Výborné recepty na pikantné kura na 5 rôznych spôsobov. Vyskúšajte ich všetky!

Kúpili ste si kura alebo kuracie plátky a teraz sa rozmýšľate, ako ich pripraviť?

Že by to pre zmenu chcelo zase niečo iné?

Len ste milovníci pikantného, potom rozhodne oceníte naše luxusné recepty na ohnivé kura 5x inak.

Zamilujete sa!

Cestoviny s pikantnou paradajkovou omáčkou a kuracím mäsom

Tieto cestoviny s pikantným kuracím mäsom pripravíte iba za 30 minút, takže sú skvelou voľbou na jednoduchú večeru počas všedného dňa.

INGREDIENCIA

  • 230 g nevarených cestovín
  • 2 kuracie prsia pozdĺžne rozkrojené napoly
  • 1 lyžička cesnakového prášku
  • 1 lyžička cibuľového prášku
  • 1 lyžička údené papriky
  • 1/8 lyžičky kajenského korenia alebo viac, podľa chuti
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1/2 šálky suchého bieleho vína alebo kuracieho vývaru
  • 400 g konzervovaných drvených paradajok
  • 1/2 lyžičky drvených vločiek červeného chilli alebo viac, podľa chuti
  • 1 štipka cukru podľa chuti
  • 2 šálky čerstvého baby špenátu
  • 1/4 šálky čerstvej bazalky, nasekané
  • čerstvo nastrúhaný parmezán (voliteľne)

POSTUP

  • Cestoviny uvarte al dente podľa návodu na obale.
  • Kuracie prsia rozkrojte pozdĺžne napoly, aby ste mali 4 tenšie kúsky.
  • Pridajte cesnakový prášok, cibuľový prášok, údenú papriku, kajenské korenie a trochu soli a korenia do malej misky a premiešajte.
  • Každý kus kurčaťa potrite z oboch strán zmesou korenia.
  • Pridajte olivový olej do panvice a nechajte ho niekoľko minút zahrievať na stredne vysokej teplote.
  • Kurča opekajte 5-6 minút z každej strany alebo pokiaľ nie je zlaté a prepečené.
  • Preneste na tanier.
  • Znížte teplotu na strednú.
  • Do rovnakej panvice pridajte cesnak a víno.
  • Nechajte prebublávať asi 30 sekúnd a zoškrabnite všetky hnedé kúsky z dna panvice.
  • Pridajte drvené paradajky a vločky červeného chilli.
  • Nechajte omáčku variť asi 5 minút a občas premiešajte.
  • Medzitým nakrájajte kura na rezančeky.
  • Omáčku dochuťte soľou a korením podľa potreby.
  • Pokiaľ je chuť trochu kyslá, pridajte štipku alebo dve cukru.
  • Do omáčky vmiešajte špenát a bazalku a potom pridajte scedené cestoviny a premiešajte.
  • Môžete tiež pridať pár lyžíc horúcej vody z cestovín na rozriedenie.
  • Cestoviny podávajte s kuraťom as čerstvo nastrúhaným parmezánom.
Rastoviny s pikantným kuracím mäsom servírované na tanieri s vidličkou.
www.saltandlavender.com

Vyskúšajte aj naše lahodné recepty na cestoviny pomodoro s paradajkovou omáčkou!

Kurča po sečuánsku

Úžasný pikantný pokrm z jemných kúskov kurčaťa a farebnej zeleniny so sladko-slanou omáčkou! Sečuánske kura asi všetci poznáme z čínskych bistier, vy si ho teraz môžete jednoducho pripraviť u vás doma.

INGREDIENCIA

  • 1/4 šálky rastlinného oleja
  • 500 g vykostených kuracích pŕs bez kože, nakrájaných na 2,5 cm kúsky
  • 1/4 šálky kukuričného škrobu
  • 1/2 šálky cibule, nakrájané na centimetrové kúsky
  • 1 červená paprika, nakrájaná na 2,5 cm kúsky
  • 1 zelená paprika, nakrájaná na 2,5 cm kúsky
  • 25 malých sušených červených čili papričiek
  • 1 lyžica sečuánskeho korenia (voliteľne)
  • 1 a 1/2 lyžičky lisovaného cesnaku
  • 1 lyžička nastrúhaného zázvoru
  • soľ a korenie na dochutenie

Na omáčku:

  • 3 lyžice sójovej omáčky
  • 1 a 1/2 lyžice hoisin omáčky
  • 1 lyžica sezamového oleja
  • 1 a 1/2 lyžice trstinového cukru
  • 1 lyžica kukuričného škrobu
  • 1/4 šálky kuracieho vývaru

POSTUP

  • Vložte mäso do misky s kukuričným škrobom a soľou a korením podľa chuti.
  • Premiešajte.
  • Zahrejte rastlinný olej vo veľkej panvici na vysokom plameni.
  • Dajte kura v jednej vrstve do panvice.
  • Vymažte 3–4 minúty z každej strany do zlatohneda.
  • Možno budete musieť tento krok vykonať v dávkach.
  • Vyberte kura z panvice.
  • Prikryte, aby zostalo teplé.
  • Do panvice pridajte cibuľu a červenú a zelenú papriku.
  • Vmiešajte chilli papričky a sečuánske korenie.
  • Restujte 3-4 minúty alebo kým zelenina nezmäkne.
  • Pridajte cesnak a zázvor do panvice; restujte ďalších 30 sekúnd.
  • Vráťte do panvice kura.
  • Zatiaľ čo sa kura a zelenina varí, pripravte si omáčku.
  • V malej miske zmiešajte všetky ingrediencie na omáčku.
  • Pridajte omáčku do kuracej zmesi a priveďte do varu; varte 30 sekúnd až 1 minútu, alebo kým omáčka nezhustne.
  • Ihneď podávajte.
Sečuánske kuracie kúsky so zeleninou na panvici.
www.dinneratthezoo.com

Možno sa vám budú hodiť aj naše recenzie panvíc wok . Kto vyhral v našom porovnaní?

Ohnivé kurča na červenom karí

Kto by nemiloval výrazné thajské chute! Červená kari pasta je navyše taká dobrá, že na nej môžete pripraviť snáď čokoľvek a vždy vám vyjde luxusný pokrm. Vyskúšajte tento recept s kuracím mäsom, fazuľkami a thajskou bazalkou a zamilujete sa!

INGREDIENCIA

  • 2 lyžice rastlinného oleja
  • 2–4 lyžice červenej kari pasty
  • 2x 400 g konzerva kokosového mlieka
  • 30–50 g tmavého trstinového cukru
  • 30–60 ml rybej omáčky
  • 1/2 lyžičky drveného chilli alebo nasekaná červená chilli paprička
  • 350 g zelených fazuľových strukov
  • 450 g kuracích pŕs, nakrájaných na menšie kúsky
  • 1/4 hrnčeka nasekaných listov thajskej bazalky + 1 veľká vetvička

POSTUP

  1. V hrnci alebo hlbokej panvici rozohrejte olej a 2 minúty na ňom opekajte a miešajte karí pastu.
  2. Pridajte asi 3 hrnčeky vody, kokosové mlieko, trstinový cukor, rybiu omáčku a chilli.
  3. Priveďte do varu a pridajte šikmo nakrájané zelené fazuľky.
  4. Varte na strednom ohni 3 až 5 minút.
  5. Nakoniec pridáme kura a vetvku bazalky.
  6. Varte ešte asi 3 minúty, aby bolo mäso uvarené, ale stále šťavnaté.
  7. Odstráňte bazalku.
  8. Ochutnajte a podľa potreby dochuťte.
  9. Kari rozdeľte do misiek, posypte čerstvou nasekanou bazalkou.
  10. Môžete podávať s dusenou ryžou alebo ryžovými rezancami.
Thajské červené kuracie karí na panvici s vareškou.
www.recipetineats.com

Máme pre vás aj ďalšie luxusné recepty na kuracie na karí a už je len na vás, ktorý z nich si vyskúšate.

Pikantné kura na pive a mede

Rýchly a skvelý recept na pikantné kura, ktoré je možné pripraviť v jednom hrnci. Recept spája vynikajúcu chuť piva, medu a čili omáčky.

INGREDIENCIA

  • 6 kuracích stehien, krájaných na hornej a dolnej časti
  • 5 lyžíc olivového oleja
  • 1 veľká cibuľa, nakrájaná na kolieska
  • 2 strúčiky cesnaku, rozotrené
  • 250 ml piva
  • 1 lyžica balzamikového octu
  • 2 lyžice medu
  • 1 lyžička chilli omáčky
  • soľ a čerstvo mleté korenie
  • 2 lyžičky hladkej múky

POSTUP

  1. V kastróliku rozohrejte olej, pridajte cibuľu a na miernom plameni ju nechajte opražiť do zlatej farby.
  2. Primiešajte cesnak, krátko orestujte.
  3. Prilejte polovicu piva, balzamikový ocot, med a chilli omáčku.
  4. Miešajte, aby zmes zhustla a trochu sa zredukovala.
  5. Potom odstavte.
  6. Kuracie mäso zo všetkých strán osoľte, okoreňte a poprášte múkou.
  7. Zvýšte plameň a do panvice vlejte zvyšný olej a mäso.
  8. Opečte zo všetkých strán.
  9. Prilejte pripravenú omáčku a pridajte zvyšné pivo.
  10. Duste kura do mäkka.
  11. Užite si to!
Pálivé kúsky kurčaťa na tanieri.
www.tablefortwoblog.com

Ohnivé kurča z Nashville

Ak ste nikdy nejedli ohnivé kura z Nashvillu, reč je o lahodnom, ultrachrumkavom, pikantnom kurčaťu, ktoré je navyše potreté pikantným olejom. Skvele chutí v kombinácii s bielym chlebom a kyslou uhorkou.

INGREDIENCIA

  • 2 kurčatá (každé s hmotnosťou cca 1,5 – 2 kg), každé nakrájané na 10 kúskov (prsia rozpolené)
  • 1 lyžica čerstvo mletého čierneho korenia
  • 2 lyžice plus 4 lyžičky soli
  • 4 veľké vajcia
  • 2 šálky cmaru alebo plnotučného mlieka
  • 2 lyžice Tabasca
  • 4 šálky hladkej múky
  • rastlinný olej (na vyprážanie; asi 10 šálok)
  • 6 lyžíc kajenského korenia
  • 2 lyžice trstinového cukru
  • 1 lyžička chilli prášku
  • 1 lyžička cesnakového prášku
  • 1 lyžička papriky
  • biely chlieb a nakladané uhorky (na podávanie)

POSTUP

  • Dajte kura do misy a posypte čiernym korením a 2 lyžicami soli.
  • Prikryte a nechajte aspoň 3 hodiny chladiť.
  • Vo veľkej mise rozšľahajte vajcia, cmar a tabasco.
  • Premiešajte múku a zvyšné 4 lyžičky soli v ďalšej veľkej miske.
  • Zahrievajte asi 5 cm oleja vo veľkom hrnci na stredne vysokom plameni, kým olej nedosiahne teplotu 162 stupňov Celzia.
  • Osušte kurča.
  • Pracujte vždy s 1 kúskom, ktoré obaľte v múčnej zmesi, straste prebytok, potom ponorte do zmesi cmar a nechajte prebytok odkvapkať späť do misy.
  • Znovu posypte múkou a dajte na plech.
  • Obalové kuracie kúsky smažte po 4 kusoch, počas vyprážania občas otočte.
  • Kurča je hotové, keď je tmavo zlatisto hnedé a chrumkavé a keď zasuniete teplomer do najhrubšej časti kúsku, ukazuje aspoň 72 ° Celzia .
  • Preneste na čistú mriežku umiestnenú vo vnútri plechu na pečenie.
  • Nechajte mierne vychladnúť.
  • Šľahajte kajenské korenie, trstinový cukor, chilli prášok, cesnakový prášok a papriku v strednej miske; opatrne zašľahajte aj 1 hrnček oleja.
  • Vyprážané kura potrite pikantným olejom.
  • Podávajte s chlebom a kyslou uhorkou.
Vyprážané pikantné kuracie kúsky na tácke.
www.bonappetit.com

Chcete tiež recepty na domáce stripsy z kuracieho mäsa ? Rýchlovka, ktorú si zamilujete!

K chuti môže prísť jemná studená omáčka z majonézy alebo jogurtu alebo zeleninový šalát s lahodným dresingom, ktoré trochu vyrovnajú ostrosť základnej chuti .

A ako vám naše dnešné recepty chutili? Napíšte nám do komentárov!

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.