Uvarené vajíčka v piatich najchutnejších receptoch. Ochutnajte!

Vajcia patria medzi dôležité potraviny svojim obsahom bielkovín, ktoré sa vyrovnajú mäsovým alebo mliečnym.

Okrem toho obsahujú množstvo vitamínov a minerálov.

A ak ich milujete, máme pre vás dobrú správu.

V tomto článku sme pre vás pripravili 5 skvelých receptov na varené vajcia.

Varené vajcia v škrupine do skla

Chcete si pripraviť jednoduché a pritom veľmi chutné raňajky? Skúste vajcia do skla, ak sa vám ich príprava podarí, už nebudete chcieť raňajkovať nič iné.

INGREDIENCIA

  • 3 vajcia
  • 1 lyžica octu
  • soľ a korenie
  • pažítka

POSTUP

  1. Vajcia jedno po druhom vložíme do vriacej vody s lyžicou octu.
  2. Varíme 3 minúty potom ich prelejeme studenou vodou.
  3. Pri každom vajíčku opatrne olúpeme vršok a potom ho pomocou lyžičky vyškriabeme do pohára.
  4. Osolíme, okoreníme a dozdobíme pažítkou.
  5. Môžeme podávať s nakrájanými toastami.
Varené vajcia v škrupine do skla
Zdroj: claireshomemade.com

Vajcia Benedikt varené bez škrupiny

Luxusný raňajkový recept na vajcia Benedikt s prelivom z holandskej omáčky. Nechajte sa uniesť.

INGREDIENCIA

pre 2 osoby

  • 2 vajcia
  • 2 britské muffiny alebo 1 žemľa
  • 100 g dusené šunky
  • 1 lyžica octu

Na omáčku:

  • 1 žĺtok
  • 1 lyžička šťavy z citróna
  • ⅓ lyžičky dijonskej horčice
  • štipka soli
  • štipka korenia
  • ¼ hrnčeka rozpusteného teplého masla alebo ghí

Na ozdobu:

  • pažítka

POSTUP

  • Nad vodným kúpeľom si zohrejte žĺtok, so šťavou z citróna a dijonskou horčicou.
  • Potom pomaly pridávajte maslo a šľahajte.
  • Omáčku nevarte, iba ohrievajte, aby sa nezrazila. Dochuťte soľou a korením.
  • Odstavte z tepla a pripravte si vajcia.
  • Do vriacej vody si dáme lyžicu octu a vajcia si prvé vyklepneme do hrnčeka.
  • V hrnci utvoríme z vody vír a do stredu vieru vhodíme vajcia. Žĺtok sa pekne obalí bielkom.
  • Necháme variť 2-3 minúty, vytiahneme dierovanou naberačkou a dáme uvariť ďalšie vajcia.
  • Medzitým si opečieme muffiny alebo na polovice nakrájané žemle, hore dáme šunku a na šunku uvarené vajcia.
  • Všetko prelejeme holandskou omáčkou a ozdobíme pažítkou.
Varené vajíčka na mäkko je možné urobiť aj v tomto variante výdatné britské raňajky.
carolinescooking.com

Uvarené vajcia na hniličku v špenátovej polievke

Varené vajcia sú najšetrnejšou a najzdravšou úpravou. Vychutnajte si vitamínovú bombu.

INGREDIENCIA

  • 1 kg čerstvého alebo 300 g mrazeného listového špenátu
  • 1 cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • drvená rasca
  • 3 vajcia
  • 150 ml smotany na varenie
  • celozrnné krutónky

POSTUP

  1. Špenát dáme variť do takého množstva vody, aby bol akurát pod hladinou a zároveň neplával v príliš veľkom množstve vody.
  2. Špenát varíme asi 10 min.
  3. Medzi tým na panvici orestujeme dozlatista najemno nakrájanú cibuľu, ktorú potom pridáme do hrnca k špenátu.
  4. Potom si orestujeme krutóny na dozdobenie a uvaríme vajíčko na hniličku.
  5. Vajcia vložíme do vriacej vody a varíme 4-5 minút.
  6. Polievku prelejeme do mixéra.
  7. Pridáme 1 strúčik cesnaku, osolíme, okoreníme a pridáme drvenú rascu.
  8. Pridáme smotanu a všetko mixujeme 3 minúty dohladka.
  9. Špenátovú polievku bez múky podávame s restovanými chrumkavými krutónmi, vajíčkom na hniličku.
Varené vajíčka na mäkko so špenátovou polievkou.
eggs.ca

Náš tip: Mrknite na recepty na tie najobľúbenejšie omáčky s vajcom .

Plnené varené vajcia mimóza

Plnené varené vajcia ala vajcia mimóza sú obľúbené ako predjedlo. Očarujte svojich hostí lahodnou kombináciou.

INGREDIENCIA

  • 6 vajec uvarených natvrdo
  • plechovka tuniaka
  • 2 lyžice majonézy
  • 1 lyžica dijonskej horčice
  • ¼ lyžičky vínneho octu (biely alebo červený)
  • ¼ lyžičky soli
  • ¼ lyžičky korenia
  • 2 nasekané jarné cibuľky

Na ozdobu:

  • nasekaná pažítka
  • kapary
  • nakrájané olivy

POSTUP

  • Vajcia si nakrojíme na polovice a opatrne vydlábneme žĺtky.
  • Žĺtky si mise roztlačíme, osolíme, okoreníme, pridáme majonézu, horčicu, ocot, pridáme tuniaka a nasekanú cibuľku.
  • Všetko spracujeme v nátierke a do bielkov vzniknutú nátierku naplníme pomocou zdobičky so širším priemerom.
  • Nakoniec ozdobíme nasekanou pažítkou, kaparmi alebo olivami.
  • Podávame s kúskom pečiva.
Varené vajíčka plnené žĺtkovo-tuniakovou nátierkou.
panningtheglobe.com

Nakladané varené vajcia

Už ste niekedy skúšali varené vajíčka naložiť? Sú famózne.

INGREDIENCIA

Na nálev:

  • 400 ml bieleho vínneho octu
  • 150 ml vody
  • 100 g trstinového cukru
  • 2 bobkové listy
  • 4 guličky čierneho korenia
  • 1 lyžica koriadrových semienok

Na naloženie:

  • 6 veľkých vajec

POSTUP

  • Vajcia si uvaríme natvrdo.
  • Varíme ich presne 10 minút.
  • Ingrediencie na nálev si dáme do hrnca a všetko spolu zvaríme.
  • Lák necháme vychladnúť.
  • Vajcia po uvarení hneď schladíme, olúpeme a vkladáme do zavareninových pohárov.
  • Zalejeme lákom a ukladáme do temna na dva týždne.
  • Potom si môžeme pochutnať.
Naložené uvarené vajíčka v náleve s koriandrom.
thekitchenmagpie.com

Vajcia na tvrdo možno využiť aj ako súčasť hlavného chodu k omáčkam, varenými vajcami plníme mäsové či zeleninové rolády alebo závitky. Môžeme ich použiť aj v zapekaných pokrmoch ako mäsových, tak zeleninových.

V studenej kuchyni majú varené vajíčka svoje nezastupiteľné miesto. Pripravujeme z nich nátierky alebo šaláty a veľmi často ich využívame ako ozdobnú súčasť chlebíčkov, slaných tort alebo slávnostných obložených mís.

Toto bolo našich 5 receptov na varené vajcia, ak chcete výdatné raňajky z vajec, ale nie varených, skúste naše recepty na zapekané vajíčka .

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.