3 naj recepty na fašírky s ovsenými vločkami. Aké vyskúšate?

Karbonátky z ovsených vločiek sa tešia obľube nielen vo vegetariánskych domácnostiach.

Poďte sa pozrieť, ako na ich prípravu.

Aby neboli výživovo chudobné, obsahujú proteíny zo strukovín.

Svoju variantu si vyberte podľa vlastných chutí.

Placky z ovsených vločiek s mrkvou

Karbonátky z ovsených vločiek si do dipu môžete namáčať alebo si k nim urobiť inú prílohu. Je to čisto na vás. Pokojne si môžete recept upraviť podľa vlastných predstáv. Výhodou je, že je opäť vhodný aj pre vegánov.

Ingrediencie:

  • 2 hrnčeky ovsených vločiek
  • hrsť sušených paradajok
  • 3 veľké mrkvy
  • 1 hrsť čerstvého tymiánu
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • ¾ lyžičky soli
  • 1 a ½ lyžičky prelisovaného cesnaku
  • 1 lyžička sušenej cibule
  • soľ a korenie podľa chuti

Dip:

  • 1 hrnček vody
  • 2 – 2 a ½ lyžice tahini (sezamové pasty)
  • 2 – 3 lyžice citrónovej šťavy
  • ½ lyžičky soli
  • korenie podľa chuti

Postup:

  • Vločky si v mixéri rozmixujte na konzistenciu podobnú múke.
  • Vločky si nasypte do veľkej misy, pridajte k nim rozmixované sušené paradajky, nastrúhané mrkvy, nasekaný tymián, cesnak, cibuľu a citrónovú šťavu.
  • Všetko dôkladne zmiešajte a vytvorte cesto.
  • Vlhkými rukami vytvorte fašírky a dajte ich smažiť na rozpálený olej.
  • Vymažte ich z oboch strán dozlatista.
  • Prebytočnú mastnotu odsajte obrúskom.

Príprava sezamového dipu:

  • Všetky ingrediencie na dip stačí dôkladne zmiešať, dochutiť a je hotovo.
karbonátok z vločiek
Zdroj: exceedinglyvegan.com

Videorecept je tu:

Carrot and sun-dried tomato oat patties with a tahini herb dip

Karbonátky z ovsených vločiek v rúre pečené

Vločkové fašírky so šošovkou patria medzi obľúbené pokrmy. Ak ste ich ešte nikdy neskúšali, za ochutnanie by rozhodne stáli. Tento variant receptu je obohatený o ovsené vločky a úžasnú omáčku.

Ingrediencie:

  • 2 a ½ hrnčeka vody
  • 1 hrnček hnedej šošovky
  • 3 vajcia
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 cibuľa
  • 1 hrnček nakrájaných šampiňónov
  • 1 hrnček nakrájaného rapíkatého zeleru
  • 2 strúčiky cesnaku
  • ¾ hrnčeka jemných ovsených vločiek
  • ½ hrnčeka polohrubej múky
  • 1 lyžička bazalky
  • 1 lyžička korenia
  • 1 lyžička soli
  • 1 lyžička sušenej cibule

Na omáčku:

  • ¼ hrnčeka kečupu
  • ¼ hrnčeka trstinového cukru
  • 2 lyžice horčice
  • 2 lyžice barbecue omáčky

Postup:

  • Šošovku si uvarte v 2 a ½ hrnčeku vody. Za 20-30 minút je hotová.
  • Na olivovom oleji si orestujte nadrobno nakrájanú cibuľu, pridajte šampiňóny, nadrobno nasekaný zeler, cesnak a varte, kým šampiňóny nezmäknú a voda z nich sa neodparí (asi 5-10 minút).
  • Rúru si predhrejte na 175 °C.
  • Uvarenú šošovku dajte do mixéra a rozmixujte tak, aby ešte nejaká štruktúra zostala.
  • Zmiešajte zmes cibule a šampiňónov, ovsené vločky, múku, bazalku, korenie, soľ, sušenú cibuľu so šošovkou a vytvorte cesto.
  • Z cesta vytvorte placky a vyskladajte ich na vymastený plech.
  • Karbonátky dajte piecť na 20 minút do rúry.
  • V hrnci si zmiešajte kečup, cukor, horčicu, barbecue omáčku a priveďte do varu.
  • Varte asi 5 minút.
  • Po 20 minútach fašírky potrite ¼ hrnčekom omáčky.
  • Pečte ešte ďalších 10 minút.
  • Karbonátky z ovsených vločiek podávajte so zvyškom omáčky.
šošovkové karbonátky s ovsenými vločkami
Zdroj: veganricha.com

Tip: Máte radi šošovku a chceli by ste poznať viac receptov, kde sa dá využiť? Inšpirujte sa týmito receptami zo šošovky .

Vegánske fašírky z ovsených vločiek a fazule

Z ovsených vločiek sa dajú urobiť úžasné jedlá. Ako vidíte, tu je vegánsky burger, ktorý si môžu samozrejme dopriať aj nevegani. Ochutnajte, možno vás to milo prekvapí.

Ingrediencie:

  • 1 veľká cibuľa
  • 1 lyžica kečupu
  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • 2 lyžice dijonskej horčice
  • 1 a ½ hrnčeka jemných ovsených vločiek (rozmixovaných)
  • ½ hrnčeka sušených pinto fazule
  • ½ hrnčeka červených alebo čiernych sušených fazule
  • 1 lyžička mletej rasce
  • 1 a ½ lyžičky chilli
  • 1 stredná mrkva (nastrúhaná)
  • 4 strúčiky cesnaku (prelisované)
  • olej na potretie

Postup:

  • Fazuľu si nechajte cez noc napučať vo vode.
  • Druhý deň ich uvarte.
  • Na panvici si rozohrejte olej a orestujte na ňom najemno nakrájanú cibuľu, prelisovaný cesnak so štipkou soli. Restujte pár minút do sklovata.
  • Pridajte mrkvu, chilli, rascu a pár minút varte, kým mrkva nebude mäkká.
  • Uvarené fazule roztlačte a pridajte k nim uvarenú zmes s mrkvou, horčicu, kečup, sójovú omáčku a vločky.
  • Všetko dôkladne zmiešajte a vytvorte cesto, z ktorého vytvoríte asi 8 burgerov.
  • Burgery opečte na nepriľnavej panvici potretej troškou oleja z oboch strán do zlatista. (Z každej strany zhruba 5 minút).
Vločkový burger vegan
Zdroj: veggiechick.com

Milujete bezmäsité pokrmy? Vločkové fašírky so zeleninou sú chutné a zdravé.

Chceli by ste experimentovať aj z iných surovín? Skúste si napríklad urobiť brokolicové fašírky na rôzne spôsoby .

Ďalej môžeme odporučiť lahodné cuketové fašírky .

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.