Recepty na vianočné pečivo s orechmi, ktoré musíte vyskúšať! Inšpirujte sa

K vianočným cukrovinkám neodmysliteľne patria orechy, ktoré môžete dať do cesta aj do krémov.

Patríte aj medzi milovníkov tejto sviatočnej dobroty?

Potom sa inšpirujte našimi chutnými receptami na orechové vianočné pečivo.

Verte, že ho budete milovať.

Linecké pečivo s orechmi

Linecké pečivo patrí ku klasike, obohatené vlašskými orechmi je úplne úžasné a chutné, vhodné na plnenie marmeládou alebo krémom.

INGREDIENCIA

  • 100 g cukru krupica
  • 1 ks vajcia
  • 300 g hladkej múky
  • 200 g masla
  • 100 g vlašských orechov

POSTUP

  1. Maslo necháme úplne zmäknúť.
  2. Orechy nastrúhame alebo pomelieme.
  3. Do misy preosejeme múku a cukor.
  4. Pridáme orechy a premiešame.
  5. Nakoniec pridáme vajcia a maslo.
  6. Zo všetkých surovín vypracujeme hladké a pevné cesto.
  7. Z cesta tvoríme alebo vykrajujeme obľúbené tvary.
  8. Tvary kladieme na plech vyložený papierom na pečenie.
  9. Pečieme v predhriatej rúre na 180 ° C do ružova.
  10. Upečené tvary môžeme zdobiť alebo máčať v čokoládovej alebo inej poleve.
  11. Necháme ich minimálne do druhého dňa odležať v teple a až potom ich môžeme skladovať.
Vykrajované tvary z lineckého cesta na papieri na pečenie na plechu.
www.zenyvmeste.sk

Plnené orechy rumovým krémom

Orechy sú výborné rovnako ako krémová náplň, ktorú zlepujeme vianočné pečivo. Poďme na to!

INGREDIENCIA

  • 400 g hladkej múky
  • 60 g mletých orechov
  • 300 g hery
  • 140 g práškového cukru
  • 2 žĺtky
  • 2 lyžice kakaa
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • citrónová kôra
  • na náplň: 1 Salko, 1 lyžica rumu, hrsť mletých orechov, 125 g masla

POSTUP:

  1. Zo všetkých ingrediencií vypracujeme cesto.
  2. Aby sa nám cesto lepšie spracovávalo, je dobré ho nechať cez noc oddýchnuť.
  3. Na druhý deň plníme cesto do formičiek orechov, pričom dávame tenkú vrstvu, ktorá potom pečením nadobudne.
  4. Cesto vo formičkách upečieme.
  5. Po upečení cesto z formičiek vyklepeme a zlepíme pripraveným krémom.
  6. Krém pripravíme tak, že do vody v hrnci ponoríme uzavretú plechovku Salka a varíme asi 2 hodiny.
  7. Po vychladnutí plechovku otvoríme.
  8. Skaramelizované Salko zmiešame s rumom a pomletými orechmi a vymiešame krém.
Orechy plnené krémom v ozdobnej krabičke s vianočnou ozdobou.
www.crushpixel.com

Snehové guličky s vlašskými orechmi

Tieto vianočné guličky sú z jemne nasekaných vlašských orechov, múky a vanilky a ako bonus posypané práškovým cukrom. Mňamka!

Ingrediencie

  • 1 šálka hladkej múky
  • 1 a 1/2 šálky vlašských orechov, jemne nasekaných
  • 2 až 3 lyžice cukru
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
  • 8 lyžíc masla o izbovej teplote
  • štipka soli
  • asi 1 šálka práškového cukru

Postup

  1. Pripravíme si cesto.
  2. Zmiešame všetky suché prísady (múku, vlašské orechy, soľ a cukor) vo veľkej miske.
  3. Pridáme vanilkový extrakt.
  4. Pridáme maslo na malé kúsky a všetko spojíme rukami.
  5. Cesto schladíme najmenej 30 minút v chladničke alebo cez noc.
  6. Predhrejeme rúru na 150°C.
  7. Plech vyložíme silikónovou podložkou na pečenie.
  8. Tvarujeme cesto na malé guličky, ktoré nie sú väčšie ako orech, a položíme ich na podložku, rozmiestnené najmenej je na plech cookie, rozmiestnené najmenej 2,5 cm od seba.
  9. Pečieme 35 minút.
  10. Keď sú guličky ešte teplé, ale dostatočne chladné na dotyk, vložíme ich do práškového cukru.
  11. Odložíme ich na stojan, aby úplne vychladli.
  12. Po vychladnutí znovu zaprášime práškovým cukrom.
Vianočné orechové guličky obaľované práškovým cukrom na zdobnom tanieri.
www.simplyrecipes.com

Ak preferujete kokos, vyskúšajte aj našich 6 lahodných receptov na koláče s kokosom .

Švajčiarske vianočné pečivo s orechmi

Toto orechové pečivo patrí medzi švajčiarsku klasiku a určite ho vyskúšajte aj vy! Poleva s kvapkou čerešňovice cukroviniek dodá nezameniteľnú chuť.

Ingrediencie

Na pečivo:

  • 2 bielky
  • štipka soli
  • 225 g mletých vlašských orechov
  • 150 g mletých lieskových orechov
  • 200 g práškového cukru

Na polevu:

  • 150 g práškového cukru
  • 1 a ½ lyžice vody
  • 1 a ½ čajovej lyžičky čerešňovice
  • polovice orechov na ozdobu

Postup

  1. Vyšľaháme bielky so štipkou soli do tuha.
  2. Pridajte do vaječných bielkov mleté ​​vlašské orechy, mleté ​​lieskové orechy a cukor a všetko spolu premiešajte a vytvorte lepivé cesto.
  3. Cesto vyvaľkajte medzi dvoma listami papiera na pečenie, aby bolo hrubé asi 1 cm.
  4. Použite vykrajovač podľa vášho výberu (napr. kvet, vianočný stromček, hviezdu) a vykrajujte pečivo.
  5. Keďže je cesto dosť vlhké a lepkavé, budete musieť najskôr použiť špachtľu, aby ste cukroví dokázali zdvihnúť.
  6. Cukroví položte na list papiera na pečenie a nechajte asi 6 hodín alebo cez noc schnúť.
  7. Predhrejte rúru na 180°C.
  8. Pečte pečivo asi 10-12 minút, kým nie je ľahko hnedé.
  9. Nechajte hotové pečivo vychladnúť.
  10. Vytvorte polevu zmiešaním práškového cukru, vody a čerešňovice.
  11. Jemne ponorte jednu stranu cukroviniek do polevy a nechajte prebytočnú polevu odkvapkať.
  12. Položte ľadové pečivo na rošt a ozdobte polovicou orecha.
Vianočné pečivo z orechov poliate glazúrou a ozdobené vlašským orechom na rošte.
www.eatlittlebird.com

Orechový krém s rumom

Orechových krémov sú rôzne druhy. Skúste si treba pripraviť tento podľa nášho receptu.

INGREDIENCIA

  • 120 g vlašských orechov
  • 120 g práškového cukru
  • pol decilitra vriaceho mlieka
  • 120 g masla
  • 1 lyžica rumu
  • trochu vanilkového cukru

POSTUP

  1. Vlašské orechy pomelieme.
  2. Orechy zmiešame s cukrom a sparíme horúcim mliekom.
  3. Potom všetko miešame tak dlho, až orechy začnú bielať.
  4. Pridáme rum a nakoniec aj zmäknuté maslo.
  5. Vymiešame krém, ktorý môžeme zlepovať rôzne druhy orechových vianočných cukroviniek.
Krém z orechov v hrnci.
www.jehancancook.com

Zdobenie vianočných cukroviniek orechy

Orechy na zdobenie používame rôznymi spôsobmi .

Niektoré pečivo sa zdobí už pred pečením a to tak, že sa sype nahrubo mletými alebo sekanými orechmi. Na tvary z lineckého cesta sa môže ozdobnou špičkou nastriekať orechová pena z tuhého snehu z bielkov .

Takto ozdobené pečivo sa potom predkladá ako samostatné pečivo alebo tvorí vrchný diel plneného pečiva . Široké použitie majú orechy ako ozdoba na polievanom pečivo, kde ich môžeme použiť na tmavú aj svetlú polevu.

Nepečené pečivo zdobíme kúskami orechov na povrchu , ale môžeme ich do hmoty pri tvarovaní aj zapracovať a potom tvoria náplň.

Olúpanými a polenými mandľami zdobíme tmavú polevu, perníčky alebo kakaové pečivo. Mandle sa hodia aj do nepečených cukroviniek ako vrchná ozdoba alebo vnútorná náplň.

Orechy sú veľmi zdravé v primeranom množstve. Aby vám teda vydržali po dlhšiu dobu, prečítajte si náš článok o tom, ako orechy zavárať .

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.