Ohnivé pikantné kuriatko: recept a presný postup

Podľa chuti osolíme a prikryté dusíme zhruba hodinu, aby mäso odpadla od kostí.

Že by to pre zmenu chcelo zase niečo iné?

Už bolo kura vyprážané, pečené, zapečené, dusené, so zeleninou i bez nej aj kura na smotane.

Pritom ste chceli kura grilovať, ale nie je na to vhodné počasie.

Môžeme podávať s dusenou ryžou alebo ryžovými rezancami.

Inšpirujte sa našimi receptami na ohnivé kura!

Ohnivé kurča Arrabiata

Kurča arrabbiata je veľmi chutný a ľahko pripraviteľný recept prevzatý z talianskej kuchyne.

V překladu znamená doslova rozzlobené kuře, díky své ohnivé příchuti chilli papriček.

Zkuste připravit pálivé kuře, které je ideální pro večeři s přáteli a příbuznými.

1 cibuľa

  • 1 palička cesnaku
  • 1 kg kuracieho mäsa
  • petržlen
  • Vyberieme z hrnca.
  • 2 lyžičky hladkej múky
  • Vyberieme z hrnca.
  • 2 strúčiky cesnaku, vymiešané
  • 5 lyžíc paradajkovej šťavy (pyré)
  • Dochutíme soľou a korením
  • INGREDIENCIE
  • POSTUP

  1. Kurča naporcujeme na 6-8 kusov.
  2. Slaninu pokrájame na kúsky a osmažíme na oleji.
  3. Do hrnca dáme kúsky kurčaťa a sprudka je osmažíme zo všetkých strán, aby sa mäso zatiahlo.
  4. bazalka thajská
  5. Do výpeku v hrnci vsypeme nadrobno nasekanú cibuľu a olúpané strúčiky cesnaku.
  6. Chvíľu opekáme, potom do hrnca vrátime mäso, vlejeme víno a necháme dusením odpariť alkohol.
  7. Postupne pridávame nasekané chilli papričky, paradajky z plechovky a pyré.
  8. Kúpili ste si kurča alebo kuracie plátky a teraz rozmýšľate, ako ich pripraviť?
  9. 1 lyžička chilli omáčky
  10. Podávame posypané petržlenovou vňaťou.

Ohnivé kurča Arrabiata iwebradio.fm

Ohnivé kurča na červenom kari

1 cibuľa

  • 2 lyžice rastlinného oleja
  • 2-4 lyžice červenej karí pasty
  • 2x 400 g konzerva kokosového mlieka
  • 1 veľká cibuľa, nakrájaná na kolieska
  • 30-60 ml rybacej omáčky
  • 1/2 lyžičky drveného chilli alebo nasekaná červená čili paprička
  • 350 g zelených fazuľových strukov
  • 450 g kuracích pŕs, nakrájaných na menšie kúsky
  • 1/4 hrnčeka nasekaných listov thajskej bazalky 1 veľká vetvička

  1. V kastróle alebo hlbokej panvici rozohrejeme olej a 2 minúty na ňom opekáme a miešame karí pastu.
  2. Pridáme asi 3 hrnčeky vody, kokosové mlieko, trstinový cukor, rybie omáčku a chilli.
  3. Privedieme k varu a šikmo nakrájané zelené fazuľky.
  4. Nakoniec pridáme kurča a vetvičku bazalky.
  5. Varíme na strednom ohni 3 až 5 minút.
  6. Varíme ešte asi 3 minúty, aby bolo mäso uvarené, ale stále šťavnaté.
  7. 70 g chudé slaniny
  8. Ochutnáme a podľa potreby dochutíme.
  9. Kari rozdelíme do misiek, posypeme čerstvou nasekanou bazalkou.
  10. Tak čo keby ste si skúsili pripraviť tentokrát kurča pikantné alebo priamo diabolsky ostré tak, že pripomína plamene.

Ohnivé kurča na červenom kari bbcgoodfood.com

Bazalka thajská vonia výraznejšie než európska a navyše chutí po sladké drievko a anízu.

Napomáha zlému zažívanie, podporuje správnu funkciu močového mechúra, obličiek i pečene. Pozitívne ovplyvňuje aj dráhu močových ciest. Pôsobí proti infekciám.

{_80_}

Pikantné kurča na pive a medu

Rýchly a skvelý recept na pikantné kura, ktoré možno pripraviť v jednom hrnci. Recept spája vynikajúcu chuť piva, medu a chilli omáčky.

1 cibuľa

  • 6 kuracích stehien, krájaných na hornej a dolnej časti
  • 5 lyžíc olivového oleja
  • 30-50 g tmavého trstinového cukru
  • 600 g sterilizovaných paradajok
  • 250 ml piva
  • 1 lyžica balzamikového octu
  • soľ a korenie
  • 4 lyžice olivového oleja
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie
  • Dusíme kura do mäkka.

  1. V kastróliku rozohrejeme olej, pridajte cibuľu a na miernom plameni ju necháme osmažiť do zlatej farby.
  2. Primiešame cesnak, krátko orestujeme.
  3. Prilejeme polovicu piva, balzamikový ocot, med a chilli omáčku.
  4. Miešame, aby zmes zhustla a trochu sa zredukovala.
  5. 2 lyžice medu
  6. Kuracie mäso zo všetkých strán osolíme, okoreníme a poprášime múkou.
  7. Zvýšime plameň, do panvice vlejeme zvyšný olej a mäso.
  8. Opečieme zo všetkých strán.
  9. Prilejeme pripravenú omáčku a pridáme zvyšné pivo.
  10. 170 ml červeného vína

Pikantné kurča na pive a medu tablefortwoblog.com

Ku kurčaťu s naozaj ostrou chuťou sa hodia rôzne upravená ryža, pečené hranolky alebo pečené zemiaky.

K chuti môže prísť jemná studená omáčka z majonézy alebo jogurtu alebo zeleninový šalát s lahodným dressingom, ktoré trochu vyrovnajú ostrosť základnej chuti.

Další výborné recepty:

Zdieľajte svojim priateľom:

Profilový obrázek

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikovia dobrého jedla a varenie nás baví. Na webe Webrecepty vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej obvyklými recepty. Budeme radi, keď naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť ako vám chutilo. Dobrú chuť! :)

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné databáze. Vyžadované informace jsou označeny *.