Luxusné recepty na parížske rožky 4 x inak! Aký z nich vyskúšate ako prvý?

Ak ste milovníci krémov a čokolády, tieto recepty na parížske rožky sú pre vás to pravé orechové, a to v úplnom slova zmysle.

Vychutnajte si jednoduché orechové cesto, ktoré je pokryté dokonalým čokoládovým krémom a všetko je zavŕšené čokoládovou polevou!

Už sa vám zbiehajú sliny? Mňa teda rozhodne!

Nemôžem sa dočkať Vianoc, až si túto dobrotu upečem aspoň v dvoch várkach!

Tradičné parížske rožky

Tento recept na luxusné pečivo s nadýchaným čokoládovým krémom jednoducho nemá chybu a vy si ho zamilujete už prvým sústom! Vyskúšajte sami!

Čo budeme potrebovať

  1. 2 vajcia
  2. 200 g vlašských orechov (mletých)
  3. 200 g práškového cukru
  4. Lyžica hladkej múky
  5. 250 g čokoládovej polevy (asi 1 balenie – tmavé)

Na krém

  1. Vajcia
  2. 80 g krupicového cukru
  3. 20 g kakaa
  4. 160 g masla

Postup

  1. Rúru si predhrejeme na 150 stupňov
  2. Plech si vyložíme papierom na pečenie
  3. V mise si vyšľaháme vajcia, orechy, cukor a hladkú múku
  4. Všetko spoločne dôkladne premiešame a vzniknutým cestom naplníme cukrárske vrecko (alebo pevné igelitové vrecúško a odstrihneme jeden roh)
  5. Priamo na plech tvarujeme rožky
  6. Plech s rožkami pečieme do svetlo hnedej farby asi asi 20 minút
  7. Rožky by mali byť upečené, ale stále mäkké na dotyk
  8. Ešte zatepla ich zložíme z plechu a necháme vychladnúť.
  9. V hrnci si privedieme do varu vodu a naň položíme najlepšie sklenenú misu, alebo akúkoľvek ohňovzdornú misku tak, aby sa dňom nedotýkala hladiny
  10. Vyklepneme do nej vajcia, pridáme krupicový cukor a kakao
  11. Zmes spolu vyšľaháme, kým nevznikne krém
  12. Potom ho zložíme z vodného kúpeľa a necháme ho ľahko vychladnúť.
  13. Keď trochu vychladne, zašľaháme doň maslo
  14. Krém dáme vychladiť
  15. Rožteky rozložíme na pracovnú plochu
  16. Časť krému dáme do cukrárskeho vrecka a rýchlo ním ozdobíme rožkami
  17. Krém má tendenciu, vplyvom tepl, povoľovať a stekať, preto pracujeme rýchlo a ozdobené rohlíčky opäť dôkladne necháme vychladiť.
  18. Nakoniec ich namáčame v čokoládovej poleve
Skvelé nadýchané cesto s krémom zo šľahačky a čokolády.
Zdroj: balgova.blogspot.com

Parížske rožky z bielkov

Krehúnkého cesta v tomto pečivo dosiahneme len vďaka bielkom. Ten vytvorí nadýchaný obláčik, ktorý nesie lahodný krém z čokolády!

Čo budeme potrebovať

Na rožky

  1. 200 g bielkov
  2. 400 g cukru krupica
  3. 200 g práškového cukru
  4. 200 g vlašských orechov (mletých)
  5. Štipka škorice
  6. Štipka soli

Na náplň

  1. 500 ml smotany na šľahanie
  2. 140 g cukru krupica
  3. 200 g horkej čokolády (min. obsah kakaa 70 %)
  4. 100 g kakaa
  5. 75 g masla

Na polevu

  1. 400 g horkej čokolády
  2. 80 g kokosového oleja

Postup

  1. Bielky, cukor krupicu a soľ zahrejeme vo vodnom kúpeli
  2. Cukor musí byť úplne rozpustený
  3. Bielkovú zmes zložíme z vodného kúpeľa a mixérom ju vyšľaháme úplne dotuha
  4. Keď je sneh tuhý a tvoria špičky, tak ho necháme vychladnúť na izbovú teplotu
  5. Do bielkov opatrne primiešame namleté vlašské orechy, škoricu a práškový cukor
  6. Cestom na parížske rožky naplníme zdobiace vrecko a na plech vyložený papierom tvarujeme rožky
  7. Plechy s rožkami vložíme do rúry a pečieme asi 2 hodiny pri 90 stupňoch
  8. Potom ich v rúre necháme vychladnúť.
  9. Na náplň si zmiešame všetky suroviny, okrem čokolády, a za stáleho miešania ich asi 1-2 minúty varíme
  10. Pridáme čokoládu a ponorným mixérom rozmixujeme
  11. Krém dáme do chladničky, cez noc, ho oddýchnuť
  12. Druhý deň krém maličko nahrejeme a vyšľaháme ho znova dohladka
  13. Pomocou zdobiaceho sáčku rožky krémom v sáčku zdobíme a potom ich umiestnime do chladničky, aby krém mohol stuhnúť
  14. Parížske rožky nakoniec namáčame v rozpustenej čokoláde, ktorú sme rozpustili a dobre zmiešali s olejom
  15. Rožteky potom skladujeme na suchom a chladnom mieste

Ak milujete pečivo, ktoré je máčané v poriadnej vrstve čokolády, pod ktorou sa nachádza to najchrumkavejšie a najjemnejšie cesto, aké si dokážete predstaviť, tak potom vám nezostáva nič iné ako sa pustiť do týchto receptov na išelské pečivo ! Ich chuť je úplne famózna a ja vám garantuje, že ak ste o ňom až doteraz nepočuli, tak ho teraz budete počuť v každý predvianočný čas, pretože bez neho vianočná tabuľa už nebude to pravé.

Dokonalé vianočné pečivo z bielkov a čokoládovo smotanovým krémom.
Zdroj: kuchynalidla.sk

Orechové rožky s parížskym krémom

Základ z orechového cesta a na ňom jemný krém. Najjednoduchší recept je tu! Takže ak nemáte dostatok času alebo sa vám nechcú tráviť nekonečné hodiny v kuchyni pri rúre, upečte si tento parížske rožky!

Čo budeme potrebovať

Na rožky

  1. 420 g hladkej múky
  2. 280 g mletých vlašských orechov
  3. 140 g práškového cukru
  4. 280 g masla (nakrájané na kocky, zmäknuté)
  5. Lyžica kakaa
  6. Lyžička nastrúhanej citrónovej kôry
  7. 2 žĺtky

Na krém

  • Plechovka karamelového Salka
  • 250 g masla
  • Čokoládová poleva na ozdobu

Postup

  1. Rúru si predhrejeme nie 180 stupňov
  2. Vo veľkej mise si spoločne zmiešame múku s mletými orechmi a cukrom
  3. Potom postupne pridávame na kocky nakrájané zmäknuté maslo a zvyšné ingrediencie
  4. Vzniknuté cesto dáme do chladničky odpočinúť aspoň na 30 minút
  5. Potom cesto vyvaľkáme na tenký plát a vykrajujeme rožky
  6. Pokiaľ nemáte vykrajovač na rožky, z cesta odoberajte malé guličky, z ktorých tvarujeme rožky
  7. Rožteky vyskladáme na plech vyložený papierom na pečenie a dáme ich piecť do predhriatej rúry
  8. Parížske rožky pečieme asi 10 minút
  9. Medzitým si pripravíme parížsky krém
  10. Salko si vyšľaháme s maslom, do jemného krému
  11. Krémom potom naplníme cukrárske vrecko a ním zdobíme upečené rožky
  12. Rožteky s krémom umiestnime do chladničky a necháme krém stuhnúť
  13. Nakoniec ich namáčame v čokoláde a opäť ich necháme na chladnom mieste stuhnúť
Krehké rožky plné lahodnej chuti s kakaovou polevou a krémom z čokolády.
Zdroj: inšpirácia.sk

Croissant s parížskym krémom

Čokoládové croissanty so smotanovou náplňou s čokoládou sú tými najjednoduchšími raňajkami, ktoré môžete urobiť. Pokiaľ nie ste veľkým fanúšikom smotanového syra, znížte množstvo, alebo ho úplne vynechajte a nahraďte ho tučným alebo polotučným tvarohom či kyslou smotanou.

Čo budeme potrebovať

  1. Balenie lístkového cesta
  2. 120 g smotanového syra
  3. 60 g čokolády

Postup

  1. Balenie lístkového cesta si rozvaľkáme
  2. Potom jednotlivé pláty nakrájame na dlhé obdĺžniky, tie rozkrájame na menšie štvorce a tie rozkrájame na trojuholníky
  3. Čokoládu si rozpustíme na vodnom kúpeli alebo v mikrovlnnej rúre a necháme vychladnúť
  4. Akonáhle je čokoláda vychladnutá zmiešame ju s krémovým syrom
  5. Čokoládovou náplňou plníme trojuholníky z cesta v najširšom mieste a cesto zrolujeme
  6. Rožteky vyskladáme na plech vyložený papierom na pečenie a vložíme do rúry
  7. Pečieme ich na 180 stupňov 11-13 minút
  8. Pred podávaním ich necháme vychladnúť
Nadýchané lístkové cesto upečené ako croissant plnené krémom z čokolády a syra.
zdroj: bakedbyanintrovert.com

Parížsky krém

Čo budeme potrebovať

  1. 125 g masla
  2. 250 ml smotany na šľahanie
  3. 75 g kryštálového cukru
  4. Lyžica kvalitného kakaa
  5. 100 g čokolády na varenie

Postup

  1. Cukor zmiešame s kakaom
  2. Smotanu si vlejeme do hrnca a začneme ju pozvoľna zahrievať
  3. Trochu teplej smotany prilejeme k cukru s kakaom a spoločne rozmiešame na kašičku
  4. Kašičku pridáme do zmesi na platni
  5. Za stáleho miešania čokoládovú smotanu privedieme do varu
  6. Minútku varíme a potom odstavíme z platne
  7. Pridáme nakrájané kusy čokolády a miešame, kým nevznikne hladká zmes
  8. Za občasného miešania, necháme čokoládovú zmes vychladnúť
  9. Potom parížsky krém uložíme do chladničky na minimálne 12 hodín
  10. Nakoniec vychladenú zmes vyšľaháme elektrickým mixérom do hladkého krému

Keď už viete ako si pripraviť prvotriednu parížsku šľahačku, tak si rovno upečte túto skvelúparížsku tortu a hneď ju s ňou ozdobte!

Parížska šľahačka

Čo budeme potrebovať

  1. 1 l smotany na šľahanie (33 % tuku)
  2. 400 g horkej čokolády (minimálne 60% kakaa)

Postup

  1. Smotanu si na platni zahrejeme
  2. Potom pridáme na kúsky nakrájanú čokoládu
  3. Teplotu pod smotanou vypneme a čokoládu necháme rozpustiť
  4. Parížsku šľahačku necháme vychladnúť a uložíme ju do chladničky cez noc
  5. Druhý deň krém vyšľaháme
  6. Šľahačku necháme riedku a dokončíme jej šľahanie ručne pomocou metličky, aby nedošlo k prešľahaniu

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.