Po večeri v krčme nechcete pivo ani vidieť? Ale no tak, odpusťme národnému moku a poďme sa pozrieť, ako ho využiť inak. Pivo je surovinou pri varení už od pradávna strong> a možnosti sú vskutku rozmanité.
Okrem mäsových pokrmov sa pivo využíva pri príprave polievok, zeleniny, húb, syrov, vajec alebo nátierok strong>. Pivom môžeme pričiňuje aj cesta na slané a sladké pečivo strong>.
Ak sa chceme niekedy rýchlo zahriať, tak si môžeme pivo zvariť na horúci nápoj. Naopak pre ochladenie si pripravíme dobre vychladené ochutené pivo.
Vyskúšajte nasledujúce recepty, a zaraďte pivo do vašej kuchyne.
Recept na pivné štrúdľu za pár minút
Naháňa vás na sladké a nechcete tráviť hodiny pečením? Potom jednoduchým riešením je pivný štrúdľu, ktorý naplní všetky chuťová očakávania.
INGREDIENCIE na 2 nohavice
- 300 g hladkej múky
- 125 g masla
- 15 lyžíc piva
- strúhanka
- jablká
- drvené vlašské orechy
- vanilkový cukor
- škorica
POSTUP
- Rúru predhrejeme na 200 ° C.
- V mise zmiešame múku, maslo a pivo.
- Vypracujeme na hladké cesto.
- Cesto rozdelíme na 2 diely a rozvaľkáme.
- Jablká nastrúhame a zmiešame s orechmi.
- Cesto posypeme strúhankou a jablkami s orechmi.
- Zasypeme vanilkovým cukrom a škoricou.
- Cesto zavinieme a vzniknú nám 2 štrúdle.
- Pred pečením môžeme potrieť rozpusteným maslom.
- Pečieme približne 25 minút.
- Ešte horúci závin posypeme práškovým cukrom.
Objavte podobné tipy
Recept na tradičné pivné polievku
Je rýchlo hotová a zahreje. Chuť piva sa skvele dopĺňa a možno aj ľahko stráca vo vôni muškátového orieška.
INGREDIENCIE pre 2 osoby
- 1 polliter piva
- 1 polliter vody
- 4 vaječné žĺtky
- 1/2 smotany na varenie
- soľ
- korenie
- muškátový oriešok
- 1 lyžica masla
- 2 krajce chleba
POSTUP
- Chlieb nakrájame na kocky a osmažíme na masle.
- Vodu s pivom a štipkou muškátového orieška privedieme k varu.
- Odoberieme vzniknutú penu.
- Žĺtky pre ušľaháme so smotanou a prilejeme do polievky.
- Premiešame, však už nevaríme.
- Osolíme. Okoreníme.
- Podávame s chlebovými krutónmi.
Recept na pivné syrovú nátierku
Skvele chutí s chrumkavými hriankami. Krčmárka klasika, ktorú budete buď milovať, alebo neznášať.
INGREDIENCIE pre 2 osoby
- 1 vyzretý hermelín
- 1/2 vaničky tvarohu
- 1 lučina
- 1 cibuľa nasekaná najemno
- 50 ml piva
- soľ
- korenie
POSTUP
- Syr roztlačíme vidličkou.
- Všetky ingrediencie dáme do misy.
- Vytvoríme nátierku.
- Podávame na chrumkavých toastoch.
Predstavili sme vám tri recepty, ako možno inak využiť pivo.
Recepty počítajú so svetlým pivom, ale môžete experimentovať aj s inými druhmi.
Pivo ďalej používame v zeleninových aj hubových pokrmoch pri zapekanie ako prostriedok k podlievania. Alebo zeleninu či huby obalíme v pivnom cestíčku.
Vyskúšajte tiež mäso a údeniny s pivom .