6 obľúbených receptov s pangasom. Vychutnajte si jemné mäso bez kostí!

Chcete trochu obmeniť svoj jedálniček a pripraviť si nejakú zdravú a chutnú rybu?

Potom sa inšpirujte našimi receptami na pangasia 6x inak.

Jeho prednosťou je to, že má iba veľmi málo kostí.

Môžete ho vyprážať v cestíčku, piecť v rúre či zabaliť do slaniny a orestovať na panvici.

Dobrú chuť!

Pečený pangasius v rúre

Pripravte si pangase napríklad v rúre, s trochou cesnaku, citrónovej šťavy a kurkumy. Je to jednoduché a pritom také dobré!

Ingrediencie

  • 2 ks filétov pangasius
  • 1 strúčik rozotreného cesnaku
  • 1 lyžica olivový olej
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • soľ a korenie
  • kurkuma

Postup

  1. Pangase umyte a osušte papierovou utierkou.
  2. Potrite olivovým olejom, osoľte, okoreňte, pokvapkajte citrónovou šťavou.
  3. Pridajte cesnak a korenie a nechajte 2 hodiny v chladničke odležať.
  4. Pangase premiestnite do pekáča vyloženého papierom na pečenie a položte tenkým plátkom masla.
  5. Pečte na 190 ° C asi 15 – 20 minút.
  6. Pečený pangasius sa podáva so opekanými zemiakmi, zemiakovou kašou alebo zeleninovým šalátom.
Ryba z rúry, s trochou cesnaku, citrónovej šťavy a kurkumy, servírovaná na tácke s plátkami citróna a čerstvou petržlenovou vňaťou.
www.shahzadidevje.com

Inšpirujte sa aj našimi zdravými a chutnými receptami z rybích filiet na 5 spôsobov!

Vyprážaný pangas v syrovom cestíčku

Deti často nechcú jesť rybu, pretože s ňou majú veľa práce, keď vyberajú malé kocky. Táto nevýhoda u pangasia odpadá. Pripravte si ho tentokrát obaľovaného v cestíčku zo syra a petržlenovej vňate, je to lahôdka!

Ingrediencie

  • 600 g pangasia
  • 100 g hladkej múky
  • 150 g najemno nastrúhaného eidamu
  • 2 vajcom
  • 2 dcl mlieka
  • 150 g solamylu
  • 1 hrsť pokosenej petržlenovej vňate
  • soľ a korenie
  • olej na vyprážanie

Postup

  1. Z múky, eidamu, vajec, mlieka, solamylu a pokosenej petržlenovej vňate si pripravte cestíčko.
  2. Filety pangasia osoľte, okoreňte, obaľte v cestíčku a osmažte na rozpálenom oleji dozlatista.
  3. Podávajte so zemiakmi kašou alebo vareným zemiakmi.
Vyprážaná ryba v cestíčku zo syra a petržlenovej vňate, nakrájaná na kúsky.
www.flavorquotient.com

Pangasius v slanine

Filet z pangasa zabalený v slanine je jedno z najjednoduchších jedál, ktoré si z ryby môžete pripraviť a zároveň patrí medzi tie najchutnejšie. Slanina, ktorá obsahuje veľa tuku, zabráni vysychaniu ryby pri varení a dodá jej chuť.

Ingrediencie

  • 4 kusy filetu z pangasa
  • 2 balíčky slaniny
  • 3 lyžice oleja

Postup

  1. Ak máte filety mrazené, rozmrazte ich, umyte a potom osušte papierovými utierkami.
  2. Pokúste sa odstrániť čo najviac vody.
  3. Každý filet zabaľte do slaniny tak, aby sa prúžky slaniny mierne prekrývali, takže ich nebudete musieť držať pohromade špáradlá.
  4. Na 1 filet použite 3-4 prúžky slaniny.
  5. Na panvici na strednom plameni rozohrejte olej.
  6. Opekajte každú stranu filé obaleného v slanine po dobu 5-7 minút alebo do zlatohnedej farby.
  7. Podávajte s obľúbenou prílohou ešte horúce.
Ryba zabalená v slanine, podávaná so špargľou a strúčikmi cesnaku.
www.foxyfolksy.com

Máme pre vás aj ďalšie delikatesy v podobe luxusných receptov na ryby na grile . Vyskúšajte ich všetky!

Pangas so zeleninou a citrónom

Na toto farebné jedlo je radosť pozerať, je zdravé, rýchle a ľahké na prípravu. Čo viac si od jedla priať!

Ingrediencie

  • 4 filety pangase
  • 1 paradajka, nakrájaná na kúsky
  • 1 zelená paprika, nakrájaná na kúsky
  • 5 kúskov citróna
  • 70 gramov olív
  • pridajte podľa svojej chuti: bazalku, čierne korenie, rozmarín, koriander
  • maslo
  • šťava z polovice citróna

Postup

  1. Na panvici rozpustite trochu masla a vložte doň všetku zeleninu.
  2. Duste pár minút.
  3. Zmes odložte bokom.
  4. Na ďalšiu panvicu položte filety pangasa, posypte korením a zalejte citrónovou šťavou.
  5. Zalejte ich dusenou zeleninou a citrónom.
  6. Pečte z jednej strany 5 minút a potom ešte 5 minút z druhej strany.
  7. Užite si to!
Nakrájaná ryba, servírovaná na tanieri so zeleninou.
www.youreverydayfish.com

Pangas s cesnakom a kajenským korením

Jednoduchý obed alebo večera v podobe ryby s cesnakom a kajenským korením, ktorý bude mať hotový raz dva a všetci si na ňom pochutnáte!

Ingrediencie

  • 800 g pangase
  • trochu cesnaku
  • 8 lyžíc kajenského korenia
  • trochu soli
  • olivový olej
  • maslo a čerstvá petržlenová vňať na podávanie

Postup

  1. Rybu premiešajte so soľou, kajenským korením a prelisovaným cesnakom.
  2. Dajte do misy, premiešajte s olejom a nechajte asi 1 hodinu odstáť.
  3. Potom spoločne s olejom opečte na panvici krátko z oboch strán.
  4. Potom panvicu dajte na strednú mriežku do rúry a pečte 35 minút pri 80°.
  5. Filety podávajte s maslom a čerstvou petržlenovou vňaťou.
Ryba pečená s kajenským korením a cesnakom, servírovaná na tanieri so zemiakmi a zeleninou, s vedľa položeným príborom.
www.youreverydayfish.com

Vyskúšajte aj naše chutné recepty na šťuku alebo ochutnajte zase inú rybu!

Vyprážané rybie tacos

Inšpirujte sa týmto delikátnym receptom na tacos zo vyprážaného pangasia, čerstvej zeleniny a lahodného šalátu coleslaw. Užite si rybu zase na trochu iný spôsob!

Ingrediencie

  • 2 filety pangasia
  • soľ a korenie na dochutenie
  • 1 šálka jemne mletej kukuričnej múky
  • 1 vajce
  • 1/4 šálky mlieka
  • 1/2 šálky rastlinného oleja
  • 4 malé tortilly
  • 1/2 lyžice masla (voliteľne)
  • 1/4 šálky červenej papriky, nakrájané na tenké plátky
  • 1/4 šálky sladkej cibule, nakrájané na tenké plátky
  • 1/2 šálky šalátu coleslaw

Postup

  1. Filety osušte a nakrájajte na 5-8 cm prúžky.
  2. Bohato dochutte soľou a korením.
  3. Na hlboký tanier preosejte kukuričnú krupicu a dochuťte soľou a korením podľa chuti.
  4. V širokej plytkej mise šľahajte vajcia a mlieko, kým sa nespoja.
  5. Prúžky filé namáčajte do vaječnej zmesi z oboch strán a nechajte odkvapkať prebytočnú zmes.
  6. Ľahko filé zatlačte do kukuričnej múky, kým nebude rovnomerne obalené.
  7. Prebytok straste.
  8. Pridajte rastlinný olej do horúcej panvice.
  9. Keď je olej rozpálený, pridajte rybu.
  10. Ak je to nutné, pracujte po dávkach a smažte ryby, kým nebudú dozlatista opečené z oboch strán.
  11. Zložte z ohňa a nechajte odkvapkať na papieri.
  12. Ľahko dochuťte soľou a korením podľa chuti.
  13. Ogrilujte tortilly z oboch strán, kým sa na nich neobjavia zlatohnedé fľaky alebo ich opečte z oboch strán na masle na panvici dozlatista.
  14. Zostavte tacos tak, že na opečené tortilly položíte plátky vyprážané ryby, papriku a cibuľu a položte coleslawom.
  15. Ak chcete, vytlačte na tacos šťavu z limetky.
Vyprážané rybie prúžky servírované na tortillách s čerstvou zeleninou a coleslawom.
www.rastellifoodsgroup.com

Pangase môžeme tiež zapekať , veľmi dobre sa kombinuje a dopĺňa so smotanou, zeleninou, s údeninou, bylinkami, syrmi, zemiakmi, zapekacími omáčkami.

Príprava pred varením

  • Pangas sa predáva mrazený a upravený na rôzne veľké filety .
  • Pred kuchynskou úpravou si tieto filety potom iba prispôsobíme účelu.
  • Necháme ich len čiastočne povoliť , nerozmrazujeme úplne, pretože potom pustí príliš veľa vody vrátane šťavy z mäsa.
  • Potom ich opláchneme, osušíme a nakrájame na porcie podľa potreby .
  • Mäso pred úpravou osolíme, okoreníme a tým je pangasius pripravený na tepelnú úpravu.

Vhodné korenie na pangasie

  • Pri rybacom mäse je vždy vhodnejšie použiť skôr bylinkové korenie , ako je tymián, oregano alebo rozmarín alebo využiť koreniacich zmesí ako je napríklad provensálske korenie.
  • Pre recepty so zvlášť jemnou chuťou niekedy stačí len pažítka, petržlenová vňať alebo cibuľková vňať.
  • Ak naopak chceme mať chuť výraznejšiu, použijeme ostrejšie korenie a dochucujúce prípravky ako je horčica, kečup, sardelová pasta, sójová omáčka a podobné prípravky.
  • Z týchto prípravkov tiež môžeme pripraviť rýchlu omáčku , ktorú porcie prelievame pri podávaní.

A ako sa recepty na pangase podarili vám? Napíšte nám do komentárov!

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.