoň na 30 minút
  14. Na každú vrstvu, pomocou cukrárskeho vrecúška, navrstvíme čokoládový krém a posypeme čokoládovým sypaním a korpusy položíme na seba
  15. Tortu uložíme do chladničky a vyberieme ju až keď bude pripravená na servírovanie
Dvojposchodová torta s parížskym krémom a jahodami.
Zdroj: bethcakes.com

Parížska torta s čokoládovou šľahačkou

Tak trochu atypická torta, ktorá sa skladá z dvoch rôznych korpusov. Klasického piškótového cesta a čokoládového cesta. Tento recept nám zároveň dáva viac priestoru na experimenty. Môžeme si napríklad urobiť tortu so svetlým piškótom a kakaovou šľahačkou alebo alá zebra.

Čo budeme potrebovať

Na klasický korpus

  1. 4 vajcia
  2. 6 lyžíc cukru
  3. 7 lyžíc hladkej múky
  4. 2 lyžice vody
  5. Lyžička prášku do pečiva

Na čokoládový korpus

  1. 4 vajcia
  2. 6 lyžíc cukru
  3. 4 lyžice hladkej múky
  4. 3 lyžice kakaa
  5. 2 lyžice vody
  6. Lyžička prášku do pečiva

Na krém

  1. 200 ml šľahačky na šľahanie
  2. 200 g práškového cukru
  3. 250 g masla
  4. 100 g kakaa

Postup

  1. Tortovú formu si vymastíme maslom a dno vyložíme papierom na pečenie
  2. Oddelíme si bielky od žĺtkov
  3. Žĺtky si vyšľaháme s cukrom, potom pridáme vodu a zmiešame
  4. Z bielkov si vyšľaháme sneh
  5. Do žĺtkov si zapracujeme múku a prášok do pečiva
  6. Do tejto zmesi primiešame sneh
  7. Vzniknuté cesto prelejeme do vymastenej formy a pečieme na 180 stupňov približne 20 minút
  8. Priebežne robíme test špajlí
  9. Keď korpus vyberieme, necháme ho úplne vychladnúť
  10. Postup opakujeme aj s druhým korpusom, kedy do žĺtkovej zmesi pridáme aj kakao
  11. Na parížsky krém si dáme do hrnca smotanu s cukrom a na vysokú teplotu zahrievame
  12. Túto zmes varíme približne 7 minút
  13. Pridáme maslo a pokračujeme vo varení ďalších 5 minút
  14. Smotanu zložíme zo sporáka, pridáme kakao a miešame, kým nám nevznikne hladký krém
  15. Necháme ho schladiť na izbovú teplotu a potom ho umiestnime do chladničky
  16. Keď krém získa hustú konzistenciu, vyšľaháme ho mixérom, aby bol roztierateľný
  17. Vychladnuté korpusy premažeme krémom a navrstvíme ich na seba, zvyškom krému potrieme celý obvod torty
  18. Dozdobíme podľa vlastných preferencií napríklad nastrúhanou čokoládou
Ľahká nadýchaná čokoládová torta zdobená figami.
Zdroj: cakeboyparis.com

Ľahká parížska torta

Jednoduchý recept, ktorý budete mať hotový v pár krokoch. Krém je rovnako jednoduchý na prípravu, ako korpus samotný. Torta sa skvele hodí ako rýchly sladká bodka po výdatnom rodinnom obede.

Čo budeme potrebovať

Na korpus

  1. 125 g masla
  2. 200 g čokolády na varenie
  3. 3 lyžice vody
  4. Lyžička prášku do pečiva
  5. 40 g hladkej múky
  6. 30 g kakaa
  7. 4 žĺtky
  8. 4 bielky
  9. Lyžička vanilkového extraktu
  10. Štipka soli

Na krém

  1. 250 ml šľahačky na šľahanie
  2. Lyžica kakaa

Postup

  1. Rúru predhrejeme na 180 stupňov
  2. Maslom si vymažeme tortovú formu a jej dno vyložíme papierom na pečenie
  3. Vo väčšom hrnci si rozpustíme maslo
  4. Keď sa maslo rozpustí, vmiešame nakrájanú čokoládu a miešame, kým nevznikne jednoliata zmes
  5. Akonáhle sa rozpustí, pridáme 2 lyžice vody, prášok do pečiva, múku a kakao
  6. Vo vedľajšej mise si vyšľaháme žĺtky s cukrom, lyžicou vody a vanilkovým extraktom
  7. Žĺtky vmiešame do čokoládovej zmesi
  8. Ďalej si vyšľaháme z bielkov a soli sneh
  9. Sneh vmiešame do čokoládovej zmesi, aby vzniklo jednoliate cesto
  10. Cesto prelejeme do pripravenej formy a dáme na 25 – 30 minút piecť do rúry
  11. Keď korpus vyberieme, necháme ho odpočinúť na 5 minút vo forme
  12. Potom ho z formy vyberieme a necháme ho úplne vychladnúť.
  13. Na ozdobenie si zmiešame šľahačku a kakao
  14. Vyšľaháme ich do hustej šľahačkovej peny
  15. Korpus rozrežeme na pol, premažeme parížskou šľahačkou a priklopíme druhou polovicou korpusu
  16. Zvyškom parížskej šľahačky potrieme vrch torty (alebo môžeme využiť cukrárske vrecko a šľahačku naaranžovať)
Čokoládový krémový koláč na podstavci.
Zdroj: fooodplease.tumblr.com

Mini čokoládové tortičky

Recept na parížsku tortu v jeho mini verzii. Tieto tortičky sú plnené luxusným slaným karamelom a zdobené čokoládovým krémom.

Čo budeme potrebovať

Na korpus

  1. 165 g cukru
  2. 200 g hladkej múky
  3. 30 g kakaa
  4. 2 lyžičky prášku do pečiva
  5. Štipka soli
  6. 2 vajcia
  7. 160 g cmaru
  8. 110 g oleja (naozaj GRAMY)
  9. Lyžička vanilkového extraktu
  10. 125 g čokolády na varenie (nasekaná)

Na karamelový krém

  1. 100 g cukru kryštál
  2. 125 ml smotany na šľahanie
  3. 75 g masla (zmäknutého)
  4. Štipka soli

Na kakaový krém

  1. 155 g masla (zmäknutého)
  2. 280 g práškového cukru
  3. 30 g kakaa
  4. 35 ml g smotany na šľahanie
  5. Štipka soli

Postup

  1. Rúru si predhrejeme na 210 stupňov
  2. V strednej mise preosejeme cukor, múku, kakaový prášok, prášok do pečiva a soľ.
  3. Miešame, aby sa ingrediencie spojili
  4. Vo veľkej mise vyšľaháme vajcia, cmar, olej a vanilku
  5. K mokrým ingredienciám pridáme tie suché a miešame
  6. Vmiešame čokoládu
  7. Cesto prelejeme do pripravených muffinových formičiek
  8. Pečieme asi 5 minút na 210 stupňov a ďalších 15 minút na 180 stupňov
  9. Vyberieme ich z rúry a necháme vychladnúť
  10. Do každej bábovky urobíme dieru pomocou cukrárskej zdobiacej špičky (asi do ¾ jeho výšky)
  11. Na slaný karamelový krém si v hrnci zahrejeme cukor, kým sa nerozpustí a neskaramelizuje
  12. Medzitým v menšom hrnčeku zahrejeme smotanu a vanilku
  13. Potom, čo cukor skaramelizoval do neho vijeme zahriatu smotanu a miešame, kým nevznikne hladký krém
  14. Zložíme z tepla, pridáme maslo, soľ a miešame kým sa všetko nespojí a nevytvorí hladký karamelový krém
  15. Krém preložíme do cukrárskeho vrecka
  16. Každú dierku v torte naplníme karamelovým krémom
  17. Na kakaový krém si ušľaháme maslo
  18. Pridáme práškový cukor, kakaový prášok, smotanu a soľ
  19. Krém z kakaového masla preložíme do cukrárskeho vrecka
  20. A krémom ozdobíme všetky vršky tort.

Milujete mini tortičky? Ale postrádate inšpiráciu, aké si doma upiecť? Pozrite sa na tieto recepty, ktoré prináša sedem rôznych receptov na muffiny . A vychutnajte si každý deň v týždni iný variant.

Mini verzia čokoládových tort so slaným karamelom a kakaovým krémom.
Zdroj: whatjessicabakednext.com

Buďte VEĽMI opatrní, aby ste tieto čokoládové korpusy neprepiekli. Korpusy sa vždy snažte vybrať z rúry, keď na špajli, ktorú cesto testujete, sú zachytené malé vlhké omrvinky korpusu.

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.