Obľúbené chuťovky s pivom ako prídavok

Po večeri v krčme nechcete pivo ani vidieť? Ale no tak, odpusťme národnému moku a poďme sa pozrieť, ako ho využiť inak. Pivo je surovinou pri varení už od pradávna a možnosti sú vskutku rozmanité.

Okrem mäsových pokrmov sa pivo využíva pri príprave polievok, zeleniny, húb, syrov, vajec alebo nátierok . Pivom môžeme pričiňuje aj cesta na slané a sladké pečivo .

Ak sa chceme niekedy rýchlo zahriať, tak si môžeme pivo zvariť na horúci nápoj. Naopak pre ochladenie si pripravíme dobre vychladené ochutené pivo.

Vyskúšajte nasledujúce recepty, a zaraďte pivo do vašej kuchyne.

Recept na pivné štrúdľu za pár minút

Naháňa vás na sladké a nechcete tráviť hodiny pečením? Potom jednoduchým riešením je pivný štrúdľu, ktorý naplní všetky chuťová očakávania.

INGREDIENCIE na 2 nohavice

  • 300 g hladkej múky
  • 125 g masla
  • 15 lyžíc piva
  • strúhanka
  • jablká
  • drvené vlašské orechy
  • vanilkový cukor
  • škorica

POSTUP

  1. Rúru predhrejeme na 200 ° C.
  2. V mise zmiešame múku, maslo a pivo.
  3. Vypracujeme na hladké cesto.
  4. Cesto rozdelíme na 2 diely a rozvaľkáme.
  5. Jablká nastrúhame a zmiešame s orechmi.
  6. Cesto posypeme strúhankou a jablkami s orechmi.
  7. Zasypeme vanilkovým cukrom a škoricou.
  8. Cesto zavinieme a vzniknú nám 2 štrúdle.
  9. Pred pečením môžeme potrieť rozpusteným maslom.
  10. Pečieme približne 25 minút.
  11. Ešte horúci závin posypeme práškovým cukrom.

Hotový chutný recept na pivné štrúdľu.

Recept na tradičné pivné polievku

Je rýchlo hotová a zahreje. Chuť piva sa skvele dopĺňa a možno aj ľahko stráca vo vôni muškátového orieška.

INGREDIENCIE pre 2 osoby

  • 1 polliter piva
  • 1 polliter vody
  • 4 vaječné žĺtky
  • 1/2 smotany na varenie
  • soľ
  • korenie
  • muškátový oriešok
  • 1 lyžica masla
  • 2 krajce chleba

POSTUP

  1. Chlieb nakrájame na kocky a osmažíme na masle.
  2. Vodu s pivom a štipkou muškátového orieška privedieme k varu.
  3. Odoberieme vzniknutú penu.
  4. Žĺtky pre ušľaháme so smotanou a prilejeme do polievky.
  5. Premiešame, však už nevaríme.
  6. Osolíme. Okoreníme.
  7. Podávame s chlebovými krutónmi.

Hotový recept na skvelú pivné polievku.

Recept na pivné syrovú nátierku

Skvele chutí s chrumkavými hriankami. Krčmárka klasika, ktorú budete buď milovať, alebo neznášať.

INGREDIENCIE pre 2 osoby

  • 1 vyzretý hermelín
  • 1/2 vaničky tvarohu
  • 1 lučina
  • 1 cibuľa nasekaná najemno
  • 50 ml piva
  • soľ
  • korenie

POSTUP

  1. Syr roztlačíme vidličkou.
  2. Všetky ingrediencie dáme do misy.
  3. Vytvoríme nátierku.
  4. Podávame na chrumkavých toastoch.

Hotový recept na skvelú pivné syrovú nátierku.

Predstavili sme vám tri recepty, ako možno inak využiť pivo.

Recepty počítajú so svetlým pivom, ale môžete experimentovať aj s inými druhmi.

Pivo ďalej používame v zeleninových aj hubových pokrmoch pri zapekanie ako prostriedok k podlievania. Alebo zeleninu či huby obalíme v pivnom cestíčku.

Vyskúšajte tiež mäso a údeniny s pivom .

Zdieľajte svojim priateľom:

Milan & Ondra

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikovia dobrého jedla a varenie nás baví. Na webe Webrecepty vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej obvyklými recepty. Budeme radi, keď naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť ako vám chutilo. Dobrú chuť! :)

Napísať komentár

Emailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená do žiadnej databázy. Vyžadované polia sú označené *.