Recepty na panini sú rýchle, lahodné a neodolateľné.
Preto si dajte pozor! Sú vysoko návykové.
U nás nájdete rovno 4 varianty spoločne s postupom, ale úplne dole nájdete ďalších XY variantov, ako si ich pripraviť.
Ochutnajte a uvidíte!
Panini s talianskou náplňou
Použite tento jednoduchý recept ako inšpiráciu a upravte si ho podľa svojich predstáv. Použite focacciu alebo ciabattu alebo vyskúšajte napríklad rôzne bylinky a syr.
Čo budeme potrebovať
- 340 g francúzskeho chleba (nakrájaný vodorovne na polovicu)
- 30 ml majonézy
- 2 lyžice nasekanej čerstvej bazalky
- 110 g strúhaného čerstvého syra mozzarella
- 60 g prosciutta
- 2 paradajky (nakrájané na tenké plátky)
Postup
- Rozkrojenú stranu každej polovice chleba potrite 2 lyžicami majonézy.
- Na spodnú polovicu chleba nasypeme bazalku a ½ syra.
- Navrch rovnomerne položte prosciutto, plátky paradajok a zvyšné ½ syra.
- Prikryjeme hornou polovicou chleba.
- Naplnený bochník nakrájame priečne na 4 rovnaké diely.
- Rozpáľte grilovaciu panvicu na strednú teplotu.
- Panvicu potrite olejom.
- Pridajte sendviče na panvicu.
- Sendviče dajte na panvicu a pritlačte ich ťažkou panvicou, aby sa pritisli k panvici a vytvorila sa na nich mriežka.
- Opekajte 3 minúty z každej strany, alebo kým sa chlieb neopečie.
Ak si nechcete kupovať gril na panini, môžete túto dobrotu zapiecť v klasickom hriankovači , ako sú tieto, ktoré prešli našou recenziou a môžeme vám ich jedine odporučiť!

Kuracie panini
Opečený chlieb s kuracím mäsom, teplou, chutnou náplňou a rozpusteným syrom mozzarella. Potrebujete rýchly obed? Tak to je on!
Čo budeme potrebovať
- 5 Panini chlebov
- 500 g kuracích pŕs
- 150 g syra Mozzarella
- 2 lyžice oleja
- 1 cibuľa
- 1 paprika
- 1 lyžica paradajkového pretlaku
- lyžice majonézy
- lyžice kečupu
Na marinovanie
- 1 lyžička soli
- 1 lyžička korenia
- 1 lyžička papriky
- 1 lyžička rascového prášku
- 1 lyžička cesnakovej pasty
- 1 lyžica sójovej omáčky
- 1 lyžička chilli omáčky
Postup
- Kurča nakrájajte na malé kúsky a pridajte do misky spolu s prísadami na marinovanie.
- Na panvici rozohrejte 1 lyžicu oleja na strednú teplotu, a potom pridajte marinovanú kuraciu zmes
- Varte 6-8 minút.
- Zatiaľ čo sa kura varí, nakrájajte cibuľu a papriku najemno, pridajte do panvice a varte ďalších 4-5 minút.
- Paradajky nakrájajte najemno, pridajte do panvice spolu s paradajkovým pretlakom a varte ďalšie 2-3 minúty.
- Akonáhle je kuracia zmes uvarená, nakrájajte pozdĺžne chleby na panini a potom pridajte kečup a majonézu.
- Pridajte kuraciu zmes do panini spolu s mozzarellou.
- Na grilovaciu panvicu pridajte olej a nechajte rozohriať, potom grilujte 2–3 minúty z oboch strán, kým chlieb ľahko nezhnedne.
- Podávajte s hranolkami.
Chcete si pripraviť vlastný taliansky chlebík? Najlepším variantom je domáca focaccia . Vyskúšajte naše recepty a prečítajte si ako na to!

Objavte podobné tipy
Vegetariánske panini
Aj bez mäsa je toto vegetariánske Panini vynikajúce horúci sendvič plnený syrom, paradajkami, avokádom, špenátom a ďalšími.
Čo budeme potrebovať
- 2 plátky kváskového chleba
- majonéza
- maslo
- 1 plátok syra
- 6 listov špenátu
- 2 plátky paradajok
- ½ avokáda nakrájaného na plátky
Postup
- Začnite nakrájaním avokáda a paradajok.
- Potom pomažte plátky kváskového chleba z každej strany maslom.
- Pridajte do sendviča majonézu, špenát, paradajky a syr a dajte na panvicu alebo do grilu na panini.
- Pečte niekoľko minút na strednú teplotu.
- Po dokončení pridajte plátky avokáda a podávajte teplé.

Talianske panini so šunkou a syrom
Šunka a syr je klasická kombinácia. Tomuto panini dodáme ľahký francúzsky šmrnc pridaním dijonskej horčice a syrovej omáčky.
Čo budeme potrebovať
Na omáčku
- 15 g masla
- 7 g múky
- 170 ml (horúceho)
- 85 g švajčiarskeho syra alebo syra Gruyère (nastrúhaného)
Na náplň
- 230 g šunky (nakrájané na tenké plátky)
- 230 g švajčiarskeho syra (nakrájaného na tenké plátky)
- 30 g dijonskej horčice
- 90 g mäkkého masla
- 8 plátkov rustikálneho kváskového chleba
Postup
- Na prípravu omáčky rozpustite maslo v hrnci nastavenom na stredne vysokú teplotu.
- Pridajte múku, miešajte, aby sa zamiešala.
- Za stáleho miešania pomaly prilievajte mlieko, kým nevznikne hustá omáčka.
- Priveďte k miernemu varu, pridajte syr a miešajte, kým sa nerozpustí.
- Polovicu plátkov chleba potrite na jednej strane teplou omáčkou.
- Navrch dajte plátok šunky a potom plátok syra.
- Zvyšné plátky chleba potrite z jednej strany dijonskou horčicou a položte ich horčicou dole na syr.
- Vršok sendviča potrite maslom a položte ho maslom dole na horúci povrch panvice alebo grilu.
- Druhú stranu chleba potrite maslom, potom gril zatvorte alebo panvicu prikryte pokrievkou.
- Sendvič opekajte 3 až 5 minút z jednej strany, otočte ho a opekajte ďalších 3 až 5 minút, kým nebude zlatistý, ako chcete.

Ďalšie tipy na náplne do panini
- Prosciutto, modrý syr a kandizované pekanové orechy
- Mozzarella a Feta Pita grilovaný syr
- Pikantné kuracie Panini
- Baklažánové Panini so sušenými paradajkami
- Vyprážaný kurací sendvič
- Grilované sendvič s pestom
- Grilovaná zelenina talianskej Panini
- Steak, modrý syr a džem z červenej cibule
- Kuracie Panini s maslovou tekvicou
- Špenát Artičok a morčacie mäso
- Špargľa s pestom a grilovaným kuraťom
- Morčacie mäso, jablko, syr a feferónky
- Zelenina s balzamikom, sušené paradajky a hummus